Jump to content

yameth

Administrators
 • Content Count

  9630
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by yameth

 1. yameth

  Tom Jones

  Ο Τομ είναι ο κάτσε καλά... Θυμάμαι τον δίσκο με τα ντουέτα που έκαναν το λάθος να τραγουδήσουν μαζί του τα μεγάλα ονόματα της ποπ. Οταν ανοίγει το μπουρί εξαφανίζονται οι πάντες. Και τα λέει ακόμα και στα 80 του έτσι!
 2. Καλή επιτυχία εύχομαι!
 3. Κι όμως,... οι μουσικοί δουλεύουν!

  Ο γνωστός ακορντεονίστας που περνούσε απο τη γειτονιά παίζοντας το "Μινόρε της αυγής", μόλις ξαναπέρασε!

 4. Η κιθάρα μπορεί να είναι αντίγραφο Taylor αλλά είναι πολύ μικρότερης αξίας μιας και κατασκευάζεται στην άπω ανατολή απο άγνωστο εργοστάσιο. Μπορεί όμως να είναι μια αξιόλογη κιθάρα σαν εργαλείο.
 5. Το Σκρουτζ και οι τιμές των πελατών του (που ως επι το πλείστον είναι περιφερειακά μαγαζιά και box movers με εμπορική ηθική υπο ερώτηση) δεν πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για Black Friday deals. Οι προσφορες του θέματος καλό είναι να αφορούν τον χώρο της μουσικής απο επίσημα outlets.
 6. Black Friday ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ απο την ΕΛΙΝΑ.
 7. yameth

  Windy Passion

  Απο το 1.55 εκεί που έρχεται η κορύφωση, εξαφανίζεται το rhythm section. Σε αντιθεση με αυτό που συμβαίνει, τα τύμπανα τουλάχιστον πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο αντι να παίζει μόνο το ride. Είναι το φόρτε, δεν είναι; Υποθέτω πως έχει γραφτεί πάνω σε κάποιο arranger ή κάνω λάθος; Φαίνεται απο την "πλαστικότητα" των οργάνων. Για ν' αναδειχθεί το κομμάτι θέλει πιο φυσικά όργανα και διαφορετική μείξη για το ύφος αλλά θα πρέπει να το μεταφέρεις σε κάποιο DAW και να ασχοληθείς εκεί αν μπορείς. Σαν demo πάντως περνάει. Εκτός και αν κάνω λάθος πάλι. Συνθετικά έχει ενδιαφέρον αλλά στα δικά μου αυτιά δεν έμεινε μια συγκεκριμένη μελωδία στο πρώτο άκουσμα. Ισως θα πρέπει να αφαιρέσεις κάποια θέματα να το αφήσεις να ανασάνει, υπενθυμίζοντας την βασική μελωδία που θα επιλέξεις. Το τραβάει το είδος. Καλή προσπάθεια!
 8. Στους επαγγελματίες του ήχου αναφέρομαι σε ότι αφορά τις δυνατότητες, όπως και στο βίντεο που παρέθεσες αλλά και λόγω ιδιότητας του Noiz. Και φυσικά δίκιο έχεις, όλα θα γίνονται online στο εξής για το ευρύ κοινό αλλά ακόμα και οι εφαρμογές τύπου Adobe εκεί έχουν πάει ήδη. Οπότε η επεξεργαστική ισχύ θα απασχολείται απο τον browser όλο και περισσότερο.
 9. Τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε σήμερα, αρκούν για audio recording and processing με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Το βίντεο είναι το αύριο κατα τη γνώμη μου και εκεί απαιτείται horsepower.
 10. Το διπλάσιο θα έλεγα. Το Mac mini που είχαν στο βιντεο ήταν του 2014.
 11. Εγω θεωρούσα, όπως αποδεικνύεται και στο βίντεο, πως ένας μέσος σημερινός υπολογιστής μπορεί να κάνει όποια δουλειά κι αν του ζητήσεις σε ότι αφορά τις ανάγκες μιας πολυκάναλης ηχογράφησης. Ο M1 είναι overkill όπως φάνηκε κιόλας αλλά είναι ήδη ο μέσος σημερινός υπολογιστής. Οι ανάγκες πλέον έχουν μεταφερθεί στο βίντεο που φαίνεται να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στις παραγωγές. Εκεί θα είναι πιο χρήσιμος ένας τετοιος υπολογιστής υποθέτω. Αλλά εκεί τον σοβαρότερο ρόλο δεν τον παίζει η GPU; Ετσι όπως πάνε τα πράγματα πάντως, με μηχανήματα σαν το Μ1, σίγουρα θα μεγαλώσουν τα διαστήματα που θα υπάρξει πραγματική ανάγκη ανανέωσης υπολογιστή.
 12. yameth

  This Masquerade

  Νομίζω πως είναι πιο σωστό τώρα, αν και η ατμόσφαιρα του πρώτου είναι καλύτερη λόγω της ώρας και του ότι έπαιξες ταυτόχρονα. Σίγουρα και τα δύο παίζουν ρόλο. Είσαι όμως καλλιτέχνης και μεθοδικός εργάτης. Πάμε άλλη μια φορά τώρα χωρίς χέρια και να στέκεσαι στο ένα πόδι.
 13. yameth

  This Masquerade

  Συμφωνώ με τον @Nestoras σε όλα. Είναι χαμηλά ο τόνος για την φωνή και αδικείσαι. Σε αυτό ίσως βοήθησε και η ώρα της εγγραφής μάλλον που έχουν πέσει οι τόνοι της ημέρας και έχουμε άλλη αίσθηση των πραγμάτων. Κάνε μια επανάληψη σε ψηλότερο τόνο. Μην το φοβάσαι γιατι έχεις την έκταση. Θα είναι κλάσεις ανώτερο, πιστεύω.
 14. Χαίρομαι όταν οι προτασεις μου πιάνουν τόπο.
 15. H μέρα με τη νύχτα με το προηγούμενο. Το κομμάτι έφτιαξε. Μπράβο! Τι έκανες απο όλα; Πηρες το πρόγραμμα ή απλά χρησιμοποιησες reference κομμάτι για σύγκριση;
 16. Κλασσική πάθηση του ηχολήπτη / μουσικού. Γι αυτό σου πρότεινα Είναι ο μονος τρόπος για να καταλάβει κανείς. Βρες μια καλή σχετική κυκλοφορία και σύγκρινε σε τακτά διαστήματα ή τουλάχιστον πριν την τελική μείξη. Η διαφορά θα φανεί. Επίσης το εργαλειο αυτό θα βοηθήσει τα μάλα.
 17. Μου θύμισε Δυτικές Συνοικίες. Η νεανική φωνή και το ροκ ύφος κάνει γκελ σε έφηβους και φοιτητόκοσμο. Τώρα μένει το εξώφυλλο του δίσκου να έχει και τα ανάλογα πρόσωπα. Πιο προσεκτική δουλειά ήθελε η μείξη. Εχει πολλά πρίμα και ξύνει για τα γούστα μου. Δεν είναι η πρώτη ούτε η δεύτερη που κάνετε και γι αυτό γκρινιάζω. Καλό είναι να συγκρίνεται το αποτέλεσμα με μια καλή ηχογράφηση αναφοράς του ύφους κατα τη διαδικασία. Παραγωγικότατη ομάδα είστε. Μπράβο!
 18. yameth

  Nostalgia

  Μα τι ωραία δουλειά είναι αυτή! Μη μου πεις πως έκανες και το βίντεο;
 19. Ο Κβαντική Διεμπλοκή δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που αμφισβητεί το τι συμβαίνει. Είναι πολλοί όπως γνωρίζετε που αναπαράγουν το δόγμα τους δυστυχώς χωρίς σοβαρό διάλογο και αντίθετο επιχείρημα, μιας και είναι όλοι συμφωνούντες στα σχετικά group των social networks. Ούτε προτίθενται να ενημερωθούν ειδικότερα. Δεν σέβεται την πολιτεία αλλά κυρίως τους συνανθρώπους του ένας άνθρωπος που δηλώνει πιστός Χριστιανός. Και καλά που θεωρεί πως είναι άτρωτος ο ίδιος. Ζουπερμαν. Δεν τον αφορά όμως αν θα πεθάνει ο θειος του, η μάνα του ή ο παπους του. Φύρα είπε πως είναι. Δεν τον αφορά επίσης που αύριο θα βγει στον δρόμο και θα τρακάρει (υπάρχει και αυτη η πιθανότητα δυστυχώς) και δεν θα μπορεί να νοσηλευτεί όπως θα έπρεπε γιατι τα νοσοκομεία γέμισαν με κρυολογήματα. Κυρίως απο αυτούς που "δεν τρέχει τίποτα φιλαράκι, πως κάνεις έτσι" ή όσους άτυχους τους συνάντησαν. Και τον πληρώνουμε. Διότι η συμπεριφορά αυτη δεν σταματάει εκεί. Είναι στάση ζωής σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας του σαν συμπολίτη. Πάραυτα όμως οι υπόλοιποι ανεκτικοί συμπολίτες του τον δέχονται, του επιτρέπουν να διασπείρει τέτοιες αστήρικτες απόψεις αλλά και τον ιό και θα τον περιθάλψει η πολιτεία αυτόν και την οικογένεια του όταν του συμβεί κάτι. Κι ας μη τηρεί τις υποχρεώσεις του σαν ισότιμος πολίτης. Γι αυτό και επειδή το νήμα έφτασε στα όρια του σε ότι αφορά την ελαστικότητα των Κανονισμών της σελίδας αυτής, το κλειδώνω και το αφήνω για να διαβαστεί σαν ορόσημο φαιδρότητας απο όσους άτυχους μπουν στον κόπο.
 20. Οσο και αν επιμένουν στη λάμπα οι κιθαρίστες, είναι αναπόφευκτη η εξέλιξη των πιο μοντέρνων τεχνολογιών ενίσχυσης. Κινούμαστε αργά αλλά σταθερά. Το 2000 ανακαλύψαμε τη λάμπα ξανα. Το 2010 το τρανζίστορ και τα ολοκληρωμένα στα πεταλάκια και τα συνδυάσαμε με τη λάμπα. Ε... όπου να 'ναι θα ανακαλύψουμε και τα υπόλοιπα. Η Roland / Boss είναι πρωτοπόρος στο είδος και σίγουρα κάποια αίσθηση της αγοράς την έχει, πριν βγάλει κάτι τέτοιο. Ωραία σειρά φαίνεται.
 21. Ο καλύτερος. Ακόμα και σήμερα. Δεν είναι ο εφηβικός ενθουσιασμός μου που τον έκανε καλό. Βλέπω άλλους παλιούς και σηκώνω το φρύδι. Σαν Mr Chance δε, έδωσε τα ρέστα του. Το δε χειρότερο βεβαια είναι που έγινε ο πάνθηρας χολυγουντιανός και τόλμησε ο Martin (χωρίς ίχνος απο τα accents του Sellers) να συγκριθεί με ανόητα αστεία για το mid west. Εδω το βιογραφικό του και εχει μια ιστοριουλα απο τοτε που έπαιζε και... ντραμς.
 22. Καταιγιστικό! Χιλιάδες φράσεις. Μπράβο σας. Οι 3 στους 5 με Les Paul. Ο tempora o mores!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Guidelines