Προς το περιεχόμενο

sotiroubas

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  930
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από sotiroubas

 1. Πολύ καλή δουλειά, ωραίο riff και το κλιπάκι είναι κι αυτό πολύ ωραίο!
 2. Τι ενδιαφέροντα πραγματάκια είναι αυτά ε? :o
 3. 'Ολοι ήταν πολύ καλοί και διαφορετικοί με τον τρόπο και το στύλ τους.Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο τράκ και άγχος είχαν αυτοί οι επαγγελματίες! αλλά και οι DT. Φαίνεται πως πιό έτοιμος απ'όλους ήρθε ο Mangini.Ο minnemann ήταν αφασία, ο Donati ίσως πιό fusion να πώ!Για ιδανική γκρουπόφατσα - μέλος μου έκανε ο Peter Wildoer.Ο Aquiles Priester κι αυτός πολύ καλός. Το χτύπημα όμως του Thomas Lang ήταν αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, μου φάνηκε όμως κάπως μονοκόμματος σαν προσωπικότητα, μάλλον εκεί ήταν η δυσκολία, ο ένας είχε κάτι που δεν είχε ο άλλος κλπ. Πολυ γ@μάτη η φάση με τα riffs! Στην τελική νομίζω μόνο ο MPortnoy ταίριαζε απόλυτα στο σχήμα είχε ΤΗΝ ταυτότητα... ίσως είχε άλλα θέματα αυτός γιατί κι αυτά που κάνει είναι μία από τα ίδια με τούς DT, μάλλον προσπαθεί να στήσει το αντίπαλο δέος? γκαντ νοουζ ;D
 4. sotiroubas

  Girl On Bike-pipityri

  Βγάζει παράπονο! με ωραίο τρόπο χωρίς να κλαψουρίζει μπράβο ;)
 5. Dimsonic yameth gmoukou Fusiongtr gvour Ευχαριστώ πολύ για την δέουσα προσοχή και υποστήριξη καθώς και για τα σχόλια σας νάστε καλά :)
 6. Ένα μικρό σφηνάκι ;D από κάτι που γρατζουνάω αυτό το καιρό :)
 7. Από το λίγο που είδα μου φάνηκε αρκετά καλός παρουσιαστής - δοκιμαστής με την έννοια του σοβαρού συμπαθητικού χαμογελαστού χωρίς υπερβολές, μετρημένος δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για όργανα κλπ. Αρκετά καλός παίχτης με καλογυρισμένα κλιπ με καλό ήχο δαχτύλων audio κλπ, το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι είναι το βιμπράτο του, είναι λίγο νευρικό και αδέξιο και τον χαλάει το σύνολο, είναι σοβαρό θέμα το βιμπράτο-μπεντινγκ είναι όμως όλα τα άλλα τόσο καλά όποτε κλάιν... Τυχαία έβαλα το συγκεκριμένο βιντεάκι :)
 8. Μ'αυτό το τελευταίο(ούφ..) κλείνει επιτέλους ο πετυχημένος κύκλος αυτών των ανώφελων παρουσιάσεων ;D
 9. sotiroubas

  Cos_dr - "A Horse Lost in Objectivity"

  Τι γίνεται εδωωώ? Μας φτιάχνεις ωραία ρε δερβίση.
 10. Ναι!! πολύ καλή η αρχική ιδέα σου, το σόλο δεν μπορώ να το κρίνω όχι ότι δεν είναι καλό, φαίνεται ότι είναι ας πω πρόχειρο της στιγμής, έχεις όμως πολύ καλή βάση δούλεψε την και τα ξαναλέμε ;)
 11. Από την ίδια μέρα... σε μιά προσπάθεια για licks και riffs(υπό κατασκευή...) ειδικά τα licks ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι τα έχω ξεχάσει τελείως και δεν τα βάζω πουθενά.Τα πεντατονικά licks τα γουστάρω πολύ με όποια μορφή και στυλ υπάρχουν.Οπότε είπα να τα ξαναθυμηθώ ;D μιά και πιστεύω ότι είναι η επιτομή της ηλεκτρικής κιθάρας. Τώρα: και τα δύο πειραματικά riffs έχουν κάποιες ομοιότητες, αρχίζουν από την ίδια νότα-τάστο και με ανοιχτή χορδή.Επίσης βασίζονται στίς πεντατονικές κλίμακες πράγμα που είναι οφθαλμοφανές και φυσικά τα ακούς.Παρ'αυτά έχουν τελείως διαφορετική προσέγγιση, το μεν πρώτο είναι τριών ημερών και παίζω ότι νάναι φαίνεται άλλωστε.Το δεύτερο είναι μιάς βδομάδας-λεχούδι ;D αχαχα, πάω να το στρώσω κι ενώ κανονικά το παίζω αρκετά μονοκόματο-συνεχόμενο, εδώ κάνω λάθος και το παίζω κάπως διακοπτόμενο και μετά το βλέπω-ακούω και μ'αρέσει πιό πολύ.Και στα δυό προσπαθώ να εφαρμόσω τα hammer on και pull off όσο πιό πιστά μπορώ. Τώρα ποιά θα είναι η μοίρα τους κανείς δεν ξέρει. Αρχικά ήμουνα με τις πυτζάμες και τις παντούφλες δεν βάζω όμως βίντεο ;D ε λέω αφού θες να τραβήξεις βιντ να βάλω και ρουχαλάκια, ε ναι μου λένε αλλά δεν θα σε πούμε πότε τραβάμε οκ. Εκ των υστέρων γεννήθηκε η ιδέα να με κάνω τσακωτό την ώρα που παίζω και που είμαι στην κοσμάρα μου.Επίσης λόγω των περίεργων λήψεων με το κινητό διαπίστωσα ότι: κρατάω την πένα κάπως πρός τα πάνω-λοξά αλλά και λάθη και διάφορα άλλα. Ζητώ συγγνώμη για τις επαναλήψεις και την συνεχή χρήση του πενταθέσιου είναι εκνευριστικά αλλά αυτά συμβαίνουν κατά τα πειράματα ;D
 12. sotiroubas

  Cos_dr - "The Eyes of the Butterfly"

  Φανταστικό ρε καλλιτέχνη! ;)
 13. Κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τα καλά σας λόγια Jet72 και fatisis, σε δεύτερη φάση δεν έχω να πώ τίποτε τα θέσατε πολύ σωστά. Θένκς Γιώργο! :)
 14. Κι ένα δεύτερο που κι εδώ παίζω ότι νάναι....
 15. Να πως αποτυπώνεται η καθημερινότητα μου, χωρίς να ξέρω πότε γράφει η κάμερα του κινητού.
 16. sotiroubas

  Cos_dr - "The Road To Oblivion"

  Μου άρεσε πολύ, και σαν σύνθεση αλλά και σαν ενορχήστρωση.
 17. Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους έκανα λάθος στο mode, το σόλο είναι βασισμένο σε ionian mode-scale επίσης μαντζόρε κλίμακα. Κάποιος φίλος το πρόσεξε και τον ευχαριστώ, είναι εύκολο να μπερδευτεί κάποιος ειδικά όταν ο κάποιος είμαι εγώ ;D.Αν θέλει ο moderator ας διορθώσει τον τίτλο η και εκεί που ξεκινάει το ποστ. Στο youtube το διόρθωσα, νομίζω ότι είναι άσχημο να μαθαίνουμε οτιδήποτε λάθος. Παραθέτω και δυο link για τα modes(ionian-mixolydian) αν και όποιος θέλει μπορεί να τα βρεί εύκολα: A Ionian Mode for guitar A Mixolydian for guitar Και πάλι ζητώ συγγνώμη ;D
 18. Τότε γιατί δεν είμαι διάσημος και ευκατάστατος με πολλά λεφχτά ε?Μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα ;D. Ωσότου έρθουν τα φράγκα κάπου στο απώτερο μέλλον και καταξιωθώ παγκοσμίως θα υπηρετώ ταπεινά την τέχνη κάνοντας αενάως ασκήσεις :P Γιώργο θενκς για την υποστήριξη, και παίζε λέμε
 19. Κάτι σαν μαθηματάκι. Σολάκι βασισμένο σε Λα (A) mixolydian scale-mode(major scale). Δεν ξέρω πραγματικά τι βαθμό δυσκολίας μπορεί να έχει αυτό το σόλο η πως μπορεί να το εκλάβει κάποιος, μάλλον εξαρτάται από το επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας, αρχάριος, μέσος, προχωρημένος, πολύ προχώ κλπ.Ε άντε 6-7 το πολύ έ. ;D Κάποιες συμβουλές για κάποιους που μπορεί να ασχοληθούν. Ξεκίνημα από από το 10 διάστημα-τάστο την μι(E low) καντίνι, πένα πάνω-κάτω η όπως θέτε, μετά τα πρώτα 4 χτυπήματα χρησιμοποιήστε τον δείχτη σαν καποτάστο για να χτυπήστε τις χορδές σι, σολ ,ρε(b,g,d)στο 10 τάστο καθώς ανεβαίνετε προς τις μπάσες χορδές. Μετά από ένα μικρό slight(σύρσιμο) χρησιμοποιήστε το μεσαίο δάχτυλο στο 14 τάστο στην λα χορδή(b note) αυτή την φορά πάλι σαν καποτάστο για να πάτε για ένα μικρό arpeggio πρός τις κάτω χορδές, έτσι θα πετύχετε πιό εύκολα το επερχόμενο bend(χορδοσήκωμα) στην σι χορδή(b), αν σφίξετε και λίγο τον αντίχειρα πίσω και πάνω από το μπράτσο και βάλτε λίγο δυναμη θα το πετύχετε άνετα και θα γουστάρετε.Το bend πρέπει να συνοδεύεται από βιμπράτο γιατί όλο το feeling είναι εκεί χωρίς αυτό είναι άχρηστο. Μάλλον το δεύτερο μέρος είναι το πιό δύσκολο-γρήγορο και θέλει το αίσθημα της σπιρτάδας η γρηγοράδας καλή πένα πάνω κάτω η και λίγο sweep ενδιάμεσα, προσοχή στην τοποθέτηση των σωστών δαχτύλων, Αυτά τα λίγα καλή επιτυχία α κάντε και κάτι μόνοι σας :P ;D
 20. sotiroubas

  Κλάιν μάινορ σόλο

  Χαίρομαι που σ'άρεσε Γιώργο :)
 21. sotiroubas

  Κλάιν μάινορ σόλο

  Πάνε 2 χρόνια που είχα καταπιαστεί με το John Browne #Solocontest2016# έβγαινε συνέχεια μπροστά μου, αρχικά τοπιασα στο χαλαρό σιγά-σιγα όμως το είδα σαν πρόκληση, άντε να δώ τι μπορώ να κάνω είπα.Κάτι μεταξύ μεταλ και πρώιμου djent μάλλον ήταν το riff-track.Δεν υπήρχε περίπτωση για συμμετοχή αλλά έτσι για το τζέρτζελο. Εισαγωγή το πρώτο μέρος ,δεύτερο να μπείς στο νόημα, τρίτο είναι το αργό σημείο που μου έμεινε στο μυαλό και γιαυτό το ανέβασα γιά να μην το ξεχάσω.Τέταρτο ήταν το πιό πλακωμένο σημείο αλλά εναρμονισμένο με την υπόλοιπη μελωδία και πέμπτο και τελευταίο ήταν αυτό που υπενθύμιζε το αρχικό riff του τραγουδιού αλλά με μιά αντολίτικη χροιά.Δεν μπορώ να θυμηθώ το υπόλοιπο πάει και καιρός από τότε. Άλλαξα την τονικότητα για να με βολέψει στην ταστιέρα, άλλωστε εκείνο το χαρακτηριστικό σημείο αλλαγής τονικότητας του κομματιού ήταν που μ'άρεσε γιατί το σόλο έσκαγε ακριβώς πάνω στα ακόρντα.
 22. sotiroubas

  Ugly Wednesday Panties-pipityri

  Σπύρο μου φάνηκε ελάχιστα βεβιασμένο το παίξιμο? ο ήχος που είναι distorted στα δικά μου αυτιά ακούστηκε λίγο μπουκωμένος κυρίως στις μπάσες χορδές. Αλλά έρχεται η μελωδία και τα χαρακτηριστικά φρασεολογικά περάσματα σου που μας αποζημιώνουν με το παραπάνω.Χωρούσε νομίζω λίγο παραπάνω να κρατήσεις το βιμπράτο σου. Επίσης έχεις το περιθώριο και τις δυνατότητες να καθαρίσεις κι άλλο την πένα σου(alternate picking) δεν το λέω σαν παρατήρηση αλλά ξέρω ότι τοχεις... Γενικά παρά πολύ ωραία!
 23. sotiroubas

  Tell me why

  Καλώς τον ε κι ας άργησες :D Συμφωνώ μ'οσα ωραία ανέφεραν οι υπόλοιποι και προσθέτω Γιώργο τις ωραίες αλλαγές στο 1:49 και 2:05 , επίσης μ'άρεσε μια ωραία δόσης ειρωνίας στο παίξιμο είσαι και παθιάρης ;D εννοώ την φωνή σου άψογη. Τα riffs ωραία στην αρχή και ενδιάμεσα, αυτό όμως που γούσταρα πιό πολύ είναι η διακοπτόμενη μπλουζιστική φρασεολογική προσέγγιση, που δείχνεις σαν καλλιτέχνης(μουσικός-κιθαρίστας-τραγουδιστής) ότι έχεις υπό έλεγχο το πράμα.... και έτσι θέλεις να το κάνεις να ακουστεί. Αν μη τι άλλο έχεις ταυτότητα Bluesman!
 24. Από την νέα γενιά παικτών που συμπαθώ πολύ
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.