Προς το περιεχόμενο

Joe_Konstantin

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  26
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Bio

 • Gear List
  Epiphone Thunderbird Classic Pro AW
  Washburn MB-6
  Yamaha APX-500
 1. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο, δυστυχώς ή ευτυχώς στην αγορά ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις (σε λογικά πλαίσια τιμών δεν αναφέρομαι στις υπερβολές). Τώρα ακόμα έχω απορία εάν είναι 7-Ply η 9-Ply.. αν και από το Sunburst μπορείς να διακρίνεις ότι είναι 9-ply ή εκτός αν το έκαναν να μοιάζει με 9-ply ενώ είναι 7-ply όπως και να έχει sustain έχει.. Οι μαγνήτες Gibson TB-Plus κάνουν την διαφορά μπορώ να πω και απ'όσο άκουσα και ένα Gibson thunderbird είναι ελάχιστες οι διαφορές στον ήχο... Σχεδόν ίδιος.. Όπως και να'χει αξίζει τα λεφτά του!!
 2. Χαιρετώ τα αλάνια του Noiz πρόσφατα αγόρασα ένα Epiphone Thunderbird Classic IV Pro σε Alpine White χρώμα.. Να πω την αλήθεια σκεφτόμουν για Gibson αλλά δεν μπορούσα να διαθέσω 1000+ ευρώ για την αγορά του και δεν θα το έπαιρνα σύντομα επομένως κατέληξα στο συγκεκριμένο μοντέλο της Epiphone το οποίο φέρει του TB-plus ceramic humbuckers και έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με το Gibson αδερφάκι του, με μικρές, ελάχιστες διαφορές. Το δοκίμασα πρόσφατα σε έναν Gallien-Krueger 700RB-II και ο ήχος του με εντυπωσίασε αρκετά. Προσωπικά μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με αυτήν την αγορά και ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αξίζει τα λεφτά του.. !! Εσείς τι πιστεύετε? σχόλια απόψεις :) Επόμενο βήμα να το δοκιμάσω με ένα ελαφρύ overdrive (μιας και παίζω hard rock)
 3. Χαίρεται συμφορουμίτες, αρχές του 2011 αγόρασα από συμφορουμίτη μας ένα 6 χόρδο μπάσο Washburn Mercury Series MB 6 μοντέλο 1993 με active μαγνήτες της Washburn, και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το όργανο και τις μέχρι τώρα επιδόσεις του. Σκέφτομαι να προβώ σε σοβαρές αισθητικές αλλαγές όπως βάψιμο καθώς και αλλαγή του Bridge, κλειδιών κτλ. Σίγουρα όλες αυτές οι αλλαγές απαιτούν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, αν και παλιό το μπάσο προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει μια ανανέωση και ένα ρεκτιφιέ, θα ήθελα να μοιραστείτε και σείς μαζί τις απόψεις σας για το θέμα αυτό. (Από τις λειτουργικές αλλαγές που θέλω να κάνω είναι να αλλάξω τα ποτενσεόμετρα και ίσως κάνα 2 αντιστάσεις και πυκνωτές στο κύκλωμα τις προενίσχυσης)
 4. Διαφορά δυναμικού είναι η τάση (η ποιο επιστημονική κατά ηλεκτρονική φυσική ονομασία) V=VL-VN=230V. Τέσπα, εντάξει σίγουρα φταίει η ΔΕΗ όπως το περιγράφεις. Η διακύμανση στην τιμή της τάσης ύστερα από μια διακοπή είναι φυσιολογικό πλέον φαινόμενο και πάρα πολλές οικιακές συσκευές (DVD, Τηλεοράσεις κτλ.) έχουν πάθει ζημιά λόγω αυτού του φαινομένου. Απολύτως λογικό να έχεις μεταβολή στο ρεύμα που θα πολώσει τους τελεστικούς ενισχυτές και να υπολειτουργούν επομένως έχεις χειρότερο ηχητικό αποτέλεσμα σε σχέση με το πως θα έπρεπε. (Ρεύμα bias = Ρεύμα πόλωσης). Εννοείται ότι οποιαδήποτε μεταβολή στο ρεύμα σε μια συσκευή που δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιες συνθήκες λειτουργίας σταδιακά την φθείρει με αποτέλεσμα να μειώνει την διάρκεια ζωής της, και ειδικά όταν μιλάμε για ενισχυτές που μας είναι και πολύτιμοι.
 5. Φίλε Dragoneti3 οι διακυμάνσεις που αναφέρεις δεν είναι το ρεύμα αλλά η διαφορά δυναμικού και μετριέται σε βολτ (Volt), το ρεύμα μετριέται σε Αμπέρ (Amper) και για μονοφασικό ρεύμα από την ΔΕΗ φτάνει τα 52Αμπέρ (Αmper) περίπου ή αλλιώς έχει ισχύς μέχρι 12ΚW (κιλό Βαττ) ή 12ΚVA. Συνήθως θόρυβος εισάγεται από κακής ποιότητας καλώδιο για την εφαρμογή που αναφέρεις ή αν ο σταθεροποιητής σου είναι χαλασμένος ή αν έχεις κάπου καμιά χαλαρή σύνδεση στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του χώρου σου, αλλά στο άσχετο να έχει θόρυβο αποκλείεται, ο θόρυβος είναι κάτι σαν ένδειξη βλάβης ότι κάτι δεν δουλεύει τελείως σωστά.
 6. Ωραία τα Fender δεν λέω αλλά έτυχε να δοκιμάσω πρόσφατα ένα ODYSSEY Phaeax αυτό όχι μόνο BOOM-BOOM δεν κάνει αλλά καταστρέφει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (υπερβολές :Ρ ) Σίγουρα πάντως ξηλώνει σοβάδες από ταβάνι και προκαλεί τα μεγάλα βυζιά της σερβιτόρας να πάλλονται (όπως κάποτε μου περιέγραψε ένας συμφορουμίτης μας, για τον καλό ήχο ενός μπάσου ) !!!!
 7. Επιτέλους πήρα ένα 6 χορδο μπάσο και αυτό δεν είναι άλλο από το Washburn MB-6 αν και αρκετά παλιό το βρίσκω υπέροχο και από άποψη ήχου και από άποψη κατασκευής, με βόλεψε αμέσως.. Για μένα το όργανο είναι εκπληκτικό :).. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να το βάψω, αλλά δεν ξέρω τι χρώμα ακριβώς κάτι σε transparent .. Όσοι το έχετε συναντήσει θα ήθελα να μοιραστείτε την άποψή σας... 8)
 8. Joe_Konstantin

  Diy project: Noiz overdrive

  Παιδιά ωραίο θεματάκι είναι, λίγο προσοχή με τα σχεματικά γιατί δεν είναι όλα απόλυτα σωστά (με εξαίρεση τα επίσημα service manuals). To overdrive είναι σχετικά απλό και εύκολο κυκλωματάκι απλώς γενικά σε οποιαδήποτε τέτοιους είδους κατασκευή θέλει πολύ καλή και προσεκτική επιλογή των ηλεκτρονικών στοιχείων (πυκνωτές, αντιστάσεις κτλ.) με την χαμηλότερη δυνατή ανοχή. Προσεχώς θα προσπαθήσω να συνεισφέρω και γω δίνοντας κάποιο σχηματικό κυκλώματος, καθώς έχω σκοπό να σχεδιάσω και να υλοποιήσω ένα equalizer για μπάσο καθώς και ένα chromatic tuner (αυτό ίσως με μορφή rack). Ως τότε καλές κατασκευές noizάδες!
 9. θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.. αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα από άποψης κατασκευαστικής και υλικών κτλ.. κτλ. κοστολόγηση εργασίας, ποιότητα κατασκευής και γνώσης της υλοποίησης, μελέτη.. όλα αυτά χρεώνονται και πληρώνονται.. πως να το κάνουμε. Για μας είναι το τελικό προϊόν για άλλους είναι επένδυση ζωής. Στην τελική ένα behringer δεν είναι το ίδιο με ένα ΜXR και ένα squier με ένα fender... Όλα όμως εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς, απλώς τυχαίνει κάποιο προϊόν να μην εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε μουσικού/καταναλωτή.. Και κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι με ακριβό εξοπλισμό να βγάλεις τον καλύτερο ήχο, αλλά ούτε δίνοντας 20 ευρώ θα βγάλεις, πρέπει να ξες τι παίρνεις..!
 10. το θέμα του ήχου δεν το βρίσκω απλό... και συμφωνώ ότι δεν είναι αναγκαστικά να δώσεις ένα συγκεκριμένο ποσό 1000 ή 2000 ή 3000... υπάρχουν όπως είπα και πιο πριν τόσα καλούδια έξω που από ένα σημείο και πέρα είναι θέμα γούστου, άποψης και έκφρασης και τρόπου παιξίματος. Απλώς θέλει ψάξιμο, ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το θέμα είναι μερικές καλές φιλικές συμβουλές για το πως να κινηθώ ώστε να στρώσω τον ήχο μου.. πέρα από δάχτυλα και όργανο. Ακόμη και αυτό κάνει την διαφορά.! Από τους μαγνήτες μέχρι τις χορδές και τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποιείς για να παίξεις.. όσες απόψεις άκουσα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και κάποιες με βοήθησαν αρκετά και άλλες με δημιούργησαν την ανάγκη να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα ου εξοπλισμού μου.. δυστυχώς ισχύει: "ότι πληρώνεις παίρνεις" με τις εξαιρέσεις του βέβαια.!
 11. Πέρα από την πλάκα γιατί τα Mayones δεν θεωρούνται MΠΑΣΑ?? σίγουρα δεν μου μιλάς για Fender αν έχεiς καλύτερες επιλογές, εννοείται ότι θα ήθελα να τις ακούσω..! Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε Odyssea ή Ken Lawrence :P
 12. Αυτό με τα στήθια της σερβιτόρας μ'άρεσε για μπάσο και ενισχυτή ακόμη δεν σκέφτομαι λόγω οικονομικών και επειδή έχω λόξα να πληρώνω με μετρητά, δεν πρόκειται μέχρι τα χριστούγεννα να προβώ σε ένα οικονομικό άνοιγμα.. σαφώς σκέφτομαι για ένα 5/6 string Mayones.. αλλά δυστυχώς όχι ακόμα :P
 13. Ο λόγος που ψήνομαι για το ΜΧR είναι ότι είναι και DI και επίσης έχει και distortion, το οποίο σπάνια χρειάζομαι αλλά σαν υποστίριξη σε σόλο κιθάρας πιστεύω πως είναι χρήσιμο.. βέβαια εξαρτάται από τι τύπου κομμάτι παίζεις και τι θες να προσφέρεις παραπάνω με τον εν λόγω εφέ..!
 14. η καλύτερη προσέγγιση είναι μετα δάχτυλα σε αυτο συμφωνώ αλλά θες και να το στολήσεις και όμορφα.. :)
 15. ευχαριστώ πολύ... γιατί αυτόν τον καιρό έχω τραβήξει μια φρίκη με το θέμα του ήχου...!! :).. Θα ήθελα να δώ ακούσω και άλλες απόψεις.. γιατί είναι χιλιοσυζητημενο θέμα αλλά εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον με τόσα πολλά καλούδια που κυκλοφορούν έξω!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.