Προς το περιεχόμενο

kostisbenning

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    μαρούσι

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή kostisbenning

0

Φήμη

  1. Χαίρε φίλε! Το λοιπόν όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μέσα στον χώρο του stoner υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί ήχοι, πράγμα που ζητάει πιο συγκεκριμένη περιγραφή για να σου προτείνει κανείς εξοπλισμό... Προσωπικά πάντως θα πρότεινα Les Paul, αλλα όχι κανένα καινούργιο chambered μοντέλο, γιατι αυτό θα σου έκοβε απ'τον ήχο/όγκο που φαντάζομαι θες να πετύχεις.. Αλλά δες μόνο από τα ονόματα που έστειλες: τον vintage-λιγότερο gain ήχο των Fang & Clutch, τον κλασικό les paul stoner rock (με έμφαση και στις δύο λέξεις) των Κ2Β ή το πιο EMG-oriented των DOWN (και αντίστοιχα corrosion of conformity αν σε ενδιαφέρει..) Γενικά ρίξε μια παραπάνω ματιά στο τι παίζει πριν βγεις στην γύρα για μασίνια! Αλλιώς κατευθύνσου σε ένα σετ les paul-marshall που θα παίζεις απο 70'ς μέχρι sludge! :-p
  2. Φίλε μου έχω το ίδιο μηχάνημα κ έχω ακριβώς την αντίθετη παρατήρηση- ότι χρειάζομαι έναν κομπρέσορα. Γνκ τουτος βγάζει πολύ πρίμο-αιχμές, όχι τόσο κομπρεσαρισμένο ήχο... Θα έλεγα δοκίμασε να παίξεις με το presence, και σε διάφορους συνδιασμούς να έχεις τα κουμπιά deep και tone shift... Γενικά από εκεί πειράζω εγώ τα μπουκώματα του ήχου. Κ ατα τ άλλα δεν ξέρω πως αποκρίνεται και ο ενισχυτής στην καμπίνα σου και την κιθάρα. Πάντως παίζει να παίζει ρόλο κ η καμπίνα (δεν είναι μια πρωην hughes kettner?) είχα χρησιμοποιήσει μια φορά κάτι αντίστοιχο (να το περάσω από καμπίνα hughes) και έβγαινε πολύ μουντός ήχος..!
  3. Παράτησε ο Αλέκος τα σκυλάδικα επιτέλους?? ;-) Ωραία δουλειά μαγκες! Να'μαστε κι εμείς: BARSTOW DEADBEAT http://www.myspace.com/barstowdeadbeat Καινούργιο σχήμα, stoner, δικές μας συνθέσεις! Στην ηχογράφηση δυστυχώς έχουμε ακόμα drum machine αλλά σκοπεύουμε να το αλλάξουμε σύντομα! Τέλος παίζουμε τουτη την παρασκευή (23/4) στο after dark με τους άρχοντες down n out για όποιν ψήνεται! (http://www.rocking.gr/livedates-info4378.php) cheeeeeers
  4. By the way, είδα κι αυτό που θαρρώ έχω ακούσει καλά λόγια από φιλαράκι που την χαιδεύει: http://www.dv247.com/guitars/epiphone-g-400-custom-electric-guitar-antique-ivory--37165 ;-) cheeers!
  5. Ο φίλος Zack λέει αυτό ακριβώς που σου είπα.. Ειλικρινά, πάρε μια κιθάρα που να σου μέινει και πάρε ενισχυτή λίγο αργότερα. Και από το να πάρεις πολλά watt transistor, καλυτερα τα 6 του VHT.. Γτ με ενισχυτή των 300 ευρών, συναυλία δεν θα παίξεις, οπότε ή πάρε κάτι για το σπίτι που θα σου μείνει (ή να μπορείς να το σπρώξεις), ή μάζευε μέχρι να πάρεις μια κ έξω κάτι καλό! ¨οσο για την έπιφον από την σειρά γκόθς... Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος. είχα κι εγώ, είναι καλά όργανα να αρχίσεις, αλλά αυτον τον ρόλο τον έπαιξε το squierάκι σου (και φαντάζομαι αξιοπρεπώς!). Πίστεψε με, η έπιφον κάστομ που την έχω παίξει και ακούσει αξίζει την διαφορά. Και αν στο μέλλον βάλεις emg, γίνεται κτήνος. Την είχαμε βγάλει σε live και πρόβες δίπλα στην gibson studio και δεν υπήρξε στιγμή να πεις "α, η γκίμπσον και το μικρό αδερφάκι της!". Και τέλος αν την βρείς αυτή έως 450 ευρά και παρεις και το πιπινάκι της VHT (σκάλωσα τωρα κι εγώ! :-P) βγαίνεις στα 600 με μηχανήματα lifetime...! ;-)
  6. Εϊναι ολόκληρος πλανήτης αυτή η φάση! Προσωπικά από να παρώ μια jackson θα προτιμούσα να πάρω epiphonaki (epiphone-ara βασικά!...) και να φορέσω τους EMG σε πιο all-around κιθάρα.. Τώρα αν εσύ γουστάρεις jackson φασή, καλώς! Εγω ποτε δεν τις εκτίμησα ιδιαίτερα! ;-) Σημείο 1: δες τι κυλάει μεταχειρισμένο στο ΝΟΙΖ γενικά! Μπορεί να βρείς κάτι που δεν είχες σκεφτεί, αλλά να αξίζει! Σημείο 2: νομίζω η squier φτιαγμένη δεν θα σε καλύψει! Ενώ για την epiphone με emg a la Zakk Wylde έχω ακουσει ανθρώπους να την προτιμάνε και από gibson studio (οικονομικό μοντέλο, αλλά κιθαράρα με value for money!) Σημείο 3: για να σου πω και λίγο πιο συγκεκριμένα γνώμη, θα ήθελα να ξέρω και πιο συγκεκριμένα την χρήση που θες να κάνεις. Μεταλ, μεσα! Αλλά άλλα τζιτζιμπλόνια θες για slipknot, άλλα για maiden! Επίσης παίζεις και με μπάντα? Προοπτικές live? Και μιλάμε για έναν ήχο που θες να σου μείνει, ή ένα παιχνιδάκι για 1-2 χρόνια? Η φάση με τις τζάκσον προς τα κει μου μιλάει εμένα κ συμφωνώ στα όσα λέει ο Άρης. Τσέκαρε και το σενάριο για μεταχειρισμένη Les Paul Custom (epiphone πάντα...!) πχ εδώ: ευκαιριάρα από τιμή γιατί είναι b-stock! http://www.dv247.com/b-stock/epiphone-les-paul-custom-alpine-white-b-stock--73511 ή εδώ αγκελία από συνφορουμίτη: http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=36862 Παραδείγματα, ιδέες... Ελπίζω να βοηθάει! ;)
  7. Σίγουρα εσύ ξέρεις καύτερα τί θες! απλά το "πιο μεγάλο" που αναφέρομαι είναι κάτι πιο "καλό", είτε ένα κόμπο είτε κεφάλι-καμπίνα, αλλά μιλάμε για άλλο μπατζετ! (από την στιγμη που μιλάμε για θα κατι που θα χρησιμοποιήσεις και σε συναυλία ας πουμε) Παίζει και στην φάση π είσαι να τα έδινα κ όλα για κιθάρα (ή όλα για ενισχυτή), μιας και έχεις μια βάση και να μάζευα αργά αργά να πάρω το άλλο κομμάτι! ;) Πιο πολύ δηλαδή λέω ότι αφού έχεις μια βάση σε όργανα, γιατί δεν πας σιγά σιγά σε κάτι πιο καλό νατι να κάνεις μικρά βηματάκια? (πχ με αυτά τα φράγκα χτυπάς και την θεα epiphone custom της κοτσάρεις και δύο EMG και μετά θα σε ρωτάνε που βρήκες τέτοιο όργανο ξερω γω!) ΦΟβάμαι μην γίνομαι πιο διαλυτικός από βοηθιτικός σε αυτό το σημείο, οπότε το κόβω! Καλες επιτυχιες, καλα ροκαρισματα και καλες αγορες!
  8. Μιας και μιλάς για τέτοιο μπάτζετ χωρίς να θες τα άπειρα watt και απ'όσο κατάλαβα θες καλασικομεταλάδικη βρώμα γιατί δεν πας μια βόλτα στον κουρμπή στη θεμιστοκλέους να ακούσεις έναν ενισχυτή που μόλις τελείωσε? δικό του μηχάνημα και μιας κ σπουδάζω κει δίπλα, περνούσα κ τον άκουγα που και που... Και παρ'ότι δεν είναι αυτό ακριβώς ο ήχος μου,πίστεψέ με, έψασα τον ύπνο μου.. κ νομίζω με 2 χήνες είσαι μέσα για 50άρη!... καλή τύχη! 8)
  9. Φίλε μου καλησπέρα κι από μένα! Μιας και αναφέρεσαι σε σχετικά χαμηλό μπάτζετ, πως σου φαίνεται η ιδέα να πάρεις έναν αληθινά μικρό (στο μάτι ;)) ενισχυτή, συγκεκριμένα τον VHT special 6 (βλέπε τουτο το θρεντακι: http://www.noiz.gr/index.php?topic=176629.0 ) COMBO: http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_combo_av_sp1_6.htm ΚΕΦΑΛΙ+ΚΑΜΠΙΝΑ: http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_bundle.htm , ο οποίος για σπίτι είναι ΥΠΕΡαρκετός (καθ'ότι μιλάμε για 6 πλήρως λαμπάτα watt- και τι watt, αν συγκρίνουμε με τα ξαδερφάκια του!) και μπορώ να πω ότι από ποιότητα σκίζει και να μην δώσεις και τόσα φράγκα? Κ όταν και αν χρειαστείς και κάτι άλλο, πιο μεγάλο κλπ (πχ για δικο σου στήσιμο σε live κλπ) πας απευθείας σε κάτι δυνατό και καλό? προσωπικά όταν ξεφορτώθηκα το πρώτο μου ενισχυτάκι και πήρα το δεύτερο (κλάσης 300Ε όπως ψάχνεσαι κι εσύ) νόμιζα ότι παίρνω κάτι χρήσιμο, αλλά κρίνοντας εκ των υστέρων... Και επίσης ότι κι αν κάνεις στην πορεία, αυτό το μωρό θα σ μείνει! ;) και σίγουρα +1000 για τ Epiphonάκι που είπε ο φίλος μας από πάνω!
  10. Χαίρομαι που σε πέτυχα γιατί είχα διαβάσει που ανέφερες ότι την πήρες κ ενδιαφερόμουν για την γνώμη σου! Δυστυχώς είμαι αθήνα, αλλά ευχαριστώ πολύ! Εσύ σε τι ήχο την χρησιμοποιείς? Επίσης από μπάσα πως τα πάει, που τα αγαπάω αρκετά?? 8)
  11. Καλησπερούδια.. Έχω φάει τις τελευταίες ώρες διαβάζοντας θρέντς για καμπίνες αλλά μου μένουν διάφορα ερωτήματα. Γενικά ψάχνω καμπίνα τύπου 2Χ12 γύρω στα 2-3 κατοστάρικα, μεταχειρισμένη ή καινούργια. Παίζω σε βαρύ ήχο (stoner-heavy rock φάση, αλλά πιο Nightstalker από kyuss ήχο) και εκεί που κολλάω είναι ότι δεν μπορώ να ακούσω ό,τι θέλω, λόγω μη διαθεσιμότητας στην αγορά, οπότε έχω και πιο ειδικές ερωτήσεις: Μιας και παίζω με έναν DSL50 (που έχει μια τάση να ξύνει), τα μεγάφωνα celestion vintage 30 που φοράνε οι περισσότρες που έχω δει, θα με ενοχλήσουν? Από την άλλη και η engl 212 είναι με V30 και μια χαρά κτηνωδία (βασικά υπέροχη!..) βγάζει που την άκουσα... Γενικά έχω σταμπάρει μια framus 2x12 (http://www.thomann.de/gr/framus_fr212_cb.htm), αλλά δεν μπορώ να την ακούσω και δεν θέλω να ρισκάρω έτσι. Επίσης, έχει κανείς εικόνα αν είναι εφικτό και αν ναι πόσο θα μου κόστιζε να αντιγράψω ένα μωρό τύπου Road King 2x12 ή ENGL E212? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  12. Καλησπερούδια.. Έχω φάει τις τελευταίες ώρες διαβάζοντας θρέντς για καμπίνες αλλά μου μένουν διάφορα ερωτήματα. Γενικά ψάχνω καμπίνα τύπου 2Χ12 γύρω στα 2-3 κατοστάρικα, μεταχειρισμένη ή καινούργια. Παίζω σε βαρύ ήχο (stoner-heavy rock φάση, αλλά πιο Nightstalker από kyuss ήχο) και εκεί που κολλάω είναι ότι δεν μπορώ να ακούσω ό,τι θέλω, λόγω μη διαθεσιμότητας στην αγορά, οπότε έχω και πιο ειδικές ερωτήσεις: Μιας και παίζω με έναν DSL50 (που έχει μια τάση να ξύνει), τα μεγάφωνα celestion vintage 30 που φοράνε οι περισσότρες που έχω δει, θα με ενοχλήσουν? Από την άλλη και η engl 212 είναι με V30 και μια χαρά κτηνωδία (βασικά υπέροχη!..) βγάζει που την άκουσα... Γενικά έχω σταμπάρει μια framus 2x12 (http://www.thomann.de/gr/framus_fr212_cb.htm), αλλά δεν μπορώ να την ακούσω και δεν θέλω να ρισκάρω έτσι. Επίσης, έχει κανείς εικόνα αν είναι εφικτό και αν ναι πόσο θα μου κόστιζε να αντιγράψω ένα μωρό τύπου Road King 2x12 ή ENGL E212? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  13. Προς Marathon: η φάτσα maple υποτίθεται ότι προσθέτει όγκο, πράγμα που είναι θεμιτό. Τώρα μπορεί ο καθένας να την βρίσκει αλλιώς- είδα πχ κάπου τον Homme να παίζει με tele! (άκουσον άκουσον!) Απλά να πας να πάρεις les paul και να πάρεις χωρίς maple εμένα μου φαίνεται άσκοπο! Τώρα το desert σαν όρος δεν βρίσκω να έχει καμια διαφορά από το stoner απλά αναφέρεται νομίζω στις συνθήκες που γέννησαν αυτόν τον ήχο! Καλιφορνέζικη έρημος κ ναρκωτικά- desert ή stoner αντίστοιχα! ;-) Ως προς το αρχικό ερώτημα να συμπληρώσω δυο πράγματα: 1)ως προσ το κούρδισμα εμείς παίζουμε με κούρδισμα σε D# και drop C# (δηλαδή γενικά ένα ημιτόνιο κάτω και drop). Οι περισσότερες μπάντες χαμηλοκουρδίζουν και επίσης το drop βολεύει σε heavy riffing καταστάσεις. Το που θα πάτε το κούρδισμα σας έχει να κάνει πολύ και με την φωνή πάντως! 2)ως προς κλίμακες προσωπικά γουστάρω κλασικό πεντατονικό λιώσιμο 8) παρ'όλα αυτά δοκίμασε και την X-jazz για πιο ψυχεδελικό-tool ήχο!
  14. Γεια σου φίλε! Λοιπόοοον.. Πιάνοντας το φάσμα desert-stoner κ.ο.κ. πρέπει να δεις λίγο πιο συγκεκριμένα τι ήχο θες... Δηλαδη ακόμα και μιλώντας για τον Josh Homme, άλλο ήχο ψάχνεις αν θες Kyuss-περίοδο, άλλη για QOFTSA και άλλη εντελώς για Them Crooked Vultures. Μιλώντας για τον ευρύτερο stoner/desert ήχο από κιθάρα θα έλεγα κάτι σε Les Paul (maple top οπωςσδήποτε) ώστε να βγάζει τον όγκο που θες. Στην ελληνική stoner σκηνή και σε πιο μικρές (αλλά όχι μόνο) μπάντες βλέπεις την Gibson Les Paul Studio (maple, όχι την καινούρια την faded), η οποία είναι και πολύ φτηνή (γύρω στην χήνα θα την βρείς) με μεγάλη απόδοση value for money. Τώρα το fenderaki σου- το είχα κ εγώ- προφανώς είναι και ακατάλληλο και μικρό- αν και αρχικά αν παίζεις σε studio θα έχει εκεί αξιοπρεπείς ενισχυτές- εκεί το φάσμα είναι χαώδες στο stoner/desert... Από πετάλια προσωπικά την είχα βρει για καιρό με το California από την signature series της tech 21, το οποίο προσομοιώνει τον καλιφορνέζικο desert ήχο που μπορεί να ψάχνεις. Επίσης υπάρχουν διάφορα θέματα στο φόρουμ που πιάνουν το θέμα, οπότε ίσως βρείς αυτό π ψάχνεις- καθ'ότι θυμάμαι κάποιος είχε στείλει και link με την κιθάρα που είχε ο Homme επι Kyuss- κ δεν ήταν πανάκριβο μοντέλο! ;-)
  15. Φίλε ειδικά το dv247 έχει τον Marshall jcm2000 dsl50 700 Ευρώ περίπου, έναντι των 1050-1100 Ε που παίζουν σε ΤΗΟΜΑΝΝ οπότε νομίζω ότι αξίζει σαν καβάτζα απ'όσο τον έχω ακούσει!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου