Προς το περιεχόμενο

Archelaos

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  210
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Archelaos

 1. Archelaos

  Cassetta-digital tape delay tutorial

  Θα ήθελα να μοιραστώ την δουλειά μου επάνω σε μια προσομοίωση analog tape delay που μελέτησα και ανέπτυξα. Χρησιμοποιώ την γλώσσα προγραμματισμού MAX/Gen~ και μια σχετικά καινούρια πλατφόρμα την Daisy Seed από Electrosmith. Η εργασία μου είναι παράλληλα και ένας οδηγό, καθώς σκοπός μου ήταν εξ' αρχής να μπορέσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την κατασκευή ενός realtime digital signal processing effect, είτε είναι το δικό μου delay είτε οποιοδήποτε άλλο digital effect ή synth, να έχει μια αναφορά και καθοδήγηση, πρόσβαση στα αντίστοιχα εργαλεία και να εμπνευστεί μέσα από τη δουλειά μου. Το tutorial είναι στα Αγγλικά https://bluefxdevices.com/blog/cassetta
 2. Σύμφωνοι, αλλά και οι μπαταρίες δεν είναι φθηνές. Επίσης τα φθηνά τροφοδοτικά μπορεί να έχουν θόρυβο, το δικό του ταιριάζει μόνο στον blackstar δηλαδή δεν κόβω κάποιον να το κουμπώνει σε άλλη συσκευή, άρα επανέρχομαι στο πρόβλημα του σχεδιασμού που έθεσα παραπάνω, ότι ο ενισχυτής θα ήταν οικονομικότερος εάν δούλευε με ένα τυπικό 9 volt που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε ή επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Και θα πω ότι φυσικά και γίνεται να σχεδιάσεις τον ίδιο ενισχυτή με τροφοδοσία "συμβατικού" 9 volt πέταλο-τροφοδοτικού, δεν είναι και μεγάλη υπόθεση. Κουβέντα να γίνεται, πιστεύω ότι είναι θέμα marketing η ιστορία με την τροφοδοσία, για αυτό και λέω ότι είναι τίμιο, δεν βλέπω πουθενά πρόβλημα στην τιμή. Εάν μπορείς να βρεις άλλη λύση μια χαρά! Πάω πάσο. Το ενισχυτάκι σίγουρα αξίζει τα λεφτά του και το review που έκανε ο Γιώργος είναι πολύ ωραίο! το βρίσκω πολύ to the point σαν κάτοχος του ενισχυτή.
 3. Ναι και όμως 6,5 volt παίρνει και μάλιστα τροφοδοσία ανάστροφη από τα κοινά 9V τροφοδοτικά για πετάλια, δηλαδή το + είναι στο tip. Οπότε τι κάνεις; είτε αγοράζεις μπαταρίες είτε αγοράζεις το τροφοδοτικό για το fly3 που προφανώς για χρήση εντός σπιτιού συμφέρει σε σχέση με το κόστος των μπαταριών που πρέπει κανείς να καταναλώνει σε βάθος χρόνου. Βέβαια αυτά είναι απλώς μερικά σχόλια για την σχεδίαση που προσωπικά μου δημιουργούν ερωτηματικά περί σχεδίασης.Ο ήχος του ενισχυτή είναι αξιόλογος για το μικρό του μέγεθος και αυτό είναι που έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση, απλά αγοράζεις και ένα τροφοδοτικό, αυτό ήθελε να κάνει η blackstar, τίμιο.
 4. Τον fly 3 τον είχα αγοράσει πέρυσι και έπειτα από σύγκριση στο κατάστημα των mini ενισχυτών με μπαταρία fender, orange και marshall. Το review σου με βρίσκει σύμφωνο. Τις μπαταρίες τις βρίσκω αντί-οικολογικές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια επαναφορτιζόμενη Li-ion μπαταρία και σαν μειονέκτημα θεωρώ ότι το τροφοδοτικό του αντί για 6,5V θα έπρεπε να ήταν 9V που οι περισσότεροι έχουμε για τα πετάλια μας. Παρόλα αυτά έχει ποιοτικό ήχο για το μέγεθος του, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα που προανέφερα, βέβαια και μια μικρή διαφορά στην τιμή που όμως αξίζει. Έχω ηχογραφήσει το ακόλουθο με sm57 μπροστά στην γρίλια του blackstar. Τα σηκώνει και τα πετάλια https://www.youtube.com/watch?v=qyaPugrp7Aw
 5. Έχω κολλήσει να σας ακούω!
 6. Προσωπικά, θέλω να δοκιμάσω και να ακούσω από κοντά οποιοδήποτε πετάλι μου κινήσει το ενδιαφέρον. Εάν κατά την δοκιμή ξεχαστώ στο παίξιμο μου, αυτό σημαίνει ότι με εκφράζει ο ήχος του, εάν αυτό που ακούω με βοηθάει στο να κατεβάζω και καινούργιες ιδέες και γενικότερα με εμπνέει, κάπου εκεί έχουν τελειώσει όλα, είναι αυτό που θέλω. Πιο απλά, το θέλω να είναι παιχνιδιάρικο και να υπάρχει λίγη αλληλεπίδραση μεταξύ μας. Η τιμή σίγουρα είναι και αυτή ένας καθοριστικός παράγοντας, αλλά με λίγη υπομονή όλα γίνονται.
 7. Βεβαίως, καιρού επιτρέποντος να βρεθούμε ώστε να σου λύσουμε κάθε απορία. Σου προωθώ με προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία.
 8. To Made In Thessaloniki που συμμετείχαμε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Νοέμβριο στα πλαίσια του θεσμού Open House που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά, δεν είναι στα προσεχή μας πλάνα κάποια άλλη παρουσίαση.
 9. Εμένα μου αρέσει ο knobs, πρωτότυπος και μέσα στο θέμα (to the point 'ναούμε) από την αρχή μέχρι το τέλος. Knobs - YouTube
 10. Το τροφοδοτικό που χρησιμοποίησες για τα πετάλια δεν δουλεύει διότι έχει ανάποδη πολικότητα. Ναι μεν είναι 9V dc αλλά η πολικότητα είναι ανάποδα, δηλαδή το το συν με το πλην. Εσύ θέλεις θετική πολικότητα. Οποιοδήποτε τροφοδοτικό με την κατάλληλη πολικότητα και με το κατάλληλο ρεύμα θα ταίριαζε, αλλά για να είσαι σίγουρος από θέμα θορύβου, πάνε στην λύση της Korg. Αυτά τα τροφοδοτικά από τα ηλεκτρονικά της γειτονιάς με τα πολλαπλά βύσματα είναι 50/50 για το αν θα σου δημιουργήσουν θόρυβο, σε γενικές γραμμές δεν κάνουν για ήχο.
 11. Είναι αλήθεια ότι είσαι από τους πρώτους υποστηρικτές του όλου εγχειρήματος και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό. Καλή συνέχεια και σε σένα!
 12. Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να σας προσκαλέσω στην ξενάγηση των Blue Fx Devices στα πλαίσια του Open House Made In Thessaloniki. Ανοίγουμε τις πόρτες του εργαστηρίου και σας παρουσιάζουμε την μέθοδο σχεδίασης και όλα τα στάδια υλοποίησης του νέου μας Overdrive. Μαζί μας θα παρουσιάσει τις δημιουργίες του ο Στέργιος Θεοδώρου με τα STElectonix. Λίγα λόγια για το Made In Thessaloniki. To MADE in Thessaloniki πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του OPEN HOUSE Thessaloniki 2017, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του να γνωρίσουν ξεχωριστούς δημιουργούς, να εξερευνήσουν τους χώρους δημιουργίας τους και να κατανοήσουν την διαδικασία παραγωγής. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Το event θα πραγματοποιηθεί στον χώρο ΧΥΖΖΥ στην οδό Γκαρμπολά 7 στην Θεσσαλονίκη, δίπλα στην αρχαία Ρωμαϊκή αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για τους κατασκευαστές και τις ώρες των ξεναγήσεων θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους. BLUE FX DEVICES | OPEN HOUSE STELECTRONIX | OPEN HOUSE Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, ελπίζω να σας δω και από κοντά. Αρχέλαος Βασιλείου Blue Fx Devices
 13. Archelaos

  Walnut telecaster project for Johnps

  Πολύ όμορφη βγήκε! Μπράβο Αργύρη 8)
 14. Archelaos

  Princeton reverb 14W DIY

  Aααα ωραία και περιποιημένα τον έχεις στήσει τον ενισχυτή! Μπράβο!
 15. Το βρήκα εξαιρετικό! Δε θα επικεντρωθώ τόσο για το πιο μικρόφωνο μου άρεσε περισσότερο (μπορώ να φανταστώ σε ποια μίξη μου ταιριάζει το κάθε ένα), όσο στο ότι το βίντεο είναι πολύ έξυπνα δομημένο. Αρχικά η μίξη μου αφήνει μια καλή πρώτη εντύπωση, στην οποία δεν μπορώ να εντοπίσω της βασικές διαφορές με το πρώτο άκουσμα. Έπειτα στην μέση του βίντεο μένω με την απορία μου και την ώρα που σκέφτομαι να κάνω scroll back στην αρχή, μου πετάς το αμιξάριστο σήμα και γρήγορες εναλλαγές που μου δείχνει τον χαρακτήρα του κάθε μικροφώνου με το παραπάνω (τουλάχιστον για το συγκεκριμένο άκουσμα). Το βρήκα πολύ σωστό.
 16. Μου άρεσε πολύ το άλμπουμ και ο τρόπος που διαχειρίζεστε τα "μέσα" για την παραγωγή της μουσικής σας! Εμπνευσμένο
 17. Προτείνω τον Σοφοκλή στην Τριανδρία, έχω μείνει 3 φορές ευχαριστημένος από το service και τις τιμές του.
 18. ίσως να μην χρειαστείς βύσμα, και το ήδη υπάρχον να κολληθεί ξανά.
 19. Να προσθέσω και ένα link από το pcsteps το οποίο όταν ήμουν σε αυτό το δίλημμα με βοήθησε να ξεκαθαρίσω τις επιλογές μου. Οπότε θεωρώ ότι είναι χρήσιμος ο παρακάτω σύνδεσμος. www. pcsteps.gr/15147-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-laptop/ Edit yameth: Το λινκ δεν φαίνεται αθώο.
 20. Προσωπικά θα σου πρότεινα το Samson C01 που είναι αρκετά οικονομικό. Όταν έψαχνα κι εγώ κάτι αντίστοιχο εκεί είχα καταλήξει. Ηχογραφεί με αξιοπρέπεια για το home studio ;) . Δεν το πήρα τελικά, διότι βολεύτηκα με άλλο μικρόφωνο, παρόλα αυτά στο προτείνω.
 21. Καλό, αλλά προσωπικά με κούρασε λιγάκι στην μέση το βίντεο. Νομίζω ένα παρόμοιο πετυχημένο βίντεο είν' τούτο!
 22. RayDTutto μόνο και μόνο για το Mojo ότι μοιάζει με tonebender στυλ σε εμφάνιση, μ'αρέσει να το βλέπω στα πόδια μου. 8)
 23. Ένα Jen Fuzz III του 1974 μου το χάρισε καλός μου φίλος. Είναι στυλ Fuzz Face αλλά αρκετά πρίμο πετάλι.
 24. Kαι το διοδάκι D12 φαίνεται τηγανισμένο ;D
 25. Πιστεύω ότι αυτό που περιέγραψε ο φίλος είναι ο ελάχιστος "θόρυβος" που κάνει το ηχείο όταν είναι ενεργοποιημένο, όπως και η κάθε ηλεκτρονική τονίζω συσκευή. Είναι σαν να λές όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο μου ακούω την μηχανή του, προφανώς, αλλά δεν σε ενοχλεί (ακραίο παράδειγμα) ;). Επίσης με το level της κάρτας μου στο τέρμα ούτε κι εμένα μου ακούγεται κάτι, αν πλησιάσω το αυτί μου στο ηχείο 20-10 εκατοστά ο μικρός αυτός θόρυβος παραμένει στο ίδιο ασήμαντο επίπεδο σε ότι επίπεδο κι αν βάλω το level της κάρτας.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.