Προς το περιεχόμενο

vagiosap

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    66
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Gear List
    ESP Eclipse i
    EPIPHONE LesPaul Custom
    IBANEZ RG350
    KORG M50
    TECHNICS ηλ. πιάνο δε θυμάμαι ποιο

Συμμετοχή vagiosap

0

Φήμη

  1. Γενικά ο ένας και μοναδικός Walter White ;D Ειδικότερα θα έβαζα τους
  2. Άκουσα πρόσφατα ένα τραγούδι τους και έπαθα πλάκα. Άρχισα να ψάχνομαι λίγο παραπάνω με αυτούς τους απίθανους Νορβηγούς και κατάλαβα ότι το επίπεδό τους είναι πραγματικά πολύ υψηλό. Τσεκάρετέ τους ( για προγκροκάδες και μεταλλάδες) [flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=mQYFftPr0b0
  3. Στο γιουτουμπ (που λέει και ο πατέρας μου ;D ) έχει βιντεάκι για setup, για δες και αυτό μήπως .... Αγχώθηκα και εγώ :D , θυμάμαι πολύ καλά τι ξενέρα είχα φάει όταν δεν μπορούσα να την κάνω install.
  4. Εγώ μέσα από daw το βρίσκω, πραγματικά δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις και εκτός. Απλά εγώ έχω το sonar, δεν ξέρω από λοιπά Το θέμα είναι να βρεις τη λύση να κάτσεις να χαρείς τη μουσικούλα σου, δε μας κουράζεις :)
  5. Είδα τώρα την κάρτα στο net. Έχει μια επιλογή usb 1-2 πάνω. Το έχεις εκεί επιλεγμένο; Την onboard λογικά την έχεις απενεργοποιήσει αν και μου φαίνεται περίεργο που δεν την δείχνει πουθενά, έστω και απενεργοποιημένη. Τώρα που έβαλες τους καινούριους drivers ξαναεγκατέστησε τους asio4all. Μετά μπες στο panel των asio4all και κάνε τις κατάλληλες επιλογές στα in και out. Λογικά εκεί θα φαίνεται το usb 1-2 και το usb 3-4.
  6. Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις τα πρώτα 2 και σε playback και σε recording; Μήπως μπερδεύονται μεταξύ τους και δημιουργούν μπάχαλο.
  7. Αν κατέβασες καινούριους πρώτα κάνε uninstall τους προηγούμενους και βγάλε από το usb την κάρτα, κάνε και μια επανακίννα τον υπολογιστή καλού κακού και μετά κάν'τους install, μπας και...
  8. Μην στεναχωριέσαι , στο λέω επειδή είχα περάσει και εγώ μια τέτοια "εφιαλτική" μέρα :) και θυμάμαι πως ήταν , κάποια ρύθμιση θα είναι ή θέμα drivers.
  9. Καλημέρα, δεν ξέρω αν έλυσες το πρόβλημά σου με βάση αυτά που σου απάντησαν οι συμφορουμίτες, αλλά επειδή είχα και εγώ σχετικό πρόβλημα με τη lambda το είχα λύσει κατεβάζοντας τους καινούριους drivers από το site της lexicon. Από ότι θυμάμαι οι drivers που συμπεριλαμβάνονταν στο cd του setup δεν υποστήριζαν τα windows 7 και γενικότερα τα 64abita. Εύχομαι να βοήθησα!!!
  10. Ξέχασα επίσης να αναφέρω, αναφορικά με τα κόστη ανοίγματος βιβλίου, ότι αν κάποιος ανοίξει μπλοκάκι και παρέχει ( με σύμβαση ) υπηρεσίες σε έως 3 εργοδότες τότε φορολογείται με τους ελαφρύτερους συντελεστές των μισθωτών. Απλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να καταχωρεί έξοδα πλην των ασφαλιστικών εισφορών.
  11. Σαν εργοδότης αν πληρωθούν οι φόροι (το 23,6% δλδ) δεν μπορούν να σε κάνουν κάτι, ειδικά αν διαθέτεις τα παραδοτέα. Πρόβλημα έχει ο δέκτης της απόδειξης ( ο απασχολούμενος) . Όμως σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία οι αποδείξεις δαπανών θα ελεχθούν ενδελεχώς και πιθανά θα δημιουργηθεί πρόβλημα για τον εργαζόμενο. Και αυτό γιατί η εφορία εκ των προτέρων πιστεύει ότι την έκοψες καθαρά για να χαμηλώσεις το εισόδημά σου και ότι την έκοψες χωρίς να έχει παραχθεί κάτι. Επομένως σε τέτοιες περιπτώσεις τα παραδοτέα θα τα κρατάς για πάντα. Αν το αποδείξεις εσύ (σχετικά εύκολο αλλά εφοριακοί είναι αυτοί δεν ξέρεις τι και πως θα το ψάξουν) τότε το πρόβλημα πάει στον εργαζόμενο (όπου θα τον ελέγξουν για την περιοδικότητα των αποδείξεων που λαμβάνει) . Το θέμα για τον εργοδότη προκύπτει στο ΙΚΑ διότι αν απασχοληθεί πάνω από 4 ημέρες σε ένα μήνα ο αργαζόμενος πρέπει να κολλήσεις ένσημα. Αυτό φυσικά μπορείς να το ρεγουλάρεις εύκολα αλλά από πέρυσι υπάρχουν υποκαταστήματα ΙΚΑ που δεν δέχονται τα παραπάνω και θέλουν ένσημα για όλους, θεωρώντας εκ των προτέρων την σταθερότητα της απασχόλησης (άκουσον άκουσον) και επομένως την υποχρέωση του εργοδότη για πρόσληψη.
  12. Υποτίθεται ( για την εφορία) η απόδειξη δαπάνης κόβεται επειδή ο ένας συναλλασόμενος (σε αυτή την περίπτωση ο μουσικός) δεν μπορεί ή δεν θέλει να κόψει παραστατικό. Επομένως αν αποδειχτεί , σε περίπτωση ελέγχου, ότι η απασχόληση είναι περιστασιακή τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως η εφορία δει ότι επί 3 ας πούμε χρόνια συνθέτεις και πουλάς κομμάτια, τότε θα το θεωρήσει κανονικό επάγγελμα (και ας απασχολείσαι και αλλού με άλλη ιδιότητα) και θα θεωρήσει ότι με δόλο αποφεύγεις να καταβάλλεις ΦΠΑ. Γενικά το ΦΠΑ είναι το πιο αυστηρό τμήμα στην εφορία (ο λόγος είναι ότι αποτελεί τη βασικότερη πηγή εισοδήματος του κράτους) . Τώρα με τους νέους συντελεστές φορολόγησης, που οι μισθωτές υπηρεσίες φορολογούνται πολύ χαμηλότερα από τις μη μισθωτές, μπορεί πλέον και το τμήμα του εισοδήματος να γίνει πιο αυστηρό σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αυτό ακόμη δεν το ξέρουμε.
  13. Για το 2013 έχει πάει στα 10.000€ για κάθε έτος. Το θέμα είναι που θα βρεις κάποιον να σου κόβει απόδειξη δαπάνης. Το δεύτερο είναι ότι αν το συνεχίσεις για 2-3 χρόνια και σε τσακώσει η εφορία μπορεί να έχεις θέμα με τον Φ.Π.Α. Σίγουρα είναι μια λύση αλλά για συγκεκριμένη υπηρεσία (σε αυτή την περίπτωση μουσικός) την συστήνω για μέχρι 2 συνεχόμενα χρόνια το πολύ. Απόδειξη δαπάνης μπορεί να σου κόψει μόνο επιχείρηση και όχι ιδιώτης, και νομίζω ότι συνήθως την αποφεύγουν γιατί σε έλεγχο εφορίας, αν δουνε απόδειξη δαπάνης κάνουν σαν να τσίμπησαν λαβράκι. Επίσης έχει παρακράτηση 23,6% (20,00% φόρο και 3,6% χαρτόσημο). Το 20% ανάλογα με τα εισοδήματά σου μπορεί και να το πάρεις πίσω στην δήλωση, το χαρτόσημο πάει κυριολεκτικά υπέρ πίστεως και πατρίς.
  14. Και εγώ προσωπικά θα φοβόμουν να κάνω έναρξη κάπου που α) δεν είμαι εκεί, β) δεν μπορώ να έχω άμεση πληροφόρηση για τα φορολογικά, γ) θα βασίζομαι σε κάποιον που δεν έχω δει καν. Βασικά όχι μόνο θα φοβόμουν αλλά ούτε καν θα το σκεφτόμουνα.
  15. Σήμερα πρωτοείδα το θέμα και λόγω επαγγέλματός μου ( λογιστής γαρ ) θα ρίξω λίγο τα φώτα μου. Καταρχάς αν κάποιος είναι νέος ασφαλισμένος (πρώτα ένσημα μετά το 1993 ) τότε αν δουλεύει κάπου και έχει ΙΚΑ τότε δικαιούται απαλλαγής από τον ΟΑΕΕ. Προϋπόθεση όμως να του κολλάει ο εργοδότης 25 ένσημα και όχι λιγότερα, δλδ να είναι πλήρους απασχόλησης. Αν κολλάει 24 ένσημα, τότε πρέπει να γραφτεί στον ΟΑΕΕ και να πληρώσει ολόκληρη την εισφορά ( ελληνική πατέντα). Για το τέλος επιτηδεύματος ισχύει η απαλλαγή της πρώτης πενταετίας και λογικά δεν θα καταργηθεί. Το κόστος έναρξης δεν είναι πολύ μεγάλο γενικά για ατομική επιχείρηση. Στο επιμελητήριο ( εππαγελματικό ) η εισφορά από όσο θυμάμαι είναι γύρω στο 50άρικο τον χρόνο και στην εφορία δεν πληρώνεις τίποτα. Επειδή το επάγγελμα του μουσικού θεωρείται υπηρεσία μπορεί να γίνει έναρξη και στο σπίτι (και μάλιστα δικαιούσαι να καταχωρήσεις στο βιβλίο το 1/3 όλων των λογαριασμών δεη, οτε κτλ) Αν όμως υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στον ΟΑΕΕ τότε το κόστος είναι μεγάλο. Υπάρχει μια μαμουνιά που μπορείτε να ψαχτείτε. Αν έχετε κάποιο χωρίο (λιγότερο από 2000 κατοίκους, ή λιγότερο από 1000 κατοίκους σε κάποιους μεγάλους νομούς που δε θυμάμαι) τότε μπορείτε να διακδικήσετε τριετή απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ και να αυτασφαλιστείτε στον ΟΓΑ με 65€ τον μήνα περίπου. Φυσικά τα τελευταία χρόνια αυτό έχει δυσκολέψει, επειδή ο υπάλληλος τους ΟΑΕΕ μπορεί να θεωρήσει ότι οι πελάτες σας θα προέχονται απο περιοχές με μεγαλύτερο πληθυσμό και να μη σας δώσει απαλλαγή. Εκεί θέλει παρακαλητό και ποτέ δεν ξέρεις. Κάθε τριετία θα γίνεται όμως έλεγχος αν τηρούνται οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η απαλλαγή. Μη ξεχνάτε όμως ότι οι συντελεστές φορολόγησης για ελ.επαγγελματίες τσουρουφλάνε. Ότι θέλετε στη διάθεσή σας.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου