Προς το περιεχόμενο

dj_pns

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    192
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από dj_pns

  1. Ψάχνοντας τες λίγο παραπάνω στο youtube, βρήκα αυτό... έκλαψα! 😅

     

     

    Μου άρεσε πολύ η ST-25th ειναι η αλήθεια και είμαι στην φάση αναζήτησης μιας δεύτερης φθηνής/backup κιθάρας... Οσο την τιμή βέβαια δεν ξέρω, παίζει και η CORT G250 στα 240€ όπως και η πιο φθηνή Harley Benton ST-90 Swamp Ash στα 175€ ... Είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή της, η κάνω λάθος?

     

  2. Καλησπέρα και Χριστός ανέστη!

     

    Μετά απο μια βόλτα στα μαγαζιά την περασμένη εβδομάδα, δοκίμασα μερικές κιθάρες απο 200€ μέχρι 900€, yamaha, ibanez, takamine, μια seagull, cort δεν βρήκα δυστυχώς την OC που ήθελα. 

     

    Βγαίνοντας απο τα μαγαζιά έχοντας δοκιμάσει πλέον μερικές κιθάρες, τελικά το είδα λίγο αλλιώς το θέμα. 

    Να ξεκινήσω με το οτι προφανώς η seagull που είχε 900€ ηταν σαφώς καλύτερη και σε feel και σε ήχο και σε όλα απο την ibanez με τα 200€ ας πούμε αλλα η αλήθεια είναι δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο θα παίζω όντως με την ακουστική κιθάρα η θα περνάει το 80% του χρόνου της στο stand και θα παιζω μια φορα την εβδομάδα μερικές συγχορδίες.

     

    Λεω να πάρω κάτι με 150-200€ (η και μεταχειρισμένο ακόμα για καλύτερο value for money) και αμα δω οτι παίζω παραπάνω απο όσο νόμιζα, τότε να πάρω και μια καλύτερη ακουστική.

     

    Εχω καιρό στο μυαλό μου να πάρω ακόμα μια φθηνή "strat" κάτι σε yamaha pacifica π.χ. μεταχειρισμένη με κανενα 150άρι κυρίως για να μην κουβαλάω στα μαθήματα ή σε κάποιο φίλο την fender γιατι είμαι με μηχανάκι συνήθως, όπως επίσης και ενα μικρό ενισχυτάκι μπαταρίας (το blackstar fly 3 bluetooth charge) για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οπότε με τα 500-550 που θα έδινα για μια ακουστική θα καλύψω και τα 3 κομμάτια του εξοπλισμού που ήθελα: Aκουστική κιθάρα, ηλεκτρική "του πεταμού" και ενισχυτάκι μπαταρίας!

     

  3. Εγώ παντός είχα συνδρομή και στο songsterr αλλα και στο ultimate guitar, τα κράτησα 2-3 μήνες και τα ακύρωσα γιατί παρατήρησα λάθη σε κομμάτια και τα official του ultimate guitar απορώ πραγματικά αν είναι όντως τα official. Με τον φόβο να μάθω κάτι λάθος λοιπόν στην αρχή, και μετά που έκανα αναζήτηση κτλπ αν όντως το tab που βλεπω δεν έχει κάποιο λάθος, βαρέθηκα και σαν μη-έμπειρος που είμαι κιόλας, τα ακύρωσα και τα 2.

     

    Το youtube ειναι γεμάτο! Και ακόμα και patreon να μην θέλεις να γίνεις, εφόσον είναι τζάμπα τα tabs στο βίντεο, μπορείς να ξοδέψεις λίγο χρόνο να το αντιγράψεις εσύ το tab εαν το θες σε pdf οπωσδήποτε. Λογικό να μην είναι όλα τζάμπα, κανένας μας δεν θα έδινε την δουλειά του τζάμπα εφόσον ηταν καλή και σωστή! Ενα ταλιράκι τον μήνα που ζητάνε οι περισσότεροι  δεν είναι τίποτα για τόσο υλικό και τόσο κόπο που κάνουν σε video, tabs κτλπ.

     

    Όλα αυτά με την προυπόθεση οτι το κανάλι είναι κάποιο αξιόλογο όπως το απο πάνω π.χ. γιατι είχα γίνει patreon και σε ενα Ελληνικό παλιότερα και πραγματικά κρίμα. Όχι για το ταλιράκι που έδωσα, κρίμα για την κοροϊδία στην ουσία γιατι ούτε ολοκληρωμένα ή σωστά ήταν, μερικά τα είχε σε pdf, μερικά στο σημειωματάριο σε .txt ότι να ναι και γραμμένα όπως να ναι, σου εβγαιναν τα μάτια... Μέχρι και μερικά γραμμένα σε τετράδιο με στυλό και φωτογραφία απο το κινητό είχε!  😅

    • Ευχαριστώ 1
  4. 35 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

    Η συγκεκριμένη από ότι βλέπω  δεν είναι μασίφ στα πλαϊνά και πίσω. Η επόμενη  είναι a5r.

    Παντως αν έδινα 1000 για ακουστική θα πήγαινα σίγουρα σε μια κινεζική μάρκα ονόματι Merida.

    https://a.aliexpress.com/_msRH0dm

     

    Αμα δεις στα χαρακτηριστικά του thomann κατω κατω γράφει solid, ασχετα που στην περιγραφή δεν γράφει. Απο εκει το εψαξα στο internet τα χαρακτηριστικά της και είναι solid!

     

    https://europe.yamaha.com/en/products/musical_instruments/guitars_basses/ac_guitars/a_series/a3.html

     

    Δεν μπορώ να καταλάβω ωστόσο εαν κάνεις πλάκα για το να ξοδέψω 1200 ευρώ σε κιθάρα στο Aliexpress η αν το λες σοβαρά 😋

    32 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Είχα πάει και την είχα δοκιμάσει κάποτε στον Νάκα.

    Η αλήθεια είναι ότι την περίμενα καλύτερη, χωρίς να είναι κακή βέβαια.

    Νομίζω ότι ο ηλεκτρικός της ήχος, είναι καλύτερος από τον ακουστικό (κατ' αναλογία εννοείται).

     

    Την έχει απο οτι βλέπω αλλα μόνο με παραγγελία ρε γμτ.

    • Like 1
  5. Μια yamaha με έχει τρελάνει κι εμένα εδώ που τα λέμε με μασίφ παλίσανδρο back and sides αλλα έχει 1050 ευρώ η άτιμη... και για να πω την αμαρτία μου, οι αγαπημένες μου εμφανισιακά είναι οι yamaha! Ηταν η πιο ακριβή στην λίστα μου η συγκεκριμένη πρίν αποφασίσω να ρίξω το budget μου απο το χιλιάρικο.

     

    https://www.thomann.de/gr/yamaha_a3r_are_tbs.htm

  6. 8 λεπτά πριν, CHRIS P είπε

    Καλησπέρα,είμαι κάτοχος εδώ και κάτι μήνες αυτής εδώ της ηλεκτροακουστικής Cort: https://www.cortguitars.com/product/item.php?it_id=1578552456#tab_Features .Είναι μια κιθάρα του 500ρικου ,όμως όταν μου ήρθε το μανίκι της ήταν σε κακά χάλια , χρειαζόταν αμέσως μάστορα για να παίξει . Μετά από ένα τρέξιμο σε άλλη πόλη για καλό μάστορα η κιθάρα κελαηδάει, αναδείχθηκε η ποιότητα κατασκευή στης και γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.Όμως ήθελε κατευθείαν set up ,παρόλο που έχω αγοράσει πιο φθηνές κιθάρες και ήταν σε καλύτερη κατάσταση.  Ο μάστορας μου το απέδωσε στις συνέπειες τις κρίσεις του covid-19 και ότι εξαιτίας της πανδημίας έπεσε η ποιότητα στους κατασκευαστές.Αυτό βέβαια σε Harley Benton ηλεκτρική  ,δεν το είχα . Εν κατακλείδι οι Cort είναι πολύ καλές κιθάρες ,να την πάρεις και να την ευχαριστηθείς.  

     

    Η αλήθεια είναι οτι δεν με ενοχλεί να θέλει setup, το πιο πιθανό νομίζω είναι να θέλει setup αν τελικά πάρω κιθάρα απο το internet, ποσο μαλλον με τις διαφορές στις θερμοκρασίες απο χώρα σε χώρα την μεταφορά κτλπ, μικρό το κακό! Εδω η strat μου που την πήρα απο τον Ριχαρδο και υποτίθεται την είχε και σεταρισμένη, πάλι σετάρισμα ήθελε...

     

    10 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Λέω να μην ξεκινήσεις με βάση τα specs.

    Αν όμως από τις δοκιμές καταλήξεις σε 2-3 ή και 4 κιθάρες, που είναι περίπου στην ίδια τιμή και σου κάνουν, τότε ναι, θα βάλεις και τα specs στο παιχνίδι.

     

    Αυτό θα κάνω για αρχή. Θα πάω να δοκιμάσω κιθάρες απο 400 μέχρι 700 ευρώ και αν δεν μου αρέσει καμία τότε θα πάρω απο e-shop την Cort gold A6 που φαίνεται να έχει τα καλύτερα specs να τελειώνω. Μην το κάνω και επιστήμη. Μιά κιθάρα είπα να πάρω ο έρημος και έχω καεί google εδώ και 4 μέρες 😋

    • Like 1
  7. 1 λεπτό πριν, fusiongtr είπε

    Αυτήν στο plus4u που πριν λίγο την είχε 660€, τώρα την δίνει "εξαντλημένη".

    Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα την φέρει πάλι, και ειδικά σε αυτή την τιμή, άσχετα με το τι σου είπαν στο τηλέφωνο.

     

    Και θα επιμείνω εγώ, Θεσσαλονίκη είσαι, δεν είσαι στα άσπρα χώματα, πήγαινε και δοκίμασε κιθάρες εκεί.

    Ότι specs και να έχουν.

    Μπορεί να εκπλαγείς από τον ήχο μιας που πχ δεν έχει μασίφ ξύλα, ή είναι φθηνή.

    Αν σου κάνει αυτή γιατί να δώσεις περισσότερα χρήματα?

    Όποια σου κάτσει ηχητικά και παιχτικά (αφού μπορείς να καταλάβεις τις κακές κατασκευές), και ειδικά πάνω σου, πάρτην.

     

    Δεν πα να 'ναι Guild, Yamaha, Takamine, Cort, Walden, Sigma, Seagul, Lag, Ibanez, κλπ.

    Tώρα το είδα. Οτι να ναι. Καλα καταλαβα στην αρχη οτι το περίεργο βρωμάει απο μακρυά. Η χαμηλότερη τιμή τώρα είναι στο e-shop.gr με 719 ευρώ. 

     

    Λες να παίξω έτσι μπαλίτσα, ε? Να παω να δοκιμάσω ότι έχουμε εδώ στο "χωριό" μας και να πάρω οτι μου φανεί εμένα καλύτερο και να μην το πάω με βάση specs? 

     

    Θα περάσω ξανά όπως και να'χει μια βόλτα απο εβδομάδα στον Ριχάρδο που πήρα και την stratocaster μου, τον Νάκα αλλα θα πάω και απο τον Ζάχο μπας και βρώ κάτι με λιγότερα λεφτά και μου αρέσει όπως είχαμε πάρει με τον φίλο μου εκείνη την Vintage που για 140 ευρώ μου φάνηκε πολύ καλή! 

    • Like 1
  8. Το λοιπόν, λεω να βάλω ενα ταβάνι στο budget μου 650-700 το πολύ όμως γιατι πάλι βλέπω κιθάρες με 500 και κιθάρες με 1000 οποτε άκρη δεν θα βγεί έτσι... μάλλον με βλέπω ή για εδώ

     

    https://www.thomann.de/gr/cort_core_dr_amh.htm

     

    ή για εδώ εφόσον την βρήκα 140 ευρώ πιο φθηνά απο τον Θωμά και μπαίνει πλέον στο budget μου

     

    https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=106014860&ref=skroutz&skr_prm=WyI1ZjIzNzNhNi1lNzNlLTQ5M2MtODhiZS1lNmZmNGY2ZWY2M2MiLDE2ODExMzk5MTQwNjgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

     

    Απο οτι βλεπω η gold σειρα περα το καλυτερο quality control και την "χειροποιητη" δουλεια στα τάστα που τουλαχιστον ετσι διαφημίζουν έχει και καλύτερο σύστημα με pickups (εχει και tuner που θα μου ηταν βολικό είναι η αληθεια) αλλα και καλύτερης ποιότητας ξύλα. Επίσης, είναι το grand audiorium σχήμα που μου άρεσε περισσότερο και όχι dreadnought.

     Υπάρχει κανένας λόγος λοιπόν να τσιγκουνευτώ 150 ευρώ παραπάνω που κοστίζει σε σχέση με την πρώτη τωρα που την βρήκα και φθηνότερα?

  9. 1 λεπτό πριν, fusiongtr είπε

     

    Δεν αμφισβητώ τις "μαστορευτικές" :classic_biggrin: σου ικανότητες.

    Αλλά αμφιβάλλω ότι εκεί στην Yamaha (όπου και να φτιάχνεται η κιθάρα, μάλλον Κίνα ή Ινδονησία) έχουν διαφορετικά τάστα για κάθε μοντέλο, λογικά παίρνουν παρτίδες και τα βάζουν σε κάποιες κατηγορίες μοντέλων.

    Οπότε μου κάνει εντύπωση αυτό που λες.

    Μπορεί βέβαια να έπεσες σε αστοχία υλικού, δεν ξέρω.

     

    Καλα εννοείται αυτό οτι μπορεί να έπεσα εγώ σε ελλατωματική παρτίδα στα τάστα, εξάλλου σε τέτοια φθηνά όργανα μαζικής παραγωγής με μηδενικό quality control δεν είναι καθόλου απίθανο θα έλεγα! Μακάρι να έπεσα εγώ σε κακιά παρτίδα βασικά γιατι είναι κρίμα, ο ήχος της ήταν όντως γεμάτος, μπαμπάτσικος και ωραίος! 

     

    Δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να ασχοληθώ να αλλάξω τάστα και σε αυτήν, στην squier μου πήρε 4-5 γεμάτα απογεύματα για να την τελειώσω προσεκτικά και όμορφα οπότε καταλαβαίνεις .... απλα την πούλησα όπως την πήρα 😆

  10. Οχι παιδιά, πραγματικά καμια σχέση, το υλικό στα τάστα εκείνα ηταν ότι χειρότερο, trust me αλήθεια ξέρω να ξεχωρίζω το καλό υλικό απο το μάπα. 

     

    Το σετάρισμα ηταν μια χαρά, δεν μιλάω για fret buzz η πολυ high action κτλπ. Τα υλικά απλά ήταν αστεία. Πηγαμε πέρισυ και πήρε μια ακουστική ενας φίλος απο τον Ζάχο, μια μάρκας Vintage, στα 140 ευρώ, η διαφορά ήταν μέρα με νύχτα και λίγα λέω! 

     

    Μάλιστα, για να σας πείσω, στην πρώτη μου κιθάρα μια squier strat είχα αλλάξει τα τάστα μόνος μου γιατι πιάνουν τα χέρια μου και μου αρέσει να μαστορεύω γενικά ( 100 ευρω κιθαρα, οτι και να γινοταν ... κλάιν μαιν) και την πήγα σε μάστορα να μου την σετάρει αυτός μετά την αλλαγή για να δω / μάθω και 2-3 πράγματα απο επαγγελματία στο θέμα σετάρισμα και δεν το πίστευε οτι τα άλλαξα εγώ.

     

    Έμπειρος παίκτης ΔΕΝ είμαι, αλλα με τα υλικά-μαστοριλίκι και πάει λέγοντας δώξα τον θεό το'χω 😋 Μακριά απο εκείνη την κιθάρα κατα την άποψη μου! Απορώ πραγματικά και με τα καλα reviews που βλέπω οτι εχει στο skroutz, θα εβγαζαν νοημα μονο εαν ηταν όλοι αρχάριοι η δεν ειχαν πιασει αλλη κιθάρα.

     

     

  11. Πολύ καλό για να ήταν αληθινό. Πέρα οτι ενημέρωσαν την τιμή στα 660 μου είπε οτι θέλει 1 μήνα να έρθει και πρέπει να την πληρώσω απο τώρα επειδή είναι πανω απο 500 ευρώ δεν μπορώ να την πληρώσω αντικαταβολή οταν παω να την παραλάβω απο το κατάστημα. Πάλι βγαίνει 140 ευρώ πιο φθηνά απο thomann όμως. Απλα δυσκολα θα δεσμεύσω σχεδόν ενα μηνιάτικο για μια κιθάρα που δεν ξέρω αν κάνει όντως 30 ημέρες να έρθει αλλα μια στραβη να γίνει τα λεφτα θα κάνουν 1.5 - 2 μήνες να μου επιστραφούν. 

    • Συμφωνώ 1
  12. 18 λεπτά πριν, odis13 είπε

     

    Να, βλεπεις καθε φορα που γινεται συζητηση για ακουστικες κιθαρες καταληγω να κραζω αυτους τους τυφλοσουρτες και αυτος ακριβως ειναι ο λογος. 

     

    Οι διαφοροι τυποι κιθαρας (OM, dread κλπ) εχουν ο καθενας τα δικα του χαρακτηριστικα, τα οποια συχνα δεν περιγραφονται απλα με ορους eq, και σιγουρα δεν υπαρχει κιθαρα καταλληλη μονο για fingerpicking ή μονο για strumming. Υπαρχουν ηχοι και χαρακτηρες, με τον καθε τυπο να εχει τον δικο του. Ο ηχος μιας fingerpicked OM ειναι ο ηχος μιας fingerpicked OΜ, ειναι διαφορετικος απο μιας fingerpicked dread, end of story - τα καλυτερος/σωστοτερος κλπ να τα ακους βερεσε. Το θεμα ειναι να μπορεις να αναγνωριζεις την γκαμα ηχων που ο καθε τυπος μπορει δυνητικα να σου προσφερει ωστε να ξερεις που να κατευθυνεις τις επιλογες σου (σε συνδυασμο προφανως με το τι σου αρεσει εμφανισιακα και βολευει παικτικα).

    Τουτεστιν, μην αποφασισεις οτι θα ριξεις ακυρο σε μια κιθαρα που βρηκες και σου αρεσε επειδη διαβασες καπου οτι οι OM ειναι για fingerpicking και εσυ θες να παιζεις με πενα. Επισης, απο την OM ως την Grand Auditorium ειναι μισο τσιγαρο δρομος, ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα αυτες οι κιθαρες οποτε μη νομιζεις οτι απλα και μονο επειδη αλλαξε η λεξη στο body size spec θα εχεις ξαφνικα τουμπανα μπασα. Οι διαφορες που μπορει να εχουν κατα τα αλλα στην κατασκευη τους θα εχουν τρομερα μεγαλυτερη επιπτωση απο το οτι πχ μια GA μαλλον θα ειναι λιιιιγο πιο παχια απο μια OM. Oι Dreadnought απο την αλλη, εχουν τελειως διαφορετικο χαρακτηρα - δεν ειναι απλα μια OM με καλυτερα μπασα, ειναι τελειως διαφορετικη.

     

    Αν τα βαλεις ολα αυτα κατω, κανεις το ψαξιμο σου και αποφασισεις οτι οντως μια dread θα σου εκανε παραπανω απο μια OM, φυσικα και να κανεις την αλλαγη. Αλλα μην αποφασισεις με βαση τετοιους τυφλοσουρτες αν δεν εχεις εσυ ηδη στο κεφαλι σου μια σχετικα ξεκαθαρη εικονα του πως ακουγεται μια OM και πως μια dreadnought.

    Aν θες να παρεις μια ιδεα περι OOO, OM, Dread κλπ τσεκαρε το παρακατω (για να βλογησω και τα γενια μου). Τα βιντεακια νομιζω θα σε βοηθησουν να καταλαβεις τις διαφορες στον χαρακτηρα σε ενα βαθμο. 
     

     

     

    Θεούλης. Σας ευχαριστώ όλους παιδιά πραγματικά! Πολύ χρήσιμα όλα αυτά.

     

    Οσο για το θέμα με τον Νάκα, ξέρω ότι δεν έχει όλα τα προιόντα που είναι στο site στα μαγαζιά αλλα ούτε τα μισά, βέβαια δεν εχω ρωτήσει εαν γίνεται να μου φέρουν κάποιο όργανο μόνο για να το δοκιμάσω. Θα το ρωτήσω εαν βρώ κατι που να μου αρέσει αλλα μόλις μπήκα ξανά Νάκα και Ριχάρδο και δεν έχουν τίποτα το σπουδαίο.

     

    Μπήκα όμως στο e-shop και στην plus4u επειδή όταν δούλευα στο e-shop θυμήθηκα οτι εκεί είχα δει τις cort κιθάρες γιατι τις φέρνουν και δείτε εδώ τι βρήκα... Την Cort GOLD A6 στα 550 ευρώ απο  800 που την έχει ο Thomann.

     

     https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=106014860&ref=skroutz&skr_prm=WyI1ZjIzNzNhNi1lNzNlLTQ5M2MtODhiZS1lNmZmNGY2ZWY2M2MiLDE2ODExMjY2NTk3NTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

     

    Λεω να πάρω τηλ. να ρωτήσω εαν όντως είναι αυτή η τιμή γιατι μπορεί να ειναι και λάθος, είναι λίγο too good to be true γιατι στο e-shop.gr την έχουν στα 720 ευρώ (e-shop και plus4u είναι η ίδια εταιρία)

     

    edit: πήρα τηλ. και η τιμη ειναι οντως αυτή, απλα περιμενω τηλ. πισω να με ενημερώσουν για την διαθεσιμότητα της κιθάρας γιατι μου ειπε υπαρχει περιπτωση να μην ειναι διαθεσιμη. Σε περίπτωση που είναι διαθέσιμη στα 550 ευρώ τι λέτε? Προχωράω? 250 ευρώ κάτω απο thomann το λες και black friday 😋 Δεν θέλω να κάνω βιαστική επιλογή απλα, αυτό είναι το θέμα, αν και δεν νομίζω στην ουσία να "μετανιώσω" μετά με μια τέτοια κιθάρα.

  13. 12 λεπτά πριν, odis13 είπε

    Ναι, εχει και χρονια μαλιστα...δε ξερω πως/γιατι αλλα το μαγαζι εκλεισε και εχει ανοιξει ενα αλλο στη θεση του που δεν ξέρω αν σχετίζεται καπως.

     

    Αμα λέτε το γνωστό μαγαζάκι κοντά στην καμάρα, τότε ναι έχει χρόνια! Είχα πάρει κάποτε ενα πικάπ απο αυτό το μαγαζί όταν πήγαινα πρώτη γυμνασίου μαζί με εναν φίλο, το θυμάμαι σαν χθές! 😅

     

    Γενικά εδώ πάνω στο χωριό μας την Θεσσαλονίκη οι επιλογές μας είναι περιορισμένες στο να δοκιμάσουμε κάτι και αν είσαι και λίγο περίεργος σαν εμένα με το χρώμα με το ένα με το άλλο ειναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βρείς να δοκιμάσεις αυτό που όντως θέλεις..

     

    Οσο για την cort core OC -SP που μου είχε αρέσει, το σχήμα της είναι OM το οποίο διάβασα είναι πιο suitable για fingerpicking και οχι τοσο για strumming και οτι του λείπει μπάσο και ένταση, οπότε αποφάσισα να πάω μόνο σε grand auditorium ή dreadnought (με cutaway) σχήματα οπότε πλέον παίζω μπάλα εδώ:

     

    https://www.thomann.de/gr/cort_core_dr_amh.htm

     

    https://www.thomann.de/gr/cort_gold_a6.htm

     

    Η δεύτερη ξεφεύγει λίγο, αλλα αμα δείτε τα χαρακτηριστικά στο site της cort πιστεύω οτι μόνο χαμένα δεν θα πάνε τα παραπάνω λεφτά. Μέχρι και handmade fret treatment κάνουν στην gold σειρά τους βλέπω τώρα. Ωραία πράγματα. 

     

     

  14. 33 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Μόνο μια επισήμανση/πρόσθεση στα όσα σωστά (κατά την γνώμη μου) είπε ο Οδυσσέας από πάνω.

    Μην κοιτάς μόνο τα specs.

    Ναι, παίζουν ρόλο και μεγάλο μάλιστα.

    Αλλά πρώτα από όλα έρχεται η κατασκευαστική αρτιότητα.

    Και αυτό, ειδικά σε ακουστικά όργανα, μπορεί να έχει μεγάλες αποκλίσεις από όργανο σε όργανο, ακόμα και στο ίδιο μοντέλο.

    Γι΄αυτό πήγαινε και δοκίμασε κιθάρες που έχουν τα specs που σου κάνουν.

    Όποια σου κάτσει, θα είναι η εκλεκτή.

     

    Ευχαριστώ!

     

    Παιδιά μακάρι να ήμουν κάπου που να μπορούσα να δοκιμάσω τις κιθάρες. Για Θεσσαλονίκη που μένω δεν το συζητάω κάν αλλα καμία απο τις 3 δεν υπάρχει ούτε καν στην Αθήνα. Μόνο Thomann. Θα είναι λίγο γουρούνι στο σακί η αγορά. Δεν έχω εμπειρία με ακουστικές αλλα σίγουρα θα είναι καλύτερη απο την yamaha f310 που είχα, όποια και αν πάρω! Θεσσαλονίκη λίγο εχω τριγυρίσει τα μαγαζία αλλα καμία δεν ήταν όπως την ήθελα χωρίς να φτάνει στον θεό το budget. Η μία δεν είχε cutaway, η αλλη ηταν πολυ μεγαλη dreadnought και οι περισσότερες ήταν στο κλασσικό απλό natural χρώμα που δεν με τραβάει γενικά.

  15. 11 λεπτά πριν, odis13 είπε

    Εχω μερικα points:

     

    Πρωτον, μπορεις πλεον να βρεις καποιο αξιοπρεπες οργανο (ειδικα σαν πρωτο οργανο, με τις απαιτησεις και προσδοκιες που αυτο συνεπαγεται) και με λιγοτερα λεφτα απο τα 700 ευρω που ανεφερες αρχικα. Δεν υπαρχει δηλαδη επιτακτικη αναγκη να πιασεις budget χιλιαρικου για να παρεις κατι αξιοπρεπες, αν δεν σου το επιτρεπει το budget σου ή αν απλα δεν σου καθεται το να δωσεις τοσα λεφτα για "δευτερευον" οργανο μη σκας - κοιταξε ενα ευρος οικονομικο στο οποιο εισαι ανετος και κατι θα βρεις. Ειχε γινει προσφατα μια αρκετα μεγαλη συζητηση για σχετικα φτηνες ακουστικες κιθαρες οπου ειχαν αναφερθει αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα που ισως θες να ριξεις μια ματια.

     

    Δευτερον, ισχυει σε γενικες γραμμες το ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Μια κιθαρα του χιλιαρικου μπορει να εχει τρομερα αισθητη διαφορα με μια των 600 ευρω, αναλογικα ισως πολυ μεγαλυτερη απ'οτι η διαφορα μεταξυ πχ δυο Mexico Fender στα 600 και 1000 ευρω. Υπο αυτη την εννοια, αξιζει να κοιταξεις σε οσο υψηλοτερο budget επιτρεπουν οι περιστασεις σου. Αν εχεις το ευρος να πας στο χιλιαρικο, και αν δοκιμασεις οργανα στα 500-1000 ευρω και δεις εμφανεις διαφορες που δικαιολογουν την τιμη τοτε να πας στο χιλιαρικο, δε θα το μετανοιωσεις. Αλλα μην πας μονο και μονο γιατι σου ειπαν οτι ο,τιδηποτε πιο κατω ειναι χασιμο χρονου - οπως ειπα βρισκεις μια χαρα οργανα και πιο κατω. 

    Τελος, δε θελω να σε παρω στο λαιμο μου γιατι δεν εχω εμπειρια με τις ακριβοτερες Harley Benton, αλλα γενικα οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι. Η συγκεκριμενη που βρηκες ειναι (imho) υπερβολικα φτηνη για κιθαρα που εχει και full solid κατασκευη, και πιο advanced ηλεκτρικα (σε σχεση με το Fishman Sonitone πχ που θα δεις συνηθως), και στοιχεια που περιπλεκουν την κατασκευη (arm bevel, full wooden binding κλπ). Ξαναλεω, δεν εχω ο ιδιος εμπειρια απο τη συγκεκριμενη και ουτε εχω ακουσει κατι απο αλλους, μιλαω με βαση γενικων γνωσεων και μπορει να κανω λαθος, μπορει να ειναι το καλυτερο value for money που εχει υπαρξει σε ακουστικη κιθαρα. Αλλα αν επρεπε να πονταρω καπου, θα πονταρα στο οτι καποιο λακο εχει η φαβα.

     

    Λοιπόν, αποφάσισα γενικά να μην δώσω χιλιάρικο και έκανα μια αναζήτηση σήμερα με τις πιο φθηνές solid wood κιθάρες. Οπως λες, βρίσκεις μια χαρά όργανα με λιγότερα λεφτά και αυτό κατάλαβα σήμερα. Επίσης, αποφάσισα να μην κολλήσω τόσο στο θέμα μάρκα όπως κοιτούσα takamine στην αρχή π.χ. αλλα να επιλέξω μια ακουστική με τα καλύτερα χαρακτηριστικά για τα λεφτά της, ασχέτος μάρκας. Αν βγάλουμε την harley benton (που δεν νομίζω να έχει καποιο λάκο η φάβα, απλα γενικά οι τεράστιες ποσότητες που φτιάχνει ο thomann, του επιτρέπουν να παίρνει υλικά πολύ φθηνά στις ποσότητες που τα αγοράζει) εχω βρεί αυτήν εδώ

     

    https://www.thomann.de/gr/cort_core_oc_sp.htm

     

    Η αλήθεια είναι οτι την cort την έβλεπα γενικά σαν μάρκα αλλα νόμιζα ηταν κάτι τυπου harley benton μέχρι που το έψαξα σήμερα καλύτερα και απο οτι φαίνεται δεν εχει καμια σχέση. Είναι περίπου 70 ευρώ πιο ακριβή απο την harley benton, ασήμαντο ποσό είναι η αλήθεια μόνο και μόνο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο οτι ... δεν πήρα harley benton 😅

     

    Τι λέτε?

     

    Θα κάτσω να διαβάσω και τι προτείνουν στο thread να δώ μηπως μου αρέσει και απο εκεί καμία! 

     

  16. Υπάρχει και σε Harley Benton κατι παρόμοιο με solid ξύλα, αλλα μου κακοφάνηκε που το fretboard και το bridge ειναι συνθετικά υλικά και όχι ξύλο, μου γλυτώνει όμως 400+ ευρώ. Υπάρχει περίπτωση να είναι καλή επιλογή κατι τέτοιο η να πλησιάζει έστω και λίγο στις άλλες που αναφέρθηκαν?

     

    https://www.thomann.de/gr/harley_benton_clc_650sm_ce_vs_solid_wood.htm

  17. 1 ώρα πριν, ECC803s είπε

    Ξέρω ότι φαίνονται έτσι κι αλλιώς πολλά λεφτά αν δεν είναι το βασικό σου "αγώνισμα" ΑΛΛΑ αν το 700άρι μπορεί εν καιρώ να γίνει χιλιάρικο, ξεκίνα έτσι.

    Σκέφτομαι κυρίως τις ούμπερ σέξι Yamaha (ειδικά τις μη-dreadnought, εδώ μάλλον έχουμε τον ίδιο ωροσκόπο) που μπορούν να βρεθούν εκεί γύρω. Δεν είναι οι μόνες βέβαια.

     

    Μια στοιχειώδης ακουστική κιθάρα είναι επένδυση για την ψυχή, τί να λέμε. Κι αν αργότερα θες ή πρέπει να τη δώσεις, αν μιλάμε για solid back & sides-καλή εμφανισιακή κατάσταση-άντε και μάρκα που να μετράει, θα φύγει αργά ή γρήγορα και εσύ το μόνο που θα έχεις πάθει θα είναι ένα πολύ λογικό "νοίκι" για το διάστημα της συμβίωσης.

     

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ, σαν επένδυση!

    Μιας και ανέφερες solid, τι λές για την συγκεκριμένη κιθάρα?

    https://www.thomann.de/gr/dangelico_excel_gramercy_autumn_burst.htm

    Με βάση τα χαρακτηριστικά, δεν φαίνεται καλύτερη και απο τις 3 που ανέφερα ? 

     

     

    • Like 1
  18. Καλησπέρα συμφορουμίτες! 

     

    Θα ήθελα τις τετραπέρατες γνώσεις σας παρακαλώ στο να με βοηθήσετε να αγοράσω μια ηλεκτροακουστική κιθάρα! 

     

    Να πω 2-3 πράγματα, καταρχήν μαθαίνω ηλεκτρική κιθάρα, κυρίως rock / blues,  έχω μια fender player series stratocaster που αυτό είναι το main και το μόνο οργανο μου. Υπήρχαν όμως οι φορές που απλα ήθελα να πιάσω μια ακουστική και να παίξω εκεί κάποιο κομμάτι, Ελληνικό π.χ. που μου αρέσουν αρκετά παλιά κυρίως κομμάτια, όπως επίσης και οι φορές που ερχόταν σπίτι μου κανενα φιλαράκι κιθαρίστας και λέγαμε "ε ρε να είχαμε μια ακόμα κιθαρούλα τώρα να παίζαμε μαζί!

     

    Έτσι λοιπόν πήρα μια Yamaha F310 με λιγο κατι παραπάνω απο 120 ευρώ και έτσι όπως την πήρα την πούλησα, δεν ξέρω εαν φταίει που έχω συνηθήσει στην ηλεκτρική μου που είναι όργανο άλλης κατηγορίας τιμής, αλλα ενώ ο ήχος της μου φαινόταν ΟΚ, το παίξιμο ηταν σχεδόν "αποκρουστικό" σαν να σου έλεγε άσε με ήσυχη στο stand μου για ομορφιά. Οταν ακουμπούσε η χορδή στο τάστο ήταν σαν να ένιωθες το φθηνό τους μέταλλο να φθείρεται σε κάθε άγγιγμα, χωρίς υπερβολές και δεν είμαι κανένας που παίζει σαν τον godzilla, πολυ "χαλαρό" είναι το παίξιμο μου. Επίσης, το σχήμα της το κλασσικό dreadnought χωρίς καν cutaway μου φάνηκε σαν να κρατάω κοντραμπάσο ερχόμενος απο την stratocaster μου. 

     

    Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, θα ήθελα μια κιθάρα όχι dreadnought, με cutaway, να μην δώσω όμως και παραπάνω λεφτά απο 700 που έδωσα για την stratocaster μου, καθώς δεν είναι καν το main οργανο μου η ακουστική. Α, και να έχει και pickups καλο θα ήταν εφόσον θα δώσω τόσα λεφτά! Παίρνω κάποια αξιόλογη με 700 ευρώ? Έχω βρεί αυτην εδώ που είναι και κουκλί:  https://www.thomann.de/gr/takamine_gn75cewr.htm  

     

    Επίσης, παρατηρώ οτι με αυτό το budget δεν παίρνω made in Mexico οπως η strat μου αλλα όλες είναι made in China. Made in Mexico η φθηνότερη που βρήκα είναι στα 1000 ευρώ https://www.thomann.de/gr/taylor_114ce_walnut_2017.htm  και μετά μία στα 1130 ευρώ made in Japan https://www.thomann.de/gr/takamine_p1nc_pro_series.htm

     

    Ας πούμε αποφασίζω να κανω λίγο καιρό υπομονή να ξεφύγω λίγο απο το budget των 700 ευρώ, αξίζει αυτή η διαφορά των 300-400 ευρώ για να πάρει κάποιος ενα όργανο made in Mexico η Japan? Έπίσης, έτσι όπως το σκέφτομαι, ακουστική κιθάρα θα αγοράσω μια φορά και αυτήν θα έχω για "μια ζωή" γιατι όπως είπα δεν ειναι το main οργανο μου, ενω ηλεκτρική πολύ πιθανόν να πάρω κάποια Αμερικάνικη οταν βελτιωθώ κι άλλο, ξέρουμε όλοι πως πάει δυστυχώς 😅 Απο την άλλη όμως αξίζει 1100 ευρώ κιθάρα χωρίς να είναι καν το main όργανο μου?

     

    (Η takamine των 700 ευρώ επίσης μου αρέσει με ΠΟΛΥ περισσότερο απο τις 2 ακριβότερες σε εμφάνιση, γενικά δεν μου αρέσει το natural χρώμα αλλα δεν υπάρχει και κάτι άλλο mexico η japan κοντά σε αυτά τα λεφτά, οπότε εάν αξίζουν τόσο πολύ σε σχέση με την φθηνότερη takamine τότε αναγκαστικά θα συμβιβαστώ με το χρώμα τους)

     

    Συγνώμη αν κούρασα με το κατωσέντονο μου και ευχαριστώ προκαταβολικά. Επίσης, καλές γιορτές σε όλους!

  19. 7 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

     

    Με 15 βατ λαμπα μπορεις να παιξεις ευκολα σε ενα μπαρ πχ 100 ατομων. Δεν θα χρειαζεσαι καν μικροφωνο για να ακουστεις. Εαν παιζει πολυ δυνατα το συγκροτημα, και δυσκολευεσαι να ακουσεις τον καθαρο ηχο, βαζεις ενα μονιτορ και κανεις τη δουλεια σου.

    Και με λιγοτερα βατ κανεις δουλεια, εφοσον χρησιμοποιεις μονιτορ. 

     

     

     

     

    Μιά χαρά τότε. Μόνιτορ εννοείς κάποιο active PA ηχείο η in ears σωστά?

     

    Βασικά όλα αυτά τα χρόνια που παίζω μουσική (dj) σε μπάρ και club όσες φορές είχαμε live (Ελληνικά τις περισσότερες) όλους με in ear τους βλέπω (και πεταλιέρες τους κιθαρίστες) λόγω της έντασης που στα περισσότερα μαγαζιά υπάρχει θέμα, το ίδιο μου εχουν πεί και οι ηχολήπτες

  20. https://www.thomann.de/gr/harley_benton_tube15_celestion.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgZwiFQpAC366JTNzkkVH1GgTUq0W2hnNEgzn57WahhvpNhYbKS7Uo4aAjcAEALw_wcB

     

    Αυτός εδώ είναι σαν τον laney απο οτι βλέπω απλα με celestion ηχειο και 150 ευρω πιο φθηνος. Επειδή το ζάλισα λίγο το θέμα, να πάρω αυτόν η τον Laney Cub Super 12? Λέτε να είναι πολύ πιο κινεζιά απο τον Laney?

  21. Μάλλον πάω για τον Laney, νομίζω οτι θα μου είναι ότι πρέπει.

     

    Θα μπορώ να παίξω όταν έρθει η ώρα π.χ. σε κάποιο live σε μπαράκι με τα 15 βατ λάμπα χωρίς πρόβλημα? Η όταν με το καλό ερθει η ώρα θα πρέπει να κοιτάξω για κάποιο μεγαλύτερο ενισχυτή ή άλλη λύση π.χ. πεταλιέρα και direct με in ears κτλπ? 

  22. 6 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Το attenuation δεν έχει ουσιαστικό νόημα μόνο αν παίζεις overdrive;

    Δεν ξέρω, εγώ παντός μιλάω να παίζω με τα πεταλάκια μου distortion και overdrive στο clean channel π.χ., δεν με ενδιαφέρει να χρησιμοποιώ το overdrive του ενισχυτή 

  23. 8 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Δες παλι τον laney. Εχει και εξαιρετικο reverb και κανει πολλα περισσοτερα πραγματα απο τον vox. Ποιοτικα ισως ειναι λιγο καλυτερος, αν και οι δυο ειναι κινεζικοι.

    Αυτον βλέπω τώρα μια χαρά φαίνεται και η τιμή του πολύ καλή οπότε για εκεί με βλέπω. Ρίχνω μια τελευταία ματιά στο thomann γιατι δεν θέλω και να βιαστώ στο να κάνω την αγορά είναι η αλήθεια.

     

    Ερώτηση, αυτός εδώ π.χ. βλέπω έχει 2 κανάλια με ξεχωριστό volume, θα λειτουργεί όπως αυτό του VOX η θα μπορώ να παίξω χαμηλά με το clean και το drive κανάλι?

     

    https://www.thomann.de/gr/fender_bassbreaker_30r.htm

  24. 1 λεπτό πριν, gkourmoul1 είπε

    Αυτος ο ενισχυτης ειναι ο μονος που δεν μπορω να παιζω στο σπιτι. "Φτυνει" ενταση με το καλημερα. Εαν χαμηλωσω πολυ την ενταση θα ακουγεται πολυ thin και ξερος.

    Ωραία, άρα attenuator είναι must για το σπίτι οπότε ο pro junior IV, VOX AC 10 φεύγουν απο την λίστα?  😁

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου