Προς το περιεχόμενο

electrictabs

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  259
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

2 Neutral

Σχετικά με τον electrictabs

 • Rank
  Crazy Tube Circuits

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Επάγγελμα
  μπυρες
 • Τόπος
  αθηνα
 1. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα καλά λόγια. Η "τρέλα" αυτή σίγουρα εξελίχθηκε και μέσω του noiz και της συμμετοχής στο θεματικό "Made in Greece" περίπτερο του noiz στη Music World Expo . Στην έκθεση αυτή γνώρισα πολλά μέλη του noiz από κοντά και με κάποιους έχω κρατήσει ακόμα επαφές ή και συνεργάζομαι. Και παραμένουμε... παρακολουθούμε συχνά, απλά γράφουμε σπάνια ;) Νομίζω δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα. Αναλαμβάνουμε την ηλεκτρονική σχεδίαση των κυκλωμάτων της CTC καθώς και κάποιων άλλων ελληνικών και ξένων εταιρειών του χώρου αλλά δεν κατασκευάζουμε τις αντιστάσεις, τους πυκνωτές, τα ποτενσιόμετρα κλπ. Τις περισσότερες πρώτες ύλες τις επιλέγουμε και τις αγοράζουμε από τα αντίστοιχα εργοστάσια ή προμηθευτές. Φάντασμα ΣΕΜΦίτης θες να πεις... ;D PS: Η αλήθεια είναι πώς όταν διάβασα την πρώτη παράγραφο του άρθρου "έτρεχα να κρυφτώ" και ζήτησα ανεπιτυχώς να διορθωθεί αλλά μετά συνειδητοποίησα πως ...
 2. http://www.smallbearelec.com/servlet/Detail?no=1030 Λογικά ένα 500k audio w 11 detents θα κάνει τη δουλειά που θες.
 3. Υπάρχει επιστημονική εξήγηση: Σε έβλεπαν τα φιλμ και οι κάρτες μνήμης και καιγόντουσαν :P (δε συνεχίζω άλλο γιατί με βλέπω να ψάχνω για γραφίστα - μακιγιέζ και που να βρω άλλον τόσο καλό γλυψ γλυψ...) Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω δημοσίως τον Γιάννη (yameth) για την ευκαιρία που μου έδωσε να προβάλλω τη δουλειά μου και να γνωρίσω από κοντά noizάδες και αντιπροσώπους του "handmade in Greece".
 4. H παραγωγή του Ziggy ltd έχει σταματήσει πάνω από χρόνο (απλά δεν είχε ανανεωθεί η σελίδα) Ήταν μία περιορισμένη σε 26 κομμάτια έκδοση του Ziggy με nos τρανζίστορ και ένα switch για παραπάνω gain Το νέο drive Stardust είναι βασισμένο στο Ziggy ltd με λίγο πιο έντονα υψηλομεσσαία.
 5. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και όσους συμμετείχαν στη δημιουργία του νέου site είτε εικαστικά με το design (Μιχάλης Μόσχος - zappa, Λάμπρος Ντόκας) είτε μουσικά με τα πολύ ωραία κλιπ (Γιώργος Δούκας - longshadow τα γνωστά μακροίσκιωτα χέρια έχουν αγκαλιάσει σχεδόν όλο το σάιτ..., Νίκος Βογιατζάκης - nickpulse, Πάρης Φράγκος - fleamail). Όσο για τους μπασίστες Τα Ziggy, Stardust, Splash και Time βγαίνουν και για μπάσο... Ακολουθούν κι άλλα ;-)
 6. Ο μετασχηματιστης του V-twin έχει έξοδο 12V AC και είναι λογικό να δημιουργεί περισσότερο θόρυβο καθώς η εναλλασόμενη τάση έχει ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο από τη συνεχή του Onespot. Πρέπει να τοποθετηθεί στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από καλώδια σημάτος και πετάλια που βρίσκονται στην αρχή της αλυσίδας σου (βλέπε κουρδιστήρι/fuzz, drive κλπ) καθώς ο θόρυβος ενισχύεται σταδιακά σε όλη την αλυσίδα.
 7. H el84 της φωτογραφίας είναι μία ανατολικογερμανική RFT ;)
 8. Μπράβο κι από εμένα!!! Είδα κάπου ότι θες να αλλάξεις τον μετασχηματιστή εξόδου επειδή είναι ultra-linear. Μπορείς απλά να αποσυνδέσεις τα UL taps και να συνδέσεις τα screen grid μέσω της 470ohm αντίστασης στην τροφοδοσία αμέσως μετά το πρώτο RC φίλτρο μετά από την ανόρθωση . Είναι αυτό που έχει μία αντίσταση 30Κ στα 20W την οποία και πρέπει να αφαιρέσεις αν συνδέσεις εκεί τα screen grid. Θα μονώσεις τα UL taps (θερμοσυστελλόμενο) και θα τα στερεώσεις κοντά στο σασί μακριά από την τροφοδοσία ειδικά των νημάτων για να αποφύγεις τους θορύβους. Το μόνο που σε κρατάει πλέον από το να πλησιάσεις αισθητά τον blackface-early silverface ήχο είναι το κύκλωμα (αντιστάσεις - πυκνωτές) το οποίο αλλάζεις εύκολα αλλά και η υπερβολικά υψηλή τάση η οποία είναι ως ένα σημείο υπεύθυνη για τον ψυχρό ήχο. Μπορείς να τη ρίξεις βάζοντας τον εξωτερικό διακόπτη (ή έστω αν κάνεις μόνιμο wiring) για 240v input Έτσι τα νήματα βλέπουν μία μείωση της τάσης περίπου 10% οπότε δεν καταπονούνται και οι άνοδοι βλέπουν τη σωστή blackface era τάση.
 9. Το design είναι ίδιο με το παλιό echo rush υπάρχουν μόνο μικρές αλλαγές στο voicing των επαναλήψεων.
 10. To Black Magic είναι λίγο πιο smooth έχει αυξημένο εύρος σε κάποια control και συνεργάζεται με περισσότερους ενισχυτές απ'ότι η παλιότερη έκδοση Dr Boogey
 11. Μμμμ... Υπάρχουν πολλοί και καλοί κλώνοι Univibe στην αγορά. Γιατί να φτιάξω άλλον έναν? :D Όσο για το λαμπάτο πετάλι κάτι υπάρχει στα σκαριά...
 12. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά λόγια. Η δουλειά συνεχίζεται ασταμάτητα και έρχονται και ολοκαίνουργια σχέδια σύντομα ;)
 13. Τα νήματα δεν θα έχουν θέμα με τα βατ. Ο χρόνος ζωής της λάμπας θα είναι μικρότερος απ ότι αν ήταν στην προενίσχυση καθώς τώρα καταπονείται περισσότερο και έχει να κάνει άμεσα με την πόλωση της, την οποία δεν γνωρίζουμε αν δεν μετρήσουμε αλλά μην ανησυχείς θα ζήσει αρκετά. Στη φωτό "8" βλέπουμε 3 και 3 καλώδια από καθε τρύπα του OT 3 για το primary (δεξιά τρύπα όπως κοιτάζουμε): -V+ = καφέ καλώδιο που πάει στην πλακέτα -plate 1ης τριόδου = κόκκινο καλώδιο που πάει στη βάση της 12ΒΗ7 -plate 2ης τριόδου = μαύρο καλώδιο που πάει στη βάση της 12ΒΗ7 3 για το secondary (αριστερή τρύπα): πράσινο,κόκκινο κ μαύρο που πάνε στη μικρή πλακέτα που βρίσκονται τα speaker jack -16 -8 -0 Sotto δε νομίζω ότι έχουμε class D σε αυτή την περίπτωση . Αν θέλαμε να βγάλουμε παραπάνω βατ με υβριδικό τελικό τάξης ΑΒ αλλά διατηρώντας τον ήχο της λυχνίας θα μπορούσαμε να προσθέσουμε από ένα mosfet σε κάθε πλευρά του μετασχηματιστή εξόδου κάτι που αν δεν με απατούν τα μάτια μου δεν έχει γίνει. Φυσικά και ο ενισχυτής είναι υβριδικός στην προενίσχυση, ίσως και η αναστροφή φασης να γίνεται με τελεστικούς, αλλά η έξοδος είναι λαμπάτη push pull όπως φαίνεται από την παραπάνω καλωδίωση Υπομονή μέχρι να ανεβούν κι άλλες πληροφορίες online ή να πέσει κάποιος στα χέρια μου για να γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις ;)
 14. o nano έχει διαφορετικές λάμπες - σχεδίαση. σε push- pull διάταξη ο ΗΤ-5 θα δίνει σίγουρα παραπάνω καθαρά βατ rms από τον nano.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.