Προς το περιεχόμενο

metallicus

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    159
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από metallicus

  1. Σε ευχαριστω για την αποψη σου Νεστορα ! Θα ληφθει υποψην!
  2. Καλησπέρα σας παρακάτω παραθέτω σχετικό λινκ για απόψεις και σχολιασμό ! Ευχαριστώ !
  3. metallicus

    Design Νέο άλμπουμ

    Παιδιά να ενημερώσω πως υπάρχει ολόκληρο το album προς ακροαση στο ακολουθο link Ευχαριστώ πολύ.
  4. metallicus

    Design Νέο άλμπουμ

    Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου περί στίχων και προφοράς! Ισχύει και θα μεταφερθεί στο υπόλοιπο group :)
  5. metallicus

    Design Νέο άλμπουμ

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά :)
  6. metallicus

    Design Νέο άλμπουμ

    Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
  7. metallicus

    Design Νέο άλμπουμ

    Καλησπέρα σας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ σε ύφος AOR. Παρακάτω παραθέτω 3 τραγούδια από το άλμπουμ καθώς και την σελίδα μας στο facebook. Θα ήθελα να σχολιάσετε αντικειμενικά! Ευχαριστώ πολύ! https://www.facebook.com/DesignBandAor
  8. Εαν θελει va το an1x ειναι πολυ δυνατο υστεροντας ομως σε real time controllers
  9. Εχω ηδη μιλήσει. Δεν υπάρχει. ...
  10. Καλησπέρα σας. Υπαρχει κάποιος κάτοχος του εν λογω οργανου στην Αθήνα ? Δυστυχως η αντιπροσωπία δεν το χει διαθεσιμο κ θα θελα να το δω απο κοντά ... κερνάω μπυρες !
  11. Γτ νομίζω ότι στα λεφτά του είναι εξαιρετικό ?
  12. metallicus

    DIY αλμπουμ soundtrack

    Σε ευχαριστώ πολύ ! :)
  13. metallicus

    DIY αλμπουμ soundtrack

    Καλησπέρα σας, αποφάσισα να ετοιμάσω ένα άλμπουμ DIY με soundtrack όπως λέει και ο τίτλος και παρακάτω παραθέτω ένα μικρό δείγμα :) Ελπίζω να σας αρέσει και οποιαδήποτε γνώμη προφανώς καλοδεχούμενη ! Προφανώς η ποιότητα της ηχογράφησης είναι πολύ καλύτερη. Ευχαριστώ!
  14. Εξτρα παρατήρηση. Eπειδή θέλω να ηχογραφώ πλήκτρα, γνωρίζετε κάποια άλλη αξιοπρεπή κάρτα πέρα της m audio mtrack που να ηχογραφεί midi?
  15. Καλησπέρα σας. Οι απαιτήσεις μου είναι οι εξής. Δουλεύω με Cubase 6 και αναζητώ τις εξής δυνατότητες. Θέλω να ηχογραφώ 2 κανάλια σίγουρα ταυτόχρονα και σίγουρα φωνητικά. Με ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ήχου. Τα ηχεία μου είναι tascal vl-a5. H απορία μου είναι εάν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω στην scarlett 2i2 ή δεδομένου το ότι είμαι αρχάριος σε αυτό το θέμα, η Steinberg CI-1 θα μου κάνει την δουλειά που θέλω. Οι απαιτήσεις δεν έχουν να κάνουν με επαγγελματική ηχογράφηση προφανώς. Οπότε αναζητώ ευχρηστία και ποιότητα ήχου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Όποια άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα δεκτή !
  16. Ore δώσε μας σε παρακαλώ περισσότερες πληροφορίες για τι χρήση το προορίζεις. Ποιοι ήχοι θα σου χρησιμεύσουν περισσότερο ώστε να πάρεις μια τεκμηριωμένη απάντηση και όχι προσωπικές προτιμήσεις.
  17. Καλησπέρα σας, θα παραθέσω ένα review προς υποβοήθηση κάθε ενδιαφερόμενου καθώς πρόσφατα απόκτησα το εν λόγω synth (whatever) και το έχω χρησιμοποιήσει σε σπίτι/πρόβα/live. Ο τωρινός εξοπλισμός μου είναι: Kurzweil Pc3, Roland Juno G, Yamaha An1x. Λοιπόν. Το Yamaha mx49 αποκτήθηκε για τους εξής λόγους. 1) Στα 435 ευρώ θεωρώ πως δεν υπάρχει απολύτως κανένας ανταγωνιστής στο θέμα ήχου καθώς περιέχει κυματομορφές από παλαιότερα Yamaha Motif, ενώ αποτελεί και φοβερό Value for Money (εμπεριέχει το Cubase 6 και 2 soft synths). 2) Eίναι εξαιρετικά ελαφρύ (3,8 κιλά) πράγμα που το καθιστά ιδανικό για μεταφορές. 3) Είναι εξαιρετικά απλό στην χρήση και νιώθεις ότι μπορείς να το πάρεις κατευθείαν για live. 4) Οι κατηγορίες piano, ep, guitars, strings, bass, keyboard είναι εξαιρετικές. 5) Υπάρχουν dedicated πλήκτρα για split,layer, transpose. 6) Αποτελεί αυτόνομη soundcard . 7) Μπορεί να φορτώσει ήχους από yamaha moxf ή και Motif xf μέσω του melastools, με κομμένες όμως κυματομορφές. 8) Πολύ καλά Effects. 9) Έχει usb to device το οποίο κάνει τους πειραματισμούς σε κομμάτια μέσω playback πολύ εύκολη. Όμως. 1) Οι κατηγορία organ είναι απλά αποδεκτή καθώς δεν έχει overdrive στο leslie ταυτόχρονα με το leslie (λόγω του ενός insert effect) (λύνεται μέσω editor ως έναν βαθμό), οι κατηγορίες synth είναι μέτριες καθώς κάνουν μπαμ ότι είναι sampled αν και κάθονται όμορφα στην μίξη. Η κατηγορία brass και αυτή μέτρια με εξαίρεση τα synth brass. 2) Η ποιότητα του keybed είναι μέτρια έως χαμηλή χωρίς όμως να ενοχλεί ενώ και το μέγεθός του είναι μικρότερο από το κανονικό. 3) Το χαμηλό του βάρος εξηγείται από την πλαστική ευαίσθητη κατασκευή. 4) Eκ πρώτης όψης η δυνατότητα παραμετροποίησης των ήχων είναι εξαιρετικά χαμηλή μέσω του μενού. Λύνεται μέσω free editor/librarian όπως του vycromx και του melastools όπου δύναται να εκτελεστεί πλήρης παραμετροποίηση καθιστώντας το mx πραγματικό synth. 5) Έχει ελάχιστα real time controls τα οποία περιέργως δεν ανταποκρίνονται κατευθείαν αλλά με time delay. 6) Μέσω του μενού έχεις πρόσβαση σε 2 part multitimbrality το οποίο μέσω του editor γίνεται 16 part. 7) Δεν έχει sequencer (προσωπικά αδιαφορώ). 8) Έχει εξαιρετικά μικρή οθόνη (Δεν ενδείκνυται για μυωπικούς ;D ) Συμπερασματικά: Παραδόξως το όργανο ήταν τόσο φιλικό προς τον χρήστη που το δοκίμαζα για ώρες χωρίς να το καταλάβω ! Αυτό και μόνο το γεγονός μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Προφανώς δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί κανέναν σοβαρό synth , άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός του και σε αυτά τα χρήματα δεν παίζει άλλο synth πλην του Casio xw-p1 το οποίο προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου. Ούτε δημιουργήθηκε για ηχογραφήσεις επιπέδου abbey road. Αποτελεί κατά την γνώμη μου εξαιρετική επιλογή για αρχάριους αλλά και έμπειρους χρήστες που αναζητούν ένα ελαφρύ καλό ηχητικά synth για πρόβες αλλά και για live.
  18. Κλασικά η συζήτηση οδηγείται σε διαμάχη και πόλεμο.
  19. Off topic: To V-strom η ποταμογουρουνένια καπότα με άκαμπτο αλουμινένιο πλαίσιο και χυτές ζάντες αλουμινίου με 19 μπροστινό καλό είναι να μην πατάει χώμα μην διαλύσει στο ίσιωμα ;D Οn topic: Συμφωνώ με ourdarkness, εάν το χρηματικό βαλάντιο είναι απεριόριστο. Συμφωνώ με manos sx περί συνθ. Διαφωνώ που μαλώνουμε για το εαν το moog είναι καλό και το moxf καπότα.
  20. Προσωπικά έχω την δική μου άποψη, τα ακούω, κρίνω τις ανάγκες μου και αγοράζω... Αυτά που γράφω απευθύνονται στις προτάσεις που γίνονται σε άτομα που ασχολούνται πρώτη φορά με την μουσική και τους προτείνεται πχ το kronos. Είναι σαν να λες θέλω ένα παπάκι για την πόλη να μάθω να οδηγάω και να τους προτείνεις ktm 1190 επειδή πάει χώμα καλύτερα.
  21. Καλησπέρα σας, ασχολούμαι με τα πλήκτρα ουκ ολίγο ενώ και ο χρόνος που παρακολουθώ το φόρουμ είναι σίγουρα 5 και πλέον χρόνια χωρίς όμως την απαιτούμενη ενεργή συμμετοχή λόγω λιγοστού χρόνου. Απλά βλέποντας τα τελευταία threads απογοητεύομαι με αυτά που γράφονται καθώς τα θεωρώ μη ρεαλιστικά και ενώ θεωρούσα ειλικρινά τον Waterfall παράλογο σχετικά με κάποιες απόψεις του, τείνω τελικά να συμφωνήσω. Και εξηγούμαι. Σε μια εποχή κρίσης θεωρούνται παράλογες αγορές τα yamaha mx ή το roland fa καθώς δεν θεωρούνται αξιόλογα synth, τα φίλτρα κάνουν stepping και aliasing κτλ. αγνοώντας τι προσφέρουν στον μέσο χρήστη. Για να μην παρεξηγηθώ έχω όργανα στην κατοχή μου όπως το yamaha an1x και κάποτε το nord lead 2x τα οποία και εκτίμησα δεόντως. Απλά βλέπω πως δεν γίνεται αντικειμενική αξιολόγηση σε όλα τα synths σε σχέση ποιότητας/τιμής/features. Aς είμαστε λοιπόν λίγο σοβαροί. Για έναν μουσικό ο οποίος παίζει απλά σε ένα συγκρότημα και θέλει all around πλήκτρα δεν γίνεται να λέμε ότι το sub phatty είναι εξαιρετικό. Γιατί απλά δεν είναι για αυτόν. Επίσης όταν ένας άνθρωπος δουλεύει 12 ώρες την μέρα ίσως να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί εις βάθος με το midi implementation και μπλα μπλα. Ακόμη ένας άνθρωπος που ασχολείται πολύ σοβαρά με την παραγωγή προφανώς και θα πάει πχ σε ένα soft synth πιάνο το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα nuances του και όχι στο triple strike piano του pc3. Όλα αυτά τα γράφω για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι όργανο προτείνουν και σε ποιον. Το ξέρω πως ίσως θα φάω κράξιμο για όλα αυτά απλά ήθελα να παραθέσω την άποψη μου σαν απλός αναγνώστης. Με σεβασμό, Γιάννης
  22. metallicus

    Design - Album preview

    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :) Τα υπόλοιπα με προσωπικό μήνυμα !
  23. metallicus

    Design - Album preview

    Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου :)
  24. metallicus

    Design - Album preview

    Σας ευχαριστούμε πολύ. Σαν πληκτράς πάντως προσπάθησα να εκσυγχρονίσω τον ήχο κρατώντας τον παράλληλα σε 80s ύφος ! Δεν ξέρω αν το πέτυχα :P
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου