Προς το περιεχόμενο

HDHO

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    17
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή HDHO

0

Φήμη

  1. αυτό που αφότου δηλώσεις ενδιαφέρον για την αγγελία κάνεις email search στο facebook από περιέργεια να δεις τι κουμάσι είναι ο τύπος, και πόσο άκαπνο είναι το περιβάλλον του πια, και βλέπεις να ποζάρει το σύνθ προς πώληση δίπλα από blaze it 420 τασάκι. τρού στόρυ
  2. Ας προσποιηθούμε λοιπόν ότι old digital = analog.
  3. υπαρχει η κιθαρα πλεον σαν μουσικο οργανο και οχι σαν ο ?
  4. bump! ωραίο θρέντ, έρχεται το FAQ ή ξεχάστηκε?
  5. Dinosp άμα έχεις και ηχητικό ντοκουμέντο του setup πόσταρε χωρίς φόβο και πάθος. Είναι ο Θωμάς Μάτσιος, παράγοντας Εδεσσαϊκού. Ο Θωμάς έχει την ικανότητα να εξηγεί τα πράγματα με απλά λόγια. Επειδή η συζήτηση μας έφερε στα modulars, να πούμε πως τα EXP input των strymon δέχονται CV (±5V), Έχω δοκιμάσει να συνδέσω το LFO out του MF-102 στο el capistan χωρίς κανένα πρόβλημα (εκτός του ότι το cv των moogerfooger είναι ±2.5V οπότε και δε καλύπτει όλο το εύρος της εκάστοτε παραμέτρου) κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να συνδεθεί και envelope. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά το θέτεις πολύ άγαρμπα, ένας ικανός μουσικός/παραγωγός/συνθέτης/younameit μπορεί να καταλάβει άμα ένας ήχος έχει potential, να τον σαμπλάρει να τον μορφοποιήσει κατά το πώς το οραματίζεται και να συνθέσει κάτι ικανοποιήτικο και πολλές φορές πρωτοποριακό, όλα αυτά από ήχους που φαινομενικά είναι αστείοι. Τα γατιά λατρεύουν τους νέους ήχους και μουσικό εξοπλισμό, υπάρχει και διαδικτυακή κοινότητα που το αποδεικνύει.
  6. χμμ, χωρίς να μπορώ να το επαληθεύσω, εκτιμώ πως λειτουργεί σαν beat slicer στη λούπα του el cap. με σηματοδότη το delay time του timeline (δεδομένου ότι το feedback loop επηρεάζει μόνο το wet signal). Δηλαδή με κάθε σήμα που δίνεται στο timeline τροφοδοτείται η λούπα του el cap. με νέο στρώμα ήχου και ταυτόχρονα ενεργοποιείται το delay του timeline, τώρα επειδή η λούπα του el cap. έχει προφανώς μεγαλύτερη περίοδο από ένα μόνο repeat του timeline σε κάθε επόμενο repeat θα εισάγεται από το fdbk loop διαφορετικό μέρος της φράσης αναμεμειγμένο με το ηχόχρωμα του delay machine που έχει επιλεγεί σύν το αρχικό σήμα τροφοδότησης. Αν όντως ισχύει όλο αυτό μπορούν να γίνουν ενδιαφέροντες συνδυασμοί με τα pattern, reverse machines, άμα χρησιμοποιηθεί και το looper του timeline, τότε ναι το χάος.
  7. ..βρε ναι, είναι όμως το κλασικό ψηφιακό λούπερ (με, οκέυ, ικανοποιητικό functionality για delay/looper). Το sound on sound από την άλλη είναι μοναδικό feature στο el capistan, που απ'οτι βλέπω στα specs δεν συμπεριλαμβάνεται στο timeline, προφανώς άμα λουπάρεις στο dtape έχεις κάτι παρόμοιο, αλλά όχι το αυξανόμενο saturation που υφίσταται σε κάθε κύκλο όπως συμβαίνει στο el capistan (πού γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό άμα crank-άρεις τα repeats). κατά τα άλλα με τρώει η περιέργεια τι προκύπτει άμα τοποθετηθεί το el cap (σε sound on sound mode) στο feedback loop του timeline.
  8. Και κυρίως το sound on sound mode ε, αξίζει το χώρο που πιάνει έστω για το υπέροχο αυτό build-in looper. Στη προκείμενη σκέψου το προνόμιο του να λουπάρεις Timeline και El Capistan ταυτόχρονα.. κιθαροάμπιεντς, ομορφχιές, αχ.
  9. θαρρώ το superego της EHX καλύπτει αυτά που ζητάς, επί της ουσίας είναι το freeze αλλά έχει auto mode (που αμέσως αμέσως λύνει το πρόβλημα "πάτα τώρα οοπα δε το πέτυχα σωστά θα παίζει ήχο πορδής μέχρι να αλλάξω νότα") μαζί με κάποια πολύ ουσιώδη extra features. Μη περιμένεις πάντως να πετύχεις drone με κομπρέσορα λωλ.
  10. δε μου φαίνεται περίεργο, και γιατί όχι δηλαδή, σε μουσικό φόρουμ γράφει, σου δίνει και clue λέει δε θέλει να έχει χροιά μπιμπερ, και μπορεί να το κάνει γιατί έτσι είναι η φύση της μουσικής αλλά και της τέχνης εν γένει και δεν υπάρχει νομοτελειακή συνάφεια για τον τρόπο που ο καθένας ατομικά την εκλαμβάνει, παράδειγμα είναι όντως χάλια ο μάλμστην άμα εμένα το αυτί μου ζητάει ήχο απογυμνωμένο και γεμάτο "λάθη", καθαρά θέμα αισθητικής, αλλά κατά πάσα πιθανότητα κανείς δε θα πει "φίλε καταλαβαίνω τι κάνει και το κάνει σωστά", γιατί αυτό που βλέπεις είναι ενας χόμπο με κιθάρα. Δε μπορώ να δικαιολογήσω όλο αυτό το μη μου άπτου για τους καλλιτέχνες και το βλέπω συχνά σε θρέντ αλλά και irl. οχι δέ πρόκειται να είμαι respectfull για την τέχνη του οποιουδήποτε και δε ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο να μιλάμε για τεκμηριωμένα στάνταρντς στη μουσική, μιας και υπάρχουν πολλά και δε συμφωνούν μεταξύ τους.
  11. Επί τη ευκαιρία προτείνετε κάποια βασικά βιβλία για όσους θέλουμε να μελετήσουμε περί μουσικής τεχνολογίας.
  12. Ε... θα το προσπαθήσω. Αν και έστω για επιστημονικό ενδιαφέρον θα ήθελα να δω αν είναι εφικτή κάποια λύση με τους προαναφερθέντες πόρους :ρ
  13. Γιατί αν γράψω τη λούπα και πάω να ηχογραφήσω μετά, δε μπορώ να ακούω τι ηχογραφώ και τη λούπα ταυτόχρονα, αφού το Audacity π.χ. όταν ηχογραφείς δεν αναπαράγει ταυτόχρονα κάτι άλλο που έχεις ήδη ηχογραφήσει. Δε θέλω να γράψω τη λούπα, να τη βάλω να παίζει σε κάποιο άσχετο πρόγραμμα και να ηχογραφήσω το σόλο και ΜΕΤΑ να κάνω copy/paste τη λούπα στο αρχείο του σόλο, γιατί χάνω τους συγχρονισμούς κλπ (και είναι δραματικά χρονοβόρο). Χώρια που το looper που χρησιμοποιώ δεν εξάγει τη λούπα σε διαχειρίσιμο από το Audacity αρχείο και δε μπορώ να ηχογραφήσω στο Audacity από το looper αφού το looper δε στέλνει στο Audacity ! Ευχαριστώ που καταπιάστηκες, είναι ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ το πράγμα πραγματικά.
  14. Έχω ένα Macbook Pro και ό,τι κάρτα ήχου έχει από τη μάνα του. Έχω και ένα synth το οποίο συνδέω με USB στο mac. Όταν το συνδέω, έστω ότι ηχογραφώ με το Audacity, τότε το output για ΟΛΟΥΣ τους ήχους του συστήματος (και του synth :p ) το βάζω στο synth και το input device είναι επίσης το synth. Έτσι παίζω κάτι, το ακούω κλπ. με ένα ζευγάρι ακουστικά μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζομαι ένα τρόπο το real time looper να μπορεί να δίνει και στο output αλλά και στο input ενός όποιου προγράμματος ηχογράφησης και να ηχογραφώ και από το synth παράλληλα. Δηλαδή, γράφω μια λούπα με το synth και βάζω το looper να παίζει. Μετά θέλω να ηχογραφήσω ένα κομμάτι με τη λούπα να παίζει συνεχώς και εγώ να παίζω από πάνω. Αυτό σημαίνει ότι: το looper πρέπει να στέλνει στο πρόγραμμα ηχογράφησης το looper πρέπει να στέλνει στο output για να ακούω τη λούπα που παίζει το synth πρέπει να στέλνει στο πρόγραμμα ηχογράφησης και ταυτόχρονα (προφανώς) να ακούω τι παίζω) προκειμένου τελικά να ηχογραφήσω ένα κομμάτι που να αποτελείται από τη λούπα και το ας πούμε σολάρισμα επί της λούπας. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι είναι αδύνατο να κάνω το looper να στέλνει στο πρόγραμμα ηχογράφησης ταυτόχρονα με το synth. Επίσης πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ιδέα πώς να δημιουργήσω μέσω ρυθμίσεων αυτό το βρόχο του σήματος. Ξέρω ότι το Adobe Audition έχει την ικανότητα να ηχογραφείς και να αναπαράγει ταυτόχρονα ήδη ηχογραφημένα πράγματα αλλά δεν έχω πρόσβαση σ'αυτό το πρόγραμμα... Έχω ακούσει κάτι για το Soundflower και παρόμοια προγράμματα με τα οποία μπορείς να αναπροσαρμόσεις την 'κατεύθυνση' του ήχου που παράγεις από κάπου αλλά το χάνω, είναι πολύ μπερδεμένα και ούτε μια φορά δε μου έχει δουλέψει. Στην αποθήκη μου έχω το Adobe Soundbooth, το Audacity και το Ambiloop, ένα looper για Windows που τρέχω μέσω Wine. Διάφορα άλλα loopers που δοκίμασα για MacOS είτε δεν έτρεχαν καθόλου είτε δε μπορούσα να τα διαχειριστώ είτε είχαν το ίδιο πρόβλημα μπερδεψίματος. Κάποια λύση; Κάποια εφαρμογή που μου διαφεύγει; Έχω καταμπερδευτεί ναπούμε.
  15. Σήμερα ήμουν εκεί φίλε και έχει ένα Thomann digital piano όλο κι όλο. Μάλλον άλλαξε σχέδια στο μεταξύ....
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου