Προς το περιεχόμενο

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  1. ΟΛΗ ΤΗΝ
    ΗΜΕΡΑ


    07 Μάρ 2024

    ΕΙΣΙΤΗΡΙA
    Ο πιανίστας, συνθέτης και καθηγητής στο φημισμένο Berklee College of Music, Λευτέρης Κορδής παρουσιάζει, το νέο του διπλό άλμπουμ “Aquarelles: Celebrating the Inner Child” σε μια και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα, την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στο Half Note Jazz Club.
    Το προτζεκτ είναι αυτοβιογραφικό και αποτυπώνει εμπειρίες τις οποίες έχει βιώσει και «δει» το γεμάτο σπίθα και ζωή «εσωτερικό παιδί» του συνθέτη, στη συναναστροφή του με καλλιτέχνες, δασκάλους/μέντορες, συγγενείς, όπως και σε φαινόμενα της ζωής. Αυτό το «παιδί» του οποίου η λάμψη σβήνει σταδιακά με την ενηλικίωση, κάποιοι άνθρωποι δεν το χάνουν ποτέ, ενώ κάποιοι άλλοι, το ξανα-ανακαλύπτουν για να τους μεταμορφώσει, να τους θεραπεύσει και να τους οδηγήσει σε μια ζωή γεμάτη χάρη, σοφία και φως.
    Στο δίσκο, που κυκλοφορεί επίσημα στις 3 Μαρτίου σε όλες τις πλατφόρμες από την Inner Circle Music του γνωστού σαξοφωνίστα Greg Osby, συμμετέχει μια ευρεία γκάμα σπουδαίων μουσικών, όπως ο Jerry Bergonzi, ένας από τους διασημότερους σαξοφωνίστες της τζαζ. Ο Edmar Colon, ο οποίος είναι πνευματικό παιδί του Wayne Shorter κι ενορχηστρωτής των Terri Lyne Carrington και Esperanza Spaulding. Ο Χάρης Λαμπράκης με τη μαγική πνοή του στο νέυ. Ο ελληνικής καταγωγής Lefteris Bournias σε διπλό ρόλο, παίζοντας ισάξια σε υψηλό επίπεδο κλασσικά κλαρινέτα και δημοτικό κλαρίνο και οι εξαιρετικοί μπασίστες Jorge Roeder και Brad Barrett και ντράμερς Eviatar Slivnik και Dor Herskovits.
    Ο Λευτέρης Κορδής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Έχει ηχογραφήσει 7 προσωπικά άλμπουμ και έχει σκιαγραφήσει μια μοναδική καριέρα, αναπτύσσοντας με ένα βιωματικό τρόπο, ένα ύφος το οποίο βασίζεται στα δημοτικά πανηγύρια στο συνοικισμό της Ελευσίνας, στην κλασσική παιδεία (σπουδές στο Εθνικό Ωδείο και Μουσικό Παλλήνης), στους Βυζαντινούς ψαλμούς που άκουγε από το Σμυρνιό παππού του και αργότερα στη τζαζ και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική στην Αμερική, όπου ζει τα τελευταία 21 χρόνια. Αυτά τα στοιχεία αποτέλεσαν μια σημαντική βάση και μουσική γλώσσα με τα οποία ο Λευτέρης έφτιαξε τη δική του μουσική γλώσσα αλλά και χρησιμοποίησε στις συνεργασίες του με διεθνείς μουσικούς όπως οι Steve Lacy, Sheila Jordan, George Garzone, Jerry Bergonzi, Μίκης Θεοδωράκης, κα.
    Έχει εμφανιστεί στο Carnegie Hall, Panama JF, Toronto JF, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και πολλούς συναυλιακούς χώρους μεγάλων Αμερικανικών πανεπιστημίων (BU, West Virginia, St. Louis, Overture Arts Center Madison, Virginia Comm, Jordan Hall). Έχει ανοίξει συναυλίες, παίζοντας συνθέσεις του για τους Chucho Valdes και Dianne Reeves.
     
    Στην παρουσίαση του δίσκου θα είναι μαζί του επί σκηνής οι :  Δημήτρης Τσάκας (σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο), Νεκτάριος Παπαγεωργίου (κλαρίνο, καβάλ), Κίμων Καρούτζος (κοντραμπάσο) και Αλέξανδρος Κτιστάκης (ντραμς, κρουστά). 
    Την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club.
     
    “Jazz today regularly takes its cue from global musical traditions. A prime example is the colorful, highly intelligent blend of modern jazz elements and aspects of Mediterranean folk song found on [Kordis’s album] Mediterrana.”
    Downbeat magazine – 4 stars
    lefteriskordis.com
     
    Info
    LEFTERIS KORDIS Quintet: AQUARELLES Athens Premiere
    ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 21:30
    Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310
    Τιμές εισιτηρίων: από 12 €
    ΕΙΣΙΤΗΡΙA
    Προπώληση εισιτηρίων:
    www.halfnote.gr   Πληροφορίες: 210 9213310
    *Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.
    *Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.
    *Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου