Προς το περιεχόμενο

atreu73

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2.002
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Track Σχόλια από atreu73

  1. Ωραίοι στίχοι. Ίσως "ψάχνεις ψεμα κορμιού αρμονία" να το ξανακοίταζες Κάποια "μα πως" ίσως θα μπορούσαν ανατικατασταθούν με "γιατί", ειδικά στο τέλος της πρώτης στροφής. Η φωνή είναι αρκετά μπροστά. Κάπου στο 0.30 τα μέτρα θα έπρεπε να είναι δύο κι όχι τέσσερα. Κόβουν από τη δυναμική που χρειάζεται το ρεφρέν. Εκεί μου θυμίζεις λίγο ξύλινα σπαθιά θα μαι πάντα εδώ λιωμένο παγωτό κτλ.

    στο ρεφρέν πρόσεξε λίγο αυτό:

     

    Μα το ποτό ζαλίζει
    και το μυαλό χαλάει (δοκίμασε χαλά σκέτο)
    Θα θυμώσεις ή όλα καλά;

    Μα πως γερνούν τα σκυλιά...

     

    Και όλη η γη γυρίζει
    Μα το μυαλό κολλάει (δοκίμασε κολλά σκέτο ή κάποια άλλη λέξη που τελειώνει σε λα)
    Θα ξυπνήσεις ή όλα καλά;
    Να πως γερνούν τα σκυλιά!

     

    το ορχηστρικό στη γέφυρα αδιάφορο και πάλι πολλά μέτρα πριν το ρεφρέν.

     

    εκεί στο 2,30 μπαίνουν κάτι απαράδεκτα πλήκτρα που πρέπει να φύγουν άμεσα και αμέσως μετά η αλλαγή κλίμακας δεν βοηθάει στην επανάληψη του ρεφρέν. Ίσως αν στην ίδια μελωδική γραμμή να έγραφες νέους στίχους. Επίσης, μην επαναλαμβάνεις τον τελευταίο στίχο. Ακούγεται επιτηδευμένο. 

    Βασικά όλο το κομμάτι ακούγεται επιτηδευμένο. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι είναι άσχημο. Είναι πολύ καλύτερο απ΄ τη σαβούρα που παίζουν τα ραδιόφωνα κι έχει ωραίο στίχο. 

    • Like 1
  2. 58 λεπτά πριν, dimsonic είπε

     

     

    Το κομμάτι είναι remake παλιού κομματιού που ποτέ δεν παρουσιάστηκε με αξιοπρεπή ηχογράφηση σε studio.

    Ως εκ τούτου έμεινα στην αρχική μορφή.

    Πλήκτρα υπήρχαν στο κομμάτι από την αρχή. Δεν ήθελα να απομακρυνθώ από την αρχική του ενορχήστρωση αφαιρώντας το μοναδικό μη έγχορδο όργανο. Δεν μπορεί να σταθεί το κομμάτι με 3 φωνές ηλεκτρικές κιθάρες.

     

    Το 1.30 είναι η μόνη σχεδόν σύγχρονη προσθήκη, καθώς στην παλιά ενορχήστρωση υπήρχε εντελώς ροκάδικη αίσθηση με την οποία πλέον δεν συμφωνώ και αποφάσισα να την αλλάξω για να λείψει το μεγάλο γκάζωμα.

     

    Τα ¨αρπέτζιο" υπήρχαν στην ας πούμε τελική του μορφή και δεν ήθελα απομακρυνθώ. Δεν θα ήθελα να έρθουν κάποια στιγμή οι υπόλοιποι και να μου πούν "του άλλαξες τα φώτα". Ετσι το παίζαμε, έτσι το έπαιξα. Είναι μέρος της βασικής του δομής. Δεν είναι όπως πριν ένα σόλο, που αντί το ενός μπαίνει άλλο.

    Επίσης δεν επαναλαμβάνονται χωρίς λόγο. Γίνεται διαφοροποίηση των signatures, κάτι που κάναμε κατα κόρον τότε. Μας άρεζε να ανεβάζουμε τον πήχυ για να δούμε τι θα καταφέρναμε. Για να το καταλάβεις εκεί υπάρχει ένα μοτίβο 6/4 (το αρπέτζιο που λες) που ακολουθείται από ένα 16/4. Αυτό, επειδή διαφοροποιείται επαναλαμβάνεται για να "ξυπνήσει" τον ακροατή. Ετσι σε 4 επαναλήψεις είναι

    6/4+16/4

    7/4+16/4

    8/4+14/4

    19/8+16/4

     

    Το κομμάτι είναι το πιό μικρό που φτιάξαμε ποτέ.

     

    Σε όλα τα κομμάτια που ανεβάζω παίζω τα πάντα. Είναι σε καλό ας πούμε επίπεδο και με τη βοήθεια της τεχνολογίας γίνεται πολύ καλύτερο.

     

    Ευχαριστώ για τα σχόλια

     

     

     

     Η εναλλαγή στους χρόνους θα μπορούσε να σταματήσει νωρίτερα. Δεν είναι ανάγκη να παίξεις πάνω από τέσσερα μέτρα, και πράγματι στην επανάληψη αυτή ακόμα και με διαφοροποίηση στους χρόνους βρίσκεται το τρωτό μέρος του κομματιού που συντελεί στην μέτρια κατάληξη στο θέμα σου. 

    Σίγουρα ένα κομμάτι μπορεί να διαρκέσει 4-5 ή ή 60 λεπτά. Το θέμα είναι τι συμβαίνει σε αυτό τον χρόνο. Θυμίσου κι αυτό που για μένα ισχύει και για τα πλήκτρα και για τις πολλές κιθάρες εκεί κάπου στο 1¨30. Πολλές φορές η διαδικασία της σύνθεσης περιλαμβάνει πρωτίστος τη διαδικασία της αφαίρεσης. Για να μη παρεξηγηθώ το κομμάτι δεν είναι άσχημο μα θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού οι παικτικές ικανότητες υφίστανται,  με εκπλήξεις που θα προσφέρονταν απλόχερα μέχρι το τέλος. 

  3. Η μπασογραμμή είναι ωραία. Θα αφαιρούσα τα πλήκτρα στην αρχή όπως και στο υπόλοιπο κομμάτι. ο ρόλος τους ειναι διακοσμητικός και δεν δικαιολογούν την ύπαρξή τους.  Στο 0:16 ωραίες ιδέες παιγμένες σχεδόν άψογα. μετά το 1:00 ωραία τα πιατίνια και το θέμα. 1:30 μπαίνουν πολλές κιθάρες και το παίξιμο φθίνει, όχι επειδή είναι κακό μα επειδή πασχίζει να είναι στο ρυθμό. Οι φράσεις σου πρέπει να ακούγονται αβίαστες. Μετά το 2:00 το κομματι δεν εξυπηρετείται ωστόσο στο 2:33 τολμηρά για άλλη μια φορά τα άψογα αρπετζιο. Το πρόβλημα είναι ότι επαναλαμβάνονται χωρίς λόγο. Πολλές, πάρα πολλες φορές με αποτέλεσμα όταν επιστρέφεις στο θέμα σου το κομμάτι να ξεφουσκώνει. Αν σου φαίνεται μεγάλο στα 4:00 λεπτά κόψε κάποια μέτρα και φρόντισε να αναπτύξεις το θέμα σου. 

    Το κομμάτι έχει ενδιαφέρον συνδυάζοντας για μένα μια ζωτική εγρήγορση με μια κατάληξη που δεν είναι παράταιρη. Επίσης δε ξέρω αν παίζεις εσύ κιθάρες ή μπάσο μα και τα δύο είναι σε υψηλά επίπεδα. 

  4. Οι φωνές δεν ταιριάζουν. Τα ντραμς μπαίνουν νωρίς. Πρόσεξε λίγο το συγχρονισμό των οργάνων σου στην αρχή και αφαίρεσε τα βιολιά. Ακούγονται ψεύτικα. Σαν δεύτερη λύση θα μπορούσες να να μειώσεις τις νότες σου για έναν πιο απλωμένο ήχο χωρίς όμως τα συγκεκριμένα βιολιά. Στο 1,30 γίνεται καλύτερο, δεν εννοώ πως είναι άσχημο μέχρι εδώ, με τις κιθάρες και ξεκαθαρίζει η καλή μελωδία. Πρόσεξε τα πλήκτρα. Νομίζω είναι αχρείαστα και σε κάθε περίπτωση σκεπάζονται σε σημεία από τα υπόλοιπα. Μετά το 2:00 θα μπορούσες να έχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα εάν και πάλι αφαιρούσες τα βιολιά. Δοκίμασε άλλους ήχους ορχήστρας. Ίσως όχι τόσο ψηλά και παίξε στο χρόνο. 

    Η ηλεκτρική πριν το δυνατό μπάσιμο ούτε δικαιολπγείται ούτε υποστηρίζεται. Στο 2:30 ωραίος ήχος και πάλι. Στα αυτιά μου ακούγεται σαν κάτι επαγγελματικό μα και πένθιμο βάθος στη μελωδία που υποστηρικζεται από το παίξιμό σου μα δυστυχώς εκεί που θα μπορούσες να το αναπτύξεις το κομμάτι ξεφουσκώνει. Κουραστική είναι η λούπα των ντραμς, υποθέτω πως είναι λούπα, αφού ενώ το κομμάτι περνάει από διάφορες φάσεις αυτά τον χαβά τους. Καθόλου άσχημο κομμάτι ωστόσο. 

    • Ευχαριστώ 1
  5. 36 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

    Μου άρεσε πολύ, ίσως το καλύτερό σου για μένα. Σαν σύνθεση μου θυμίζει λίγο τα παλιά καλά της Disney, τα οποία τα αγαπώ. Ωραίο το πώς διαχειρίζεσαι τη φωνή σου στα δυνατά, σου πάει πολύ. Αρκετά στοναρίσματα βέβαια, ιδιαίτερα στα χαμηλά μέρη. Ίσως να ήθελες λίγο παραπάνω ζέσταμα γιατί δε σ'έχω ακούσει να στονάρεις τόσο πολύ...

     

    O Alan Menken είναι μεγάλος συνθέτης και ο άνθρωπος πίσω από την παλιά μαγεία της ντίσνευ (αλάντιν, beauty and the beast) κι όχι μόνο. Έχει γράψει και το λιτλ σοπ οφ χορορς. 

    Δες εδώ. 

     

    • Like 1
  6. Στις 13/5/2022 στις 11:44 ΜΜ, Panos Kostagiannis είπε

    Ιδιαιτερος οπως παντα.Κατι πρεπει να γινει με τον στιχο σου ομως να καταλαβαινουμε και μεις που δε σκαμπαζουμε απο ποιηση η τουλαχιστον βαλε μια μικρη  επεξηγηση απο κατω σε ποιο απλα Ελληνικα,εμενα θα με βοηθουσε παντος να καταλαβαινω τι ακουω.

     

    Κάνε το εξής φίλε Πάνο. Μη προσπαθείς να καταλάβεις τι σημαίνει. Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι. Μην προσπαθείς να βγάλεις πάντα νόημα από στίχους μα δες το συνολικά. Δε χρειάζεται να σκαμπάζεις από ποίηση. Χρειάζεται μόνο να καταλάβεις πως ένα κομμάτι σε κάνει να αισθάνεσαι. Με την αίσθηση συχνά έρχεται κι η ερμηνεία μουσικής ή στίχου. 

    • Like 1
  7. Καταρχάς είσαι ένας άνθρωπος με ταλέντο. Από κει κι ύστερα το κομματι σου ακούγεται ευχάριστα κι αυτό είναι όλο. Είναι μια άρτια δουλειά και περνάει το μήνυμα σου, τα λόγια υποστηρίζονται από τη μουσική και μπορεί αυτό να ήθελες μα επειδή γνωρίζω ότι είσαι ικανός, ανεξαρτήτως θεματολογίας, θα συμβούλευα να μην επαναπαύεσαι σε ότι σου βγαίνει εύκολα, έχουμε ήδη πολλούς τραγουδοποιούς που το κάνουν αυτό και πληθώρα συμβατικών τραγουδιών. Εκεί που το τραγούδι φαίνεται τελειωμένο προχώρα λίγο ακόμα. Αυτό το κάτι παραπάνω, που δε θα το γραφα αν δεν πίστευα πως μπορείς να το κάνεις, θα δώσει την μοναδικότητα στο τραγούδι σου εξαιρώντας το από ένα διεκπεραιωτικό μηχανικό σύστημα παραγωγής που διακατέχει ακόμα και καλά τραγούδια. 

    • Ευχαριστώ 1
  8. Είναι ένα χάος φίλε Τάκη μα καλύτερο απ το προηγούμενο σε όλα τα επίπεδα. Τη φωνή την έχεις πολύ έξω και την έχεις φορτώσει με συναίσθημα που δεν μπορεί να αποδώσει. Δοκίμασε πριν τεαγουδήσεξ δέκα λεπτά για ζέσταμα ντο ρε μι κτλ και πάλι πίσω. Αυτό θα σε βοηθήσει.  

    Συνολικά ήταν μια καλύτερη από την προηγπύμενη προσπάθεια αν και δεν άντεξα να το ακούσω όλο. 

  9. Καλό. Εμένα δε μου θυμίζει καθόλου σαντάνα. Περισσότερο ποπ. Ίσως λίγο john cale. Ακούγεται ευχάριστα. Κάποια σημεία όμως επαναλαμβάνονται χωρίς αιτία. 
    σε αυτό η αλλαγή ύφους γίνεται έξυπνα και πονηρά αφήνοντας τον ίδιο χαρακτήρα σε όλο το κομμάτι. Βέβαια μοιάζει με τραγούδι που ξέχασε κάποιος να βάλει ξες, τους στίχους. 

  10. 21 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

    Να το προσέξεις αυτό atreu...  Ίσως, λέω ίσως... χρειαστείς βοήθεια!

    Ποτέ μου δεν είπα αυτά τα πράγματα και ποτέ δεν μου το έπαιξες!

     

    xaxaxaxa

    Να πούμε όμως ότι τα 3/4 που αναφέρονται δεν βρίσκονται στην παρούσα εκδοχή. Είναι μετά από αυτή. Οπότε όποιος ακούει μην προσπαθήσει να τα βρει διότι θα ακούσει μόνο 4/4.

  11. 4 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

    Ότι και να κατεβάσεις πάλι 4/4 θα είναι....

    καλά ρε συ. Δεν πήρα τηλ και στο παιξα και μου είπες ότι είναι 3/4; Χαρακτηριστικά είπες ότι όπως το παίζεις είναι 3/4 αλλά εσύ είχες το μηχανάκι ντιντιντι στ 4. Αχ αχαχαχα

  12. 31 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

    Εάν έχεις ακούσει κομμάτια μας (που έχεις ακούσει Απόστολε...), θα έχεις καταλάβει ότι ήμαστε alternative.... μακρυά από εμάς οι συνηθισμένες φόρμες! χα χα χα χα που θά'λεγε κι ο cos_dr 😇

     

    Φαντάζομαι ακόμη επιμένεις στο 3/4 έ; 🤣

    Θα σου κατεβάσω την παρτιτούρα ρε πόντιε. Γι αυτό δεν μου το βγαλες ακαμάτη. επειδή νόμιζες ότι είναι 77 4/4 ενώ ήταν 3/4 και 150 

  13. 31 λεπτά πριν, Takis Dimakis είπε

    Δεκτος ο λόγος σου αλλα

    Όλα είναι υποκειμενικά atreu73.

     

    Σε κάποια σημεία δέχομαι τα γραφόμενα σου έχουν κάποια βαση dimsoic

    δεν είναι όλα υποκειμενικά. Κοίτα. Εγβ´ πχ πριν 30 χρόνια που έγραψα ένα τραγουδάκι ξόμιζα ότι είναι καλύτερο κι απ την Μόνικα Μπελούτσι. Όταν ο ένας μου είπε πως δεν ταιριάζει τανπλήκτρα να ακολουθούν τη φωνητική γραμμή λέω τι λέει ο κάγκουρας. Όταν ο άλλος είπε ότι ακούγεται πρ πτ μπου μπαμ όποτε λέω το π γιατί πέφτει αέρας στο μικ και χρειάζομαι καλσόν είπα, τι λέει το γίδι. Με τον καιρό όμως κατάλαβα πως ο κάγκουρας και το γίδι είχαν δίκιο. Είναι δύσκολο στην αρχή μα είναι απαραίτητη διαδικασία. 

    • Like 1
  14. Η μουσική είναι συμπαθητική όπως και οι στίχοι. Η ηχογράφηση πάσχει. Πρέπει να προμηθευτείς ταβκατάλληλα εργαλεία. Καλή η αλλαγή στο τέλος μα στο σύνολο της η καλη σου προσπάθεια χαραμίζεται. 

    Δεν είναι ότι λείπει η συνέπεια μόνο. Λείπει το συναίσθημα που σε ώθησε να το γράψεις. Δε μεταφράζεται ούτε στη μουσική πύτε στην ερμηνεία κι είναι κρίμα. 

     

    Η φωνή σου θέλει δουλειά μα δεν είσαι παράφωνος. Μπορείς να κάνεις κάποιες ασκήσεις που θαβτης βρεις στο γιουτιουμπ και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα. 

     

    Το τραγουδάκι όμως καθαυτό δεν είναι άσχημο. Τι ηλικία είσαι;

  15. ουτε κι εγώ ξερω πολλα απο ξχοληψία αλλα νομίζω ότι είναι όπως στα λέει ο φιούζιον. Βέβαια πέρα από αυτά θα πρέπει να δουλέψεις πολύ τη φωνή σου. Περί ενορχήστρωσης θα έλεγα να ξεκινήσεις απλά πρώτα. Μια κιθάρα και φωνή π.χ, και σταδιακά να βάλεις ότι άλλο θέλεις. Επειδή οι στίχοι σου είναι κακοί θα πρότεινα να μελοποιήσεις έναν από τους πολλους μας κορυφαίους ποιητές. ο καλός στίχος κι η σιγουριά του κάνουν πολλές φορές θαύματα. Μουσικά, ερμηνευτικά ότι θες. 

     

  16. 2 ώρες πριν, Takis Dimakis είπε

    Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα ,ούτε για τη φωνή ούτε για την κιθαρα,έγινε collapse του αρχείου ,ευτυχώς που είχα προλάβει να κάνω ένα mixdown γιατί κάτι είχα καταλάβει.

    Δεν άκουσες τίποτα όμως αν συνέχιζες θα είχες ένα σχόλιο για την αρμονία της μουσικής με το σόλο μετά το α chorus

    Δεν ξαναασχοληθηκα το άφησα έτσι σε όποιον αρέσει .

     Ευχαριστω για τη συμβουλή,ελπίζω να το ακουσεις όλο .

    θα βάλω κάτι πιο ολοκληρωμένο την άλλη φορά.

     

     

     

    Το ακούω όλο, δύσκολα, τώρα. Και μένα μου έχει κάνει κολάπς πάνω που έγραφα και ξέρω πως είναι. Οι στίχοι είναι απλοικοί κι η φωνή απλά δεν ακούγεται. 

    Φυσικά να βάλεις κι εδώ είμαστε κάνε κάτι για τη φωνή σου. Μπορείς να βρεις στο youtube πολλές ασκήσεις για να τη βελτιώσεις ή μπορείς να τραγουδάς από ντο μέχρι ντο και πάλι πίσω χωρίς βιμπράτο για δέκα λεπτά. Θα βοηθήσει.  

  17. 1 λεπτό πριν, Yannis Methenitis είπε

     

    Το κομμάτι παρουσιάζεται ως leftover μιας δουλειάς και "Έχει παιχτεί live, Direct REC σε L-R".

    Προσωπικά έχω γράψει αρκετά, με αυτές τις προδιαγραφές. Αυτά δηλαδή που δεν έχουν εξέλιξη, βασίζονται σε μια λούπα και έχω σολάρει ζωντανά απο πάνω. Μου άρεσε και διασκέδασα.

    Θεωρώ αυστηρότατο το σχόλιο σου και δεν λαμβάνει υπ' όψη τα παραπάνω όπως τα παρουσίασε ο Πάνος.

    Κλέβεις πάλι αρνητικά την παράσταση, ενω θα έπρεπε να συζητάμε διαφορετικά μιας και ο δημιουργός έχει ανεβάσει αρκετά παλαιότερα που δεν δείχνουν να τα ξεπετάει και να παριστάνει τον καλλιτέχνη.

    Αντιθέτως. 

    Το δικό μου σχόλιο θα ήταν πως το πιάνο θα έπρεπε να είναι πιο μέσα στην ορχήστρα και να έχει κάποιο εφέ για να δέσει με το υπόλοιπο αλλά καταλαβαίνω πως δεν υπήρξε περιθώριο μείξης. Μου άρεσε το διστοπικό σόλο και σίγουρα δεν ήταν άρρυθμο. 

     

    Εσύ τουλάχιστον ακους το πλήκτρο που είναι εκτός χρόνου; 

  18. 10 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    Ενα όργανο που δεν παίζεται σωστά μπορεί να μην παίζεται σωστά για ένα σωρό λόγους. Πιθανόν ένας από αυτούς να είναι το πάτημα, αν και το πάτημα ακριβώς πάνω στο χρόνο δεν είναι απαραίτητος κανόνας στη μουσική. Και αν για κάποιους είναι, οι κανόνες είναι κανόνες μόνο όταν έχουν εξαιρέσεις.

    Τέλος (δωρεάν) μαθήματος.

     

    Να τον ακούς τον μάστορα. Αλλιώς θα μείνεις πάντα βοηθός.

     

    Τι μου λες τώρα; Το πάτημα που δεν είναι πάνω στον χρόνο ή δεν ακολουθεί την πάρτα θα το κάνεις αφού περάσεις από το στάδιο του να παίζεις σωστά. Αν θέλεις να παίξεις όπως παίζαν το κλειδοκύμβαλο στον 19ο αιώνα θα περάσεις πρώτα μεγάλο τσιβί. Εδώ μιλάμε για ένα κομματάκι που η νότα ψάχνεται. Στα δικά σου αυτιά μπορεί να ακούγεται καλά, δε ξέρω, δεν απάντησες. Μα δεν είναι. Η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω πόσο καλά εισαι εκπαιδευμένος στη μουσική γιατί δεν άκουσα νομίζω κάτι δικό σου μα από τα διάφορα παλαβά που αναφέρεις αρχίζω να νομίζω ότι μάλλον πρέπει να αρχίσεις από την αρχή φίλε μου. 

    • Χαχα 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου