Προς το περιεχόμενο

schreivox

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    751
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Gear List
    Fender stratocaster, Washburn idol, Epiphone es 175, Revelation RJT60, Fender deluxe reverb
  • My Band(s)
    Alcohol, Man over Heart, Circo Cachivache, Hybridian
  • Day job
    μουσικός, καθηγητής κιθάρας
  • Soundcloud
  • Τόπος
    Αιγάλεω

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή schreivox

Musician

Musician (2/4)

3

Φήμη

  1. Ο Suhr V60LP (από βίντεο) μου ακούγεται λίγο γκαζωμένος σε σχέση με τους fat 50s και φοβάμαι θα έχεις πρόβλημα με το balance σου. Καταρχάς θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους ότι πρέπει να ακούσεις το μαμα-σετ σου στον ενισχυτή για να βεβαιωθείς ότι όντως δεν σου κάνει... Επίσης, αν θες το κάτι παραπάνω καθαρά από μεράκι και χόμπι και ''γιατί οχι δλδ'' πολύ καλή λύση είναι αυτό που πρότεινε ο Satanas για τον Gus γιατί στην τελική πας εκεί και δοκιμάζεις τα σετ- στον ενισχυτή σου θα πρότεινα- και το σημαντικότερο, θα κάνεις μια επιλογή που δεν θα σου βγάλει πρόβλημα με τους middle & bridge. Αν και μεταξύ μας, σε κόβω για ''hot blues'' set και σε κόβω να το παίρνεις ολόκληρο, χαχα. Καλή συνέχεια! υγ: #Mixolydian9b13, φοβερό clarity το όργανο!
  2. Θα έλεγα Yamaha rev star ... μάλλον μου θύμισε Chris Buck Πάντως προς Japan μεριά βρέθηκε
  3. Ειδικά αν παίζεις μπαρέ, η κλασική κιθάρα, αν δεν είσαι εξοικειωμένος μαζί της χρόνια, θα σε κουράσει λόγω διαφορετικού προφίλ μπράτσου και επίπεδης ταστιερας. Ψαχτην με την ακουστική σου ή με ηλεκτρική.
  4. Τώρα είδα ότι υπάρχει στην κατηγορία των videos το θέμα... οπότε αν θέλετε σβήστε το.
  5. https://www.youtube.com/watch?v=wcBEOcPtlYk Πολύ ενδιαφέρον
  6. schreivox

    painthaus offender (Telemaster)

    Σε ευχαριστώ πολύ!! Ο ήχος νομίζω παραπέμπει και σε τελε αλλά και σε offset κιθάρες (λόγω του τρέμολο). Αυτό νιώθω καθώς την παίζω. Εσείς δεν ξέρω αν το ακούτε. Φαντάζομαι υπερισχύει ο τέλε χαρακτήρας από τους μαγνήτες.
  7. schreivox

    painthaus offender (Telemaster)

    offender.mp3Εγραψα ένα κλιπ. Ενισχυτής fender deluxe reverb 65reissue . Normal channel . Vol 3 , treble 7, bass 6 0.00-0.25 neck 0.26-0.38 middle 0.39- 1.21 bridge (Και συνεχίζω με κάποια πετάλια) tech21 blonde pedal 1.22-1.34 bridge 1.35-1.43 middle 1.44-1.48 neck ziggy overdrive 1.49-1.51 neck 1.52-1.54 middle 1.54-1.59 bridge ziggy -> ep booster 2.00-2.05 bridge 2.06-2.10 middle ziggy -> tech21 2.11-2.23 bridge red muck 2.24-2.47
  8. schreivox

    painthaus offender (Telemaster)

    Άλλη μια οπτική
  9. schreivox

    painthaus offender (Telemaster)

    Όντως ο μαγνήτης μου έχει βγει off. Ίσως μελλοντικά να ξαναφτιάξω το pickguard. Ηχητικά μου αρέσει παραδόξως οπότε μπορεί να το αφήσω κι έτσι. Ήδη την χρησιμοποιώ σε ηχογράφηση . Θα ανεβάσω κάποιο κλιπ για ήχο συντομως. Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια!
  10. schreivox

    painthaus offender (Telemaster)

    Χαιρετώ! Περνώντας στο ψητό, ήθελα μια κιθάρα που να συνδυάζει τα looks μιας telecaster και μιας jazzmaster. Να μην είναι ιδιαιτέρως offset αλλά να έχει ένα σχέδιο που να υποστηρίζει όμορφα την ύπαρξη του jaguar tremolo . Είχα δει πολλά σχέδια επί δύο χρόνια telecaster με offset tremolo αλλά δεν μου έδεναν στο μάτι οι γραμμές του τρέμολο με το jackplate της τέλε. Πετυχαίνω και τη σειρά parallel universe. Είχε πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια. Αλλά ως επί το πλείστον έβλεπα πράγματα που τα είχα φανταστεί πολύ καλύτερα. Κατέληγα ότι είναι ευκαιρία να φτιάξω κάτι που δεν το βλέπω συχνά ή δεν το έχω δει καθόλου. Παράγγειλα μπράτσο από Έλληνα κατασκευαστή. Μαόνι , 22 ταστα, soft V, 12άρι radius. O φίλος μου Αντώνης Δρυς, που μαζί υλοποιήσαμε το project , έφτιαξε και έβαψε το σώμα που σχεδίασα, από ευρωπαϊκό ash σε έξι κομμάτια. Ξέραμε ότι σε αυτή την περίπτωση τα νερά πάνε χαμένα και θα έχει και πάρα πολλή προεργασία για solid . (Γιαυτό κι η fender επιλέγει alder στα solid). Pickguard από κόντρα πλακέ και βάψιμο που παρέχει πλαστική επικάλυψη σε κρεμ. Στα του χρώματος βρέθηκα ανάμεσα σε γκρι και mint green για να πάρω ενα πολύ ενδιαφέρον μπλε. Αρχικά είχα βρεί ένα πολύ ωραίο γκρι αλλά είπαμε να αναμίξουμε τα δυο χρώματα και βγήκε κάτι πολυ καλό τελικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κρατήσαμε πόρο με φινίρισμα σατινέ. Τελικά δεν φαίνεται άσχημα. Γέφυρα τώρα, shaller roller tuneomatic 12 radius. Για το neck heel επέλεξα να σκαφτεί 2 χιλιοστά περιπου λιγότερο σε σχέση με τα φεντεροειδή για να έχει καλύτερη τάση από τη γέφυρα. Η αισθηση δλδ θυμίζει archtop. Tremolo all parts . Ηθελα να μεινω σχετικά οικονομικά εδώ. Μαγνήτες fender nocaster. Δεν μπορει κατι να παει λάθος. κλειδιά kluson vintage. Εδώ ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση γιατί είχα ξαναπαρει και είχαν καλύτερο design σε εργονομία. Αυτά ως πιο κοντά μου σπάνε τα νεύρα με το να φεύγει τοσο εύκολα η χορδή. Δεν ξερω αν έκανα κατι λάθος στην παραγγελία... κόκκαλο το έφτιαξα απο το μηδέν και ήταν το πρώτο μου. Επειδή δεν έχω καποια εργαλεία όμως για filing ευχαριστώ πολύ τον Τζίμη Rock Stuff που μου το έφερε εκεί που πρέπει, καθώς έκανε και τα ηλεκτρικά και set-up. Αυτά για την ώρα...
  11. Γεια χαρά σε όλους! Μου έστειλε ένας φίλος φωτογραφίες απο μια Danelectro που μόλις αγόρασε μεταχειρισμένη και τις επισυνάπτω μπας και κάποιος καλός γνώστης μας βοηθήσει να δούμε ποιας χρονιάς πιθανότατα είναι. Ο λόγος είναι ότι έχει υποστεί διάφορες διεργασίες όπως αφαιρέσεις pickguard, περίεργες τρύπες στο headstock , πιθανότατα επαναβαφή σωματος ή μπράτσου ή και των δύο. Παρ'όλα αυτά έχει κάποιες ενδείξεις ότι είναι αυθεντικό όργανο U2 της αντίστοιχης περιόδου. Η γέφυρα και τα knobs συνηγορούν σε αυτή μου τη σκέψη... Η αλήθεια είναι ότι το όργανο δεν το έχω στα χέρια μου ακόμα... και όντας άσχετος από Danelectro/Silvertone το μόνο που αξιοπερίεργο που βλέπω είναι ότι παρουσιάζει έλλειψη dots στα τελευταία τάστα της , πράγμα που έχω δει μόνο σε μια κoκκινη u1 σε αντίστοιχο site.
  12. Τώρα που το θυμάμαι , ενας μαθητής μου είχε μια τέτοια slash και τα κλειδιά κουνιόντουσαν...με τον αέρα Σίγουρα το όργανο ήταν απο 2010 και μετά κατασκευασμενο -αγορασμένο. Και σε μια pacifica [διορθωση: μια Yamaha 121] εχω πετυχει απαράδεκτα κλειδιά. (Οκ, αυτή πρέπει να ήταν πιο παλιά σαν ετος κατασκευης). Χμμ... Και σε κανα δυό τελευταίες epiphone entry level. Δεν εννοώ ότι σε όλα τα entry level θα πετυχεις κακά κλειδιά, προς θεού. Αλλά μηπως λιγο πιο πιθανό σε κομμάτια που φευγουν πολύ μαζικά όπως flat top les pauls?? απλα μια σκεψη. Όσον αφορά τον ανταγωνιστή, τη squier ...Έχω πετύχει σε όργανο του 2010-12 και μετα, σε μια affinity απο Ινδονησία, το χειρότερο πράγμα ever: στραβοβιδωμένη γέφυρα σε βαθμο που όταν ''παλιωναν'' οι χορδές δεν ερχοταν σε κούρδισμα η Ε καντινι με τίποτα γιατί το όλο σύστημα είχε τιλτάρει οριακά. Οπότε παντού μπορεί να συμβούν ατυχίες...
  13. Να σου δείξω εγώ. Εσύ για ποτε λες δλδ;
  14. Συνήθως, σε αυτή την κατηγορία έχουμε κλειδιά που δεν έχουν grip. Μου έχει τύχει σε μια epiphone να έχω πολύ καλύτερα κλειδιά grover αλλά σε κανα δυο λίγο πιο φτηνές- μαθητών μου- σίγουρα θα θέλανε μια αλλαγή... Το poιnt εδώ είναι ότι βάζεις ταβάνι τα 200 ευρω κι αμέσως σου σκάει ένα έξοδο των 40 ευρώ.
  15. Δεν μου αρέσει το flat σώμα σε αυτήν τη epiphone. Για les paul θα κοιτούσα κάτι με καμπύλες στο top. Επίσης, τα κλειδιά σε αυτά τα λεφτά είναι για πέταμα, δηλαδή θα ξεκουρδίζει. Παρ'όλα αυτά το βιδωτό σώμα δεν με χαλάει αφού μιλάμε για φτηνά μοντέλα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίξεις τα δυο (κι όχι μόνο) όργανα και να κρίνεις την ποιότητα κατασκευής και το performance τους.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου