Προς το περιεχόμενο

panix

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    127
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή panix

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. έχετε τον τρόπο σας πάντως να φέρνετε νέο κόσμο στο φόρουμ ;D και μοναδικός θα έλεγα ;D Η φιλικότητα που συνάντησα εδώ θα έπρεπε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά φόρα ;D ;D
  2. BTW, απο το thread του superfunk αφαιρέθηκαν τα σχόλιά μου... νομίζω δικαιούμαι να ζητήσω το ίδιο και στο δικό μου thread, δηλ να αφαιρεθούν όλα τα άσχετα με το θέμα σχόλια! ευχαριστώ εκ των προτέρων τους mods!
  3. μάλιστα, δηλ για σένα δεν είναι θέμα αν κάποιος, σε ένα ημι-επίσημο howto, αναφέρει πως ρύθμιση truss rod επηρεάζει το string action μόνο στο μέσο του μπράτσου, και όχι στα υψηλά τάστα.
  4. οι ολόκληρες 180 μοίρες αριστερόστροφα, σε όποιον προκαλέσουν βλάβη, να έρθει το παληκάρι, να του πάρω όχι μόνο καινούργια SG, αλλά και σπίτι, και εξοχικό, αμάξι και ότι άλλο γουστάρει.
  5. δεν γνωρίζω τα προσωπικά του καθένα (ποιός ειναι καθηγητής, ποιάς βαθμίδας και ποιάς σχολής). Οπότε θα μείνω με την απορία του τι σκεπτόνταν άραγε ο καθηγητής αλλά ποτέ δεν το έγραψε.
  6. και τι υποστηρίζει για το φλέγον θέμα μας?
  7. πολύ ορθό.... αλλα γενικά "it takes two to tango".... two και ίσως και παραπάνω.... δεν θέλω να οξύνω τίποτε αλλά ποιός μπορεί να ισχυριστεί οτι αντιμετωπίστηκα (ένας νέος) με ισότητα έναντι του super funk? γενικά η αδικία φέρνει και άλλη αδικία, το έχει δείξει η ιστορία άπειρες φορές.. βέβαια μερικές φορές η αδικία μπορεί είναι ... τεχνητή... π.χ. να μου έχει φουσκώσει η μανούλα τα μυαλά οτι είμαι ο υπερμέγιστος τιτάνας και έτσι να ζητάω όλο και περισσότερα.... πάιζει... αλλά στο δια ταύτα, στην μηχανική/επιστήμες ή κάτι πάιζει η δεν πάιζει δεν υπάρχει ναι μεν αλλά.... οπότε οψώμεθα ;D
  8. ναι. BTW, δεν λέω ότι έτσι και μόνο ρυθμίζουμε action. Αυτό που λέω είναι οτι χρησιμοποιούμε συνδιασμό relief (από 0 έως και περίπου 0.3-0.5mm) και bridge saddles height για να ρυθμίσουμε για μας το επιθυμητό string action height με την επιθυμητή ομοιόγενεια σε όλη την διαδρομή της ταστιέρας.
  9. προφανώς και επηρεάζει, κάνε ένα πέιραμα μόνος σου. Αλλά γύρνα την βέργα μεθοδικά, ελεγχόμενα και ξέροντας τις μοίρες που δίνεις, ωστε να την επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση. Γύρνα πρώτα π.χ. 180 μοίρες αριστερόστροφα (αυξάνεις το relief - up bow), μέτρα ύψος χορδής στο 22ο τάστο, μετά γύρνα 360 μοίρες (1 κύκλο) δεξιόστροφα (μειώνεις relief), μέτρα το ύψος χορδής στο 22ο τάστο, και τέλος γύρνα την 180 αριστερόστροφα ώστε να την φέρεις στην αρχική κατάσταση. ΠΡΟΣΟΧΗ, σε καμία περίπτωση μην το ζορίσεις αν δεν γυρνάει ΑΣΤΟ!
  10. ;D 1- Δεν λεκτικό παιγνίδι από μέρους μου, δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη για παιγνίδια, σε προκάλεσα να μου δείξεις ΑΚΡΙΒΩΣ την πρότασή σου και την λέξη σου που παραμόρφωσα/παρερμήνευσα και ακόμα απάντηση δεν πήρα 2- Το relief (ή η απουσία του straight ή και back-bow) ΕΠΗΡΕΖΕΙ το action σε όλο το μήκος της ταστιέρας. Η περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει αφορά κιθάρες ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ για τα σκουπίδια. (με "Hump" profile) 3- Superfunk φίλε μου.... το να μειώσεις relief και αυτό να οδηγήσει ΕΥΘΕΩΣ σε μείωση του buzz στα υψηλά τάστα... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! δεν είναι οριακή περίπτωση όπως λες!! απλά δεν έχει καμία λογική αυτό να συμβαίνει! Superfunk, τα όσα λέω εκτός του είναι απολύτως σύμφωνα με την κλασική γεωμετρία (ευκλείδιος) και με κλασική φυσική, .... είναι και απολύτως σύμφωνα και με την ζώσα εμπειρία αλλά και φυσικά με την βιβλιογραφία!!! O EG, απλά είπε κάτι το σωστό μεν, αλλά προφανές δε, και κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο από αυτό που είπε. Μου κάνει εντύπωση, όμως οτι κανείς "luthier" του EG συμπεριλαμβανομένου ΔΕΝ πήρε θέση στο θέμα!!! Δηλ. δεν μπορεί, το relief ΚΑΙ να ΜΗΝ ΕΧΕΙ επίδραση στο string action height των υψηλών τάστων και ταυτοχρόνως .... να έχει!! όπως και στην υποτιθέμενη υποπεριπτωσούλα στην οποία δήθεν μειώνεις relief για να μειώσεις buzz!!! περιέργα πράγματα ... αλλά όπως πολύ σωστά είπε ο superfunk : "Δεν πειραζει..ετσι ειναι η ζωη..." ΥΓ αναμένω βιβλιογραφία στην οποία να υποστηρίζεται οτι neck back-bow/up-bow (relief) δεν εππηρεάζει το string action height στα ψηλά τάστα. όποιος το κάνει έχει δώρο μια Carvin DC135 MY1988 (οκ πλάκα κάνω αλλά θα είχε πλάκα ένα κανονικό στοίχημα).
  11. δικαιολογείται γιατι απλά δεν ξέρουμε να σεβόμαστε τον δίπλα μας, και κυρίως αν αυτός δείχνει να είναι καλύτερος από εμάς. Η δε γνωσσιακή κουλτούρα μας είναι επιπέδου κατάρ και μπαχρέιν στην καλύτερη. Αν δεις, σε όλα όσα έγραψα, έκανα ένα λάθος, μου ξέφυγαν 2-3 λέξεις από όσα έγραψε o superfunk, και αν είχα απέναντί μου ένα άνθρωπο με στοιχειώδεις διαλεκτικές ικανότητες, θα έτρεχα πρώτος να επισημάνω το λάθος μου... όταν έχεις όμως τον άλλον να ποστάρει νταλάρα ως απάντηση... δεν... σου κόβεται η όρεξη. Το ανατολίτικο στοιχείο αυτό της φίμωσης δια της βίας, από ανθρώπους περιορισμένων πνευματικών δυνατοτήτων είναι χαρακτηριστικό της ... φυλής. όπως και να έχεις ανθρώπους που πιστεύουν οτι ξέρουν τα 10 πλάσια από όσα πραγματικά ξέρουν, ενώ δημοσίως το νούμερο αυτο να 10πλασιάζεται ακόμα μια φορά.... γενικά ένα λυπηρό ταλιμπανίστικο σκηνικό....
  12. Και άλλη φωτο : up-bow = ψηλό action στα ψηλά (17+) τάστα.
  13. κανείς δεν ισχυρίστηκε οτι υπάρχει περίπτωση το truss rod να λειτουργεί εκεί.
  14. Επαναλαμβάνω οτι το πρόβλημα είναι οτι διάβασα με απόλυτη προσοχή το αρχικό άρθρο (στην σελίδα 1) του superfunk, και για αυτό και φρίκαρα. Superfunk, πές μου ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ έπαιξα με τις λέξεις και ποιά φράση σου /έννοια/θέση παραμόρφωσα. Κατα τα άλλα βλέπω οτι ο superfunk ακόμα δεν έχει καταλάβει τι ρόλο πάιζει το truss rod και το bridge action, και εξακολουθεί να λέει οτι : αν εδώ ο superfunk εννοεί το string action (σπανίως ακριβολογεί οπότε απλά εικασία κάνω), Ε ΟΧΙ!!! Το TRUSS ROD ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ACTION ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΤΑΣΤΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ (στην περίπτωση αρκετού relief) ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΨΗΛΑ (12+) τάστα.
  15. Για να συνοψίσω, relief (η την έλλειψη αυτού) και bridge action, τα χρησιμοποιούμε κατα το δοκούν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ για να επιτύχουμε το επιθυμητό σταθερό (ή και μεταβλητό) string action καθ'ολη την διαδρομή της ταστιέρας. Ιδανικά θα θέλαμε να μπορούμε να έχουμε από ομοιόμορφο πολύ χαμηλό action σε όλη την διαδρομή (το οποίο μεταφράζεται σε straight neck και χαμηλό bridge action), και στην οποία περίπτωση θα αναγκαστούμε 100% να καταφύγουμε σε χορδές μεγαλύτερου gauge (11s+), ωστε να έχουμε μηδενικό buzz, έως και ομοιόμορφα πολύ υψηλό action, στην οποία περίπτωση θα πρέπει να δώσουμε ένα ικανό ποσό relief από την μια και φυσικά bridge action από την άλλη. (σε αυτήν την περίπτωση ίσως πρέπει να μειώσουμε και το string gauge βλ. malmsteen, υψηλό action αλλά λεπτές χορδές). Σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση της κιθάρας αποτελεί έναν συμβιβασμό.... μένουμε τελικά σε κάτι που μας αρέσει, και ας μην είναι 1mm το string action στο 14ο τάστο, που λέει ο λόγος..
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου