Προς το περιεχόμενο

bigbassrules

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    61
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή bigbassrules

0

Φήμη

  1. Yπαρχουν πολλες τεχνικες ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις αυτην που ταιριαζει στον ηχο σου...και αλλωστε αυτο ειναι το ωραιο ... το ψαξιμο δηλδη (και το κουσ κουσ στυλ λαμπιρη), μεχρι να ικανοποιηθουν τα αυτια σου Καλο κουραγιο (και μην ξεχνας τα 2 πιο σημαντικα κουμπια του setup σου...το mono και το bypass)
  2. Ολες οι παραπανω μεθοδοι ειναι καλες (αν και καμια φορα επικινδυνες για ακυρωσεις, οταν δεν ακους μονοφωνικα κατα την διαρκεια του μιξ). Θα ηθελα κι εγω να προσφερω την γνωμη μου, και να πω οτι ενα πολυ καλο τρικ ειναι να ξαναγραψεις την κιθαρα (οτι ακριβως επεξες στο λαιβ).Οι πιθανοτητες να παιξεις ακριβως 100% ιδια, ειναι ανυπαρκτες και ετσι θα ακουγονται πιο μεγαλες, χωρις ομως μεγαλο κινδυνο να τις χασεις στην μονοφωνικη ακροαση (αν και οτιδηποτε παιζει απο 2 ηχεια περιεχει παντα τον κινδυνο, οταν παντρευτει σε ενα ηχειο, να παρουσιασει ακυρωσεις σε διαφορα σημεια του φασματος). Τα 2 σηματα τα παναρεις οπως προειπαν οι κυριοι...αν θελεις παιζεις και με ενα dly στην μια μερια (αλλα με προσοχη).
  3. Ακριβως σε αυτο το θεμα απαντησα... :) Δεν εχω ακουσει/δει/διαβασει για καποια καρτα ηχου που να εχει τοσο πολυ καλους μετατροπεις. Παντα κατα την ταπεινη μου αποψη, αν σε ενδιαφερει η ποιοτητα, παρε μια καρτα με AES και καλους μετατροπεις. Εδω στο στουντιο μπορω με το πατημα ενος κουμπιου να ακουσω το ιδιο track ειτε απο καλους μετατροπεις, ειτε απο digidesign (που ειναι αναλογης ποιοτητας με τους motu) ....καθε φορα που παταω αυτο το κουμπακι τα μουτρα μου κανουν γκριματσες απο μονα τους.
  4. Aν εχεις λεφτα mytek, benchmark εχει και καλυτερους (και πολυ ακριβοτερους) αλλα πας μετα σε mastering καταστασεις. Οι aurora ακουω οτι ειναι καλοι μετατροπεις αλλα δεν τους εχω ακουσει... τους παραπανω που σου ειπα τους εχω ακουσει και πραγματικα αξιζουν τα λεφτα τους. Αν θελεις μονο μια μετατροπη (αν και δεν ξερω πως θα ακους) ο HEDD 192 ειναι αξεπεραστος (αν και δεν εχω ακουσει ακομα τον καινουριο της weiss...)
  5. αγκρρρ σου απανταω μονο επειδη με εκανες και γελασα πολυ το μεσημερι (με την κονσολα ...και το οργανο) ;D ;D ;D ;D ;D Λοιπον 2 καρφι-καρφι (1 ρινγ 2 ρινγ κανε οτι θες) σε 2 di kai apo ta 2 di ...........2 xlr-xlr σε 2 καναλια (μονοφωνικα) (αυτα που εχουν xlr εισοδο) στην κονσολα. Τα pan pot των 2 καναλιων καντα το ενα αριστερα και το αλλο δεξια Αμα δεν καταλαβες πιασε την κλασσικη.
  6. μην παρεις βιβλιο...google it κανε οπως σοu ειπε ο dmilo "Η πεταλιέρα βγάζει ένα δεξί unbalanced και ένα αριστερό unbalanced. Συνδέεις το καθένα από αυτά σε ένα DI και μετά τα δύο balanced πλέον σήματα από τα DI τα συνδέεις σε δύο κανάλια της κονσόλας."
  7. Ηταν σε μορφη αστειου γιατι νομιζα ξερεις τον electro. bytheway δουελυα σε λαιβ επι 2 χρονια μια 6000 (πρεπει να υπαρχει ακομα αυτη η κονσολα καπου) και συμφωνω οτι δεν ειναι και παρανομο να χρησιμοποιουνται λαιβαδικες σε στουντιο αλλα και το αντιθετο.
  8. Αυτα τα λεει ο electro ;) και νομιζει οτι τον πιστευουμε.... Ναι ηταν η ιδια εταιρια αλλα καμια σχεση οι κονσολες ...εχω δουλεψει εκτενεστατα και σε midas kai se dda.(εδιτ¨σε λαιβ για να μην παρεξηγηθω) διαβαζω τωρα το λινκ.. :)
  9. Δουλευα με pro tools hd2 και δυστυχως δεn υπολογισε σωστα το latency. γνωριζω ενα plugin που κανει αυτο που λες ακριβως και νομιζω το ειχαν βγαλει για τα pro tools LE.... μαλλον λοιπον πρεπει ή να βρω το λογισμικο ή να κανω εγω ενα impulse kai να μετρησω ποσα samples latency. Ηλπιζα να μου πεις ...χαζε bigbass ειναι στο μανουαλ... θενκσ ε λοτ
  10. Η μασημενη τροφη αδυνατιζει τα ουλα....σκεψου το (θα το βρεις μονος) και σε λιγο καιρο θα με ευγνωμονεις που δεν σου το ειπα ετσι απλα.
  11. Οι midas δεν εχει βγαλει κονσολα για στουντιο...πaρα μονο για λαιβ Τουλαχιστον οσο ξερω εγω Aσχετο @haryy...an σου αρεσε η sienna που να ακουσεις την xl4 (που μαλλον δυσκολα γιατι κι εγω apo 2000+ λαιβ στην αγγλια μονο σε ενα την ειδα (The Waterboys)
  12. ;D ;D ;D Μου βγηκε το φαι απο την μυτη...λολ
  13. @Νικοδημος...(edit: και βεβαια αν καποιος αλλος μπορει να ριξει λιγο φως θα ημουν ευγνωμων) Γνωριζεις πως μπορουμε να υπολογισουμε το latency των 2 μετατροπων (DA--->AD)? H σκεψη μου παει σε καποιο impulse...ή μηπως οι μετατροπεις εχουν καποια στοιχεια στα εγχειριδια τους....(δυστυχως εχω μεσανυχτα).... ΑΛΛΑ ξερω οτι προχτες ημοyn σε ena στουντιο και σε σεναριο παραλληλης επεξεργασιας με hardware ειχαμε προβλημα με το latency που ειχαν οι μετατροπες (το daw εχει latency compensation). Να υπενθυμισω οτι δεν αναφερομαι στο latency του DAW αλλα στους DA/AD convertors ----------------- μπορεις να αλλαζεις σετινγκς μεσω midi αν το FX processor δεχεται sysex.
  14. Επρεπε να ξεκινησουμε λεγοντας οτι δεν υπαρχει balanced ή unblanaced καλωδιο ,αλλα συνδεσμολογια. Το γυμνο καλωδιο που αναφερθηκε ειναι το προστατευτικο πλενταζ (σε τελεια ελληνικα :P¨) ??? Αληθεια δεν μπορεις αυτο να το σκεφτεις και ρωτας?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου