Προς το περιεχόμενο

xaotikos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    13
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή xaotikos

0

Φήμη

  1. Τελικά πήρα την NI audio kontrol 6. Αρκετά καλή ποιότητα ήχου για τα αυτιά μου και τον εξοπλισμό μου αλλα έχω ένα πρόβλημα και δυστυχως δεν βλέπω να λύνεται. Δεν έχει δυνατότητα να παίζει και από τις 2 εξόδους ταυτόχρονα τον ίδιο ήχο(η πηγή είναι 1, το pc). Σκέφτομαι να κοιτάξω για κάποια που μπορεί να το κάνει αυτο, δηλαδη να την βλέπει το pc σαν κάρτα ήχου και να βγάζει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 2 εξόδους η μια εκ των οποίων οποσδήποτε να είναι balanced Τι λέτε;
  2. Καλό μήνα. Έχω έναν τελικό και 4 ηχεία και ψάχνω για εξωτερική usb κάρτα ήχου που θα στέλνει τον ήχο στον τελικό. Τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν είναι: 1) Φυσικά να αναγνωρίζεται ως κάρτα ήχου σε windows XP/7 (x86-x64). Το καλύτερο θα ήταν να παίζει και σε ubuntu. 2) Να έχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ balanced εξοδο. 3) Να μπορώ (με δεύτερη έξοδο ίσως) να στείλω unbalanced σήμα σε δεύτερο ολοκληρομένο ενισχυτή για ακρόαση σε άλλο χώρο ή να επιτρέπει την παράλληλη χρήση της εσωτερικής κάρτας ηχου. 4) Καλό θα ήταν να έχει midi I/O 5) Value for money σε ποιότητα ήχου Ζητάω πολλά? ;D ;D ;D Διάβασα καλά λόγια για την E-MU 0404usb , NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1 Αμφότερες κοντά στο budget μου που είναι τα 200 ευρώ αλλά και οι 2 σχετικά ως αρκετά παλιές. Γνώμες???
  3. Ερώτηση από έναν εξίσου άσχετο σε PA. Αν πάρουμε ένα καλώδιο σαν αυτό http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=6_514&products_id=3450 και του βάλουμε στις άκρες jack ή speakon θα υπάρχει πρόβλημα? Γιατί βλέπω πχ από το thomann όλα τα καλώδια που έχει είναι μέσα σε μια εξωτερική μόνωση ενώ αυτά που έβαλα εγώ είναι 2 ξεχωριστά (ελπίζω να έγινα κατανοητός)
  4. Γεια σας και πάλι. Τελικά για ηχεία σκέφτομαι κάτι από τα 2: http://www.thomann.de/es/peavey_messenger_pro_15_mk_ii_8_ohm.htm?sid=5c3ef3e773be8df51323abe0a2e283f9 http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/GRD/ViewProductDetail-Start?ProductRef=PAH0003812-000%40MusicStore-MusicStoreShop&JumpTo=OfferList Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά μεταξύ τους. Για τελικό ενισχυτή: http://www.djmarket.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-crown-1000-t%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-2x550w2%CF%89-2x350w4%CF%89-2x215w8%CF%89-p-2722.html Προτείνετε κάτι άλλο σε αυτό το budget (~800e)? Είναι τεχνικά σωστός ο συνδυασμός που έκανα? Υπόψην, ενισχυτής με ηχεία θα ενώνονται με καλώδιο μήκους ~20μ στα 2 πρώτα ηχεία και ~10m στα ηχεία που συνδέονται σε σειρά με τα πρώτα ώστε να παίζουν στα 4Ω(λογικά θα βάλω 2x2.5)
  5. Φαντάζομαι το να βάλω έναν ολοκληρωμένο πολυκάναλο (AV) ενισχυτή (ας πούμε έναν 5x110@8Ω rms) δεν είναι σωστή λύση έτσι? Σχεδόν όλη μέρα στην μισή ένταση. Μήπως γλυτώσω το κόστος από τον ενισχυτή και το περάσω αλλού... Τι θα προτείνατε σε φθηνό ενισχυτή για τα 4 αυτά ηχεία?
  6. Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στο θέμα μας, @kotsikatos Είμαι γενικότερα τις φιλοσοφίας να υπάρχουν όσο περισσότερα ηχεία γίνεται ώστε να παίζει χαμηλά αλλά να καλύπτει σχετικά όλο το χώρο. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για μαγαζί που σημαίνει πως δεν θέλω να "κουράζω" όσους κάθονται μπροστά στα ηχεία έτσι ώστε να ακούνε και οι μακρινοί. Σχετικά με το budget, ναι ξέρω είναι πολύ σφιχτό για PA και γιαυτό ψάχνω να βρω την value for money λύση, με βάση τις μικρές απαιτήσεις που έχω. Αν είχα 3-10K θα ήμουν χαλαρός και θα έβαζα κάποιον να μου το στήσει χωρίς άγχος ;D @axi και όλους Αν πούμε ότι παίρνω 4 ηχειάκια σαν αυτά τα BEHRINGER του link, από την στιγμή που την προενίσχυση θα την κάνει η RMX, είναι καλύτερο να πάρω 1x220W @ 4Ω ~ 200-250 ευρώ και να συνδέσω και τα 4 πάνω του ή να πάρω 2x120W @8Ω ~ 100-150 και να τα βάλω ανά 2?
  7. Σορρυ αλλά 4 ηχεία @8 Ohm με 2 ενισχυτές στα 8 Ohm δηλαδή 2 ηχεία ανα ενισχυτή γιατί θέλω 200@4 Ohm?
  8. Καλησπέρα. Ο αδερφός μου έχει ένα παραλιακό cafe (ξαπλώστρες με χαλαρή μουσική) και φέτος θα ανοίξει έναν δεύτερο χώρο για τραπεζάκια κλπ. Ο χώρος είναι ανοιχτός, παραλληλόγραμος διαστάσεων 25χ12μ με αρκετά δέντρα και φυτά περιμετρικά. Δεν υπάρχει ανάγκη για πολύ δυνατό ήχο (δεν θα μετατρέπεται σε club ;D) ενώ η μουσική είναι κυρίως lounge, funk αλλά και mainstream μπιτάκια σχεδόν πάντα από pc. Από εξοπλισμό έχουμε τον υπολογιστή,2 cdιέρες απλές, μια hercules RMXhttp://www.hercules.com/us/DJ-Music/bdd/p/62/dj-console-rmx/ κονσόλα που θα παίζει το ρόλο του μείκτη. Μιας και το budget είναι χαμηλό (600-700e), ρωτώντας και διαβάζοντας σκέφτομαι να καλύψω τον χώρο ως εξής: 4x100W@8 Ohm, 2 PA ενισχυτες 100+@8ohm. Αργότερα ίσως προστεθεί ένα μικρό sub μαζί με έναν ενισχυτή. Προτείνετε κάτι σε αυτό το budget? Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις σε PA οπότε κάθε σχόλιο είναι δεκτό, μόνο που το budget δυστυχώς δεν μπορεί να ανεβει... thank you
  9. Σας ευχαριστώ όλους, ήμουν για κάμποσο καιρό χωρίς pc ή χρονο για δοκιμές. Τα περισσότερα λύθηκαν με αρκετό ψάξιμο στις ρυθμίσεις. Έχω κάποια μικροπροβληματάκια ακόμα αλλά πιστεύω ότι και αυτά με λίγο ψάξιμο θα τα βρώ.
  10. καλησπέρα. Πήρα ένα σετακι μτχ TD6V από τις αγγελίες του noiz ενώ το module το πήρα από ebay. Το πήρα για να μάθω οπότε οι γνώσεις είναι μηδαμινές...απλά διαβάζω ακόμα. Διάβασα λίγο το manual και αφού σύνδεσα τα καλώδια προσπάθησα να το σετάρω. Έκανα ένα reset, έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις (crosstalk, sensitivity κλπ) αλλά παρατήρησα τα εξής και θα ήθελα μια βοήθεια: 1) το hihat (CY5) δεν κάνει πολύ καλό triggering στο "λαστιχένιο" τμήμα ενώ κάνει πολύ καλό στο πλαστικό. Πρέπει να βάλω το threshold αρκετά χαμηλά (0,1) 2) το ride και το crash ενώ στο bow έχουν καλό triggering στο edge θέλει πιο πολύ δύναμη για να ακουστεί (στο λαστιχένιο πάντα τμήμα). Επίσης πρέπει να βάλω το threshold αρκετά χαμηλά (0,1) 3) Αν χτυπήσω με την μπαγκέτα πάνω στην βάση του σετ, πχ στην βάση του crash κάνει triggering το crash ενώ σε άλλα σημεία κάνει triggering άλλα pads. 4) Αν ακουμπίσω με την μπαγκέτα κάποιο από τα καλώδια κάποιες φορές κάνει triggering κάτι από το set. 5) Δυσκολεύομαι να ακούσω rim shots στα tom (PD8) Πείτε μου λίγο οι γνώστες, τι από τα παραπάνω είναι normal ή λάθος σετάρισμα στο module γιατί αρχίζω να φοβάμαι για κάποιο πρόβλημα... Αν υπάρχει και κάποιο σετάρισμα για το συγκεκριμένο σετ μιας και είναι διαδεδομένο ευπρόσδεκτο!! thanx
  11. Θέλεις να υιοθετήσεις ακόμα ένα γιο? ;D ;D ;D Καλη τύχη με το μαστόρεμα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου