Προς το περιεχόμενο

yameth

Administrator
 • Αναρτήσεις

  10.152
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  58

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από yameth

 1. Στο ότι λες αοριστίες. Η ιστορία του ροκ πάντως δεν γράφτηκε με την κουβέρτα αλλά με το 57 σαν κύριο μικρόφωνο μέσα σε χώρους στούντιο. Κάποιοι το προτιμούν ζεστό.
 2. yameth

  Ιλιάδα

  Εντάξει... αυτό κι αν είναι project! Δύσκολο κι ενδιαφέρον μουσικά και φωνητικά. Μπράβο για την προσπάθεια και μόνο. Δεν ξερω τι και σε ποιούς θα έχει απήχηση αλλά σίγουρα είναι το τελευταίο που σε απασχολεί. Πάντως η προφορά εξαρτάται και απο την περίοδο αναφοράς, μιας και ο Όμηρος το έγραψε 300 χρονια πριν την Κοινή. Αλλά εσύ σίγουρα τα ξέρεις αυτά πολύ καλύτερα και έχεις κάπου καταλήξει. Ο φίλος μου ο Ranieri είναι ωραία πηγή ενημέρωσης σε αυτά τα θέματα και φρικάρω (με την καλή έννοια) κάθε φορά που μαθαίνω - ακούω την εκφορά του λόγου σε βάθος των αιώνων,
 3. Οταν γράφεις και ακούς ταυτόχρονα την επεξεργασία, είναι πηγαιν' έλα. Γραφεις δηλαδή κιθάρα μεσω κιθαριστικής σουίτας σε φορτωμένο με tracks, project με 64 buffer χωρίς πρόβλημα και το έχεις μόνιμα σε αυτη την ρύθμιση θες να πεις;
 4. Να διευκρινίσω (παρασύρθηκα), πως το πρόβλημα υφίσταται ως επι το πλείστον σε εξωτερικές κάρτες USB λόγω τεχνικών προδιαγραφών. Και ενω διαφέρει η συμπεριφορά απο ASIO driver σε driver, μιας και κάποιες εταιρίες χρησιμοποιούν generic υλοποιήσεις και κάποιες γράφουν δικές τους, η πραγματική συμπεριφορά στο latency για να είναι σταθερό το περιβάλλον, απαιτεί λειτουργία στα 128 - 256 buffer. Πχ η SPL Crimson - Creon δίνει 6.49ms (96k, 32 sample buffer) που θα ήταν μια χαρά, μιας και θεωρητικά καταλαβαίνουμε καθυστέρηση στα 13ms και πάνω, σε real world ηχογράφηση όμως απαιτείται μεγαλύτε
 5. Και φυσικά αν δεν χρησιμοποιήσεις τη δική της σουίτα και βάλεις μια Apollo στον ίδιο ρόλο με μια άλλη κάρτα (δηλαδή να παίξεις με μια εξωτερική σουίτα τυπου s-gear, guitar rig, amplitube, bias fx) και αυτή καθυστέρηση θα έχει.
 6. Στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν να τρέχεις με 32 ASIO buffer size για 13ms, που δεν είναι όταν τρέχεις φορτωμένο project και για τα 128, είναι 21ms. Ειναι βεβαι και ο συνδυασμός όλου του hardware που παίζει ρόλο αλλά στην καλύτερη αυτό είναι. H Apollo με τους δικους της επεξεργαστές έχει 2ms.
 7. Τονίζω τα υπογραμμισμένα. Η καθυστέρηση που προκύπτει απο το ταξίδι της πενιάς (έχει ψηλό attack και για αυτό ενοχλεί περισσότερο απ' ότι μια φωνή) που φεύγει απο την κάρτα για τον υπολογιστή, για να επεξεργαστεί με μια σουίτα το σήμα και μετα να το στείλει πάλι πίσω, δεν εξαφανίζεται όσο καλή κι αν είναι μια κάρτα. Γιατι δεν είναι δικό της πρόβλημα! Το πρόβλημα λύνεται μόνο εν τη γενέσει του. Δηλαδή αν η όποια επεξεργασία γίνει στην αρχή του σήματος και πριν φύγει για τον υπολογιστή. Οπως γίνονται τα πράγματα στην φύση δηλαδή. Και γι αυτό η λογική της UA με onboar
 8. Κατάλαβες ποια είναι η διαφορά μας τώρα; Είσαι τυχερός. Το θεμα δεν εχει να κανει με ποιο κιθαριστικό πακέτο (εχω δοκιμάσει ΚΑΙ τα s-gear) αλλά με την αίσθηση κατα την ηχογράφηση και ο ήχος που σου δίνει ο πραγματικός ενισχυτής.
 9. Άλλο λέω. Τι ενισχυτή έπαιξε οταν άκουσες και έκρινες; Διότι αν δεν έχουν διαφορά ο ένας απο τον άλλον, τοτε τι νόημα έχει.
 10. Εχει σημασία όμως πιο software χρησιμοποιεί ο συνεργάτης σου και τι παίζει. Κι εγω αν μου έδινες έναν triple rectifier κανονικό hardware, θα σου έλεγα "καλό για μεταλ αλλά δεν μου κάνει..." Με τις γενικεύσεις δύσκολα καταλήγουμε σε σωστό συμπέρασμα.
 11. Αν είσαι άλλος ένας απο εμάς σε διαμέρισμα και θες να ηχογραφήσεις κιθάρα με ήχο παραμορφωμένου ενισχυτή χωρίς να ξεσηκώσεις τους γείτονες και να ακούσεις αρνητικές ευχές, έχεις τέσσερεις επιλογές: Να βάλεις μικρόφωνο μπροστά στο ηχείο σε χαμηλή ένταση. Να βάλεις Loadbox / Attenuator / Speaker simulator όπως Two Notes Torpedo Captor ή Boss WAZA Tube Amp Expander μετα τον ενισχυτή σου. Να πάρεις προενισχυτή με Speaker simulator. Απο πεταλιέρα των 150 ευρώ μέχρι Kemper των 2000. Να πάρεις κάρτα ήχου UAD Apollo με software amp simulations και μηδενική καθυστέρηση.
 12. You win. Σιγά μη πάω στο Λαγονήσι ν' ανοίξω κουτιά για να βρω τη δουλειά του 90. 78 όμως έχω καλά φυλαγμένο όπως βλέπεις. Και είναι απο τα πρώτα mixtapes. Παραγγελιά. "Δια κουμπάρα Ειρήνη" αμα λάχει...
 13. Κάτσε καλά... θα με κανεις να πσάξω ν' ανεβάσω 2-ιντσα τάματα απο την Παναγιά την εικοσιτετρακάναλη του Studer. Διαγωνισμό κωλόγερων κάνουμε και τι σκελετούς κρύβουν στο πατάρι; Ah... the good old days που δεν ξέραμε ότι μας περίμενε το ε μπι θρι στα 96 απο το full range μεγάφωνο του κινητού, για να έρθουμε στα ίσα μας.
 14. Είσαι θύμα τελικά. Βάζω στοίχημα πως το dcc δεν θα περπατήσει. Το DAT όμως (αν και δεν είναι αρκετά lo-fi για να εκτιμηθεί) μπορεί και να το χρησιμοποιήσουν για μακροχρόνια αρχειοθέτηση master, λέω εγώ. O καιρός θα δείξει.
 15. yameth

  Death - Symbolic (Full Cover)

  Συγχαρητήρια! Πολύ καλή δουλειά. Απο τεχνικής άποψης το έσκισες (με την καλή την έννοια) σε όλα τα επίπεδα. Εκτέλεση, ηχογράφηση, μείξη και βίντεο. Ευχαριστούμε που ανέβασες και τα εργαλεία που χρησιμοποίησες. Το οριτζιναλ δεν το γνωρίζω μιας και δεν ακολουθώ το είδος και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να καταλάβω και στίχους.
 16. Μαθαίνω πως ήδη ετοιμάζουν αντικαταστάτη οι πολύ πσαγμένοι.
 17. Σχετικά με αυτη την άρνηση, ο ψυχίατρος Δ. Παπαδημητριάδης είπε:
 18. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα η πανδημία. Βέβαια όσοι επιλέγουν να ενημερώνονται απο φυλλάδες και βοθροκάναλα, ομφαλοσκοπούν ως συνήθως και λαμβάνουν και την ανάλογη τοπική, έγχρωμη προπαγάνδα. Υπαρκτό το πρόβλημα, δε λέω αλλά ζούμε εδω με τα καλά και τα κακά μας και μόνο αν επιλέξεις την έγκυρη ενημέρωση και την διασταύρωσή των ειδήσεων, είσαι πιο ήσυχος.
 19. Όταν ένας εμβολιασμένος είναι κατα 90% ασφαλής, τότε ένα 10% μπορεί να γίνει φορέας και βέβαια να μην αρρωστήσει βαριά. Αρα σε ενα κλειστό χώρο εμβολιασμένων αυτο το 10% γίνεται πολύ μικρότερο μιας και αν υπάρξει φορέας, οι 9 στους 10 δεν θα μολυνθούν. Αλλά και αν... δεν θα νοσηλευθούν. Ενας ανεμβολίαστος εχει σχεδόν 100% πιθανότητες να γίνει φορέας σε ενα τετοιο χώρο, λαμβάνοντας υπ' όψην πως το 99% των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Περισσότερες και ειδικότερες απαντήσεις στην σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 20. Ποια είναι η θεραπεία της πολυομελίτιδας; Ποια είναι η θεραπεία της ευλογιάς; Ποια είναι η θεραπεία της φυματίωσης; Ποιά είναι η θεραπεία της Διφθερίτιδας; Ποια είναι η θεραπεία της γρίπης; κ.α. Αυτές και πολλές άλλες ασθένειες δεν παρουσιάζονται πλέον, γιατι ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ μιας και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Γιατρός δεν είμαι. Κριτική σκέψη έχω.
 21. yameth

  Superfunk new album: Beautiful Lies

  Ισχύει και για μένα φυσικά αλλά συμβαίνει γιατί δεν τα παίζουμε live.
 22. Συνδυαζόμενη με τον Mustang GTX100, Tone 3.0 app και κάποια πετάλια Fender, η American Acoustasonic Jazzmaster κινείται μεταξύ classic clean και ambient sounds – και όλους τους ενδιάμεσους – γυρνώντας το Blend Knob. Ενδιαφέροντες συνδυασμοί, πανέμορφη κιθάρα. Θα την απολάμβανα και σκέτη ακουστική.
 23. Η Auralex είναι η πρώτη εταιρία που προσέφερε λύσεις με έτοιμα πακέτα. Διαθέτει και ένα μπούσουλα για τα δωμάτια, που μπορείς να βρεις εδώ. https://rlx.auralex.com/?_ga=2.4019696.1718844705.1626783018-2104186671.1626783018 Άλλες εταιρίες ακολούθησαν μιας και τα panels αυτά κατασκευάζονται απο πολλούς και παλιά. Το στοίχημα είναι στη σωστή εφαρμογή τους.
 24. ..και σίγουρα δεν είναι αυτό. Κοίτα τα παραπάνω που είπαν τα παιδιά. Επίσης να υποθέσουμε πως συμβαίνει στο στούντιο σου και όχι σε κάποιο venue που παίζεις. Σε γενικές γραμμές κοίταξε οι κονσόλες και τα μηχανήματα να είναι όλα γειωμένα σωστά.
 25. Μην με παρεξηγείς. Αυτό που λέω είναι πως μπορεί και να συμφωνώ πως οι κιθάρες value for money που διαθέτεις κάνουν άψογα τη δουλειά τους... όμως αν θα έλεγες το ίδιο διαθέτοντας και αντιπαραθέτοντας τες με τα ακριβότερα όργανα και κατέληγες στο ίδιο συμπέρασμα, τότε θα λέγαμε πως έχεις και αυτή την εμπειρία για να παροτρύνεις και άλλους. Βέβαια αυτό το λέω στο φόρουμ που ένα μέλος του (ονόματα δεν λέμε) έχει πείσει την μισή Ελλάδα να πάρει Telecaster... Και προς Θεού δεν λέω πως δεν έχεις εμπειρία. Αντιθέτως έχεις κάνει τόσα μεσα στο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.