Προς το περιεχόμενο

plasmaG

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    4
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή plasmaG

0

Φήμη

  1. Φιλε Bouka, πηγα και την αλλαξα!!! Κατο ηξερα και την πηρα απο τη "γνωστη αλυσιδα". Την αλλαξα χωρις πολλα πολλά!! Πήρα την Lexicon alpha (μου άρεσε και ο ηχος της omega οπότε συνέχισα με lexicon) ένεκα και της μικρής ποικιλίας, συν μια μικρη κονσόλα soundcraft compac 4. Μπορω να πω οτι ελυσα τα περισσοτερα προβήματα μου έτσι. Συgκεκριμένα: 1) Βρηκα τι εφταιγε και δουλευα μια χαρα με την maudio. Στο cubase στο device setup εχει μια επιλογη release asio in background. Aν αυτο το τικάρεις τότε μπορείς να εχεις ηχο και σε άλλα προγράμματα!! 2) Εχεις δικιο σε αυτο που λες. Απλα έχοντας την maudio στο παρελθον και δουλεύοντας πάντα με μίκτη δεν περιμενα οτι αναβαθμίζοντας την καρτα ηχου μου και πηγαινοντας σε μια με τα υπερδιπλασσια λεφτά θα αντιμετώπιζα ένα τόσο απλό αλλά τόσο σημαντικό για μια απλή ηχογράφηση πρόβλημα. 3) Μεγάλη υπόθεση το freeze. Πολύ εύκολο, και φαίνεται να είναι και πού αποτελεσματικό. Τhanx για το tip!!! 4) Mε ενοχλούσε πολύ γι αυτό και πήγα για αλλαγή! Πάνω στο ζόρι μου να την αλλάξω δε πρόσεξα οτι η alpha δεν είχε midi in/out!!! (Τα μπινελίκια δεκτά, δίκιο έχετε!!! :-[ )Ευτυχώς ο πανικός μου κράτησε λίγο αφού έβαλα πάνω μια παλία soundblaster live που έχει midi gameport οπότε όλα οκ!!! τώρα μια μικρή απορία. Λόγω των περιορισμένων καναλιών της κονσόλας έχω ένα ερώτημα. Το synth πως να το συνδέσω? με βύσματα απο καρφια left και right σε rca στη κονσόλα ή απο τα 2 καρφιά του synth σε ένα καρφί στο instrument in της κάρτας? (αυτό σημαίνει οτι θα γράφετε και mono έτσι??) Δυστυχώς δεν εχω διαθέσιμα left και right jack στον μικτη.
  2. Φιλε Boukas, ευχαριστω πολύ για τη γρηγορη απάντηση! Την έχω ακομα την καρτα και παλεύω! 1. Για τους ASIO drivers μου κανει εντύπωση γιατι με την pci Μaudio audiophile 2496 που ειχα δε το αντιμετώπιζα αυτο το πρόβλημα. Είχα ανοικτο και cubase και acid και media player, παιζαν όλα κομπλέ! Πέρα από αυτό, όταν ψάχνετε ενα wav να κανετε import στο Cubase πως δουλεύετε? Είναι δυνατον να μην μπορείς να ακούσεις σωστά το αρχείο που θες να βάλεις? Δε λέω να ανοιξεις άλλο πρόγραμμα, αλλα να το ακουσεις ανοιγωντας τον browser του Cubase. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό αν είναι όπως μου λες? 2. Εδώ είναι αρκετά ενοχλητικό το πρόβλημα. Για να γινω πιο κατανοητος. Εχω φτιάξει το κομμάτι στο cubase, ολα καλά, και θέλω να βάλω φωνή. Φοράει τα ακουστικά ο τραγουδιστής για να ακουει το playback. Εγω πρέπει να κλεισω την ένταση στα ηχεία ώστε να μη γράφει τιποτα άλλο περα απο τη φωνή το μικρόφωνο. Εδώ είναι το θέμα. Δε βλέπω να μπορεί η κάρτα να ρυθμίσει τις εντάσεις ανεξάρτητα σε ηχεία και ακουστικά. Για να ακους απο τα ακουστικά πρεπει να δυναμώσεις το output level που σημαίνει αυτόματα και ένταση στα ηχεία. Οποτε ο μονος τροπος είναι να κλεισω τα ηχεια. Πάτησα το monitor στο cubase, δεν είδα να γινεται κάτι... Και μαλλον ο τρόπος που χρησιμοποιώ για να ανοιγοκλείνω τα ηχεία δεν ειναι και ο καλύτερος. Ο διακόπτης του πολύμπριζου απο ότι μου είπε ηλεκτρολογος δημιουργει σπινθήρισμα (κάνει τσικ όταν ανοιγει και κλεινει) και ειναι επικινδυνο για τα ηχεία. Μάλλον πρέπει να βάλω και σταθεροποιητή τάσης. 3. Αυτό με το latency είναι καλό tip και μάλλον θα βοηθήσει την κατάσταση. Επίσης σκέτηκα κάποια vst να τα κάνω record audio ωστε να έχω λιγότερα vst. Χρησιμοποιώ κυρίως z3ta, vstation, stylus, FLstudio, FM7, hypersonic, sytrus, absynth4, battery, industrial tone, pro 53, sytrus, korg legacy, κλπ 4. Ναι, λιγο σπαστικό και αυτό. Ευχαριστώ για όποια απάντηση. Ακόμα προλαβαίνω να την αλλάξω αν χρειαστεί!! :D
  3. Γεια σας guys χρειάζομαι βοήθεια γιατι εχω απογοητευτει πληρως! :-[ Είχα την M audio audiophile 2496 και μιας και μου εκανε κατι νουμερα, είπα να κανω μια αναβάθμιση. επέλεξα μια εξωτερική με διάφορες εισόδους ωστε να μη χρησιμοποιώ κονσόλα αποφεύγοντας τυχον απώλειες στην ηχογράφηση φωνής ή οργάνων(αν ισχύει αυτό) και πηρα lexicon omega.. Την εχω μια εβδομαδα αλλά τα προβλήματα πολλά αν και εχω δοκιμασει ολους τους drivers της lexicon και τους asio4all (μαλλον λιγο καλύτεροι). Ισως να φταίνε και οι ρυθμίσεις μου στο cubase.. Λοιπόν, πάμε: 1: Εχοντας το cubase ανοικτο δε μπορω να κανω αναπαραγωγή ήχου απο άλλα προγράμματα (media player κλπ). Ακόμα χειρότερα αν θέλω να κανω import audio file τo autoplay του ηχου που επιλέγω για να το βάλω σε κανάλι ακούγεται πολυ αλλοιωμένο. 2. Έχω ένα ζευγαρι ενεργα studio monitors. Οταν θελω να ηχογραφησω κατι, πρεπει να τα κλεινω και για να ακουσω μετα τι εγραψα να τα ξανανοίξω! Φαντάζεστε πόσες φορές γίνεται αυτο!! Εβαλα πολύπριζο με διακόπτη ωστε να τα ανοιγοκλείνω απο εκεί!! Και γιατι το κάνω αυτο? Γιατι δεν απομονωνεται η ενταση των ακουστικών απο την ενταση των ηχείων!Δεν μπορείς να εχεις τα ηχεια mute και να ακους απο τα ακουστικά (ωστε να μπορεις να γράψεις καμια φωνή) αν δε κλείσεις τα ηχεία. 3. Με τους asio4all drivers εχω καταφερει να έχω latency 17.1 in και out (μπορω να το αντεξω αυτό.) Δυστυχώς όμως μετα απο καμια δεκαρια vst synths το cubase sx 3 τα φτήνει! Ο ηχος κολλάει, cracks, pops και τα γνωστα! Το μηχάνημα δεν ειναι σουπερ αλλά δε δικαιολογείται! (pentium 4 στα 3,0 ghz με 2 giga RAM) 4. Και ενα μικρότερο προβλημα. Η OMEGA version 2 που εχω παιρνει ρευμα απο εξωτερικο μετασχηματιστη και δε κλεινει ποτε ακόμα και αν κλεισει το pc μιας και δεν εχει on / off. Εχετε καμια ιδέα ή να τρέξω να παρω καμια άλλη? ???
  4. HALLO! ΕΧΩ ΤΟ CUBASE SX 2.O.MEXPI ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΟ FL STUDIO 4.5.2 KAI OLA METAΞΥ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ,ΜΕΧΡΙ ΠΟY ΕΒΑΛΑ ΤΟ FL STUDIO 5!ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑ ΗΧΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕBΑΖΑ ΣΑΝ VST INSTRUMENT ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ MIDI.MONO TOU TO ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΕΚAΝΑ ΚΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SX KAI TΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗ VST INSTRUMENT LIST ΟΥΤΕ ΤΟ FL STUDIO VST OUTE TO FL STUDIO VST(MULTI)!!!! TA ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ INSTALL,TIΠΟΤΑ!!! ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ? PLEASE HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου