Προς το περιεχόμενο

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  1. ΟΛΗ ΤΗΝ
    ΗΜΕΡΑ


    08 Μάρ 2024      11 Μάρ 2024

    ΕΙΣΙΤΗΡΙA
    – THE UNIVERSE OF JAZZ FUTURE FROM A  MASTERFUL SAXMAN –   
         
    O σαξοφωνίστας Marcus Strickland μαζί με το απαράμιλλο κουαρτέτο του Twi–Life, έρχονται στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 8 έως και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.
    O Marcus Strickland είναι ίσως ο νεότερος master των πνευστών του 21ου αιώνα και πρωτοστατεί σ’ αυτό που σήμερα θεωρείται το παρόν και εν πολλοίς το μέλλον της δημιουργικής jazz.  Μαζί του σ’ αυτές τις πρώτες συναυλίες με την μπάντα του στην Αθήνα, το κορυφαίο δημιούργημά του εδώ και περίπου μία 20ετία, το κουαρτέτο του Twi–Life. Ένα σχήμα ταυτότητα της λεγόμενης Spiritual Jazz, ένα είδος που ενώνει ευρηματικά την jazz και το hard bop groove, με το hip hop, το jungle, το afrobeat, το funk, ή την rock και το beat σ’ ένα καμβά Αφρο-φουτουριστικό.
    Ο προταθείς για Grammy τενόρος σαξοφωνίστας Marcus Strickland γεννήθηκε στη Florida  το 1979 και με τον δίδυμο αδελφό του ντράμερ E J ανέπτυξαν το ενδιαφέρον τους για την μουσική από πολύ μικροί. Οι πρώτες του επιρροές ήταν ο Joe Henderson, o Wayne Shorter κι ο σπουδαίος δάσκαλος Whit Sidener που τον βοήθησε να τελειοποιήσει την τεχνική του.
    Με το ξεχωριστό του ταλέντο ως έφηβος ο Marcus “αντέγραψε” τις περίπλοκες αρμονίες του Parker και του Coltrane κι έμαθε την κουλτούρα του παιξίματος του σαξοφώνου, μέσω του Branford Marsalis. Είχε συμφοιτητή και κολλητό τον πιανίστα Robert Glasper και τον τραγουδιστή Bilal κι ένα καινούργιο είδος ήχου στην jazz αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά!  Ο Bilal τον γνώρισε στον παραγωγό J Dilla αλλά και στο hip hop σχήμα Slum Village που του διεύρυναν τους ορίζοντες σε ιδέες για το πώς να κάνει μουσική και να χρησιμοποιεί το beat.  Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε σαν μέλος της μπάντας του Tom Harrell, όταν μας εντυπωσίασε στην καταπληκτική συναυλία του Harrell με την .. Sheila Jordan!  Ήταν εκείνη η χρονιά που κυκλοφόρησε και το πρώτο του άλμπουμ, στο οποίο έπαιξε κι ο φίλος του Robert Glasper. Ενώ ξεκίνησε να περιοδεύει με την δική του μπάντα, άρχισε να διακρίνεται σαν “Rising Star of the year” ή “Βest new Artist” σε γκάλοπ περιοδικών. Χαρακτηριστικό της πρώτης επαγγελματικής περιόδου του Marcus,  ήταν η τελειοποίηση στο σαξόφωνο και το παίξιμο του Bebop. Με τις συνεργασίες του με τον Roy Haynes,  με τον “Tain” Watts, ή τον Chris Dave, τον McCoy Tyner, τον  Wynton Marsalis ακόμη και με τον Mos Def κατάφερε να καθιερωθεί σαν ένας νέος sax master! Ο σπουδαίος Christian ΜcBride,  το 2017  τον κάλεσε να ενσωματωθεί στο καινούργιο New Jawn κουαρτέτο του. O Strickland και οι Twi–life με τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο “The Universe’s Wildest Dream” – που δούλεψαν στην πανδημία – καθιερώνονται σαν ένα από τα αυθεντικά “prog” σχήματα.
    Στην περιοδεία του στην Ευρώπη και στις συναυλίες του στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 8 έως και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, o Marcus θα έχει στην παρέα αυτή τον σπουδαίο μπασίστα Dion Kerr, την κολώνα των Twi–Life, Mitch Henry στα πλήκτρα και το Hammond και τον κορυφαίο ντράμερ Terreon Gully τον αποκαλούμενο και “Tank”!
    Μια μπάντα δηλαδή, που αποτελεί την επιτομή της future jazz και θα είναι κοντά μας,  εκεί, σε απόσταση αναπνοής!
    www.marcusstrickland.com
     
    Marcus Strickland – saxophones
    Mitch Henry – keyboards & Hammond
    Dion Kerr – bass
    Terreon Gully – drums
     
    Info
    MARCUS STRICKLAND TWI-LIFE
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 – ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
    Έναρξη  Παρασκευή & Σάββατο 22:30, Κυριακή & Δευτέρα 21:30
    Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310
    Τιμές εισιτηρίων:  από  20€
    Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/marcus-strickland-twi-life/
     


    ΕΙΣΙΤΗΡΙA
    Πληροφορίες: 210 9213310
    *Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.
    *Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.
    *Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.




    Πληροφορίες εκδήλωσης


    Live Σχόλια · Κριτικές
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου