Προς το περιεχόμενο

alderbody

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  3.919
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

7 Neutral

Σχετικά με τον alderbody

 • Rank
  ερασιtechniK

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  που να σ' τα Leo...
 • Τόπος
  Θεσσαλονικη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Πιστεύω ότι (...σχεδόν) όλα τα πετάλια έχουν ένα ή περισσότερα "sweet spots", υποκειμενικά ή αντικειμενικά. Πάντα όταν δοκιμάζουμε ένα πετάλι περνάμε χρόνο ψάχνοντας τη ρύθμιση που μας βολεύει, που μας δίνει "τον ήχο που έχουμε στο κεφάλι" κλπ που έχουμε δει γραμμένα κατά καιρούς. Ένα "καλό" πετάλι (από "αντικειμενικής" απόψεως) αναμένεται να έχει αρκετά ή πολλά sweet spots, ενώ ένα "της πλάκας" από _με το ζόρι_ ένα έως λίγα, ανάλογα και με την ...υποκειμενική θεώρηση του παίχτη. Εκεί είναι και το κρίσιμο σημείο της τελική επιλογής, δοθέντος ότι μπορούν να αποκτηθούν όλα τα υπό εξέταση πετάλια και όχι μόνο τα προσιτά, με την κλασσική παραδοχή: "ντάξει, για τα λεφτά του καλό είναι"... Σίγουρα ένας καλός (για μας) ήχος μας βελτιώνει παικτικά, αλλά ποτέ δεν θα μας κάνει Hendrix ή __your favorite layer here__. Και θεωρώ (από προσωπική πείρα) οτι μας βελτιώνει γιατί δεν χάνουμε χρόνο να σπαζόμαστε μέχρι να βρούμε ήχο, συν φυσικά το γεγονός ότι συμβάλει στην δημιουργικότητα. Άρα τελικά, αξίζουν τα boutique? Άν μπορείς να τα πάρεις και σου δίνουν αυτό που ψάχνεις, ναι. Αν δεν μπορείς να τα πάρεις βρες τα sweet spots σου σε πιο προσιτές επιλογές. Για την ιστορία, το μοναδικό "boutique" πετάλι που έχω (και το μόνο που δεν έχω σκαλίσει από μέσα ποτέ) είναι το Fulltone Fulldrive II, που παρόλο που έχει ενα κάρο sweet spots το έχω σε μια ρύθμιση απο το 2002...
 2. alderbody

  Παρουσίαση Alfa Handcrafted Guitars "The Peachburst"

  Κι εγώ που είχα μια σύντομη επαφή με το όργανο παρατήρησα οτι ο ήχος είναι για τα καλά στο strat ballpark με μια τάση προς το ελίτ/εξευγενισμένο/HiFi-End, το οποίο όλως παραδόξως δεν με "χάλασε". Πιθανότατα ένα τέτοιο πακέτο να μην ήταν ποτέ στις επιλογές μου, αλλά στο λίγο χρόνο που "τα είπαμε" βρήκα πολλά πράγματα να παίξω και να εκτιμήσω. 'Αλλωστε, μου έχει τύχει αρκετές φορές να πιάσω "7εndεrορθόδοξες" κατασκευές και να μην βρώ τίποτα απολύτως να "πω" μαζί τους... Κατά τ'άλλα, το παιχνίδι με τα άχτιβ ελεκτρόνιξ δίνει όντως ευρύ πεδίο ήχων, το τρέμολο ήτω ζμούθ και γενικώς το πλεηability θυμίζει γνωστό παράγωγο γάλακτος... Custom built to order, με όλη τη σημασία της έκφρασης!
 3. alderbody

  Ash vs Alder vs Mahogany (body) again!!

  Με μία λέξη: ελαφρυσώμακαιπαχυμανίκι. Εχω πολλάκις ανταλλάξει σώματα, μανίκια, κέρατα... Όλα κάτι αλλάζουν, ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ του παίζειν. Ξέρουμε οτι ο ήχος (απο τα μεγάφωνα) εξαρτάται απο πάρα πολλά πράγματα (υλικά και άυλα-ξύλινα και μεταλλικά-ηλεκτρικά και μηχανικά). Πάντως απο όλες μου τις κιθάρες η μακράν πιο resonant είναι η 18 τεμαχίων πεύκοStrat που πάλλεται σαν τρελή σε ΚΑΘΕ νότα. Ιδίως όμως αν παίζεις (αν θυμαμαι καλά) ντο, συντονίζεται και το σύστημα των ελαττηρίων του τρεμόλου και γίνεται ...κουδούνι! Και ναι, όλο αυτό το ...πανηγύρι περνάει στο ηλεκτρικό σήμα. Είναι βέβαια και η εσκεμμένη μικροφωνικότητα που έχω προσδώσει στο όργανο (αλουμινένιο p/g, baseplate στον bridge), αλλά το όλο σύστημα κουδουνάει σαν τρελό. Μπορώ να πώ οτι είναι η πιο "απολαυστική" μου strat. Γενικώς δεν θέλει και πολύ ζόρι το πράμα. Θές έτοιμη? πάρε έτοιμη. Θές κσύλο? πάρε κσύλο... Πάρε κάτι τελοσπάντων... Αρκεί να σου αρέσει αυτό που θα παίζεις στο τέλος... Αφού πάλι μαγνήτες θα αλλάζεις σε κανα εξάμηνο...
 4. alderbody

  Hendrix tribute custom strat build!

  ...univibe βάλατε? Ωραία πράματα! Εύγε στους συντελεστές(κατασκευαστές και παίχτες)! Αντε να δούμε και κανα βιντεάκι!
 5. alderbody

  Argytar Jazzmaster project!

  ...εγω θα μιλήσω αφού την πιάσω στα χέρια
 6. alderbody

  Παρουσίαση Alfa Handcrafted Guitars "The Peachburst"

  Ξέρεις ότι αντιπαθώ τις "superstrats" και γενικώς ότι αποκλίνει από τα "πρωτότυπα", αλλά επειδή τη συγκεκριμένη την έχω δει από πολύ κοντά και σε αρκετά από τα στάδια της δημιουργίας της ...τη συμπάθησα! Η γνωστή σου εμμονή με τη λεπτο(και όχι λεφτο)_μέρεια, και πάλι απέδωσε τα μέγιστα. Το Logo/σφραγίδα το βρήκα πολύ artistic και η ατέλεια στην κατανομή της μπογιάς κάνει πολύ καλό contrast με την συνολική... OCD_οσύνη. ...και σαν παιδί κι εγώ θα ήθελα να ακούσω και τη φωνή της. Εύγε και πάλι εύγε!
 7. Σύμφωνα με λεγόμενα του Don Randall, ο Κυρ Λεωνίδας "εξέλισσε" τα όργανά του βασιζόμενος σε ανάγκες των παιχτών. Έπαιρνε feedback απο τους παίχτες και αναλόγως εφάρμοζε. Άρα η Strat (της οποίας ο βασικός εμπνευστής δεν αποσαφηνίζεται) είναι προϊόν εξέλιξης της Tele (την οποία εμπνεύστηκε όντως ο CLF) βάσει αναγκών των μουσικών. Πιθανότατα κάποιο απο τα (κατα τον Randall) "hired hands", σε συνεργασία με το αφεντικό (μια και τίποτα δεν ξέφευγε απο την προσοχή/επίβλεψη/έγκρισή του) εφάρμοζε τις αλλαγές/απαιτήσεις των πελατών. btw, εγω δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα φίτσουρ της Strat. Όλα με βολεύουν και μου κάθονται κουτί. Καθώς και σε κάθε όργανο με το ποθητό logo... :) Αντιθέτως, αυτή η ρημάδα η LesPaul δεν μου' κατσε ποτέ... Πιο βολική βρίσκω την ...διαστημική Firebird, παρά την LP.
 8. alderbody

  Blind Test - Amplitube vs the real thing

  εδώ είναι νομίζω ενα σημείο που αξίζει να σταθούμε. To software κάνει emulation τους παλιούς Deluxe, άρα οι άνθρωποι που δούλεψαν στα μοντέλα πήραν προφανώς δείγματα απο κάποιους "καλούς" και χαρακτηριστικούς του "είδους" ενισχυτές. Οι παλιοί Blackface Dlx είχαν ως επι το πλείστον μεγάφωνα Oxford, τα οποία ήταν λίγο πλαδαρά στο breakup. Αυτό νομίζω το πέτυχαν οι modellers. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αρκετά πειστική προσωμείωση ενός καλού (και "δουλεμένου" λόγω ηλικίας) μετασχηματιστή που αποδίδει γλυκά στο breakup, είναι αρκετά εύκολο να το μπερδέψει κανείς υπο τέτοιες συνθήκες ηχογράφησης/παραλληλισμού. Ο Reissue με το πιο "efficient" μεγάφωνο και το μοντέρνο κύκλωμα/μετασχηματιστή είναι αναγκαστικά πιο punchy/stiff, ιδιώς όσο "πιάνει" το μικρόφωνο. Στο χώρο πιστεύω να είναι καλύτερα τα πράγματα... Βεβαίως, αν δεν ήταν κι αυτό: ...θα την πατούσα άνετα! :) εύγε και πάλι για τη δουλειά! δε γράφεις και τίποτα με τα νέα ...λευκά άνθη ;) που πρόσφατα απέκτησες;
 9. alderbody

  Blind Test - Amplitube vs the real thing

  Θα ψηφίσω και τα δύο για διαφορετικούς λόγους. Το πρώτο setup είναι πιο punchy, πιο HiFiντελίστικο με tighter bass και μου ακούγεται πιο ευχάριστο στο πρώτο τμήμα του κλιπ που δεσπόζουν οι τυλιχτές χορδές. Το δεύτερο έχει πιο πολύ γρέζι και μια γενικότερη "άπλα" και "χαλαρότητα". Μου αρέσει ελάχιστα περισσότερο απο το πρώτο setup στο δεύτερο και τρίτο τμήμα του κλιπ. Τώρα για το ποιό είναι ποιό... Ίσως το δεύτερο να είναι το ψεύτικο γιατί το πάει περισσότερο πρός τον γρεζάτο ήχο των παλιών Deluxe, ΕΚΤΟΣ κι αν κάνουν πολύ καλή δουλειά με τους ReIssues... :) To πρώτο επίσης μου συνηγορεί στο ότι είναι ο ενισχυτής λόγω του ότι σε κάποιες κορυφές κλιπάρει και μπουκώνει (πράγμα που το παθαίνω κι εγώ με τον δικό μου). 'Ενα software δεν τα κάνει κάτι τέτοια. Και τα δύο πάντως είναι πολύ καλά ηχητικά και παικτικά.
 10. alderbody

  Project Μετατροπής Ενισχυτή

  Σίγουρα θα έχεις "διαφορετικό" ήχο. Τώρα αν θα είναι καλύτερος ή όχι θα το κρίνεις εσύ όταν παίξεις με το καλό την κατασκευή σου. Η πρόταση του Sottos μου μοιάζει πιο πρακτική και ευέλικτη και θα συμφωνήσω μαζί του.
 11. alderbody

  Fender Drip Edge Αmps 2013

  χμμμ... έλα ντε! :) αυτό το κανάλι μου αρέσει περισσότερο "καρφί", μόνο με το reverb και το tremolo του...
 12. alderbody

  Fender Drip Edge Αmps 2013

  φυσικά και γίνεται. Το έχω κάνει, αλλά μην περιμένεις να ακούσεις ...bassman. Η "μαγκιά" αυτών των ενισχυτών ως γνωστόν είναι αλλού, οπότε με το bassman tonestack απλά παίρνεις μια διαφορετική "γεύση" στον ενισχυτή σου. Συγκεκριμένα ο ήχος είναι περισσότερο μεσαίος, χωρίς το τονισμένο scooped mid EQ των BF/SF. Με μια 12ΑΥ7 μου άρεσε περισσότερο με όλα τα controls στο τέρμα. ...αλλά πάντα τελικά με βρίσκω να παίζω στο άλλο κανάλι. :P Γνώμη μου: καλό είναι να υπάρχει ως option ένα customised κανάλι, αλλά έναν BF/SF Fender (έστω και RI) τον παίρνεις για τον κλασσικό του ήχο. περιμένουμε εντυπώσεις. 8)
 13. alderbody

  Σχετικα με wiring telecaster (modern-vintage)

  Η επιλογή αυτή με τον πυκνωτή στις αρχαίες Tele υπήρχε γιατι ακόμα δεν είχε επινοήσει ο τρισμέγιστος Leo το ...Fender Bass και τη χρησιμοποιούσαν γι' αυτό ακριβώς το λογο. Ο ήχος περιγράφεται συχνά ως "boomy"...
 14. alderbody

  Πατέντα με volume σε κιθάρα..

  Δοκίμασε άλλες τιμές σε αντίσταση/πυκνωτή. Μήπως κάτι δεν έκανες καλά? Τα TB είναι μια love-hate κατάσταση. Εγω, για παράδειγμα δεν κατάφερα ποτέ να "συμβιώσω" με κάποιο απ' αυτά... Απο τη μια η παράλληλη συνδεσμολογία πάντα ακούγεται λεπτότερη γιατί σε οποιαδήποτε θέση του δρομέα υπάρχει treble content, ενω η σε σειρά αρχίζει να δίνει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε πιο χαμηλές θέσεις του δρομέα και βρίσκω οτι κάτι τέτοιο γενικά δεν "μου κάνει". Πρόσφατα είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία και να δοκιμάσω με τα κλασσικά κροκοδειλάκια διάφορους συνδυασμούς στην Jazzmaster μου (1Meg audio Volume pot). ...μπααα την άφησα ως είχε. To παράλληλο "άνοιγε" σημαντικά το taper (είχα ήχο μέχρι σχεδόν το ...0,05), αλλά η Jazzmaster έχανε πολύ απο το μπάσο της με το volume στο full και αυτό ήταν εξαρχής deal breaker. Και εννοείται οτι δοκίμασα πράματα και θάματα (για τους παλιοτερους, 3D πυκνωτές κλπ ωραία... ;D )
 15. alderbody

  bridge and neck pickup

  ...πως λέμε Χαβάη 5-0? ε, καμία σχέση... ;D πέραν πλάκας το 5.1 είναι το λεγόμενο surround σύστημα ήχου. μη μου πείς οτι δεν το ξέρεις κι αυτό! :)
×

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύχρηστη. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.