Προς το περιεχόμενο

alderbody

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  3.923
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

9 Neutral

Σχετικά με τον alderbody

 • Rank
  ερασιtechniK

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  που να σ' τα Leo...
 • Επάγγελμα
  IT
 • Τόπος
  Θεσσαλονικη
 1. Ναι. ο τεχνικός θα ξέρει που να κοιτάξει, είτε θα είναι σε αντιστάσεις έιτε κάτι άλλο. btw, τα ποτενσιόμετρα είναι καθαρά? Κάνουν χράτς χρούτς όταν τα γυρνάς? Το λέω γιατί κι εγώ είχα (και έχω ακόμα_παροπλισμένο) έναν μικρό valvestate και τουλάχιστον ένα Pot έκανε crackles ακόμα και σε θέση ηρεμίας και κατόπιν ψεκασμού (κοινώς ήταν για αλλαγή). Νομίζω ήταν το contour, άν έχεις κι εσυ κάτι τέτοιο.
 2. Πιθανή αιτία για crackles είναι κάποια χαλασμένη αντίσταση. Ιδίως όταν "ζεσταθεί", όπως λες.
 3. alderbody

  Argytar Jazzmaster project!

  revγιού? απλά jazzmaster με τα ούλα της!. Το σιδερικό έδωσε το ανάλογο "ψωμί" στον bridge και τον έφερε στο ballpark του neck σε αίσθηση/ήχο. Συνολικά πολύ καλό βάρος/ζύγισμα, καθαρός JM ήχος, λογικά "σκούρο" το dark circuit (άρα useable), killer looks, και φυσικά PROPER radius (7.25). Λίγο απότομο taper στο volume pot, αλλά αυτά φτιάχνουν. Ιδίως αν δεν τα πολυ-αγγίζεις δεν ασχολείσαι καν. Εξαιρετική κατασκευή. Τώρα, είπαμε. Κουλάρεις με τα πριόνια και τα γυαλόχαρτα και παίιιιιιιιιζεις....
 4. alderbody

  The Pimp-master project

  Εναλλακτικό Headstock shape?... να μια ιδέα.... με λίγο πρόχειρο photoshop
 5. Πιστεύω ότι (...σχεδόν) όλα τα πετάλια έχουν ένα ή περισσότερα "sweet spots", υποκειμενικά ή αντικειμενικά. Πάντα όταν δοκιμάζουμε ένα πετάλι περνάμε χρόνο ψάχνοντας τη ρύθμιση που μας βολεύει, που μας δίνει "τον ήχο που έχουμε στο κεφάλι" κλπ που έχουμε δει γραμμένα κατά καιρούς. Ένα "καλό" πετάλι (από "αντικειμενικής" απόψεως) αναμένεται να έχει αρκετά ή πολλά sweet spots, ενώ ένα "της πλάκας" από _με το ζόρι_ ένα έως λίγα, ανάλογα και με την ...υποκειμενική θεώρηση του παίχτη. Εκεί είναι και το κρίσιμο σημείο της τελική επιλογής, δοθέντος ότι μπορούν να αποκτηθούν όλα τα υπό εξέταση πετάλια και όχι μόνο τα προσιτά, με την κλασσική παραδοχή: "ντάξει, για τα λεφτά του καλό είναι"... Σίγουρα ένας καλός (για μας) ήχος μας βελτιώνει παικτικά, αλλά ποτέ δεν θα μας κάνει Hendrix ή __your favorite layer here__. Και θεωρώ (από προσωπική πείρα) οτι μας βελτιώνει γιατί δεν χάνουμε χρόνο να σπαζόμαστε μέχρι να βρούμε ήχο, συν φυσικά το γεγονός ότι συμβάλει στην δημιουργικότητα. Άρα τελικά, αξίζουν τα boutique? Άν μπορείς να τα πάρεις και σου δίνουν αυτό που ψάχνεις, ναι. Αν δεν μπορείς να τα πάρεις βρες τα sweet spots σου σε πιο προσιτές επιλογές. Για την ιστορία, το μοναδικό "boutique" πετάλι που έχω (και το μόνο που δεν έχω σκαλίσει από μέσα ποτέ) είναι το Fulltone Fulldrive II, που παρόλο που έχει ενα κάρο sweet spots το έχω σε μια ρύθμιση απο το 2002...
 6. Κι εγώ που είχα μια σύντομη επαφή με το όργανο παρατήρησα οτι ο ήχος είναι για τα καλά στο strat ballpark με μια τάση προς το ελίτ/εξευγενισμένο/HiFi-End, το οποίο όλως παραδόξως δεν με "χάλασε". Πιθανότατα ένα τέτοιο πακέτο να μην ήταν ποτέ στις επιλογές μου, αλλά στο λίγο χρόνο που "τα είπαμε" βρήκα πολλά πράγματα να παίξω και να εκτιμήσω. 'Αλλωστε, μου έχει τύχει αρκετές φορές να πιάσω "7εndεrορθόδοξες" κατασκευές και να μην βρώ τίποτα απολύτως να "πω" μαζί τους... Κατά τ'άλλα, το παιχνίδι με τα άχτιβ ελεκτρόνιξ δίνει όντως ευρύ πεδίο ήχων, το τρέμολο ήτω ζμούθ και γενικώς το πλεηability θυμίζει γνωστό παράγωγο γάλακτος... Custom built to order, με όλη τη σημασία της έκφρασης!
 7. Με μία λέξη: ελαφρυσώμακαιπαχυμανίκι. Εχω πολλάκις ανταλλάξει σώματα, μανίκια, κέρατα... Όλα κάτι αλλάζουν, ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ του παίζειν. Ξέρουμε οτι ο ήχος (απο τα μεγάφωνα) εξαρτάται απο πάρα πολλά πράγματα (υλικά και άυλα-ξύλινα και μεταλλικά-ηλεκτρικά και μηχανικά). Πάντως απο όλες μου τις κιθάρες η μακράν πιο resonant είναι η 18 τεμαχίων πεύκοStrat που πάλλεται σαν τρελή σε ΚΑΘΕ νότα. Ιδίως όμως αν παίζεις (αν θυμαμαι καλά) ντο, συντονίζεται και το σύστημα των ελαττηρίων του τρεμόλου και γίνεται ...κουδούνι! Και ναι, όλο αυτό το ...πανηγύρι περνάει στο ηλεκτρικό σήμα. Είναι βέβαια και η εσκεμμένη μικροφωνικότητα που έχω προσδώσει στο όργανο (αλουμινένιο p/g, baseplate στον bridge), αλλά το όλο σύστημα κουδουνάει σαν τρελό. Μπορώ να πώ οτι είναι η πιο "απολαυστική" μου strat. Γενικώς δεν θέλει και πολύ ζόρι το πράμα. Θές έτοιμη? πάρε έτοιμη. Θές κσύλο? πάρε κσύλο... Πάρε κάτι τελοσπάντων... Αρκεί να σου αρέσει αυτό που θα παίζεις στο τέλος... Αφού πάλι μαγνήτες θα αλλάζεις σε κανα εξάμηνο...
 8. alderbody

  Hendrix tribute custom strat build!

  ...univibe βάλατε? Ωραία πράματα! Εύγε στους συντελεστές(κατασκευαστές και παίχτες)! Αντε να δούμε και κανα βιντεάκι!
 9. alderbody

  Argytar Jazzmaster project!

  ...εγω θα μιλήσω αφού την πιάσω στα χέρια
 10. Ξέρεις ότι αντιπαθώ τις "superstrats" και γενικώς ότι αποκλίνει από τα "πρωτότυπα", αλλά επειδή τη συγκεκριμένη την έχω δει από πολύ κοντά και σε αρκετά από τα στάδια της δημιουργίας της ...τη συμπάθησα! Η γνωστή σου εμμονή με τη λεπτο(και όχι λεφτο)_μέρεια, και πάλι απέδωσε τα μέγιστα. Το Logo/σφραγίδα το βρήκα πολύ artistic και η ατέλεια στην κατανομή της μπογιάς κάνει πολύ καλό contrast με την συνολική... OCD_οσύνη. ...και σαν παιδί κι εγώ θα ήθελα να ακούσω και τη φωνή της. Εύγε και πάλι εύγε!
 11. Σύμφωνα με λεγόμενα του Don Randall, ο Κυρ Λεωνίδας "εξέλισσε" τα όργανά του βασιζόμενος σε ανάγκες των παιχτών. Έπαιρνε feedback απο τους παίχτες και αναλόγως εφάρμοζε. Άρα η Strat (της οποίας ο βασικός εμπνευστής δεν αποσαφηνίζεται) είναι προϊόν εξέλιξης της Tele (την οποία εμπνεύστηκε όντως ο CLF) βάσει αναγκών των μουσικών. Πιθανότατα κάποιο απο τα (κατα τον Randall) "hired hands", σε συνεργασία με το αφεντικό (μια και τίποτα δεν ξέφευγε απο την προσοχή/επίβλεψη/έγκρισή του) εφάρμοζε τις αλλαγές/απαιτήσεις των πελατών. btw, εγω δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα φίτσουρ της Strat. Όλα με βολεύουν και μου κάθονται κουτί. Καθώς και σε κάθε όργανο με το ποθητό logo... :) Αντιθέτως, αυτή η ρημάδα η LesPaul δεν μου' κατσε ποτέ... Πιο βολική βρίσκω την ...διαστημική Firebird, παρά την LP.
 12. Δοκίμασε 500άρια Λογαριθμικά Volume και 50's wiring.
 13. Ηχητικά τι να λέει άραγε? (σε Α/Β) Δεδομένου οτι δεν χρησιμοποιεί block μια και οι χορδές πιάνουν στα saddles. Σίγουρα έχουν περισσότερη μάζα συγκριτικά με τα αρχέτυπα, αλλά όχι όση ένα κλασσικό block (ανεξαρτήτως υλικού κατασκευής).
 14. alderbody

  Hendrix tribute custom strat build!

  ...για σωστό Hendrix ήχο, θες τέτοια decals: ...αλλιώς δε θα παίζει :P
 15. alderbody

  Hendrix tribute custom strat build!

  ριχ' το ...νερουλιαΖμένο να βγεί τρανσπάρεντ_ούτσικο. Με τέτοια "νερά" θα δείξει. Κι ο Jimi απο ΄κει πάνω θα συμφωνήσει πιστεύω... (αμα τον ψήσει κι ο Clarence...) 8)
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.