Προς το περιεχόμενο

kpeyos

Moderator
  • Αναρτήσεις

    2.230
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    12

Track Σχόλια από kpeyos

  1. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο "γυρίσματα και μοιρολόγια" του Πετρολούκα Χαλκιά και στα βάθη που χρησιμοποιούν οι Cocteau Twins (Eventide Blackhole / Valhalla Shimmer), αν όντως θες το βάθος να ακούγεται σαν εφέ - που δεν το θεωρώ απαραίτητο. 

    Δεν είναι ότι δεν τα κατάφερες να ακουστεί εκκλησιαστικό. Ίσα ίσα αυτό εννοούσα όταν ανέφερα τον Γαϊτάνο. Απλά αυτή η αισθητική του "fake cathedral" reverb που χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να δώσει έμφαση σε ηχογραφήσεις (ή ακόμη και live!!!) τόσο βυζαντινών όσο και καθολικών ψαλμωδιών, εμένα μου κάνει κιτς - νοιώθω κιολάς ότι αφαιρεί απ την κατάνυξη/σοβαρότητα. 

    • Ευχαριστώ 1
  2. Επειδή ακριβώς είναι εξαιρετικό, θα μου επιτρέψεις αν θες δύο μικρές παρατηρήσεις που πιστεύω θα με έκαναν να το ευχαριστηθώ ακόμη περισσότερο:

     

    Η πρώτη αφορά τα βάθη στη φωνή. Είναι υπερβολικά και λίγο κιτς, βασικά μου θυμίζουν Γαϊτάνο. Νομίζω ότι θα πρέπει να μειωθούν πολύ. Αν τελικά τα θέλεις οπωσδήποτε, τότε καλύτερα να κινηθούν προς την κατεύθυνση των Cocteau Twins (με κάποιο eventide ή valhalla ίσως). 

    Το δεύτερο είναι περισσότερο θέμα άποψης και γενικότερης αισθητικής. Το μοιρολόι είναι μια έκφραση του ανθρώπου που βγαίνει απ τα βάθη της ψυχής ως λυτρωτικό στοιχείο κι αυτό δεν το ένιωσα. Η μελωδική γραμμή είναι πολύ τεχνική και "κλειστή". Δεν έχει τις μεγάλες εκπνοές και την αμεσότητα που χαρακτηρίζει το είδος. Νομίζω λοιπόν ότι σε κάποια σημεία το κομμάτι θα έπρεπε να "ανοίγει" παραπάνω.

    • Ευχαριστώ 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου