Προς το περιεχόμενο

Mobius

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    19
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Mobius

0

Φήμη

  1. Εγώ πάλι τρέχω τα πάντα στο desktop, τα πάντα εκτός από internet (σερφάρω με το φορητό).
  2. Mobius

    sidechain

    Στο Nuendo θα πρέπει να κάνεις τα ακόλουθα (δεδομένου ότι έχεις compressor με δυνατότητα sidechain) 1. Δημιουργείς ένα (Quad) Group Channel. 2. Πηγαίνεις στο VST Connections και με right-click δημιουργείς 2 child busses εσωτερικά (δλδ στο Quad Group Channel) 3. Επιστρέφεις στο project και στελνεις το bassline στο Quad Group Channel. 4. Στέλνεις το kickbass στο Group αλλά στο surround input. Έτσι όταν χρησιμοποιήσεις ένα sidechain compressor με ενεργοποιημένο το external input, αυτός θα "ακούει" το σήμα από το surround input και θα κάνει compress στο στερεοφωνικό input. Μερικά VST Plugins με sidechain (Compressors) : http://www.fabfilter.com/products/pro-c.php http://www.sonalksis.com/index.php?section_id=315 http://www.otiumfx.com/compadre.php
  3. Θα σου έλεγα να πάς σε Intel. Εάν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο : http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=3 Λέει αρκετά για την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά και τί πρέπει να προσέξει κανείς. Εγώ για τη χρήση που το θέλω έχω 2 X-25M (80GB) σε stripe. Αθόρυβη λειτουργία (κυριολεκτικά) και ασύληπτες επιδόσεις (ακούγεται σα διαφήμιση αλλά έτσι είναι :). Γενικά, καμία σχέση με συμβατικούς δίσκους, ακόμα και άν τα samples σου είναι σε άλλο drive (π.χ συμβατικό δίσκο). Μέχρι πρίν λίγο καιρό είχα κάτι Velociraptor οι οποίοι άν και αρχικά αθόρυβοι, όσο γέμιζαν παρήγαγαν όλο και περισσότερα dB. Οι Velociraptor ήταν σε RAID 0 με πολύ καλό performance, οι SSD όμως δεν πιάνονται.
  4. Πάντα στη σωστή κατεύθυνση βαδίζει η Propellerhead. Γενικά η εταιρία βρίθει πρωτότυπων ιδεών (από ReBirth, ReWire, Recycle, Reason.... Record). Απ' ότι λέει πάντως η ψηφιακή κονσόλα που έχει είναι προσομοίωση SSL-9000 series !!!
  5. Mobius

    MAC OS X σε PC ?

    Μήπως εννοείς το κέλυφος (shell/finder) του Mac OS ; Θέλεις δλδ να αντικαταστήσεις τον Windows Explorer (και όχι Internet Explorer) με το shell του Mac OS ; Άν ναι, τότε δεν μπορείς διότι απλά δεν είναι εφικτό. Μπορείς όμως να "τρέξεις" κάποιο skin αντί για τον Windows Explorer, το οποίο θα έχει Mac OS Look. Γενικά δεν προτείνεται να τρέχεις skins και άλλα τέτοια addon στο μηχάνημα που χρησιμοποιείς για να κάνεις μουσική.
  6. Εγώ είχα Ultralite και πρίν 6-μήνες την άλλαξα σε Ultralite mkIII. Δεν αντιμετώπισα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα (στα 2.5 χρόνια που χρησιμοποιώ MOTU) με καμία από τις δυο. Χρησιμοποιώ PC και η MOTU είναι αρκετά Mac oriented. Από RME έχω το MADI-Face το οποίο είναι Interface και όχι κάρτα ήχου. Και από RME κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλα stable 24/7. Εάν υπάρχει λόγος να δώσεις 300€ επιπλέον για fireface τότε απλά πάρε fireface (άν και δεν μπορώ να σου πω σίγουρα για τη σταθερότητα,δυνατότητες κ.λ.π που έχει το unit) P.S Γενικά μη θεωρήσεις ότι το κόστος συνεπάγεται ποιότητα (κατ' ανάγκη). Ξέρω άτομα που έχουν Mac με Apogee (καθαρά Mac oriented εταιρία με πολύ καλό support) τόσο Ensemble(3000€) όσο και Duet, τα οποία έχουν βγεί μάπα λόγω του σάπιου firewire controller που βάζει η Apple στα μηχανήματά της. Μπορεί η κάρτα να έχει ένα σωρό χαρακτηριστικά, αλλά εάν δε λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα θα σου είναι εντελώς άχρηστα.
  7. Από θέμα specs πάντως, για τα χρήματα που ζητάνε είναι σκέτη κλοπή (μόνο χιλιάρες DDR3 ???). Η προηγούμενη σειρά με (πυρήνα Dunnington) είναι πολύ καλύτερο value.
  8. Εγώ έχω δυο μικρούς (150GB) Velociraptor σε RAID0. Ο θόρυβος που παράγουν είναι σχεδόν ανύπαρκτος και γίνεται αισθητός στο ελάχιστο όταν οι δίσκοι σαρώνουν σε full seek. Τους έχω σε σασί της Lian-Li το οποίο έχει tray με βίδες από λαστιχένια επένδυση για την απορρόφηση των κραδασμών και ηχομονωτικό υλικό στα πλαϊνά τοιχώματα. Γενικά δε μ' έχει προβληματίσει καθόλου ο θόρυβος (παρακολουθώντας μια ταινία στις πιό ήσυχες στιγμές ο θόρυβος γίνεται πολύ ελάχιστα αντιληπτός με την ταινία να παίζει από τους Velociraptor). Για τα οποιαδήποτε δεδομένα έχω δυο WD caviar Black 1TB οι οποίοι είναι άριστοι σε θέμα performance. Για τα υπόλοιπα components έχω ένα Enermax Revolution 1250Watt το οποίο σε 60% load δεν ακούγεται καθόλου. Η ψύκτρα του επεξεργαστή είναι μια Thermalright TRUE Black με δυο fan Noctua NFP12 τα οποία αν και πανάκριβα είναι πλήρως αθόρυβα στις 1200RPM. Η κάρτα γραφικών μου είναι μια passive cooled NVidia της πλάκας (αφού δεν ασχολούμαι με games).
  9. Έχω χρησιμοποιήσει το DAD Tape (δεν το έχω). Είναι αρκετά ρεαλιστικό για tape saturation αλλά θα ήταν καλύτερο να το χρησιμοποιήσεις ο ίδιος για να "δεις τη συμπεριφορά του". Στο site πρέπει να υπάρχει demo (πρέπει να έχεις iLock dongle) και θα σε βοηθούσε αρκετά σε περίπτωση που σκέφτεσαι να το αποκτήσεις. Εάν μπορείς να παίξεις με demo τσέκαρε και τα ακόλουθα : SPL http://www.soundperformancelab.com/index.php?id=431&L=1 URS http://www.ursplugins.com/ursSAT.html Το Saturator της URS είναι το πιό πληθωρικό απ' όλα (και από DAD Tape) αλλά κατά τη γνώμη μου το TwinTube της SPL (έχω και τα 2: URS&SPL) το συμπαθώ πολύ περισσότερο και το χρησιμοποιώ συνέχεια. Λάβε επίσης υπόψη ότι το DAD Tape της DUY δεν έχει native compatibility με WinXP/Vista σαν VST. Θα πρέπει να δουλεύεις σε RTAS compatible host (ProTools) για να το χρησιμοποιήσεις.
  10. Όντως, αρκετά plugins λειτουργουν εσωτερικά σε υψηλοτερο bitrate (64bit). Αυτό όμως γίνεται διότι έτσι μειώνεις το aliasing distortion που προκύπτει όταν επεξεργάζεσαι ένα ψηφιακό bitsream με διάφορα φίλτρα. Το να γράψεις ένα εφφέ ώστε να λειτουργεί εσωτερικά στα 64bit το κάνεις απλά για τη μείωση των λαθών, που αναπόφευκτα συμβαίνουν στα φίλτρα του plugin. Ουσιαστικά είναι η αντίστροφη διαδικασία του dithering όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Για να πετύχεις πιό "αναλογικό" ήχο κάνεις εσωτερικό oversampling (το οποίο και ανεβάζει το CPU utilization) και όχι επεξεργασία στα 64bit (π.χ όταν ανοίξεις το FAT στο Vintage Warmer 2 έχεις δει τι "τρώει" ?). Όπως και να έχει, δεν έχω δει ακόμα synthesizer που να λειτουργεί εσωτερικά στα 64bit για καλύτερο ήχο. Μόνο σε ProTools HD παίζει αυτό, που όλα τους τα plugs λειτουργούν στα 48bit λόγω Motorola CPU. Εάν κάποιος θέλει καλύτερο ήχο το μόνο που έχει να κάνει είναι ν' ανεβάσει το samplerate, και φυσικά το φόρτο στη CPU (οι περισσότεροι παραγωγοί δουλεύουν σε 24bit/96kHz). H Apple δεν έχει κάνει το παραμικρό με το Logic ενώ έχει ολόκληρη την πλατφόρμα (λειτουργικό, drivers, hardware, Logic)στα χέρια της. Το ίδιο και η Digidesign, στα Windows τουλάχιστον δεν είναι 64bit.
  11. Πάντως σε θέμα κόστους πιστεύω ότι η Steinberg ξεπέρασε τον εαυτό της. Μόνο surround convolution reverb και pitch correction να αγοράσει κανείς ξεχωριστά θα πρέπει να ξοδέψει 500€. Όσον αφορά στο θέμα του 64bitου audio engine, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος αναβάθμισης, καθότι τα 32bit fp είναι υπεραρκετά για το headroom που χρειάζεται κανείς για να δουλέψει και έτσι και αλλιώς δε συνεισφέρει σε ουσιαστική διαφορά στον ήχο. Η ιστορία με το Sonar και το 64bit engine είναι μάλλον τέχνασμα μάρκετινγκ και τίποτα παραπάνω.
  12. Mobius

    Ποιά FX plug-ins;

    Επίσης, θα μπορούσε κανείς να ρίξει μια ματιά και στην McDSP. Το bundle είναι value for money, και τα εφέ είναι ανάμεσα στα κορυφαία από άποψη ποιότητας. Κυκλοφορούν μόνο σε RTAS/TDM format.
  13. Mobius

    Ποιά FX plug-ins;

    WUP. Το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνεις ένα ετήσιο fee για κάθε πακέτο με plugins που έχεις. Έτσι θα μπορείς να κάνεις Updates (πχ σε περίπτωση που περάσεις καινούριο OS).
  14. Απ' ότι έχει πει η Apple θα κυκλοφορήσει καινουριο MacBook Pro σε μερικούς μήνες. Πέραν των υπολοίπων και σχετικά με τα καινούρια φορητά, η Apple δεν μπορούσε να κάνει κάτι δραματικά διαφορετικό αφού η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται είναι αυτή της Intel. Τα σημεία στα οποία βασίζεται για να προωθήσει τα νέα μοντέλα είναι κυρίως η εμφάνιση. Παρότι αφαίρεσε το fw port, προσέθεσε τη θύρα για τις καινούριες led cinema displays ώστε να ψωνίσεις τις καινούριες οθόνες που συνδέονται στα MacBook. Είναι φανερό που πάει η όλη ιστορία. Άν δεν ασχολείσαι με μουσική πάντως, εμένα μια χαρά μου φαίνονται.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου