Προς το περιεχόμενο

panix

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    127
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από panix

  1. έχετε τον τρόπο σας πάντως να φέρνετε νέο κόσμο στο φόρουμ ;D και μοναδικός θα έλεγα ;D Η φιλικότητα που συνάντησα εδώ θα έπρεπε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά φόρα ;D ;D
  2. BTW, απο το thread του superfunk αφαιρέθηκαν τα σχόλιά μου... νομίζω δικαιούμαι να ζητήσω το ίδιο και στο δικό μου thread, δηλ να αφαιρεθούν όλα τα άσχετα με το θέμα σχόλια! ευχαριστώ εκ των προτέρων τους mods!
  3. μάλιστα, δηλ για σένα δεν είναι θέμα αν κάποιος, σε ένα ημι-επίσημο howto, αναφέρει πως ρύθμιση truss rod επηρεάζει το string action μόνο στο μέσο του μπράτσου, και όχι στα υψηλά τάστα.
  4. οι ολόκληρες 180 μοίρες αριστερόστροφα, σε όποιον προκαλέσουν βλάβη, να έρθει το παληκάρι, να του πάρω όχι μόνο καινούργια SG, αλλά και σπίτι, και εξοχικό, αμάξι και ότι άλλο γουστάρει.
  5. δεν γνωρίζω τα προσωπικά του καθένα (ποιός ειναι καθηγητής, ποιάς βαθμίδας και ποιάς σχολής). Οπότε θα μείνω με την απορία του τι σκεπτόνταν άραγε ο καθηγητής αλλά ποτέ δεν το έγραψε.
  6. και τι υποστηρίζει για το φλέγον θέμα μας?
  7. πολύ ορθό.... αλλα γενικά "it takes two to tango".... two και ίσως και παραπάνω.... δεν θέλω να οξύνω τίποτε αλλά ποιός μπορεί να ισχυριστεί οτι αντιμετωπίστηκα (ένας νέος) με ισότητα έναντι του super funk? γενικά η αδικία φέρνει και άλλη αδικία, το έχει δείξει η ιστορία άπειρες φορές.. βέβαια μερικές φορές η αδικία μπορεί είναι ... τεχνητή... π.χ. να μου έχει φουσκώσει η μανούλα τα μυαλά οτι είμαι ο υπερμέγιστος τιτάνας και έτσι να ζητάω όλο και περισσότερα.... πάιζει... αλλά στο δια ταύτα, στην μηχανική/επιστήμες ή κάτι πάιζει η δεν πάιζει δεν υπάρχει ναι μεν αλλά.... οπότε οψώμεθα ;D
  8. ναι. BTW, δεν λέω ότι έτσι και μόνο ρυθμίζουμε action. Αυτό που λέω είναι οτι χρησιμοποιούμε συνδιασμό relief (από 0 έως και περίπου 0.3-0.5mm) και bridge saddles height για να ρυθμίσουμε για μας το επιθυμητό string action height με την επιθυμητή ομοιόγενεια σε όλη την διαδρομή της ταστιέρας.
  9. προφανώς και επηρεάζει, κάνε ένα πέιραμα μόνος σου. Αλλά γύρνα την βέργα μεθοδικά, ελεγχόμενα και ξέροντας τις μοίρες που δίνεις, ωστε να την επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση. Γύρνα πρώτα π.χ. 180 μοίρες αριστερόστροφα (αυξάνεις το relief - up bow), μέτρα ύψος χορδής στο 22ο τάστο, μετά γύρνα 360 μοίρες (1 κύκλο) δεξιόστροφα (μειώνεις relief), μέτρα το ύψος χορδής στο 22ο τάστο, και τέλος γύρνα την 180 αριστερόστροφα ώστε να την φέρεις στην αρχική κατάσταση. ΠΡΟΣΟΧΗ, σε καμία περίπτωση μην το ζορίσεις αν δεν γυρνάει ΑΣΤΟ!
  10. ;D 1- Δεν λεκτικό παιγνίδι από μέρους μου, δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη για παιγνίδια, σε προκάλεσα να μου δείξεις ΑΚΡΙΒΩΣ την πρότασή σου και την λέξη σου που παραμόρφωσα/παρερμήνευσα και ακόμα απάντηση δεν πήρα 2- Το relief (ή η απουσία του straight ή και back-bow) ΕΠΗΡΕΖΕΙ το action σε όλο το μήκος της ταστιέρας. Η περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει αφορά κιθάρες ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ για τα σκουπίδια. (με "Hump" profile) 3- Superfunk φίλε μου.... το να μειώσεις relief και αυτό να οδηγήσει ΕΥΘΕΩΣ σε μείωση του buzz στα υψηλά τάστα... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! δεν είναι οριακή περίπτωση όπως λες!! απλά δεν έχει καμία λογική αυτό να συμβαίνει! Superfunk, τα όσα λέω εκτός του είναι απολύτως σύμφωνα με την κλασική γεωμετρία (ευκλείδιος) και με κλασική φυσική, .... είναι και απολύτως σύμφωνα και με την ζώσα εμπειρία αλλά και φυσικά με την βιβλιογραφία!!! O EG, απλά είπε κάτι το σωστό μεν, αλλά προφανές δε, και κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο από αυτό που είπε. Μου κάνει εντύπωση, όμως οτι κανείς "luthier" του EG συμπεριλαμβανομένου ΔΕΝ πήρε θέση στο θέμα!!! Δηλ. δεν μπορεί, το relief ΚΑΙ να ΜΗΝ ΕΧΕΙ επίδραση στο string action height των υψηλών τάστων και ταυτοχρόνως .... να έχει!! όπως και στην υποτιθέμενη υποπεριπτωσούλα στην οποία δήθεν μειώνεις relief για να μειώσεις buzz!!! περιέργα πράγματα ... αλλά όπως πολύ σωστά είπε ο superfunk : "Δεν πειραζει..ετσι ειναι η ζωη..." ΥΓ αναμένω βιβλιογραφία στην οποία να υποστηρίζεται οτι neck back-bow/up-bow (relief) δεν εππηρεάζει το string action height στα ψηλά τάστα. όποιος το κάνει έχει δώρο μια Carvin DC135 MY1988 (οκ πλάκα κάνω αλλά θα είχε πλάκα ένα κανονικό στοίχημα).
  11. δικαιολογείται γιατι απλά δεν ξέρουμε να σεβόμαστε τον δίπλα μας, και κυρίως αν αυτός δείχνει να είναι καλύτερος από εμάς. Η δε γνωσσιακή κουλτούρα μας είναι επιπέδου κατάρ και μπαχρέιν στην καλύτερη. Αν δεις, σε όλα όσα έγραψα, έκανα ένα λάθος, μου ξέφυγαν 2-3 λέξεις από όσα έγραψε o superfunk, και αν είχα απέναντί μου ένα άνθρωπο με στοιχειώδεις διαλεκτικές ικανότητες, θα έτρεχα πρώτος να επισημάνω το λάθος μου... όταν έχεις όμως τον άλλον να ποστάρει νταλάρα ως απάντηση... δεν... σου κόβεται η όρεξη. Το ανατολίτικο στοιχείο αυτό της φίμωσης δια της βίας, από ανθρώπους περιορισμένων πνευματικών δυνατοτήτων είναι χαρακτηριστικό της ... φυλής. όπως και να έχεις ανθρώπους που πιστεύουν οτι ξέρουν τα 10 πλάσια από όσα πραγματικά ξέρουν, ενώ δημοσίως το νούμερο αυτο να 10πλασιάζεται ακόμα μια φορά.... γενικά ένα λυπηρό ταλιμπανίστικο σκηνικό....
  12. Και άλλη φωτο : up-bow = ψηλό action στα ψηλά (17+) τάστα.
  13. κανείς δεν ισχυρίστηκε οτι υπάρχει περίπτωση το truss rod να λειτουργεί εκεί.
  14. Επαναλαμβάνω οτι το πρόβλημα είναι οτι διάβασα με απόλυτη προσοχή το αρχικό άρθρο (στην σελίδα 1) του superfunk, και για αυτό και φρίκαρα. Superfunk, πές μου ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ έπαιξα με τις λέξεις και ποιά φράση σου /έννοια/θέση παραμόρφωσα. Κατα τα άλλα βλέπω οτι ο superfunk ακόμα δεν έχει καταλάβει τι ρόλο πάιζει το truss rod και το bridge action, και εξακολουθεί να λέει οτι : αν εδώ ο superfunk εννοεί το string action (σπανίως ακριβολογεί οπότε απλά εικασία κάνω), Ε ΟΧΙ!!! Το TRUSS ROD ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ACTION ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΤΑΣΤΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ (στην περίπτωση αρκετού relief) ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΨΗΛΑ (12+) τάστα.
  15. Για να συνοψίσω, relief (η την έλλειψη αυτού) και bridge action, τα χρησιμοποιούμε κατα το δοκούν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ για να επιτύχουμε το επιθυμητό σταθερό (ή και μεταβλητό) string action καθ'ολη την διαδρομή της ταστιέρας. Ιδανικά θα θέλαμε να μπορούμε να έχουμε από ομοιόμορφο πολύ χαμηλό action σε όλη την διαδρομή (το οποίο μεταφράζεται σε straight neck και χαμηλό bridge action), και στην οποία περίπτωση θα αναγκαστούμε 100% να καταφύγουμε σε χορδές μεγαλύτερου gauge (11s+), ωστε να έχουμε μηδενικό buzz, έως και ομοιόμορφα πολύ υψηλό action, στην οποία περίπτωση θα πρέπει να δώσουμε ένα ικανό ποσό relief από την μια και φυσικά bridge action από την άλλη. (σε αυτήν την περίπτωση ίσως πρέπει να μειώσουμε και το string gauge βλ. malmsteen, υψηλό action αλλά λεπτές χορδές). Σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση της κιθάρας αποτελεί έναν συμβιβασμό.... μένουμε τελικά σε κάτι που μας αρέσει, και ας μην είναι 1mm το string action στο 14ο τάστο, που λέει ο λόγος..
  16. Συμφωνώ να διαγραφούν τα σχόλιά μου, αν αποδεχθούμε οτι περνάμε στην πνευματική σφαίρα σαουδικής αραβίας όπου το ψέμα δοξάζεται και το πνεύμα (και κοινή λογική) λιθοβολούνται. Τώρα στα περί superfunk, ο superfunk έκανε τουλάχιστον 3 λάθη στις παραπάνω θέσεις του: 1) ισχυρίστηκε οτι truss rod adjustment έχει αποτέλεσμα οσον αφορα string action height μόνο στο μέσο του μπράτσου : σύντομη απόδειξη οτι είναι γενικά λάθος αυτή η θέση, εκτός της παθολογικής περίπτωσης neck hump, όπου το όργανο έχει σοβαρό κατασκευαστικό ποβλημα : από το παραπάνω (που είναι κλασική περίπτωση φυσιολογικού relief profile (AKA up-bow)) φαίνεται καθαρά οτι αυξάνοντας το relief (up-bow) στέλνουμε το string action ... στον Θεό, και κυρίως στα τελευταία τάστα. 2) ισχυρίστηκε (καθολικά) οτι truss rod δεν υπάρχει στα τελευταία τάστα : απόδειξη του λάθους : 3) ισχυρίστηκε οτι υπερβολικό relief μπορεί να ευθύνεται για buzz στα ψηλά τάστα... θα ήθελα να δω ιδίοις όμασοι πώς στο καλό μπορεί (τηρουμένων όλων των υπολοίπων παραμέτρων σταθερών) να οξύνουμε το buzz αυξάνοντας το relief. Ιδού η επιστημονική εξήγηση που έδωσε ο superfunk : αχά!!!! !!! δηλαδή επειδή λέει έχουμε γιγαντιαίο relief (και κατεπέκταση μεγάλο action στα lower/middle frets (και φυσικά κτηνώδες action στα higher frets)) (ακριβώς αυτό που ισχυρίζομαι και εγώ, ως απάντηση στο λάθος #1 του superfunk που επισημαίνω ακριβώς από πάνω ), αναγκαζόμαστε να ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ το action (φυσικά μέσω bridge (Les paul, floyd rose) ή bridge saddle (strats/teles) adjustments, με αποτέλεσμα να έχουμε buzz στα higher frets... Χαίρω πολύ χαιρόπουλος.... Ας μην κατεβάζαμε το bridge action!!! Αρά το buzz προκαλείται από το ηλίθιο set up μας το οποίο μας αναγκάζει να έχουμε χαμηλό bridge action, στο οποίο μας οδηγεί φυσικά η ηλίθια ρύθμιση του υπερβολικού relief μας, και ΟΧΙ ΤΟ RELIEF ΚΑΘΕ ΑΥΤΟ. Αυξήστε το relief όσο γουστάρετε (ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ) και το buzz δεν θα οξυνθεί. όλες οι κιθάρες δεν έχουν ίδιο bow profile: μερικά σχήματα φαίνονται εδώ : Οι κλασικές περιπτώσεις είναι : up-bow, back-bow, straight και controlled relief. Σε αυτές ισχύει η απάντηση λάθος #1, που περιέγραψα παραπάνω. Τώρα, στις περιπωσεις hump και rise in tongue , κατ'εμέ το όργανο θέλει μάστορα... τουλάχιστον, και δεν πρόκειται να έχει σωστή παικτική γεωμετρία ανεξάρτητα από ΟΤΙ ρύθμιση και να του κάνουμε. ΥΓ Αυτά για όποιον καταλαβαίνει.... υπάρχει και ο τρόπος πληροφόρισης από τον super-funk, ο οποίος σίγουρα εγγυάται χρυσές δουλιές για τους μάστορες.... ΥΓ2 Περιμένω απαντήσεις δικαιολογημένες με φυσική, μαθηματικά και γεωμετρία, και όχι quotes από τα οποία κόβουμε και ράβουμε. ΥΓ3 (ευχαριστώ τους μοντς, όσο αυτοί δεν έσβησαν τα "αιρετικά" πόστς μου)
  17. όποιος "καταφέρει" και δώσει πάνω από 0.5 mm relief σε μπράτσο κιθάρας που φοράει από 10άρες και κάτω, τότε ίσως το μπράτσο του είναι από αρκετά μαλακό ξύλο.
  18. για να μετρήσουμε relief, βάζουμε capo στο 1ο τάστο, και μετά πατάμε στο τάστο εκείνο στο οποίο το μπράτσο συναντά το σώμα. Για στρατ αυτό είναι το 17ο. Σε short scale κιθάρες με 24 τάστα, αυτό μπορεί να είναι το 19ο τάστο. Στην συνέχεια μετράμε π.χ. με filler gauges ή μικρόμετρο, την απόσταση μεταξύ του 9ου (ή 10ου) τάστου και του κάτω τμήματος της χορδής. Οπότε αυτό που έχει επισημάνει με το βελάκι είναι το πάτημα του τάστου με το δάκτυλό μας.
  19. το πρόβλημα είναι οτι διάβασα πολύ προσεκτικά αυτά που έγραψες, αν σκεφτόμουν πιο γενικά και αόριστα ίσως και το πέρναγα στο ντούκου. Το λοιπόν, έγραψες ρυθμίζοντας το truss rod, λές, δεν επηρρεάζει το action παρά στο μέσο του μπράτσου. απλά 100% λάθος, εκτός και αν μιλάμε άλλη γλώσσα. Σε μια κιθάρα με back-bow, δημιουργία relief απλά θα αυξήσει το action σε όλο το μήκος της ταστιέρας, αυτό δεν είναι μόνο απλή φυσική θέλει και λίγο τριγωνομετρία γυμνασίου ;D Οσον αφορά τα σχηματικά που παρέθεσα, φαίνεται πολύ καθαρά αυτό που λέω, βγάλε το capo στο 1ο fret, και το finger στο 14ο (περίπου) και είναι φανερό οτι παραπάνω relief στέλνει το action στο τελευταίο fret .... στον Θεό... Τώρα οσον αφορά τα ποιά τάστα επηρεάζει το relief, και το που υπάρχει truss rod και που όχι που λές, δηλ οι strat-type που έχουν πρόσβαση στο truss rod μέσω heel?? ;D ;D ;D Προσοχή, φυσικά και δεν ισχυρίζομαι οτι το bow-relief μπορούν να έχουν εφαρμογή από το 14ο τάστο και μετά (και πως θα μπορούσαν εφόσον το μπράτσο από το 17ο-19ο τάστο και μετά είναι είτε κολημένο, είτε βιδωμένο, κτλ με το σώμα, και δόξασοι ο θεός το σώμα δεν σκευρώνει τόσο έυκολα), απλά σχολιάζω το χαριτωμένο που είπες περι μή ύπαρξης truss rod στα ψηλά τάστα. Το άλλο που λες : δεν μπορώ να το σχολιάσω, είναι λάθος από πάρα πολλές απόψεις, και επίσης αντικρουόμενο με την (επίσης λάθος) θεωρία σου περι de-juro και de-facto μη ύπαρξης σχέσης μεταξύ string action/neck relief στα τελευταία τάστα. Στα τελευταία τάστα το buzz δεν διορθώνεται φυσικά δίνοντας relief, αλλά επουδενί ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ relief. και επειδή μάλλον έχουμε φύγει εκτός κοινής λογικής (μάλλον δεν μπορώ να σε πείσω δυστυχώς... ), αλλά προς χάρην την σωστής ενημέρωσης των ανθρώπων που διαβάζουν εδώ... θέλω να μου βρείς έστω και ένα αξιοπρεπές άρθρο, που να συνδέει buzz στα τελευταία τάστα με .... υψηλό relief!!! ξέρω είναι σουρεαλιστικό, αλλά ελλάδα είμαστε, όλοι σχετικοί και γνώστες, κτλ... οπότε θα σε παρακαλούσα να με παραπέμψεις σε κάτι που έστω και από μακρυά να σχετίζεται με την τρελή αυτή θεωρία σου (οτι δηλαδή υπερβολικό relief μπορεί να προκαλέσει buzz στα υψηλά τάστα)... αναμένω
  20. όχι. απλή φυσική δημοτικού είναι. η κατάσταση που αναφέρεις έχει εφαρμογή σε μονο μια συγκεκριμένη περίπτωση "bow profile". Στις περισσότερες κιθάρες, το relief (vs bow) λειτουργεί κάπως έτσι : Το bridge action σε συνδιασμό με το neck relief τα χρησιμοποιούμε ωστε να πετύχουμε το επιθυμητό για εμάς string height και με την επιθυμητή ομοιογένεια σε όλη την διαδρομή της ταστιέρας. Υπάρχουν άπειρα άρθρα σχετικά. Ένα πολύ χρήσιμο είναι το : http://www.ibanezrules.com/tech/setup/action.htm Προσθέτοντας relief από ένα σημείο και έπειτα δεν προσφέρει τίποτε στο σεταπ μιας κιθάρας, αλλά επουδενί δεν μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος τριξίματος. Πάλι απλή φυσική είναι. Μια καλή λύση για ερασιτέχνες κιθαρίστες (και όχι μόνο) είναι τα 2 βιβλία του Erlewine http://www.danerlewine.com/guitar_repair_books.html Προσωπικά έχω το "Guitar Player Repair Guide 2nd Edition" (την προηγούμενη έκδοση δηλ) και το "How to Make Your Electric Guitar Play Great!". Πολυ καλά βιβλία, και νομίζω αρκετά αξιόπιστα.
  21. σε ευχαριστώ gnd, συγκεκριμέμα απο ebay.co.uk έχω ανταλλάξει mail με άγγλο 5 φορές για αντικείμενο αξίας 5 ευρώ. Και όχι με έναν ή για μια αγορά. Για την αντιμετώπιση στον τρίμμη, πριν, κατα την διάρκεια, και μετά την αγορά, έχω να πώ, οτι αν εξαιρέσουμε τον Θάνο, τον πωλητή (που είναι ξένης προελεύσεως) οι υπόλοιποι είναι ::) ::) ::) Πολλές φορές συχτίριζα κατα την διάρκεια δοκιμής κτλ.... Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία δεν φτιάχνει. Ο έλληνας δεν έχει φιλικότητα. Είναι απίστευτες οι μπαρούφες που άκουσα από τον τρίμμη, αν δε, δεν του είχα στείλει τον νόμο φάτσα κάρτα με το καλημέρα, ακόμα θα παιδευόμουν με δικηγόρους κτλ... Ενώ ήξερε οτι έχω δίκιο, και οτι έπρεπε να την αλλάξει, αυτός επέμενε σε αηδιούλες και κακιούλες παιδικού στύλ, έτσι για να ξεδώσει από το κακό του... έλεος.... από έξω και πάλι από έξω..... και για Θωμά που είπα, δεν είναι πανάκεια, μπορεί να φέρεις κανείς όργανο από αμερική και 20% φθηνότερα από θωμά.
  22. gnd, δυστυχώς στις μέρες μας η ποιότητα έχει πάει περίπατο. Και δεν είναι μόνο στην κίνα το πρόβλημα (σε λίγο οι κινέζικες εταιρίες θα κάνουν outsource τα εργοστάσια στην αφρική, εκεί είναι ο επόμενος στόχος - είναι απίστευτη η κινεζική διείσδυση στην αφρική - γενικά μιλάω), και μια βόλτα στα γνωστά φόρουμ fender και gibson να πάει κανείς θα δεί τα άπειρα προβλήματα, και δεν εστιάζεται μόνο στις κιθάρες το πρόβλημα αλλά και στα υπόλοιπα αγαθά. Τώρα για ARZ, η κιθάρα ειναι chambered, με μειωμένο βάρος, κινέζικο μαόνι σώμα, κινέζικο alder top, κινέζικο μαόνι-alder μπράτσο (3 κομμάτια), και κινέζικη τριανταφυλιά ταστιέρα. Κατ εμέ, πλησιάζει στο 80-90% του ήχου μιας les paul traditional, χάνει σαφώς σε μάζα, ποιότητα κατασκευής, (όχι PLEK), υλικά, αλλά έχει πιο μοντέρνο σχεδιασμό (βλέπε heel και πρόσβαση στα τελευταία τάστα) και το 1/3 της τιμής. Αν κάποιος την προσέχει, και ξέρει κάποια βασικά τεχνικά, νομίζω οτι η κιθάρα θα έχει βάθος χρόνου. Ο ήχος της ήταν τεράστια έκπληξη για μένα, στην μεσαία θέση και με το tone στο 5, στα καθαρά, έχει αυτόν τον καταπληκτικό gibson-jazz ήχο, για τον οποίο οι EMG 81/60 καθόλου δεν προιδεάζουν! Επίσης για κιθάρα *τόσο* ελαφριά, έχει πολύ καλό sustain, σημάδι αν μη τι άλλο στιβαρής κατασκευής... Πάντως γενικά η Ibanez, και η κάθε εταιρία πρέπει να προσέξει περισσότερο το quality control, το οποίο στην σειρά ARZ νομίζω έχει φύγει απο κάθε έλεγχο.... Το tailpiece να πάει να φύγει στον Θεό, και να έχω και τον Τρίμμη να μου κάνει ναζάκια.... κάπου σιχτήρισα.... αλλά τέλος καλό όλα καλά... Η επόμενη (strat american standard SSS????) ΜΟΝΟ από θωμά.... ελλάδα τέλος...
  23. ήθελα κάτι les paul-οειδές και τελικά πήρα την arz800. η κιθάρα είναι όντως κινέζικη, όπως και το air condition, η τηλεόραση, το κινητό, η οθόνη μας, κτλ Αν εξαιρέσω το ότι το bridge tail είχε πρόβλημα, (οπότε την γύρισα πίσω και πήρα μια 100% άψογη) (υπόψην η ibanez του Paul Gilbert φοραει ακριβώς την ίδια γέφυρα) , η κιθάρα είναι απλά πολύ καλή. Και στα βρώμικα και στα drop down, και στα καθαρά (έχει απίστευτα καθαρά), γενικά η ετικέτα "EMG 81/60" δεν πρέπει να τρομάζει καθόλου τους παραδοσιακούς πάικτες. Κλάσεις ανώτερη κατ'εμέ από οποιαδήποτε Epiphone ή Studio δοκίμασα.
  24. Κάποιες παρατηρήσεις από τις πρώτες μέρες επαφής με το όργανο. - σχετικά με τους EMG81 (Bridge)/EMG60 (Neck). Νομίζω οτι ο EMG60 έχει περισσότερο output από τον EMG81, o EMG81 έχει αρκετά λιγότερο output από τον dimarzio super distortion (που έχω στην scalloped partscaster). - με την ibanez στα καθαρά, στην μεσαία θέση του διακόπτη, και με το tone το 50%, παίρνω ένα φανταστικό jazz-blues ήχο. - το μόνο που μπορεί να κάνει καλύτερα η partscaster είναι, να ουρλιάζει περισσότερο στα artificial harmonics, και να παράγει τον γνωστό ήχο του alder/mapple dire straits/pink floyd/deep purple, etc... - γενικά ο ήχος της partscaster (alder body - maple neck - mapple fretboard) είναι πιο άγριος και ανεξέλεγκτος και "αραιός", ενώ στην ibanez (mahogany/mapple body - mahogany/mapple neck - rosewood fretboard) πιο γλυκός, μπάσος, και γεμάτος, και παχύς. - Η ibanez καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα μουσικών, jazz-fusion-balkan-ethnic-gypsy-rock-blues-metal-thrash-nu-metal, ενώ η partcaster μόνο rock/blues/metal/thrash (αλλά όχι nu-metal) ενός συγκεκριμένο τύπου. λίγο πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα για τους περισσότερους!! α... και κάτι άλλο περι sustain.... το μεγαλύτερο string height, δίνει περισσότερο sustain, όχι τίποτε δραματικό αλλά δίνει. (μιλάμε για μη buzz, εννοείται, όταν buzzάρει η κιθάρα, το sustain πάει περίπατο).
  25. sorry που δεν το συνεχίζω, έχω να πάω σπίτι, να αυξήσω το sustain, και να πάιξω φυσικά αληθινή μουσική, δηλ nu-metal/metal. ΧΑ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου