Προς το περιεχόμενο

Awaken

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    107
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Awaken

  1. Ευχαριστώ παίδες κατάλαβα και εγώ πιστεύω, ;)θα δοκιμάσω μερικά πράματα
  2. Μια χορδή έχει μια συγκεκριμένη νότα στην οποία πρέπει να κουρδίζεται ώστε να είναι κατάλληλα τεντωμένη και να βγάζει και σωστό ήχο? Δηλαδή αν κάποιος αλλάζει κουρδίσματα σε μια κιθάρα που φοραει σετ χορδών για κλασικό κούρδισμα κάποιες χορδές τεντώνονται περισσότερο από άλλες και χάνετε η ομαλότητα και η αίσθηση που έχει το κανονικό κούρδισμα, και ο ήχος γίνετε πιο σκληρός μάλλον γιατί είναι περισσότερο τεντωμένες Οπότε τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση ρε παίδες? Υπάρχει για παράδειγμα χορδή "μι" ψιλή (Για το κανονικό κούρδισμα) που να έχει ιδανικό τέντωμα φα?
  3. Ευχαριστώ για της απαντήσεις σας …. hihat ή δυπέταλο να βάλω στο άλλο πόδι? Ερώτηση που μου ήρθε πάλι :D
  4. Θέλω την γνώμη σας πάνω στο θέμα : αρχάριος – αισιόδοξος drummer ;D Ποια τύμπανα να αγοράσω για να βελτιωθώ στα τύμπανα και στο μέλλον να μπορώ να τα ηχογραφήσω κιόλας, με αξιοπρεπή αποτελέσματα χωρείς να χιάζετε να πάρω καλύτερα και να διαθέσω και λιγότερα από 1000 euro μεταχειρισμένα ή καινούρια? Δηλαδή δεν θέλω να τα πετάξω κάποια στιγμή που θα έχω άποψη για το τι είναι καλά τύμπανα αλλά να φτάσω να τα εκτιμήσω. Για ακουστικά τύμπανα μιλώ πάντα, ένα set με τα βασικά. Pearl forum ακούω, πέστε μου και εσείς. Για μεταχειρισμένα σε ποια σημεία φαίνονται τα κακομεταχειρισμένα drums, τι να προσέξω? Ευχαριστώ. :D
  5. Σωστός ! εδώ και μερικά χρόνια κοιμάμαι μόνο με ωτοασπίδες έχει δεν έχει φασαρία. Βοηθούν πολύ να ηρεμίσεις, έμενα τουλάχιστον με γλίτωσαν από τα υπνωτικά σε κάποια φάση. Έχω καταλήξει ότι αν δεν ακούς απολύτως τίποτα σε παίρνει ο ύπνος πιο εύκολα και όταν κοιμάσαι ξεκουράζεσαι καλύτερα. και με λιγότερες ώρες ύπνο νιώθεις καλύτερα από το να κοιμάσαι πολύ ώρα με φασαρία ή με οποιοδήποτε ηχητικό ερέθισμα. Προτείνω ανεπιφύλακτα ωτοασπίδες από κερί για ύπνο (όχι από σιλικόνη γιατί ερεθίζουν το δέρμα αν της φοράς όλο το βράδυ) δοκιμάστε 8)
  6. Ήθελα να δω τα πιασίματα, αυτό κάνω τώρα προσπαθώ να τα βρω αλλά είναι συγχορδίες που πιάνονται πολύ ανώμαλα σε αυτό το κούρδισμα ;) αλλά έχει και τα καλά του.
  7. Ευχαριστώ για την απαντήσεις… :D Οπότε έχω την τονική ή την 5 στο μπάσο και η άλλες όπως κάτσουν? και δεν ακούγονται το ίδιο, δεν έπαιζα ακριβός ανάστροφα γι αυτό. Είναι γιατί δεν μπορώ να βρω από κάπου έγκυρες συγχορδίες για all 4ths κούρδισμα και προσπαθώ να της φτιάξω μόνος μου. Έχει κανείς κανένα link για αυτό το κούρδισμα?
  8. Όταν παίζω G6 σε 5 χορδές έχει μέσα δυο G νότες και η Em7 σε 5 χορδές έχει μέσα δυο B, τι ρόλο παίζουν αυτές οι διπλές νότες?
  9. Για παράδειγμα η συγχορδία Em7 αποτελείτε από E B G D αλλά και η G6 αποτελείτε από ακριβός τους ίδιους τόνους, παρόλο που είναι διαφορετικού τύπου συγχορδία (το ίδιο συμβαίνει με πολλές άλλες συγχορδίες) και μου ακούγετε και σχεδόν το ίδιο, ποια είναι ή διαφορά τους κύριοι? Ερωτώ.. Άμα μου την πείτε πάλι να ξέρετε ότι δεν θα χαλαστώ, θα συνεχίσω να ρωτάω ανελέητα. :-X
  10. Ωραία μέχρι να πάρω κανένα βιβλίο δεν λέτε δυο κουβέντες παραπάνω για αυτές της ενδιάμεσες κατάλληλες συγχορδίες που με βοηθανε να αλλάζω ομαλά κλίμακες? Ε? Είναι όλες εκείνες η συγχορδίες που στέκουν και στης δυο κλίμακες? Ή ποιο άλλο χαρακτηριστικό έχουν… αναλύστε λίγο με απλό καθημερινό λόγο παρακαλώ, Και μην κράζετε! :)
  11. Ναι δεν ξέρω τι είναι ο οπλισμός ούτε ναπολιτάνικα σαν αμόρφωτος που είμαι Όμως μια συγχορδία παίζει πάνω σε μια κλίμακα όταν η νότες που αποτελούν τη συγχορδία Υπάρχουν μέσα στην κλίμακα? Άρα λογικά πολλές διαφορετικές συγχορδίες θα μπορούν να παιχτούν πάνω σε πολλές διαφορετικές κλίμακες αφού η κλίμακες αποτελούνται όλες από κάποιους από τους ίδιους 12 τόνους, αυτό ήθελε να μου πει ο λάμπρος αν κατάλαβα καλά. @ spy η Bb και η A# δεν αναφέρονται στον ίδιο τόνο? Και γενικός sorry που άνοιξα το θέμα αλά αν είχα της γνώσεις που λες spy ποιος ο λόγος να το ανοίξω?
  12. είναι χάος! Χάρηκα που το λινκ ήταν στα ελληνικά αρχικά ..αλλά διαβάζοντας καταλαβαίνω ότι δεν έχει και πολύ σημασία σε πια γλώσσα είναι ….η ορολογία είναι ορολογία και άμα δεν την κατέχεις …..ετα ;) Τες πα ευχαριστώ για της απαντήσεις παίδες!
  13. Παράδειγμα Κλίμακα C+(C,D,E,F,G,A,B,C) ακόρντα: A-(E,A,C)_G+(D,G,B)_F+(C,F,A)_D-(A,D,F)_C+(G,C,E)_G+(D,G,B)_A-(E,A,C) Κλίμακα F+ (F,G,A,A#,C,D,E,F) ακόρντα: D-(A,D,F)_ C+(G,C,E)_A#(F,A#,D)_G-(D,G,A#)_F+(C,F,A)_C+(G,C,E)_D-(A,D,F) Αυτή ή οριστική αλλαγή ακούγετε καλά, αυτό που ρωτώ είναι: Από την c+ παράδειγμα κλίμακα να πάω σε όποια οριστική αλλαγή άλλης νότας θέλω Ή παίζει κάποιο ρόλο αν η νότα από την όποια θα ξεκινήσω την αλλαγή βρίσκετε ή δεν βρίσκετε μέσα στην αρχική κλίμακα ? ή παίζει κάποιος άλλος κανόνας ? @ SF thnx για το λινκ
  14. Για οριστική αλλαγή μιλώ ναι … θέλω λίγο χρόνο να γράψω τις νότες και της συγχορδίες που παίζω συγκεκριμένα για να με βυθίσετε να καταλάβω
  15. Ναι αλλάζω κλίμακα σε όλα τα όργανα ταυτόχρονα.. σε κάποιες νότες ακούγετε καλά σε κάποιες όχι … και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η πατερνα … ποιος είναι ο κανόνας που εξαρτάτε το πώς θα ακουστεί η αλλαγή και ποια είναι λάθος και πια σωστή και γιατί
  16. Όταν μέσα σε ένα κομμάτι θέλουμε να αλλάξουμε κλίμακα (όχι δρόμο(δεν ξέρω αν η ορολογία μου είναι σωστή)) δηλαδή για παράδειγμα αν παίζουμε σε ντο ματζόρε αρμονική 7τονικη, μπορούμε εκεί που παίζουμε να αλλάξουμε παράδειγμα σε φα ματζόρε ή σε οιαδήποτε άλλη νότα θέλουμε? ή υπάρχει κάποιος κανόνας που μας λέει πόσους τόνους παρακάτω ή παραπάνω μπορούμε να πάμε για να ακουγόμαστε σωστά? Να προσπαθήσω να το διατυπώσω και διαφορετικά… καθώς αλλάζουμε κλίμακα μέσα σε ένα κομμάτι, παίζει ρόλο αν η νότα από την όποια θα πιάσουμε την κλίμακα υπήρχε μέσα στην αρχική κλίμακα? Ή πάμε και την ξεκινάμε κατά βούληση από όποια νότα θέλουμε? Ευχαριστώ
  17. Ευχαριστώ για της απαντήσεις δοκίμασα να καθαρίσω την μπιχλα πριν κάνω κάτι άλλο και νομίζω βελτιώθηκε …μέσα τα κυκλώματα έχουν πολύ σκόνη… και τη φυσάω :D εβαλα και έβγαλα και μερικές λυχνίες. Μπλακ φάτσα είναι ο ενισχυτής αλλά όχι παλιός για να έχει συλλεκτική αξία, είναι από μια προ τουμπ σειρά που έβγαλε πριν από κάποια χρόνια η φεντερ με μαύρες φάτσες.
  18. xD φοβάται ο προ ριβερμπ το θεριό και το θεριό τον προ ριβερμπ… σαν θεριό θα με βλέπει όταν κρατώ το κατσαβίδι! lol Ευχαριστώ για τα φώτα.. θα κοιτάξω τώρα τι μπορώ να κάνω μόνος .. και βλέπω μετά.. Κανένας μάστορας Αθήνα?
  19. Το μόνο που μπορώ να κάνω από όσα λέγονται στο φόρουμ είναι να καθαρίσω τα rca .. Τα υπόλοιπα δεν τα πολύ καταλαβαίνω … πάει μάστορα ε?
  20. Σωστά.. είχα πάντα κάποιο βόμβο ο οποίος μεγαλώνει με τα χρόνια έχω την εντύπωση … Μήπως εκραγεί στο τέλος? Να του φορέσω κανένα αλεξίθραφσμο καλού κακού? (δεν τονε δίνω ρε Jase τονε γουστάρω) ;)
  21. Ο ενισχυτής είναι o pro reverb fender 50w λάμπα αλλά με αυτά που μου κάνει δεν είναι και τόσο pro αυτό το reverb τελικά :)
  22. Όσο ανεβάζω το reverb του ενισχυτή τόσο αυξάνετε το βουητό Το κακό είναι ότι ακόμα και στο 2 το reverb έχει αρκετό ενοχλητικό βουητό Φταίει ο τύπος του reverb ή έχω κάποια βλάβη? Και γενικά υπάρχει κάποιο tip να έχουμε καθαρό reverb από τέτοια ελατήρια? Ή δεν γίνετε τίποτα?
  23. Παράθεση από: AB στις 21:45 - 28/03/09 “Ταστα μπορείς να βρείς στον Κωνσταντέλλο (Πάρνηθος 80 στο Γαλάτσι τηλ.2921235 απογευμα)” thanks!
  24. δεν θεωρώ ότι είμαι καλύτερος μάστορας από κάποιον που πιθανότατα κάνει αυτή τη δαυλιά χρόνια και κάποιος παλιότερος του έχει μάθει όλα τα μυστικά κτλ.. απλός πιστεύω για παράδειγμα ότι ένας μάστορας θα έβγαζε τα τάστα μέσα σε 5 λεπτά και ούτε .. και θα έσπαγαν και μερικά κομματάκια που είναι προβλεπόμενα όπως λένε … ενώ κάποιος που η κιθάρα του ανήκει, θα έβγαζε τα τάστα σε κάνα δυο ώρες χωρείς να σπάσει τίποτα από την ταστιέρα. Του την πήγα χωρείς τάστα και του ζήτησα απλός να βάλει καινούρια… Παρόλα αυτά, για να σεταρω την κιθάρα χρειάστηκε να σπρώξω τάστα στη θέση τους, να ξύσω σε κάποια σημεία, και τελικά ποιος ο λόγος? Γι’αυτο λέω… Είναι και ενδιαφέρουσα διαδικασία να την φτιάχνεις μόνος σου, η χαρά της δημιουργίας ;)
  25. Όχι … δεν σου συνιστώ να το κάνεις απλός το ανέφερα
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου