Προς το περιεχόμενο

tubescreamer

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    57
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από tubescreamer

  1. Οσον αφορά την αγορά ενός volume pedal τι θα πρέπει να "προσέξει" κανείς?
  2. Σίγουρα η προσωπική άποψη και γούστο του καθενός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...και λογικά και ο σηματντικότερος..!!Απλά ρωτάω επειδή υπάρχουν κάποια ψιλο standards σε κάποια πράγματα που σε επηρεάζουν στις επιλογές σου..(και αυτό επεκτείνεται και γενικότερα στην ζωή αλλα πάει αλλου μετα το θέμα)!! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!! ;D
  3. IraklisZS: αυτό για την "καλύτερη αποδοση" που έγραψα, νομίζω οτι το ειδα σε κάποιο αρθρο του φόρουμ, το οποίο δεν μπόρεσα να ξαναβρώ μιας και είναι παρα πολλά αυτα που έχουν ως θέμα το "fx loop"..Ισως και να μην κατάλαβα καλά όταν το διάβαζα.. ;D Mystermaze αυτό για την παράκαμψη του σταδίου της προενίσχυσης το διαβασα εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=151997.0 Δεν γνωριζω πιο είναι το σωστό και ετσι μου προέκυψε αυτή η απορία..
  4. Τελευταία προσπάθεια και θα με βοηθούσε μια απάντηση!!! ;D Δεδομένου οτι χρησιμοποιώντας το fx loop παρακάμπτουμε την προενίσχυση του ενισχυτή. Οταν χρησιμοποιούμε μόνο το καθαρό κανάλι του ενισχυτή, το σήμα της κιθάρας δεν περνάει καθόλου απο την προενίσχυση? Παει κατευθείαν στον τελικό ενισχυτή? Αν συμβαίνει αυτό, τότε δεν είναι το ίδιο με το να χρησιμοποιήσουμε το fx loop για τα εφε μας? Οπότε, γιατί τα εφε delay chorus να αποδίδουν καλύτερα οταν είναι συνδεδεμένα απο μπροστά (στο καθαρό κανάλι του ενισχυτή)?
  5. Οπότε για την περίπτωση μου, που χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ το καθαρό κανάλι του ενισχυτή, θα βάζω τα εφέ που έχω ( δηλαδή chorus και delay ) απο μπροστά επειδή αποδίδουν καλύτερα έτσι.. Το γιατί αποδίδουν καλύτερα το γνωρίζει κάποιος να μας το εξηγήσει ? Ευχαριστώ Για να γινω λίγο πιο σαφής στην ερώτηση μου.. Δεδομένου οτι χρησιμοποιούμε σε έναν ενισχυτή ΜΟΝΟ το καθαρό του κανάλι: Ενα delay και ενα chorus πετάλι θα αποδώσουν καλύτερα αν τα συνδέσουμε μπροστά παρά απο το αν τα συνδέσουμε στο fx loop ?
  6. Αυτό μου ακούγεται ενδιαφέρουσα περίπτωση ως προς την χρήση του!
  7. Μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή δηλαδή η συνδεσμολογία: Compressor pedal -> Distortion pedal -> Overdrive pedal δεδομένου οτι λειτουργούν ταυτόχρονα και τα τρια πετάλια?
  8. Χρησιμοποιείτε πετάλι compressor στην "αλυσίδα" με τα πεταλάκια σας? Οσοι χρησιμοποιείτε, γιατί το έχετε επιλέξει σαν μέρος της αλυσίδας σας? Σε ποιές περιπτώσεις το λειτουργείτε? (π.χ. οταν παίζω σόλο, στα καθαρά..) Γνωρίζω πως λειτουργεί το πετάλι, αλλά δεν ξέρω αν μου είναι απαραίτητο στον εξοπλισμό μου γιαυτό και θα ήθελα να ακούσω κάποιες προτάσεις επ' αυτού.. Ευχαριστώ!
  9. Οι ενισχυτές που έχουν πάνω τους εφέ (chorus,delay,..) όπως π.χ. ο Marshall MG100dfx θεωρούνται αναλογικοί solid state ή modelling amps?
  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Άρα έχουμε οτι, solid state ενισχυτής = τρανζίστορ ενισχυτής. Επίσης 1) Οι τρανζίστορ/solid state ενισχυτές είναι είδος αναλογικής τεχνολογίας? 2) Οι ενισχυτές με λυχνίες είναι επίσης ένα άλλο είδος αναλογικής τεχνολογίας?
  11. Δεν ξέρω κατα πόσο παιδική θεωρείται αυτή η ερώτηση, αλλα δεν βρήκα κατι σχετικό σαν απάντηση! Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός solid state και ενός τρανζίστορ ενισχυτή? Και αν ναι, ποια/ες? ??? Δώστε και κάποια παραδείγματα ενισχυτών απο τις 2 αυτές κατηγορίες... ( Θα περάσετε όλοι το μάθημα..Καλή επιτυχία! ) ;D
  12. Ευχαριστώ για την πρόταση μαν! Το sticky ειναι κατατοπιστικο! Αν βρω κατι παραπανω ενημερώνω!
  13. Επίσης άκουσα το tri-a.c. της sans amp που ακούγεται πολύ ψαρωτικό!Για αυτό υπάρχει κάποια γνώμη/εμπειρία?
  14. φίλε hadgi σε ευχαριστώ για την αναζήτηση που έκανες και τις προτάσεις σου! Το budget είναι γύρω στα 100 ευρο το πολύ!
  15. οχι δεν καίγομαι συγκεκριμένα για ήχο rat..απλά ψάχνω μια εναλλακτική λύση σε σχέση με το ibanez tubeking που ήδη έχω!και μια ιδεά που μου είχε καρφωθεί ήταν το rat.. Nα πω όμως την αλήθεια μόλις άκουσα το digitech που πρότεινε στην αρχή ο sf ψάρωσα για τα καλά!θα πάω να το ακούσω με την κιθάρα μου σε κάποιο κατάστημα!!Απο το νετ τουλάχιστον ακούγεται πολύ γ@μ@το!!
  16. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις!Τις επεξεργάζομαι όλες εννοείται! Η γνώμη σας για το ibanez tubeking TK999HT ποια είναι?
  17. Ισχύει οτι τετοιους ήχους τους φτιάχνανε με την χρήση του drive του ενισχυτή και πεταλια πάνω του.. Παρόλαυτα το βρώμικο κανάλι του MA δεν με καλύπτει (ειδικά για λαμπάτο ενισχυτή που είναι).. Και εκτός αυτού θέλω να αναπαράγω ένα τέτοιο ήχο μέσα απο μερικά πετάλια γιατι όταν παίζουμε live δεν κουβαλάω τον ενισχυτή μαζί...γιαυτό ψάχνω ένα καλό συνδυασμό απο ενα πετάλι παραμόρφωσης σαν βάση και ενα od για παραπάνω γκαζι..
  18. Ευχαριστώ για την αμεση απάντηση sf!! Οποτε δεν προτείνεις κάτι απο τα "Rat 2" ή "turbo Rat" αν καταλαβα καλα? Και κάτι άλλο!! Το Rat εντάσσεται σε βρετανικό ήχο? ;D (Διαισθητικά πιστεύω πως ναι) kpeyos έχω ένα Marshall MA head με μια 4χ12 καμπίνα.. σε στύλ ήχου κιθάρας να σου πω ψάχνομαι σε φάση bon jovi, dio, whitesnake...
  19. Εχω την εξής απορία..Δεν ξέρω κατα πόσο στέκει..Και σίγουρα δεν υπάρχει κάποια defacto απάντηση αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες.. Λοιπόν, εχω το ibanez tubeking σαν "βάση" για την παραμόρφωση μου και για έξτρα gain χρησιμοποιώ το boss sd-1.. Οι ήχοι που μου αρέσουν είναι βρετανικοί 80 's.. 8) Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω και κάποιο άλλο πετάλι σαν "βάση" για την παραμόρφωση μου..Είμαι μεταξύ των Proco Rat και Boss DS-1.. Ποιά είναι η γνώμη σας μεταξύ αυτών των 2 πεταλιών? Αν φυσικά εχετε και κάποια άλλη πρόταση ρίχτε την!
  20. Απο οτι διαβασα σε ενα αρθρο του φορουμ, οταν το σήμα της κιθάρας φτάνει σε ένα αναλογικό πετάλι μετατρέπεται σε ψηφιακό, περνάει μέσα απο το κύκλωμα του πεταλιού και τελος βγαίνει απο το πεταλι πάλι ως αναλογικό σήμα.. Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι, τότε ποια ειναι η διαφορά με τα ψηφιακά πετάλια?
  21. λέγε τώρα!! και ένιωθα τόσο μόνος με το πρόβλημα μου... ::) Αν αλλάξεις λάμπα και δεις διαφορά στο πρόβλημα σου φίλε fm ενημέρωσε! Η οτιδήποτε αν μάθεις οσον αφορά το πρόβλημα αυτό! Το ίδιο θα κάνω και εγώ!
  22. Δεν έχει νιώσει καμία δύναμη G..ούτε σημείο... :P Το προσέχω και δεν μου έχει πέσει ποτέ κάτω.. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, αυτό που παρατηρώ είναι οτι το κάνει στο περίπου μετά απο 2 ωρες λειτουργίας και μετά..Ενώ την τελευταία φορά που μου το έκανε ενώ ήταν σε εξωτερικό χώρο που έπαιζα και το χτύπαγε ο ήλιος (ύστερα απο κανα 15 λεπτο περίπου..) Υποψιάζομαι μήπως συμβαίνει λόγω υπερθέρμανσης.. Υπαρχει κάποια παρόμοια εμπειρία σε λαμπάτο πεταλάκι? (Σκέψη:Παίζει κάποια κόλληση όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του πεταλιού να μην κάνει καλή επαφή ή οτιδήποτε τέτοιο ηλεκτρολογικο?)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου