Προς το περιεχόμενο

rockdrum

Solist
  • Αναρτήσεις

    346
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από rockdrum

  1. Δεν πρόκειται φυσικά για Αυστραλέζικα όργανα. Η εταιρεία είναι από εκεί αλλά πρόκειται για όντως Κινέζικα.

    Αυτό φυσικά δεν λέει τίποτα. Για παράδειγμα μπορείς να δεις και πίσω από προϊόντα της Roland το made in China (κάνε rotate στις photo του Thomann και μεγέθυνση και θα δεις μερικά παραδείγματα σε Roland).

    Σε Yamaha θα δεις Ινδονησία.

    Σχεδόν τα πάντα κατασκευάζονται Κίνα από εκεί και πέρα είναι τα standards που βάζει η κάθε εταιρεία.

    Τέλος πάντων, κοίτα τι γίνεται με την Ashton.

    Φαίνεται πως ψωνίζουν φασόν από το ίδιο εργοστάσιο που ψωνίζει και ο Thomann.

    Στα παρακάτω παραδείγματα θα δεις ότι  η ηλεκτρονική RHYTHMVX ELECTRONIC DRUM KIT http://www.ashtonmusic.com.au/productView.asp?productID=526 είναι ίδια με τη http://www.thomann.de/gr/millenium_hd100_edrum_set.htm και η τιμή τους για την «Αυστραλέζικη» είναι περίπου 450 € ενώ για τη «Γερμανοκινέζικη» 279€.

    Παρομοίως θα δεις ότι το drum monitor DM 30  http://www.thomann.de/gr/millenium_dm_30_drum_monitor.htm έχει 109 € ενώ αυτό με την επωνυμία στις γρίλιες  http://www.ashtonmusic.com.au/productView.asp?productID=468 έχει 198 €.

     

    Δεν έχω πρόβλημα με τη χώρα προέλευσης, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο. Γιατί αφού μπορείς να πάρεις κάτι φθηνότερα, να μη το κάνεις;

     

    Τώρα για να γυρίσουμε στο θέμα σου. Τα τύμπανα που είδες και με τιμή γύρω στα 600€, είναι ένα entry level και κάτι. Δηλαδή. Mesh heads, ευαισθησία στα pad (όλα). Διζωνικό ride, μεγάλο 14’’ hi-hat (αν και το θεωρώ άχρηστο για ηλεκτρονική / ένα 12ρι θα έκανε τη δουλειά του). Midi in /out. Αλλά. Μόνο 5 preset drums και 57 ήχους.

    Δηλαδή σου δίνει κάτι στην εξωτερική αίσθηση αλλά μέσα στον εγκέφαλο λίγα…

    Επίσης απ’ ότι άκουσα λίγο στο youtube, υπάρχει λίγη αίσθηση trigger στον ήχο.

    Αυτό είναι μια άλλη ιστορία, όχι και τόσο σημαντική σε αυτού του επιπέδου τύμπανα και δεν είναι κάτι κακό.

    Να φανταστείς ότι το δεύτερο μοντέλο (rythmvx, ή HD-100) και φθηνότερο, έχει για παράδειγμα 10 preset kits, 5 user, 108 φωνές, δεν έχει midi είναι «κάπως εμφανησιακά» και τέλος πάντων σε αυτά τα μοντέλα εγώ δεν θα έβρισκα κάτι ενδιαφέρον που θα μπορούσα να γράψω εδώ ή να χρησιμοποιήσω για τη δουλειά που θέλω.

    Πάντως σκέψου για την ashton. Θεωρώ ενώ εμφανίζεται ως τίμια εταιρεία και πρόταση, το λογότυπο που βάζει ανεβάζει τη τιμή της άδικα. Για τα υπόλοιπα προϊόντα της δεν έχω κάνει σύγκριση σε κάτι και δεν ξέρω. Το «σκέψου» το λέω για το συγκεκριμένο θέμα.

    Για βλάβες δεν γνωρίζω. Αυτό θέλει ψάξιμο σε κάποιο forum όπου κάποιος κακομοίρης θα γκρινιάζει για την αγορά που έκανε.

    Μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο με λιγότερα χρήματα.

    Τώρα από πού, είναι δικό σου θέμα αλλά θα βρεις και εδώ μέσα πολλές ιδέες.

     

     

  2. ευχαριστω πάρα πολυ για την απάντηση...

    θα το δοκιμάσω πάντως σήμερα σπίτι ... να τα κουρδίσω με το χρωματικό της κιθάρας...

    όμως ένας μετρονόμος όπως ο  Βοςς DB-60 .. που έχει και ενσωματομένο κουρδιστίρι δε θα έπρεπε λογικά να πιάνει τις συχνότητες των τυμπάνων...??

     

    και το δικό σου κουρδιστήρι χρωματικό δεν είναι ??

    πως κουρδίζεις με αυτό?... μάλλον κάτι δεν έπιασα στη διαδικασία... ή απλά παίρνεις από αυτό με το αυτί σου τη βασική νότα και κουρδίζεις το τύμπανο ανάλογα όπως με ένα διαπασον...

     

    ευχαριστώ.

     

     

    .....απλά παίρνεις από αυτό με το αυτί σου τη βασική νότα και κουρδίζεις το τύμπανο ανάλογα όπως με ένα διαπασον...

     

    Ω ΝΑΙ!!!

  3. Πως θα πιάσει τη νότα; Το έχω δοκιμάσει. Πρέπει να έχει ησυχία και με πολλές αρμονικές για να δείξει κάτι. Έχω δοκιμάσει και όχι δεν γίνεται και ούτε πιστεύω είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα.

    Εξάσκηση με το αφτί και λίγη γνώση θεωρίας. Δεν είναι δύσκολο στο τέλος...

    Με το μπασίστα ή τον κιθαρίστα ή τον πιανίστα έχω κουρδίσει κι εγώ, αλλά ήμουν τόσο ψείρας που τους έσπαγα τα καρύδια. Οπότε πήρα το κουρδιστήρι που αναφέρω επάνω και από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζομαι. Γενικά κουρδίζω σε κάθε πρόβα, ή σε κάθε live και ξεκουρδίζω μετά, και πάλι τα ίδια κάθε φορά. Απλά το έχω κάνει τόσες φορές που συνήθησα τη διαδικασία.

  4. Ωωωπα... Μερικές ερωτήσεις  ;D :

     

    1o) Οταν λές ότι κουρδίζεις σε τρίτες με κάποιες νότες που σου ακούγονται ωραία, εννοείς πέρνεις ένα λα και μετα εμπειρικά κουρδίζεις τρίτες ή με κάποιο κουρδιστήρι (του στυλ κιθάρας) ;

     

    2o) Αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο κουρδιστήρι τι κουρδιστήρι θα είναι? Γτ πχ φανταζομαι ότι ένα κουρδιστήρι για κιθάρα με ενσωματωμένο μικροφωνο δεν θα πιάσει και πολλά γτ (φαντάζομαι  :) ) ότι επικεντρώνεται σε άλλος εύρος συχνοτήτων.

     

    3ο) Σχετικά με τα τομ και το κουρδισμα σε A-C#, αυτό θα γίνει σε όλα τα toms του σετ? Δεν θα ακούγονται ίδια (ή απο κατασκευής είναι σε άλλη οκτάβα το ένα με το άλλο)...

     

    4ο) Κάποια εργαλεία του στυλ tama tension watch κάνουν δουλειά μόνο αφού έχεις κουρδίσει σωστά και θες να θυμάσαι το κούρδισμα σε συγκεκριμενα tom και σε συγκεκριμένα δέρματα ή δουλεύουν με κάποιες συγκεκριμένες τάσεις δέρματος σε όλα τα τομ ανεξάρτητα ?

     

    Ελπίζω να μην σου φάνουν κουτές οι ερωτήσεις μου, αλλά το κούρδισμα είναι απο τα αδύναμα σημεία του set μου και θέλω να το βελτιώσω σε αυτό το θέμα...

     

    1) Παίρνω το Λα που μας δίνει ένα κλασσικό κουρδιστήρι ως βάση και συνεχίζω. Εφαρμόζω τη διαφορά των διαστημάτων (β' θεωρία μουσικής).

    Χρησιμοποιώ χρωματικό κουρδιστήρι ακούω τη νότα που μου δίνει, (το συγκεκριμένο που έχω πιάνει από κόντρα μπάσω ως βιολί) και την εφαρμόζω στο τύμπανο.

    2) Χρωματικό κουρδιστήρι (Samwoo Intelli IMT-301) αυτό έχω εγώ. Δεν κάνω κούρδισμα όπως στα ένχορδα. Τη νότα ακούω και κουρδίζω με το αυτί.

    3) Όχι βέβαια. Αυτό δεν γίνεται. Μίλησα ότι αυτό το κάνω στο ταμπούρο. Για να μην εξηγώ εδώ αναλυτικά θα το βρεις στο άρθρο για το κούρδισμα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις διαφορετικό είναι να δώσεις π.χ. με κλειδί όπως το δυμαμόκλειδο remo ίδια δύναμη και να πάρεις αποτέλεσμα από τη χρειά του ίδιου του τυμπάνου. Λίγο δύσκολο όμως και περίπλοκο.

    4) Τα βοηθήματα αυτά είναι καλά για γρήγορα για αρχή για να θυμόμαστε και ότι άλλο σκεφτούμε, αλλά η εφαρμογή τους τελειώνει πάντα με μια διόρθωση με το χέρι, μια που τα κλειδιά ποτέ δεν έρχονται σωστά.

     

    Για το τελευταίο.... είναι σημείο που πάσχουμε όλοι.

     

  5. http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=47

     

    Κοίταξε σε αυτό το άρθρο για να καταλάβεις μερικά πράγματα.

    Και:

    Επειδή η ερώτηση που κάνεις είναι πολύ γενική, θα σου πω λίγα πράγματα......πολύ γενικά.

    Το κούρδισμα ή μάλλον καλύτερα το αποτέλεσμα του κουρδίσματος, δηλαδή η νότα που ακούμε και πως την ακούμε εξαρτάται όπως πολλές φορές έχουμε πει, από το μέγεθος του τυμπάνου, το βάθος του τυμπάνου, το είδος των δερμάτων, το υλικό κατασκευής και αφού τα περισσότερα είναι ξύλινα, το είδος του ξύλου, το πάχος των φύλλων του τυμπάνου ή αν είναι....μασίφ το πάχος του μασίφ ξύλου.

    Επίσης άλλοι βασικοί παράγοντες, είναι το είδος της μουσικής που παίζουμε και τι περιμένουμε να ακούσουμε από τα τύμπανά μας, ο χώρος που παίζουμε τα τύμπανα καθώς και αν θα τα "δώσουμε" με μικρόφωνα στον ακροατή. Φυσικά η εμπειρία στο να κουρδίζει κάποιος τύμπανα ή οποιοδήποτε όργανο, δηλαδή η αναγνώριση κάποιας νότας και η εφαρμογή επάνω στο τύμπανο, παίζουν μεγάλο ρόλο.

    Επειδή εδώ δεν μιλάμε για ηχογράφιση, μια και ότι σχεδόν να έχουμε κάνει θα ρυθμιστεί από τον ηχολήπτη, θα κοιτάξουμε λίγο για καταστάσεις live.

    Η άποψή μου δοκιμασμένη, καθώς και ότι δεις παρακάτω, έχει να κάνει με το ότι παίζοντας μια καλοκουρδισμένη drums δικαιολογείται και είναι όμορφο να "δίνει" στον ηχολήπτη αρμονικές έστω και αν κάπου κάπου, παραπονιέται για "ουρές" στα μικρόφωνα. Δηλαδή θέλω να πω, ότι ο ήχος boxy (χαρτοκουτέ) για μένα δεν έχει καμία θέση στα συνήθη κομμάτια ή μουσική που παίζουμε, εκτός και αν υπάρχει πολύ ιδιαίτερος λόγος να κουρδίσουμε έτσι τα τύμπανα.

    Αφού μάθουμε να κουρδίζουμε, δηλαδή σταυρωτά τα δέρματα, κ.λ.π., όπως για παράδειγμα αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο, υπάρχουν μερικά τρυκ, που θα μας λύσουν τα χέρια.

    Βασικά εγώ ξεκινάω με την αρχή ότι, ενώ μπορεί να είναι βασικός κανόνας να κουρδίζονται τα δέρματα πάνω κάτω ίδια, αυτό είναι καλό για μουσική όπως jazz όπου οι αρμονικές των τυμπάνων πρέπει να αναδυκνείονται, αλλά για οποιοδήποτε άλλο είδος που θέλουμε κάτι διαφορετικό, θα κάνουμε τα παρακάτω.

    Όταν κουρδίζω τύμπανα τουλάχιστον για ταμπούρο (έχω ένα Pearl Reference), αλλά και για τα tom, χρησιμοποιώ την αρχή ότι το κάτω με το πάνω δέρμα θα έχουν μια διαφορά τρίτης δηλαδή όπως στη φυσική κλίμακα του Do το γνωστό μας Do Re Mi, δηλαδή Do-Mi. To ταμπούρο μου το κουρδίζω για παράδειγμα σε La κάτω και Do# επάνω (A-C#). Η # φυσικά είναι για να αυξηθεί το ημιτόνιο Si-Do.

    Το ίδιο συμβαίνει και στα τομ. Δε με πειράζει πόσα θα είναι. Εγώ χρησιμοποιώ 8'', 10'', 12'' και 14'' floor.

    Μπερδεύτηκες;

    Διάβασε λοιπόν αυτό:

    Άλλη μια βασική αρχή είναι πως αλλιώς κουρδίζουμε και ακούμε εμείς και αλλιώς ακούει ο κόσμος, άρα για παράδειγμα τα εντελώς χαλαρά δέρματα ενώ μας δίνουν γεμάτο ήχο κοντά, μακρύτερα ακούγονται ως κλίκ. Σαν να χτυπάς δηλαδή κάτι πλαστικό…

    Για να βγάλουμε λοιπόν αυτό τον πολυπόθητο ήχο bowwow που χρησιμοποιείται περισσότερο στη ροκ, το κόλπο είναι να κουρδίζουμε το κάτω δέρμα στην πρώτη ας πούμε νότα που παράγει μετά το νεκρό σημείο και λίγο παραπάνω και να συνεχίζουμε με το επάνω δέρμα, 2-3 τόνους πάνω.

    Η διαφορά φάσης που παρατηρείται μεταξύ των δύο μας δίνει ένα γεμάτο ήχο βαθύ με χαρακτηριστικό τελείωμα όπως είπα παραπάνω. Αυτός ο ήχος των tom τουλάχιστον σε εμένα, έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και στους ηχολήπτες που με καλύπτουν και τον θεωρώ πως είναι ιδανικός για live, ιδίως σε ανοιχτούς χώρους.

    Για το studio χρησιμοποιώ το ακριβώς αντίθετο κούρδισμα με κάποιες προσαρμογές φυσικά, που μου δίνει λιγότερες αρμονικές ποιο μαζεμένο ήχο, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του group, ακούνε ότι σχεδόν εγώ μια που οι αποστάσεις τους από τα τύμπανα δεν είναι μεγάλες.

    Μια βασική σημείωση, είναι πως με τον παραπάνω τρόπο της διαφοράς των batter με resonant και toms μεταξύ τους, είναι πως δεν συντονίζονται τα τύμπανα μεταξύ τους, με τη bass drum και το snare με το μπάσο.

    Από αυτό τον τρόπο είμαι ευχαριστημένος σε σημείο η Pearl Ex, ένα δηλαδή φθηνό μοντέλο της Pearl να ακούγεται πολύ καλύτερα χωρίς να με προβληματίζει πουθενά.

     

    Φυσικά όλα θέλουν πολύ πειραματισμό και είναι γούστα του καθένα μας το θέμα του ήχου. Οι βασικές όμως αρχές είναι σχεδόν ίδιες. Ο όγκος και η ένταση που δίνει ένα 13΄΄ tom δεν βγαίνει από το 6΄΄ κ.ο.κ.

    Το παραγέμισμα του bass drum με μαξιλάρια δεν είναι και το ιδανικό. Ένα aquarian superkick I με ένα muffled resonant και λίιιγο ένα υποτυπώδες γεμισματάκι όπως η πατέντα της evans είναι υπέρ αρκετό.

     

    Αυτά τα ολίγα. 

     

  6. Φίλε geonight κανείς δεν έχει λάβει υπόψιν του τα λεγόμενά σου

    Με βάση αυτά πρέπει να σου πω ότι για αρχάριος όπως και πολλοί άλλοι έχουν συμφωνήσει και τα χρησιμοποιούν μια χαρά, τα mps ειναι μια χαρά για την τιμή.

    Τώρα αν το budget σου είναι καλό και θες να μπεις μονομιάς σε κάτι που θα σου μείνει και θα αξίζει πρέπει να ανοιχτείς αρκετά και προφανώς να επιλέξεις roland.

    Οπότε εξαρτάται από το τι θες.

    Νομίζω η βασική διαφορά τους είναι η αίσθηση των δυναμικών, ότι πληρώνεις παίρνεις.

     

     

    Σωστός ο φίλος.

  7. Σε ότι επιλογές έχεις δείξει, ότι είναι δεξιά σε μαύρο pad είτε στρογγυλό είτε τρίγωνο, παίζει το ρόλο ride (ράιντ).

    Στο mesh αυτό το μικρό στρογγυλό αριστερά του snare είναι το hi-hat.

    Βέβαια δίνεις ότι ήχο θέλεις στο καθένα, αλλά λέμε τυπικά.

    Όσο αφορά την ευαισθησία, έχει να κάνει με ρύθμιση του εγκεφάλου. Δηλαδή κατά πόσο θα τον αφήσεις να αντιλαμβάνεται το σήμα που του έρχεται.

    Βέβαια και τι χαμπαριάζει και ο εγκέφαλος.

    Πάντως, και χωρίς pad αν βραχυκυκλώσεις το βίσμα στιγμιαία πάλι ήχο θα παράγει, αλλά συνήθως το μέγιστο δυνατό αφού δεν παρεμβάλεται όργανο ευαισσθησίας όπως το πιεζοηλεκτρικό.

    Αλλά το θέμα pad έχει να κάνει με την αίσθηση που μας δίνει εμάς. Αν και λίγο περίεργο στην αρχή τα mesh head νομίζω είναι τα καλύτερα. Πρώτα έρχονται σε κατασκευή τα ασύγκριτα mesh της Roland.

    Εξίσου καλά είναι και τα Pearl, επίσης ωραία και τα Tdrum τα μονά τα μαύρα (η καφέ στη φοτό του Γερμανού).

    Τα διπλά της Tdrum που φοράνε τα millenium είναι κάπως μαλακά, κάπως κάτι άλλο, όχι όμως τραγικά άσχημο.

    Τα λαστιχένια είναι σκληρά σε σύγκριση με της Yamaha και της Roland.

    Παρένθεση, ότι τα Yamaha pad κατασκευάζονται στην Ινδονησία.

    Μόνο το rack είναι Ιαπωνίας και το κατασκευάζει το εργοστάσιο παραγωγής των μηχανών της Yamaha.

    Δεν θέτω θέμα χώρας λοιπόν αλλά ποιότητας εταιρείας.

    Για τη Roland θα σε γελάσω, αλλά δε νομίζω να είναι όοοολα U.S.A. ή Μέγκλα (Made in England) που λέγαν οι παλαιοί. Πάντως είναι πολύ καλά τα επι μέρους μέρη της.

     

    Επίσης, τα millenium mesh head pads, μπορεί, λέω μπορεί (τα έχω δοκιμάσει) να μη πιάνουν το rim shot ή cross stick στο ταμπούρο. Αν δεις που είναι ο αισθητήρας εκεί μέσα θα μείνεις (άσχετος).

    Με τίποτα μη πάρεις τα λευκά που είδες στην αρχή.

    Μήπως να περιμένεις λίγο για κάτι καλύτερο;

    Ξέρω τη τρέλα κι εγώ έτσι είμαι τα θέλω χθες, αλλά δοκιμή στη δοκιμή έμαθα πολλά.

     

     

    Επίσης καλά κάνεις και ρωτάς, να ρωτάς αρκεί να έχω ανοιχτό PC, γιατί "ξημερώνει" και Σαββατοκύριακο. Ότι δεν δω θα προσπαθήσω να σου απαντήσω Δευτέρα.

    Αν δε καίγεσαι, που μάλλον καίγεσαι, ρίξε διάβασμα, μέχρι να τα πούμε..

     

    Θα τη ρίξω και τη πίκρα μου.... :) Με το καλό διάβασμα και ψάξιμο δε πέφτεις στη παγίδα το κάθε άσχετου. Πάλι προσπαθήσαν να με πείσουν ότι τα pinstripe είναι λαδιού.

    Λοιπόν παίδες που εργαζόσαστε σε μουσικούς οίκους ανοίχτε μια μέρα ένα παλιό pinstripe και κάντε το test....

    Άσχετοοοοοοοοο ;D ;D ;D ;D ;D

  8. Ο χαμός του χαμού.

    Λοιπόν, ας τα βάλουμε λίγο σε σειρά. Απ’ ότι βλέπω και σε παλιά και σε νέα posts οι περισσότεροι προσπαθούν να αγοράσουν κάτι φθηνό. Εντάξει σύμφωνοι.

    Πολλές φορές όμως ο κόσμος δεν γνωρίζει τις δυνατότητες αυτού που αγοράζει, μια που τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν manual στο internet να διαβάσει κάποιος, ή και να υπάρχουν δεν είναι εξοικειωμένος με τις ορολογίες.

     

    Όπως και να γίνει οποιοδήποτε set οποιαδήποτε μάρκας και μιλάμε τώρα για το module που είναι ο κεντρικός επεξεργαστής των τυμπάνων, προσπαθεί να μιμηθεί είτε με ήχους που έχουν συντεθεί είτε με πραγματικά δείγματα που έχουν ηχογραφηθεί και επεξεργαστεί, τους ήχους πραγματικών set plus τα extra εφφέ που σερβίρουν.

    Τώρα, όταν κάποιος πάρει κάτι φθηνό, θα είναι λίγες και οι δυνατότητες που προσφέρει το φθηνό. Για παράδειγμα, θα δείτε πως οι περισσότεροι καταφεύγουν σε λύσεις όπως η Millenium τα DM5 και Alesis, ενώ σπανιότερα γίνεται αναφορά για Yamaha και τα ακριβά μοντέλα της Roland.

     

    Επειδή έχω διαβάσει κάμποσα manual και από τις 2 μάρκες αλλά και της Alesis, μια που Millenium δεν υπάρχει…., θα σας πω ότι οι καλύτερες επιλογές από ολοκληρωμένο set, αφήστε τα BFD PC MIDI SOUXOU MOUX, μιλάω για έτοιμο, είναι στην Ελλάδα 2. Yamaha και Roland. Δυστυχώς οι δύο εταιρείες είναι ανταγωνιστές κάργα παγκοσμίως (γιατί εδώ δεν είναι θα μου πείς;) και σε πολλά σημεία ορισμένα pad δεν είναι συμβατά μάλλον από ότι βρήκα λόγω πολικότητας ή σήματος στο εσωτερικό αισθητήρα (πιεζοηλεκτρικό) του κάθε trigger.

    Δυστυχώς. Γιατί δεν μπορούμε να αγοράζουμε για να δοκιμάζουμε. Αν κι εγώ το κάνω αρκετά συχνά.

     

    Τώρα αν θέλεις να βγεις σε live και να έχεις από κάτω πραγματικά drums πάρε πραγματικά, αυτό είναι μο-νό-δρο-μος.

    Αν θέλεις να έχεις σε θέμα τυμπάνων τα μέγιστα (αφήνουμε τα εφέ) παίρνεις είτε TD12 είτε TD20 ή τον αντικαταστάτη της 20 που μάλλον είναι στα σκαριά.

    Από Yamaha πάρε DTXtreme III. Γιατί το λέω. Μόνο και μόνο τα volume που έχουν έξω φτάνει. Δε μιλάμε για ήχους τώρα….. Εκεί είναι και οι τρεις καταπληκτικές.

    Τώρα αν αρχίζουμε να κατεβαίνουμε, πάμε σε DTXpress IV ή την ανάλογη της Roland.

     

    Για practice είναι τα practice. Όσοι αρχίζουν σπουδές με δάσκαλο δεν πρόκειται να τους βάλει να κάνουν choke ή καμπάνα ή κουδούνα αν δε μάθουν πρώτα paraddidles.

    Άρα ο καθείς τα θέλει για να παίζει με τα ακουστικά τη μουσική που θέλει και ακούει και σου λέει κι όλας μια και την έχω να μη βγω και στο live του σχολείου αλλά μη γίνω και ρόμπα με καμιά ψείρα σα τη HD1.

    Και ρωτάω αφού η HD1 δεν έχει κανονικά πετάλια και μαθαίνεις λάθος ή δε ξέρω εγώ, γιατί τότε εξασκούμαστε σε λαστιχένια pad ή σε silencers; Αυτά δε μας χαλάνε;

    Το κανονικό θα ήταν να εξασκούμασταν πάντα σε ήχο δυναμικές και τύμπανα όπως αυτά που βγαίνουμε live. Αλλά αυτό δε γίνεται.

     

    Οπότε, ξεκινάμε και βλέπουμε τι θέλουμε. Αρχίζουμε από τα ακριβά μοντέλα και κατεβαίνουμε. Έχει η φθηνότερη επιλογή μας τις δυνατότητες αυτές και πόσο και τι παρόμοιες; Θα μας λείψει ένα OUAOU εφέ η το carbon fibre ταμπούρο τόσο πολύ;

    Εδώ με millennium ταμπούρο παίζουν πολλοί το carbon λείπει;

    Μην ξεκινάτε από κάτω προς τα πάνω. Πάντα να είσαστε έτοιμοι να δώσετε παραπάνω λεφτά. Ποτέ δεν θα σας ικανοποιεί αυτό που έχετε γιατί συγκρινόμενοι με το κορυφαίο πάντα στο μυαλό θα είναι το κορυφαίο και θα είναι η μόνη λύση αγοράς.

    2-3 set για αρχή είναι καλά. Ακόμα και σε Live να πας με TD20 συνήθως με 2-3 set παίζεις, γιατί λες ε, αυτά είναι που γουστάρω ηχητικά τελικά.

    Μιλάω για επίπεδο αρχάριου σε μέσο.

     

    Και το βασικότερο. όταν έχεις στα χέρια ηλεκτρονικά drums ιδίως ποιο πολύπλοκα μοντέλα, μπαίνεις στα νερά των πληκτράδων σε γνώσεις και ορολογίες.

    Αφού λοιπόν ακόμα είσαι, είναι, είστε, starter ή intermediate, κοίτα τουλάχιστον λίγο τη ποιότητα των pad και να μη κάνεις τενοντίτιδα, παρά αν το τάδε έχει δυναμικές σωστές κ.λ.π. Καμία Millenium δεν έχει σωστές δυναμικές. Είναι επίπεδα και πολύ ιδιαίτερο το θέμα αυτό. Οι μόνες που έχουν 99% πραγματικές δυναμικές είναι η TD20 (όχι η 12 και αυτή είναι μια βασική διαφορά τους ενώ μοιάζουν τόσο πολύ)

    και ακολουθεί η DTXtreme III.

     

    Αυτό το αναφέρω, ως προσωπική άποψη και χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά.

    Ψάξε μόνος και μάθε ορολογίες.

    Αν μου δίνεις ένα κάρο link να σου κάνω τη μηχανή σύγκρισης του Thomann ενώ δεν ξέρεις ότι υπάρχει η δυνατότητα, αν δεν ξέρεις Αγγλικά και περιμένεις να σου εξηγήσω τι σημαίνει velocity και αν έχει η τάδε και η άλλη, δε θα μάθεις ποτέ.

    Πηγαίνετε στα άρθρα των πληκτράδων και δείτε πόσο μοιάζουν τα ηλεκτρονικά τύμπανα. Υπάρχει ένα υπέροχο άρθρο ενός παιδιού σχετικά με τα προγράμματα με τους ήχους πιάνου, ορολογίες. Από εκεί ξεκινήστε.

     

    Πάντως για να καταλήξω, αν θέλει κάποιος Millenium ας δει κάπου στην αρχή που κατέληξα και μετά από ψάξιμο. Αν θέλει Yamaha DTXplorer αν θέλει Roland HD1.

    Όλες είναι γύρω στα 600 €.

     

    Ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε το κατεβατό αυτό.

    Πάρετε ότι λέει η καρδιά σας. ότι το αντέχετε και όχι μαρκετίστικες παγίδες και τεχνάσματα.

    Είναι για τους περισσότερους αρχή. Μετά που θα προχωρήσετε, έρχονται τα καλύτερα.

     

     

  9. Επειδή αναφέρθηκε της Roland και μια που αποφάσισα να μην πάρω καινούριο μπάσο αλλά να πάω για ηλεκτρονικά τύμπανα να ρωτήσω αν τελικά αξίζει γιατί σε άλλο post εδω στο νόιζ ψιλοθάφτηκε λίγο...ενω εδω εκθειάζεται!

    Για τα HD1 αναφέρεσαι;

  10. Δεν έχω βάλει link αλλά ενοώ ότι και η τελευταία σου επιλογή είναι καλή επιλογή με τη DTXpress IV.

    Η άλλη που είδες είναι η DTXplorer. Αυτή έχω εγώ αλλά όχι τόσο απλή. Μάλιστα πριν λίγο καιρό την είχα αγγελία με όλα της τα extra έτοιμη για παίξιμο.

    Δυστυχώς δε σου λέω άλλα γιατί η αγγελία θα δημοσιευτεί πάλι και θα φανεί σαν σπρώξιμο για το συμφέρον μου.....

    Πάντως τα λάστιχα της Yamaha, δεν έχουν καμία σχέση με τα millenium.

    Η διαφορά με τη DTXpress, είναι ότι έχει mono pads, δηλαδή όλα παίζουν έναν ήχο ανά χτύπημα, αλλά έχει αρκετά έτοιμα (32) sets. Για μελέτη είναι πολύ καλή καθώς και για live.

    Φυσικά αναβαθμίζεται ;)

     

  11. Καλό είναι τώρα να.... πηδήξεις προς τα εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?board=2.20

    Από αυτή τη σελίδα έχει πολλά μα πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το θέμα μόνωσης, χώρου, studio, εξοπλισμό κ.λ.π.

     

    Θα εξυπηρετηθείς καλύτερα εκεί. ;)

  12. Απλά για να ρίξεις τιμή. Δεν ήξερα ότι μπορείς να διαθέσεις παραπάνω.

    Και αυτό είναι καλή επιλογή.

    Έχω τη DTXplorer.

    Αυτή είναι η DTXpress IV (4). Όλα τα pad είναι διζωνικά. Τα πιατίνια τα δύο είναι διζωνικά με choke και το ένα mono.

    Είσαι κομπλέ.

    Μπες youtube και άκου.

    Αν διαθέτεις για αυτό το set, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

     

    Τα mesh head, είναι ποιο αθόρυβα από τα pad της Millenium (Τα λευκά), και λίιιιγο ποιο αθόρυβα από τα λαστιχένια. Αργότερα αν θες κάτι καλό πάρε Roland mesh heads, όταν θα τα αλλάξεις.

    Πάντως όλες μα όλες οι ηλεκτρονικές κάνουν κάποιο θόρυβο.

    Μη ξεχάσεις ακουστικά Εγώ έχω SENNHEISER HD-212 PRO και μου είναι πολύ καλά.

     

  13. @ Indigestus. Υποψιάζομαι ότι είναι θέμα ρύθμισης και όχι πρόβλημα pad, έτσι όπως τα λες βέβαια. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον στα Yamaha το λύνεις με τη ρύθμιση rejection, αλλά είναι μεγάλη κουβέντα.

    Προφανώς όταν χτυπάς pad και ακολουθεί άλλο, κόβεται ο ήχος από το πρώτο και δίνεται προτεραιότητα στο αμέσως δεύτερο. Αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα pads. Σε όλες τις ηλεκτρονικές γίνεται αυτό, κι ανάλογα όπου τους τη δώσει. Ιδιαίτερα όταν αλλάζουμε pads από τα μαμίσια σε ότι βρούμε. Γι' αυτό, ενώ όλα τα after sale pads κάνουν σχεδόν 99% για όλες τις μάρκες, από κάτι τέτοιες ρυθμίσεις κάποιοι βγαίνουν και λένε ξέρεις το τάδε δεν είναι συμβατό με τη τάδε μάρκα. Δυστυχώς για να πάρεις ευχαρίστηση από ηλεκτρονικά κάποιας καλής κατηγορίας, ακόμα και από τα κορυφαία ακόμα μπορώ να πω, έχει πολύ ρύθμιση. Εντάξει όλες είναι plug & play, αλλά για λίγο. Μετά αρχίζει το ψάξιμο και όσο να' ναι χρειάζεται εξοικείωση, με τους εγκεφάλους και τις ρυθμίσεις και τις ορολογίες.

     

  14. Εγώ πάντως από τοτε που δοκίμασα τα Roland HD-1 δεν μπορώ να συγκρίνω οποιοδήποτε άλλο φτηνό σετ.

    Μαζεμένο, χωρίς καλωδια, γερή κατασκευή με mesh ταμπούρο, 10 πολύ καλά κιτς και έξοδο midi για περισσότερους ήχους. H συμπεριφορά του είναι... Roland και όχι χύμα στο κύμα κινεζικών προδιαγραφών, άγνωστης εταιρίας φασόν (πες μου τι θες να σου το φτιάξω). Η τιμή του είναι κατω από 700 ευρώ και στο κατω - κατω πληρώνεις και 10 ευρώ παραπάνω εν Ελλάδι για να το δοκιμάσεις και να το πάρεις αμέσως στο σπίτι σου. Δεν είναι περίπτωση Millenium που δεν ξέρεις τι πέρνεις, ενώ οι τιμές πια δεν είναι ο περιοριστικός παράγωντας που ήταν στο παρελθόν για να πας στον Thomman ασηζητητί.

    My 10 cents.

     

    Η ποιότητα της Roland και τα δείγματα ήχων δε συγκρίνονται με καμία Millenium. Και αυτή είναι μια άριστη λύση για e-drums που χρειάζεται κάποιος για practice. http://www.youtube.com/watch?v=3fwfBHojH9c Άκου ήχο εδώ, με το standard set για διπέταλο κι όλας.

    Μια που αναφερθήκαμε σε Roland. Στο Μεταλληνό είναι στημένη για δοκιμή.

  15. κι εγω γυρω στο κατοσταρικο τα υπολογιζα για μια καλουτσικη συντηρηση..σιγουρα δεν θα ηθελα να καταντησω σαν κατι στουντιο με δερματα εκδαρμενα απο τα κρεατα που τρωγαμε στο στρατο  :)  .....αληθεια φιλε ροκ...ολη η συντηρηση ειναι μπερδεμα? δηλαδη θα μπορεσω να την κανω εγω ή θα πρεπει να φερνω καποιον τεχνικο στην αρχη τουλαχιστον?

     

    Θα μπορείς αν ασχοληθείς λιγάκι. Αν δε παίζεις τύμπανα, λίγο το κούρδισμα θα σε ζορίσει, αλλιώς όλα θα τα κάνεις όπως και με τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

    Πες μας που θα το ανοίξεις κι όλας να είμαστε στα υπόψιν.

  16. Λοιπόν αν ήμουν στη θέση σου από εδώ θα ξεκείναγα:

    http://www.thomann.de/gb/milleniumyamaha_mesh_headdtxpress_iv.htm

    χωρίς το yamaha module είναι στα 414 € και με το http://www.thomann.de/gb/alesis_dm5_drum_module.htm σύνολο 670 €.

    Αυτό λέω εγώ για κάτι φθηνό και σωστότερο.

    Φυσικά θέλεις και ακουστικά.

  17. Πανω που ετοιμαζουμουν για την παραγγελια , τα ισοπεδωσες ολα  :) .  Δηλαδη αυτα τα ασπρα pad , μαυρο παιξιμο κανουν ..

     

    Φίλε... είναι απαράδεκτα. Βρες κάτι άλλο σε λάστιχο χίλιες φορές ή πάρε mesh heads. Μη αγχώνεσαι και τα πάρεις δε θα μπορείς να τα δώσεις μετά. Για να μη σε γελάσω δεν ξέρω αν παίρνουν meshheads και τα αλλάξεις με roland, αλλά πας + 20 € για το καθένα περίπου. ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ. Αφήνει κουσούρια....

     

     

     

     

  18. Υπολογίζω αν λάβεις υπόψιν ότι τα μέρη ενός set που πάσχουν ποιο πολύ είναι: Τα δέρματα του ταμπούρου πάνω κάτω με κόστος και τα δύο περίπου 20 €, οι βίδες του πεταλιού στον άξονα σύνδεσης που θα πρέπει να έχεις ανταλλακτικές 4 (αυτές οι κοντές), δέρμα μπότας περίπου 30-40 €, (σε περίπτωση που στο τρυπήσει κάποιος), και προχωράμε στα ποιο προχωρημένα, όπως βάση κλειδιού σε τομ βίδες κουρδίσματος, βάση πιατινιού, σπασμένο πιατίνι κ.λ.π., τέλος πάντων δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σε θέμα συντήρησης, αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχεις στη καβάτζα οπωσδήποτε:

    Δέρματα ταμπούρου, χορδιέρα ταμπούρου, βίδες πεταλιού, βίδες κουρδίσματος των τομ ή του ταμπούρου, ένα extra hi-hat clutch φυσικά αυτό που κλείνει για διπέταλο,  δέρμα κάσας, πολλά τσόχινα pad για τα πιατίνια αλλά και για τη βάση του κάτω πιατινιού του hi hat, πεταλούδες για τα πιατίνια ένα λιπαντικό όπως WD40 (θα το χρειαστείς ιδίως όταν γράφεις και τρίζουν όλα), ή ένα λιπαντικό με βάση Teflon που δεν αφήνει λάδια….

    Επίσης στην αποθήκη σου 1 -2 βάσεις πιατινιών σε περίπτωση που θέλει κάποιος να προσθέσει κάτι extra και σου ζητήσει. (Εννοείται πως το ιδανικό είναι να έχεις βάσεις γερανούς). Σετ δέρματα πλήρη.

    Επίσης μια σημείωση σε μια άκρη του χώρου που λέει το γνωστό, πως αφήστε το χώρο όπως θέλατε να το βρείτε (κ.λ.π), και μια ανακοίνωση πως οι ζημιές πληρώνονται επιτόπου και ας μη το κάνεις, αλλά ψαρώνουν  κάτι καφράκια…..

    Νομίζω πως η συντήρηση των τυμπάνων θα σου έρχεται το μήνα γύρω στα 30 – 100 €, αλλά νομίζω ότι θα είναι η φθηνότερη. ;) 

     

  19. Επαγγελματικό set και προβάδικο δεν πάνε μαζί..... ;D

    Πάντως επειδή δεν πρόκειται ως προβάδικο να χρησιμοποιήσουν το σετ επαγγελματίες, αλλά ως επι το πλείστον μουσικοί του "Σαββατοκύριακου", η καλλίτερη λύση είναι να βρεις ένα set όπως Pearl εκεί στα 500-800 €, όπου βρίσκεις ανταλλακτικά, ακόμα και σε εφημερεύοντα φαρμακεία....

    Για hardware, πάρε είτε τα millenium του Γερμανού, αυτά που τα χαρακτηρίζει ως pro και άνω, ή βρες basix ή κάποια καλά της mapex, αλλά κοίτα να έχουν lock και τέτοιες ασφαλειούλες επάνω, γιατί από τις εκατοντάδες ρυθμίσεις που θα γίνονται ανά πρόβα τους βραχίονες για παράδειγμα κάθε πιατινιού, αυτά θα τους στηρίζουν αφού θα εχουν χαλάσει οι βόλτες από τις βίδες από το σφίξιμο. Φαντάσου ένα drummer που είναι φορτωμένος και έρχεται να ξεσπάσει όπως λένε πολλοί στιο studio, να μη του στέκονται και τα πιατίνια....το ταμπούρο....

    Πεταλάκι διπλό eliminator και είσαι μέσα στους περισσότερους, μια που το έχουν πολλοί και θα τους είναι άνετο. Και σε αυτό βρίσκεις ανταλλακτικά.

    Δέρματα pinstripe, η evans hydraulic, για να μη πήξεις στη χαρτοταινία...

    (σημ.: Τα μόνα λαδιού μεταξύ evans και remo είναι τα evans hydraulic. Τα υπόλοιπα έχουν την αίσθηση του υδραυλικού λόγω του χρωματισμού που γίνεται από την επαφή των δύο φύλλων)

    Από μέγεθος πάρε φυσικά κάτι σε 12,13,16,22, ούτε ίντσα λιγότερη, για όγκο και ένταση να φχαριστιέται ο κόσμος ρε παιδί μου...

    Θες και πιατίνια; Κοίτα κάτι σε σειρά PST5. Αντοχή και κάτι να αξίζει από ήχο.

    Αυτά με το θέμα προβάδικο!

    Πάμε τώρα στο επαγγελματικό. Πιστεύω κατ' αρχήν, ότι αν μπλέξεις με ηχογράφηση η σοβαρή λύση θα σου είναι ηλεκτρονικά (μέγα κεφάλαιο, αν θες το λέμε άλλη φορά), πάντως θα βρεις φθηνές λύσεις.... και PC με προγράμματα άπειρα και drumset άπειρα, μια που ο καθένας μπορεί να παράγει demo με τα τύμπανα του Rich του McBrain του Mayer και ότι τραβά η ψυχή του, αρκεί να έχεις midi επιλογές κ.λ.π.

    Αν πάμε τώρα σε φυσικό set και δεν θέλεις να βάλεις triggers και θέλεις να βάλεις μικρόφωνα (άλλη ιστορία κι αυτή), θα πρότεινα χωρίς να αγχώνεσαι, να εξοπλίσεις το "ιδιαίτερο" δωμάτιο του studio με ένα set φυσικά ποιο μαζεμένο, π.χ., 10,12,14,20, που είναι υπέρ αρκετό σε ότι βρεις maple. Ζεστό σκαστό ήχο γενικώς, και από τιμή εντάξει βρίσκεις π.χ. sonor. Είπαμε maple υπάρχει καναδέζικο υπάρχει όμως και φιλιππινέζικο.... ;)

    Για τη λύση του ξύλου birch, έχετο ως δεύτερο προς το παρόν, μια που η διαφορά που δίνει (στο πολύ πρόχειρο έχεις και κάτι ποιο πρίμο...) η μόδα του έχει ψιλοπεράσει, αν και μερικοί κατασκευαστές τις ξανά βγάζουν, αλλά συνήθως αυτό που κυκλοφορεί είναι τώρα το maple.

    Από πιατίνια π.χ., βάλε κάτι σε..... κοίτα εδώ π.χ. http://www.paiste.com/e/support_set_proposals.php?menuid=319 για τα twenty, ή εντάξει κάτι σε zildjian, δε ξέρω γούστα είναι αυτά....(και χρήμα βέβαια, αλλά ποιος νοιάζεται μωρέ ;D)

    Δέρματα; πήγαινε σε EC2 Clear ή Coated evans για tom και Power Center ή Power Center Reverse Dot για ταμπούρο.

     

    Αυτά τα πρόχειρα, ως προσωπική γνώμη και μόνο.

    Καλή συνέχεια καλή επιτυχία...

  20. Άσε το πλαστικό για κανονικό δέρμα, μια που είναι σκληρότερο υλικό, αλλά κυρίως χρησιμοποιείται στα ακουστικά set για τον ιδιαίτερο ήχο που παράγει (click).

    Χρησιμοποίησε το τσόχινο και αν θέλεις βάλε προστατευτικό στο mesh. Αν δεν είναι παχύ δε θα σου επιρεάσει την ευαισθησία του pad.

    Αλλά, το καλλίτερο κοπανάκι για trigger mesh head είναι του τύπου

    http://www.thomann.de/gr/tdrum_triggerball_beater.htm

     

    Κάποτε τα έφερνε και ο Μεταλληνός, αλλά όταν του τα ζήτησα είχαν τελειώσει.

    [glow=red,2,300]Αυτά είναι τα beaters για mesh heads[/glow], αν θέλεις να μη καταστρέφεις την επιφάνεια τους, ακόμα κι αν είναι λαστιχένιο το pad.

  21. Συμπληρώνω στα παραπάνω πως εντάξει κάνεις τη δουλειά σου με αυτά, αλλά τα λευκά αυτά pad που έρχονται μαζί δεν είναι καλά. Δεν έχουν καλό rebound, κάνουν θόρυβο, αλλά το κυριότερο αν τα θέλεις για practice δηλαδή να μάθεις πάνω σε αυτά drums για μένα δεν υπάρχει περίπτωση να κοντρολάρεις μπακέτα εκεί πάνω.

    Έχω παίξει με αυτά τα pads...

    Καλύτερα φτιάξε ότι βλέπεις, αλλά αντικατέστησε τα pad ή με τα ανάλογα όπως δίνει στο ταμπούρο με τα meshheads, ή βάλε λαστιχένια.

    Δε νομίζω να ξεφύγεις πολύ σε χρήματα.

  22. Λογικά θα σου έδωσαν κάποιο user manual, άσχετα αν είναι φθηνά ή όχι. Έκανα ένα ψάξιμο στο intrernet και δε βρήκα κάτι σχετικό με οδηγίες. Αν δεν είναι θέμα pad ή ευαισθησίας του, τότε ψάξε να βρεις κάποιο ιδιαίτερο κοπανάκι για το πετάλι. Παλαιότερα είχα βρει ένα περίπου στα 35 €, που ήταν φτιαγμένο από μπαλάκι τένις, ελαστικό δηλαδή.

    Αυτό ενώ χτυπούσε το pad δεν είχε τη σκληρότητα ενός κανονικού beater και δεν τραυμάτιζε πρώτον το pad, ήταν ακόμα πιο αθόρυβο και είχε την ιδανική αναπήδηση.

    Υπάρχει ακόμα αλλά υπό παραγγελία, νομίζω στο Μεταλληνό.

    Υπάρχουν και στυλ γούνινα, αλλά άντε να βρεις...

    Μακάρι να σε βοηθούσα περισσότερο. Αν υπάρχει manual και μπορείς να σκαννάρεις κάτι, να σου δώσω mail στο π.μ., να στείλεις, μήπως και καταλάβω κάτι από εκεί, αλλιώς προχώρα στη πατέντα κι ότι βγεί.

  23. Υπάρχουν και τύμπανα που δεν κουρδίζονται με τίποτα.

    Αλλά αν υποθέσουμε πως το set είναι αξιόλογο, παίζει ρόλο εκτός από την εμπειρία και ο χώρος και τα δέρματα και η παλαιότητα και το αυτί και του ότι αλλιώς τα κουρδίζουμε αλλιώς τα ακούει ο κόσμος αλλιώς γράφονται και η κατάσταση των κλειδιών και πολλά άλλα.

    Τα διάφορα κλειδιά κουρδίσματος είναι απλά βοηθήματα και μόνο. Ας είναι ακριβά ή φθηνά, είναι βοηθήματα. Το μόνο καλό για έναν έμπειρο είναι πως ας το πούμε πιο απλά καθίζουν το δέρμα και το στεφάνι ομοιόμορφα.

    Έχω κουρδιστήρι της Remo και της Evans. Λοιπόν ξεκινάω πάντα τη διαδικασία σταυρωτά κ.λ.π., αλλά τελειώνω με το αυτί. όσες φορές επιχείρησα να εφαρμόσω τα κλειδιά επάνω στις βίδες ώστε να δω τι ρυθμίσεις υπάρχουν για να τις θυμάμαι, βγήκε άλλα αντι άλλων.

    Κοίταξε και στα άρθρα για το κούρδισμα. Πειραματίσου μη φοβάσαι, θα μάθεις. Εκτός κι αν όπως προανέφερα.... υπάρχουν τύμπανα που δεν κουρδίζονται με τίποτα....

  24. 99% δεν είναι πρόβλημα ελαστικότητας. Κοίταξε ρύθμιση από τον εγκέφαλο, για ευαισθησία ή cross talk, στα trigger pad τέλος πάντων.

    Στη yamaha που έχω, το έχω πειράξει επίτηδες μόνος μου στο snare για πιο εύκολο roll. Δυστυχώς δεν έχω μπροστά μου το manual ή το module να σου πω κι ας είναι διαφορετικές μάρκες μεταξύ τους. Λίγο πολύ όλα μοιάζουν...

    Ψάξε λίγο και τα λέμε.

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου