Προς το περιεχόμενο

Fanfan

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  62
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

81 Excellent

Σχετικά με τον Fanfan

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Επάγγελμα
  Ελεύθερος Επαγγελματίας
 • Τόπος
  Κομοτηνή
 1. Αρνητική διαφήμιση εξακολουθεί να είναι διαφήμιση. Εγώ μια χαρά τη βλέπω τη Gibson να το πάει το πλοίο.. Έκανε για ακόμη μια φορά όλο το χώρο της κιθαριστικής βιομηχανίας να ασχολείται μαζί της. Οι ανεξάρτητοι κατασκευαστές είχαν ένα μικρό μερίδιο αγοράς, και θα συνεχίσουν να έχουν το ίδιο, η gibson έχει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς, και θα εξακολουθήσει να έχει το ίδιο, οι αντιγραφείς έχουν και αυτοί ένα κάποιο μερίδιο αγοράς και θα εξακολουθήσουν να έχουν το ίδιο. Τα πράγματα είναι οικονομία, αν πάρω μία Gibson Les Paul Standart όταν την πουλήσω θα χάσω πολύ λιγότερα χρήματα από μία Suhr Schecter ή Dean ή δεν ξέρω τι άλλο LP, και επίσης αν φτιάξω μία custom σε κάποιον independent builder θα χάσω ακόμα περισσότερα χρήματα στο resale. Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα του καταναλωτικού κοινού, αγοράζει και πουλάει όργανα, και ελάχιστοι είναι αυτοί που "παντρεύονται" τα όργανα τους, είναι επίσης ένα στοιχείο του δυνατού οικονομικά branding της εταιρίας. Δεν πιάνω το θέμα της αντιγραφής τύπου Κίνας που κοπιάρουν και το brand στο headstock κτλ. Αλλά οι περισσότεροι που αγοράζουν μία Harley Benton LP ή μία Vintage LP, και κυρίως όσοι αγοράζουν κινέζικες ρέπλικες το κάνουν καθαρά για οικονομικούς λόγους, αν μπορούσαν θα έπαιρναν μία Gibson. Μιλάω για τη μεγάλη μερίδα του κόσμου, μη πεταχτεί κάποιος και μου πει δοκίμασα 10 Gibson και πήρα μία Vintage γιατί έπαιζε τούμπανο, σίγουρα υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Μιλάω για τη νόρμα όχι τις εξαιρέσεις. My 2 cents, χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας ή να κάνω το δικηγόρο του διαόλου.
 2. Πείτε με γραφικό αλλά για μένα είναι αυτή, άσχετα που είναι δική μου. Βέβαια πλέον έχει ένα μαύρο Dimarzio στη γέφυρα και δείχνει ελαφρώς καλύτερα νομίζω.
 3. Ο καθένας μας διαλέγει προφανώς διαφορετικά, its totally fine και λογικό. Άλλα κριτήρια θέτει ο καθένας ως προτεραιότητα, αλλιώς ακούμε κτλ κτλ. Τον ακουστικό ήχο δεν τον λαμβάνω υπόψη μου ποτέ προσωπικά. Θα κουμπώσω μόνο ένα όργανο το οποίο πληρεί τις 2 πρώτες προδιαγραφές. Μου αρέσει οπτικά, άρα με έκανε να το πιάσω στα χέρια μου, και δεύτερον με βολεύει το μανίκι. Μετά κάνω ένα βασικό inspection αναφορικά με ταστοδουλειά, φινίρισμα, αίσθηση γενικά. Αν όλα με βρίσκουν θετικό, τότε την κουμπώνω. 99% των φορών, για να μην πω 100%, όταν περνούσε μία κιθάρα αυτά τα κριτήρια ποτέ δεν με απογοήτευσε ως ήχο. Από εκεί και πέρα, ο ήχος για μένα, είναι το πιο εύκολο να αλλάξω/τροποποιήσω, ειδικά όταν αγοράζω μία budget κιθάρα. Για αυτό δεν δίνω και πολύ σημασία σε αυτό το κομμάτι. Αν θέλω μπορώ να αλλάξω ένα μαγνήτη, να βάλω ποιοτικά ηλεκτρικά και να το φέρω εκεί που θέλω, αν λέω αν, πετύχω μία εξαιρετική κιθάρα στο χέρι και στην αίσθηση που για κάποιο λόγο δεν με ικανοποιεί απόλυτα ως προς τον ήχο. Αλλά το θέμα είναι ότι πλέον ακόμα και όργανα των 200 ευρώ παίζουν και μάλιστα πολύ καλά (το setup το θεωρώ απαραίτητα σε όλα τα όργανα που αγοράζονται καινούργια) εν αντιθέσει 10-15 χρόνια πριν, και προφανώς παλιότερα, που τα πράγματα ήταν πιο προς τη μαύρη περιοχή της ποιότητας.
 4. Θεωρώ ότι σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει το πόσο τα φθηνότερα μοντέλα των εταιριών, και γενικά αν θέλετε, οι πιο budget κιθάρες έχουν ανέβει ποιοτικά τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το παρελθόν. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, όταν αυτοί ήταν πιτσιρικάδες, αλλά και εγώ που δεν έχω την ηλικία τους, ξεκινούσαμε τα entry level ή budget όργανα ήταν: 1. Ελάχιστα ως προς την ποικιλία (δεν μιλάω για άπειρα χρώματα, σχέδια, επιλογή ηλεκτρικών, neck shapes, τάστα κτλ που υπάρχουν τώρα, ούτε καν) 2. Είχαν τρομερά θέματα σε quality control και κάποια ήταν σχεδόν ακατάλληλα προς χρήση. 3. Κόστιζαν πολύ παραπάνω Το ότι ένας master builder της Fender δίνει κάποια βασικά tips ως προς το πώς διαλέγει ανάμεσα σε 20-30 κιθάρες το βρήκα ενδιαφέρον. Όπως και να το κάνουμε, πρώτος παράγοντας είναι το μάτι, μετά το χέρι και μετά ο ήχος (τουλάχιστον για μένα), οπότε συμφωνώ μαζί του (όχι απόλυτα για το setup γιατί αυτό το φτιάχνεις και είναι και προσωπικό θέμα). Βέβαια εκτός αυτού, αποτελεί και μία ωραία διαφήμιση για τη Squier, θυγατρική της Fender της οποίας υπάλληλος είναι ο συγκεκριμένος κύριος. Όλα θεμιτά από εμένα, πάντα μου αρέσει το περιεχόμενο του Phillip McKnight άλλωστε.
 5. Fanfan

  Ντουζ πουά live at the Blue Barrel

  Πολλά μπράβο, η θυγατέρα εξαιρετική όσο και οι υπόλοιποι μουσικοί. Μου άρεσε αυτό που άκουσα και μου άρεσε η όλη εικόνα και ο επαγγελματισμός που εκπέμπουν.
 6. @BillTrantos thank u! Αν χρειαστώ κάτι θα ενημερώσω, προς το παρόν μου κάνει εντύπωση... ότι δεν χρειάζομαι βοήθεια, ενώ ήμουν σκεπτικός όταν το πήρα. Χαίρομαι να παίζω απλά, πολύ εύκολο στην χρήση γενικά. Τι να πω... μπράβο στην Line6. To Native είναι η software έκδοση του Helix ε; Νομίζω πρέπει να είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή σε guitar software.
 7. Βρήκα μία ευκαιρία τελευταία και αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Helix rack από εξωτερικό. Το πήρα γιατί γίνεται πολύ ντόρος με όλα αυτά τα ψηφιακά, και είπα να το δοκιμάσω, και αν δεν το πουλάω. Παραστράτησα (για καλό μου) ενώ είχα πει ότι δεν θα ξανασχοληθώ με ψηφιακά.. Είχα παίξει με το Helix floor ενός φίλου, αλλά χωρίς να το σκαλήξω, έπαιξα με ότι preset είχε έτσι για το γούστο. Δεν μπορώ να ότι είχα τρελαθεί κιόλας.. its ok λέω και πέρασε χωρίς να ακουμπήσει. Όσες απόπειρες είχα κάνει στο παρελθόν να τα βρω με τον νέο ψηφιακό κόσμο έπεσαν στον κενό. Είχαν περάσει από τα χέρια μου το Kemper (δεν το κράτησα ούτε μήνα) και τα AxeFx Ultra/2, τα οποία μου φαινόταν δύσχρηστα στον τρόπο λειτουργίας τους αλλά αν τα ρύθμιζες έπαιζαν καλά. Παρόλα αυτά έβρισκα τον εαυτό μου περισσότερο να σκαλίζω παρά να παίζω, οπότε έφυγαν και αυτά. Για μεγάλο διάστημα είχα πάρει απόφασει ότι δεν είναι για μένα αυτά τα πράγματα, χάζευα ότι έβγαινε αλλά μέχρι εκεί. Και έρχεται το Helix Rack. Δεν λέω αν ακούγεται καλά ή όχι (στα αφτιά μου είναι το καλύτερο unit τέτοιας φύσης που πέρασε από τα χέρια μου), αλλά το πόσο εύκολο είναι να σετάρεις έναν ήχο. Κυριολεκτικά μέσα σε ελάχιστα λεπτά, από το μηδέν φτιάχνεις έναν καλό ήχο και παίζεις. Μεγάλη οθόνη, εύκολο software, ΟΧΙ τις άπειρες επιλογές που έχει το Axe σε fxs, amps κτλ. Θεωρώ ότι η Line6 πέτυχε κέντρο στο να χωρέσει όλα όσα χρειάζεται ένας κιθαρίστας (και όχι μόνο), ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα. Πανέμορφο unit, εύχρηστο, απλό και κατανοητό. Ποια η γνώμη σας; Πάντως το συγκεκριμένο unit με έκανε να ξανασκεφτώ και να αναθεωρήσω όσα είχα στο μυαλό μου και για το πώς ακούγονται αλλά και για το πόσο χρηστικά είναι αυτού του είδους τα μηχανήματα. Δεν μπαίνω σε λογικές αν είναι καλύτερο από λάμπα κτλ, δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αλλά κυρίως το πόσο εύκολα στη χρήση έχουν γίνει πλέον, για τον απλό μέσο καταναλωτή και χρήστη. Πετάω ένα ηχητικό απλά και μόνο για το γούστο. another day intro.mp3
 8. Εφόσον είσαι ικανοποιημένος από τους μαγνήτες σου, και τον αλλάζεις επειδή χάλασε, γιατί δεν παίρνεις τον ίδιο; Στις αγγελίες θα βρεις σίγουρα κάποιο αν όχι από την ίδια χρονιά από κοντινή, δεν είναι να δώσεις ένα σκασμό λεφτά να αλλάξεις τους υπόλοιπους. Προσωπικά από τους OEM unbranded μαγνήτες πάντα έβρισκα ότι οι Mexico ήταν μια χαρά. Στις δικές μου τους άλλαζα για ...ψυχολογικούς λόγους και gas καθαρά. Πρέπει να έχω καμιά 3-4 σετ μαμά Mex pickups από αυτές που έχω αλλάξει μέσα στα χρόνια, αν θες σου στέλνω και τον δοκιμάζεις και αν σου κάνει χαλάλι σου.
 9. Από τους ενισχυτές που έχω ή είχα, ο καλύτερος μπορώ να πω σε όλο το φάσμα του gain παραμένει ο Victory Silverback 50w. Από αυτούς που δεν είχα ποτέ την τύχη να έχω και παραμένει διακαής πόθος να αποκτήσω κάποια στιγμή, θα έλεγα τον Diezel VH4. Από videos που χρόνια τώρα παρακολουθώ για τον συγκεκριμένο, έχω καταλάβει ότι μάλλον είναι ο απόλυτος ενισχυτής.
 10. Μόνο παρωχημένη δεν είναι. Ειδικά με τις νέες πεταλίερες τύπου Helix, Axefx κτλ (που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν live), το stereo είναι εύκολο και με εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν εξαφανίζει η στεροφωνική εικόνα την κιθάρα από τη μίξη, αλλά η άγνοια στο σετάρισμα (μιας και μιλάμε αποκλειστικά για κιθαριστικά rig). Καλά δεν μιλάω καν για μπάντες με μία κιθάρα, εκεί η στερεοφωνία μπορεί να δώσει όγκο και ατμόσφαιρα, αλλά ακόμα και μπάντες με 2+ κιθαρίστες την επιλέγουν. Το θέμα όμως φεύγει από τον κιθαριστικό τόνο και πάει στις γνώσεις ηχοληψίας (έστω βασικές). Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι μας δεν έχουμε τις γνώσεις αυτές και επειδή σε κανένα πατάρι από το 90% των σκηνών (γελάει ο κόσμος) που παίζουμε δεν θα ασχοληθεί κανένας ηχολήπτης με το αν βγεις mono ή stereo, το πιο απλό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να βγει mono. Με απλές βασικές γνώσεις όμως και σεταρισμένο ήχο πάνω στη μπάντα η στερεοφωνία είναι εξαιρετική και ως εμπειρία για τον παίχτη αλλά και τον ακροατή.
 11. VS Audio Straight Flush και Royal Flush από τις καλύτερες εγχώριες επιλογές που έχεις. Εξαιρετικός ήχος και άψογη κατασκευή.
 12. Ποιες 9αρες ποιες 10αρες, άμα το ξέρεις το πράγμα παίζεις με ότι σε βολεύει και ακούγεσαι super. Ωραίος ο παίχτης, congrats!
 13. Λίστα #1 1. Kane -Fearless 2. Queensryche - I Dont Believe in Love 3. Dream Theater - A Change Of Seasons 4. Depeche Mode - In Your Room 5. Pink Floyd - Run Like Hell 6. Ritchie Kotzen - Fooled Again 7. Pearl Jam - Alive 8. Iron Maiden - Wasted Years 9. Nevermore - The Heart Collector 10. Tool - Parabol/Parabola Λίστα #2 1. Pink Floyd - A Great Gig In The Sky 2. K. Βήτα - Κύμα 3. YJM - Black Star 4. Joe Satriani - Chords of Life 5. Andy Timmons - Electric Gypsy 6. Andy Timmons - A Night To Remember 7. Guthrie Govan - Waves 8. Billy Cobham - Stratus 9. Stereo Nova - New Life 10. Van Halen - Eruption
 14. Σήμερα μπήκα στο fb page τους, αφού είδα το video, και η τιμής των συγκεκριμένων μοντέλων είναι 5.300 euro και βγαίνει σε 3 διαφορετικά χρώματα. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν παιχταράδες συλλέκτες και bedroom players, εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι απευθύνεται περισσότερο σε αυτούς παρά σε επαγγελματίες μουσικούς.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.