Προς το περιεχόμενο

X-minor

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3.023
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από X-minor

  1. Γιάννη την άποψή μου την ξέρεις οπότε δεν γράφω κάτι περαιτέρω. Αυτό που θα πω, έχοντας την τύχη να τους έχω δει live, ΠΡΕΠΕΙ να τους δείτε/ακούσετε/ζήσετε κι εσείς. Εύχομαι το συντομότερο.

     

    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

    • Like 1
  2. Επειδή τέθηκε ως αρχή του ερωτήματος το "αξίζει να...", δεν μπορώ ν'απαντήσω ουσιαστικά. Καθένας το μετράει αλλιώς. Εν έτει 2018, ακόμα κι οι πολυκαζουρεμένες(sic) harley benton είναι άνετα gig worthy όργανα, οπότε το τι αξίζει βγαίνει αλλιώς στον καθένα.

     

    Ξαναλέω, η Κίνα του 2018 δεν ήταν η Κίνα που ξέραμε. Η Κορέα έχει γίνει η Ιαπωνία του κάποτε, η Ιαπωνία δεν ξέρω καν αν υφίσταται πλέον σε πολλά όργανα και το Αμέρικα ποτέ δεν μου'κανε αμάν και τι κούκου για να σκάσω χιλιάρικα για την φίρμα (βλ.Gibson & Fender). Τώρα για Φιλιππίνες κτλ., δεν πολυθυμάμαι αλλά παντού τα ίδια εργοστάσια είναι, με τον ίδιο εξοπλισμό αλλά με διαφορετικούς μισθούς εργατών. YMMV.

     

    Πέραν αυτών, πάντα άποψή μου ήταν πως κάποια όργανα παραγωγής ήταν (κι ακόμα είναι) τραγικά υπερτιμημένα, καθαρά κυρίως ταμπέλας. Έχω παίξει όργανα τραγικά μικρότερης αξίας που κοντράρουν ανετότατα (για να μην πω βγαίνουν κι από πάνω) τις διάφορες φίρμες (βλ. Michael Kelly π.χ.).

     

    Τέλος, όπως ειπώθηκε κάπου παραπάνω, ζυγίζεις και το θέμα μεταπωλητική αξία. Καλώς ή κακώς, οι fender πουλάνε ακόμα σαν ζεστό ψωμάκι ενώ κάτι Godin, G&L κτλ. (τις οποίες προσωπικά βρίσκω κλάσεις ανώτερες) φεύγουν τσάμπα.

  3. Εχει μια Harley Benton με κανα 130άρι, με μαγνητες αλνίκο και baseplates και ολα τα καλά. Αξιοπρεποειδεστατότατοι. Το χαρντγουερ όμως δεν κανει ουτε για σκραπ μεταλ, ειναι σχεδον σαν πλαστικό βαμμένο χρώμιο.

     

    Έχω την στρατ, st62 της HB. Σε κάποια φάση "έκαιγα" τα μεταλλικά μέρη γι'αυτό το "anodized"-οξειδωμένο look, παρέα με μια pacifica. Η γέφυρα (και τα βαγονάκια) της στρατ κανένα θέμα, μέταλλο κανονικότατο. Της yamaha έλιωσαν. Για την τέλε δεν ξέρω, πολύ αμφιβάλλω όμως να'ναι όπως λες "πλαστικό βαμμένο χρώμιο".

  4. Συμφωνώ και επαυξάνω (κι ας έχουν κάνει τον ήχο και το στυλ του Josh λάστιχο οι μετέπειτα στονεράδες - ειδικά ,οι ντόπιοι)

     

    Αυτό ξαναπές το!

     

    κούρδισες  χαμηλότερα ή προσάρμοσες το κομμάτι σε standard E;

     

    Στο κούρδισμα των QOTSA το'παιξα, έχω ήδη μια κιθάρα σε C, οπότε μου'κατσε κουτί!  ;D

     

    21369349_1816941855283472_768109854595275176_n.jpg?_nc_cat=0&oh=b6c3ebe59c808d8cd817ba690678225a&oe=5BD1C474

     

  5. nice!!!! (νόμιζα δε σου άρεσαν τα στονεροειδή..  :P :P ;D ;D )

     

    Δεν μ'αρέσουν τα περισσότερα αλλά οι QOTSA είναι αδυναμία είναι η αλήθεια!

     

     

    Πολυ ωραιο τραγουδι. Μου αρεσε πολυ ο "μπουκωμενος" ηχος της κιθαρας και γενικοτερα ολο το ηχητικο αποτελεσμα. Πιο πολυ απ' ολα μου αρεσε η φωνη, βεβαια. Πολυ καλη ερμηνεια!

     

    Μπραβο!

     

    Μόνο οι κιθάρες πάντως είναι δικές μου, τα υπόλοιπα είναι μπακιτράκι.

     

    Θένκιουβεριμαsh τζέντλεμεν

  6. Παικτικά μου άρεσε πολύ, ηχητικά μου φαίνεται ένα κλικ μπουκωμένη η κιθάρα. Αλλά ίσως έτσι την ήθελες, οπότε δεν έχει και μεγάλη σημασία.

     

    Δίκιο έχεις. Έτσι την είχα στο μυαλό μου και άκουσα το original αφού το ανέβασα, κι είναι πολύ πιο "crispy" οι κιθάρες τους. Oh well, δέκα λεπτά δουλειά, μια χαρά είναι! χαχαχα

     

    Ευχαριστώ δια τις ακροάσεις τζέντλεμεν!  :)

  7. Βαρέθηκα τα βίντιοζ και το νταβαντούρι που θέλουν, δεν έχω και φωτογένεια κι είπα ν'αρχίσω χαλαρά με το soundcloud μ'ένα cover-άκι του πεντάλεπτου. Στο θέμα θα προστεθούν και περισσότερα, κάποια στιγμή, κατά βούληση.

    Προς το παρόν, Κώτσα - Κανείς δεν ξέρει

     

    [soundcloud]

    [/soundcloud]
  8. Ο ρόλος ενός DJ είναι κατά βάση να παίζει τραγούδια που προφανώς δημιούργησαν άλλοι σε ένα χ κοινό και με μια ψ συνοχή. Η μουσική ως παικτική ικανότητα κάποιου οργάνου συνήθως δεν περιλαμβάνεται στον ορισμό του ρόλου του. Καλοί DJ έχουν ακούσει ΠΟΛΛΗ μουσική και έχουν την ικανότητα να "δέσουν" τα κομμάτια μεταξύ τους σε μια playlist με ευχάριστη/ικανοποιητική ροή. Και ορισμένους DJ πραγματικά τους θαυμάζω για το πόσο πολλή μουσική έχουν ακούσει - και θυμούνται!

     

    Αυτοί που δεν αγαπάμε είναι κάτι τυχάρπαστα άτομα που έχουν κατεβάσει πέντε συλλογές mp3 απ'τα γνωστά τα χιτάκια και παίζουν σε κανα μαγαζί ίσα για να πάρουν κάνα φράγκο, να πιουν τσάμπα και ίσως και να π...ουν καμιά τυχάρπαστη. Και συστήνονται ως DJ's.

     

    Τώρα το αν είναι ή όχι μουσικοί, δεν έχει να κάνει και πολλά με την ιδιότητά τους ως DJ. Κοινώς, μπορεί ένας μουσικός να είναι DJ αλλά δεν είναι απαραίτητο κάθε DJ να'ναι μουσικός.

     

    Δημιουργοί δεν είναι, με την έννοια της μουσικής δημιουργίας. Αναπαράγουν κομμάτια, δεν δημιουργούν απ'το μηδέν κάτι.

     

    Εκτός αν στους DJ's βάλουμε μέσα και διάφορους άλλους τύπου Prodigy που χρησιμοποιούν samples διαμορφωμένα, "δουλεμένα", τραβηγμένα, παραμορφωμένα κτλ. ώστε να δημιουργήσουν νέα κομμάτια. Εκεί ναι, προφανώς δημιουργούν κάτι νέο, έστω κι από κάτι ήδη... δημιουργημένο, οπότε ναι, οκ, θεωρούνται δημιουργοί, ίσως με την πιο ευρεία έννοια.

     

    Είναι γενικό μάλλον φαινόμενο οι παραπάνω να μην τυγχάνουν και του μεγαλύτερου σεβασμού πολλών μουσικών/συνθετών, κυρίως για το γεγονός πως δεν έχουν δημιουργήσει κάτι καινούριο από το απόλυτο μηδέν με γνώσεις και ικανότητες ενός "συμβατικού" μουσικού.

     

     

  9. Live -album-. Μπερδεύτηκα λίγο με τον τίτλο. Όντως, ίσως είναι ενδιαφέρον για τους fans. Ευτυχώς έχουν το γνώθι σ'αυτόν και αρνούνται να επανενωθούν για νέα gigs, όπως το είχαν και στο ζενίθ της καριέρας τους που αποφάσισαν να ρίξουν αυλαία την σωστή στιγμή.

  10. θα πρέπει να κάνουμε ένα σε στύλ we are stars, με φωνές και σόλο και με βιντεοκλίπ.

    Να το γράψει μόνο κανας καλός από τους τραγουδοποιούς που έχουμε και τα άλλα θα τα βρούμε.

     

    Για κουίνσι τζόουνς έχουμε τον chief

    Αν φτιάξει και το video ο LK καθαρίσαμε.

     

    fixed

  11. Ακομα και καποια που μπορει να φαινονταν λιγο παραξενα απο μονα τους,μεσα στο ολο ακουγονται μαμω,θα εχανε το πραγμα αν δεν υπηρχαν.

     

    Ευχαριστώ, ευχαριστώ, με μιια καλή κουβέντα για όλους είσαι ρε φίλε!

  12. Εντάξει μπος, ωραίο το μιξάρισμα, την πέρασες την ωντισιόν, πάμε τώρα για το δεύτερο.  ;D

     

    Για το αποτέλεσμα, θα'θελα να μην ξεχωρίσω κανέναν γιατί είμαστε όλοι οι καλύτεροι φυσικά αλλά σαν το σόλο γκαριδόφωνο του κωσντρ δεν υπάρχει πουθενά αλλού οπότε δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ και να θάψω τις κιθάρες μου κάτω απ'την λεμονιά.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου