Προς το περιεχόμενο

Virtual Choir: Jesus bleibet meine Freude | Choir of Martinskirche Sielmingen | Georgios Zaimis

Από GZaimis, 07/06/2020
  • 562 views
  • 5 comments

Αγαπητοί συμφορουμίτες,

 

Γνωρίζω ότι δημοσιεύω ένα στυλ που δεν απαντάται συχνά στο Noiz, θα ήθελα όμως να δώσω ένα μικρό έναυσμα, όσοι έχετε διάθεση, να ασχοληθείτε με μουσικές συνεργασίες ο καθένας από τον χώρο του (βλ. social distancing), γιατί πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο και ας πρόκειται για οποιοδήποτε μουσικό είδος (έχω δημοσιεύσει κατά καιρούς και αντίστοιχες δουλειές παίζοντας Dream Theater). Γι’ αυτόν τον λόγο θα ήθελα να περιγράψω πολύ συνοπτικά τα βήματα που ακολούθησα. Θα παραλείψω κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, που όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τις βρει με μια απλή έρευνα του τύπου “how to create a virtual choir”.
 

1) Βιντεοσκόπηση / ηχογράφηση οργάνου, στην περίπτωσή μου μια MIDI προσομοίωση εκκλησιαστικού οργάνου (εννοείται το DX7 και το D-50 δεν έχουν τέτοιους ήχους, ξέρετε οι πληκτράδες!)

2) Αναπαραγωγή προηγούμενης ηχογράφησης, παράλληλα με βιντεοσκόπηση να διευθύνω (βοηθάει για την χορωδία).

3) Δημιουργία βίντεο-οδηγού, που έχει το βίντεο του 2ου βήματος, αλλά τον ήχο του 1ου. Αυτό το έστειλα στους χορωδούς, οι οποίοι το αναπαρήγαγαν από συσκευή φορώντας ακουστικά (όπως δεύτερο κινητό, tablet, laptop κ.α.) και ταυτόχρονα βιντεοσκόπησαν τον εαυτό τους με το βασικό τους κινητό.

4) Ζήτησα από τους χορωδούς να στείλουν το αρχικό αρχείο βίντεο μέσω wetransfer. Προσοχή, η μετατροπή και μεταφορά μέσω Messenger, δεν ενδείκνυται γιατί ρίχνει πολύ την ποιότητα.

5) Απομόνωση κάθε audio track, συγχρονισμός και μίξη μέσα σε ένα DAW, όχι στο video editor.

6) Συγχρονισμός των βίντεο και αποκλειστικό audio ό,τι φτιάξαμε πριν στο DAW.


Δεν είναι εύκολο στην αρχή, αλλά σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο. Προσωπικά μου πήρε πάνω από 100 ώρες το συγκεκριμένο, αλλά φαντάζεστε τον ενθουσιασμό μου που το μοιράζομαι με όλους. Καλή σας ακρόαση!

  • Like 7
  • Ευχαριστώ 1

Πρόταση

Σχόλια

Συγχαρητήρια! Είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα!

 

Για τον τόσο ακριβή συγχρονισμό στα αρχεία ήχου μεταξύ τους χρησιμοποιήσατε κάποιο plugin ή το κάνατε "χεράτα";

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε

Σας ευχαριστώ όλους για το καλό feedback!

Ο συγχρονισμός όλων των μερών έγινε χειροκίνητα. Το πρώτο φωνητικό track πήρε αρκετό χρόνο και ενδιάμεσα διαλείμματα μέχρι να βεβαιωθώ ότι ακούγεται συγχρονισμένο μαζί με το όργανο. Στην πορεία όσο πιο πολλά tracks συγχρόνιζα, τόσο πιο εύκολο γινόταν καθώς στην χορωδία ξεκαθάριζαν σημεία όπως είσοδοι, τονισμοί σε σύμφωνα και καταλήξεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε


IP.Board Videos by DevFuse


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.