Προς το περιεχόμενο

rckmr

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    41
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από rckmr

  1. μα το παιδι δεν ειπε κιθαρα με 800 ευρω η ενυσχητη με 800 ευρω . ειπε κιθαρα η κιθαρα και ενυσχητη πακετο. και εμεις οι υποστηριχτες της πρωτης επιλογης λεμε παρε μια καλη κιθαρα απο το να παρεις χρεπι κιθαρα και χρεπι ενυσχητη γιατι κακα τα ψεματα με 700-800 ευρω δεν μπορεις να τα συνδυασεις και τα 2 και να ειναι και καλα...οι καλες κιθαρες αρχιζουν απο τα 600-700 ευρω και λιγα λεω και οι ενυσχητες το ιδιο αρα... αν παρει τωρα ενυσχητη καλο και ο φιλος του , του ζητησει την κιθαρα την δανεικη πισω πως θα παιζει ? στην αντιθετη περιπτωση τουλαχιστον θα παιζει στον υπολογιστη. υο πολυ πολυ παιρνει 2 καλα ηχεια για υπολογιστη προς το παρων...

     

    Με δανικό εξοπλισμό δεν μπορείς να συνεχίσεις για πολύ καιρό, εκτός αν του τον χάρισαν.

     

    Και τα καλά ηχεία υπολογιστή έιναι ηχεία μονιτορ που κοστίζουν όσο ένας αξιοπρεπής ενισχυτής δηλαδή γύρω στο 300άρικό. Αυτά.

  2. κι εγώ τι ωραία που παίζω με έναν σκατουλάκο ενισχυτάκο?

    Κ τι ωραία που παίζω όταν κάνω τις ασκήσεις μου ή με τα πανέμορφα ακουστικούλια μου?

    + για πάρε ένα ωραία μικρούτσικο γλυκό πεταλάκι κ βάλτο σε ένα μικρό 10άρακι ηχείο,να δούμε αν ακούγεται ωραίο!!!!

    Κ ξαναλέω,κιθάρα μαθαίνεις, όχι ενισχυτή!

    Η κιθάρα είναι το όργανο,ο ενισχυτής το μέσο!

     

    Και ναι,ένας καλός ενισχυτής κάνει τρελή δουλειά κ φτιάχνει τον ήχο, αλλά και πάλι, τράβα πάρε ένα τρελό λαμπάτο ενισχυτή 4983563498567 ευρω και μια κιθάρα 10 ευρώ να δούμε τι ήχο θα βγάλεις.....

     

     

    Κιθάρα όταν μαθαίνεις (φαντάζομαι ότι εννοείς τα βασικά) δεν τρέχεις για live και σε μπάντες, οπώτε δεν ψάχνεσαι και με τον τόνο.

     

    Ο ενισχυτής είναι μέρος του οργάνου μια που το όργανο ΔΕΝ είναι ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ.

     

    Και τέλος η προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχουν όργανα στα 250€ - 300€ που αξίζουν με την προυπόθεση ότι έχουν σταθερή γέφυρα.

    Τα Floyd Rose που κοστίζουν, τα χρειάζονται οι γνώστες που συνήθως λόγω και χρόνιας ενάσχολησης με το άθλημα είχαν αρκετά χρόνια να μαζέψουν λεφτά για να αγοράσουν κιθάρες των 1000€.

     

    Οι ενυσχητές με γούφερ των 6,5 & 8 ιντών δεν κάνουν για μετάλ εκτός έαν ασχολήσαι με black metal.  ;D

    Για να έχουν αρκετά μπάσο ήχο χρειάζεται ένα 12" γούφερ ή 2 των 10" κάτι που κοστίζει.

     

    Και μια φιλική συμβουλή πάρε ένα μαγνητόφωνο και γράφε που και που τι παίζεις, αυτό που νομίζεις ότι ακούγεται μια χαρά ίσως να διώχνει κόσμο.  ;D

  3. Η κιθάρα είναι το μέσο. Αφού το παιδί δεν έχει τπτ από τα δύο δικά του, ας πάρει μια καλή κιθάρα κι ας συνεχίζει να παίζει στο pc!

    Μια χαρά θα κάνει την δουλειά του!

    Κι αργότερα αν με το καλό ξαναμαζέψει λεφτά, πέρνει κι έναν μικρό ενισχυτάκο για προσωπική χρήση και καθάρισε

     

     

    Ο ενισχυτάκος δεν θα έχει μπάσα, και αν δεν έχει βαρβάτη παραμόρφωση λόγω έλειψης μπάσων, θα αρχήσει να ψάχνεται με κιθάρες, μαγνήτες με τελική κατάληξη τον βούρκο του GAS.

     

    Απλά χωρίς ενισχυτή η κιθάρα δεν παίζει.

    Ακόμα και η καλύτερη προσομοίωση στον υπολογιστή αν έχεις τενεκέδες για ηχεία σαν τενεκές ξεγάνωτος θα ακούγεται και ας έχεις την οποιαδήποτε κιθάρα.

     

    Εάν κάποιος δεν καταλαβαίνει ότι η ηλεκτρική κιθάρα πάει μαζί με τον προενισχύτη ή ενισχυτή της και τα εφέ της (ακόμα η παραμόρφωση εφέ είναι) ας πάρει ακουστική κιθάρα.

  4. για να μη πεταξεις τα λεφτα σου,αγορασε απλα ενα σφουγγαρακι Scotch Brite & τριψε με το πρασινο μερος του το πισω μερος του μπρατσου,αν βεβαια σε ενοχλει στο feel,εδω αλλοι πληρωνουν για relic... ;D

     

    fe9230008899-xl-01.jpg

     

    Ένα τέτοιο relicιασμενο όργανο πρέπει να συνδοεύεται με γκρίζα το λιγότερο μαλλιά, μην πω και καμιά γενιάδα στυλ zz top...  ;D

    Βλέπεις κάτι 20άρηδες στα βιντέκλιπ με κιθάρες που μοιάζουν να είναι από την εποχή του Νόε.  :P

  5. Nαι αλλα αυτα που εμαθες στα λυκειακα μαθηματα της Φυσικης & των Μαθηματικων δε σου χρειαζονται στην καθημερινη σου ζωη, ουτε by a long shot. Αντιθετως, η γλωσσα μιας χωρας που στην οποια ζεις αποτελει αναγκαια ικανοτητα για την επιβιωση σου, ποσο μαλλον για την σπουδη ενος ακαδημαικου αντικειμενου.

     

    Προσωπικα, αν εψαχνα (παραδειγμα) για καποιον να διδαξει Φυσικη σε ενα σχολειο δε θα επελεγα καποιον που εχει τελειωσει μεν Φυσικο αλλα δεν εχει ασχοληθει καθολου με το αντικειμενο εδω και 10 χρονια, τουλαχιστον οχι πριν βεβαιωθω οτι οι γνωσεις του βρισκονται στα επιπεδα που μου χρειαζονται.

     

    Παραδειγμα: Οι γονεις μου εχουν τελειωσει και οι 2 το Φυσικο. Ο πατερας μου μετα το πτυχιο του αρχισε να διδασκει σε φροντιστηρια & σχολεια, ενω η μητερα μου εκανε μεταπτυχιακο στη Μετεωρολογια και ασχοληθηκε με αυτο το αντικειμενο. Αμφιβαλλω αν αυτη τη στιγμη μπορει να θυμηθει τους 3 νομους του Νευτωνα.

     

     

     

    Δεκτό, αλλά ένας που πήρα πτυχίο πριν 10 χρόνια μπορεί να θυμάται περισσότερα από έναν που τέλειωσε πριν από 2 χρόνια, και ας μην ασχολείται επίσημα.

    Εάν εξεταστουν ξανά θα φάνει ποιος ξέρει τι ξέρει αλλά ο χρονικός περιορισμός υποβαθμίζει σε κάποιο βαθμό γενικά την έννοια των πτυχίων όταν δεν αναφέρερεται ρητά στα ίδια τα πτυχία.

  6. Έχω ακούσει και άλλα stoner συγκροτήματα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι π.χ. οι Fu Manchu, μου άρεσαν και τόσο. Περι ορέξεος κολοκιθόπιτα, αλλά ίσως μου άρεσε το Blues for the Red Sun ως αλμπουμ και όχι τόσο η «μουσική ταμπέλα» που βάζουν στις κριτικές.

  7. Από την αλλαγή χρώμματος γύρω από τις χαρακιές θα έλεγα ότι είναι το βερνίκι μόνο, το τι προκάλεσε μάλλον κάποιος που ξέρει από βερνίκια μπορεί σου πει.

    Αλλά μερικές φορές ίσως απλά να είναι αστοχία, shit happens.

  8. (Αναφέρομαι στο παράδειγμα του marathon με τα 10 ίδια μανίκια. Και τι έγινε που είναι ακριβώς ίδια?  :))

     

    Και σαν καταναλωτή σε βολεύει να ελαχιστοποιηθούν οι διαφορές, όταν αγοράσεις μια κιθάρα θα ξέρεις ότι είναι μιας κάποιας ποιότητας, και όχι να χρειάζεσαι να κοιτάξεις 30 les paul για να βρείς την ελαφρύτερη, παράδειγμα είναι μην βαράτε.  ;D

  9. Αυτά σχετικά με την αξιοπιστία με προβληματίζουν... για την ώρα είμαι με distortion και overdrive, αλλά αργά ή γρήγορα με βλέπω να θέλω εφέ μιας που ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν το the wall των floyd αλλά έχω την εντυπώση ότι ποτέ δεν θα κατάφερω να ακούγεται τiμια το comfortably numb.  :'(

  10. @asprados δίκιο έχεις και η ποιότητα πολλών PΑ είναι τραγική, γιατί έχουν «χαρακτηρά», κάτι που δεν θα έπρεπε να έχουν με βάση την θεωρία που ακουλουθεί η σχεδιασή τους (στα χαρτιά μια φορά). Αν τα PA είχαν επίπεδη αποκρίση και χαμηλή παραμόρφωση δεν θα χρωμάτιζαν τον ήχο, θα έστεινες τα εφέ για ένα σύστημα θα δούλευε για όλα.

    Αλλά στον λίγο καιρό που παρακολούθησα τι τρέχει, κυρίως με ηχεία hifi, δεν βλέπω να βγαίνει άκρη με το σχεδιασμό των ηχείων, ισως γιατί ο ηχος δεν είναι σαν την εικόνα της τηλεόρασης, εάν και εκεί βλέπεις εκτρώματα με υπερκορεσμένα χρώματα ώστε να ξεχωρίζουν στο ράφι τα προιόντα από τα διπλανά. Τι να πεις.

    Και ακόμα χειρότερο από τα μηχάνηματα είναι η ακουστική ενός χώρου, που κατά 99% δεν ασχολείται κανείς με αυτή, ίσως γι' αυτό προτιμώ τις συναυλίες σε ανοιχτό χώρο στο πως ακούγονται.

  11. Η μουσική και η γλώσσα έχουν το θέμα τις συνεχείς ενασχόλησης.

     

    Το ίδιο και τα μαθηματικά ή φυσική η χημεία κτλ. Γιατί πάω στοίχημα ότι περισσότεροι δεν θυμούνται ούτε το 1/5 αυτών που μάθανε στο λυκείο αλλά δεν τους ξαναστέλνουμε πίσω. Τέλος πάντων.  Για να μην μιλήσω για σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου. :)

  12. Επειδη αυτο με τις "βαρετες ασκησεις" το τονισα εγω στο thread για το riff του Master of Puppets (που μαλλον ειναι το holy grail του καθε μεταλα - και εμενα μου αρεσει αλλα ελεος! ;D) το ειπα γιατι αν προσπαθεις να βγαλεις ενα συγκεκριμενο γνωστο riff τοτε εστιαζεις την προσοχη σου στο να ακουστει αυτο που παιζεις οπως το ακους στο κεφαλι σου, και οχι στο να γινει σωστα η ασκηση.

     

    Θα σου φτιάξουν την καρδια περβόλι οι στίχοι όταν θα ζορίζεσαι.

    Master, master, where's the dreams that I've been after?

    Master, master, you promised only lies

    Laughter, laughter, all I hear or see is laughter

    Laughter, laughter, laughing at my cries

     

    Πάντως κάποιος πρέπει να σκεφτεί πόσα χρόνια παίζανε επαγγελματικά οι Metallica μέχρι να γράψουν το Master of Puppets. Όχι ότι θα χρειαστεί κάποιος τόσο χρόνο ενασχόλησης με την κιθάρα απαραίτητα αλλά καλό είναι να έχει επιγνώση της πραγματικότητας.

     

     

  13. Μήπως θα έπρεπε να φτιάχνουν τις κιθάρες στο χέρι μόνο χωρίς cnc audiokostas και να κοστίζουν όσο ένα μισό αυτοκίνητο ; Τα υλικά και τρόπος κατασκεύης δεν είναι σημαντικότερα από την χρήση της κιθάρας...

    Εκτός εάν είναι να λατρεύεις την κιθάρα και όχι να παίζεις όποτε αλλάζει το θέμα...

     

    Εάν μέναμε πιστοί στην παράδοση και μόνο, το πολύ πολύ, θα είχαμε τώρα τίποτα κορμούς να βαράμε.  ;D

  14. Δεν θα βγάλουν και καναάκράμα πιο σκληρό από τον ανοξείδωτο χάλυβα για τάστα ; Θα βγάλουν... κάποια στιγμή.

    Πάντως δεν καταλαβαίνω το πόνο των ξυλόφιλων... η επιστήμη αγωνίζεται να βγάλει κιθάρες που επιζούν από τις στενες επαφές τρίτου τύπου με τις αεροπορικές εταιρίες και αυτοί βγάζουν γλώσσα ;  ;D

  15. Τι? Gibson....??? και λοιπόν?................HELLRAISER  MOTHERFUCKER.

    ENNOEITAI SCHECTER ΘΑ ΤΗΝ ΠΆΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ.(Τα έχει όλα και συμφέρει).

     

    Αν σου πώ ότι απο μακρία στο βασικό σχήμα είναι ίδια με την cort kx5 που έχω θα παρεξηγηθείς ; Όχι ότι είναι κακό αλλά λέμε τώρα.

     

    Το παίρνω πίσω, αναγέται ξεκάθαρα στην strat το σχήμα.  ;D

  16. Κ οταν λεω playability δεν εννοω μονο το σεταρισμα για να επιτευχθει.. εννοω κ το πως καθεται στο χερι του καθενος η καποια κιθαρα κ αν τον βολευει...  πχ εμενα οι χορδες που ειναι αρκετα μακρια απο το σωμα (βλεπε les paul, SG) κ δεν μιλαω για τo action, δεν με βολεψαν σε μεταλ ιδιαιτερα... σιγουρα ειναι κ θεμα συνηθειας με το οργανο...

     

    Για αυτό είπα κυρίως και όχι αποκλειστικά. Αυτό μόνο από κοντά μπορείς να το κρίνεις.

  17. δεν νομιζω πως θελω ενισχυτη φιλε μου... ο extra ενισχυτης δεν θα με κανει να παιζω πιο πολυ η λιγοτερο... εξαλλου σε πολυκατοικια μενω οποτε σιγουρα δεν σκεφτομαι για ενισχυτη... θελω κιθαρα (εξαλλου σκεφτομαι να ξεφορτωθω καποια απο τις 2 κιθαρες μου, μην σου πω κ τις 2) που να την βλεπω, να μου γυαλιζει το ματι κ να με κανει να θελω να παιξω! βλεπω κ τις 2 που εχω τωρα κ πραγματικα σας ορκιζομαι οτι 8 στις 10 φορες που σκεφτομαι να παιξω δεν παιζω γιατι δεν θελω να πιασω καμια απο τις 2...  :'(

     

    Απλά θεωρώ ότι το να σε πειράζει η κιθάρα αν δεν είναι εργονομικό το πρόβλημα αλλά λόγω εμφάνισης δείχνει μια ποίο στενή σχέση με την κιθάρα σαν ανικείμενο παρά με την μουσική... φυσικά προσωπική γνώμη που δεν μπορεί να αποδειχτεί.

     

    Ο roland cube20x που έχεις μπορεί να είναι καλός για την κατηγορία του, αλλά το γεγονός ότι έχεις πεταλακι death metal digitech όπως λες μου λέει ότι κατα βάθος δεν σε ικανοποιεί ο ήχος σου, μια που ο roland έχει αρκετά είδη παραμόρφωσης τουλάχιστον ο cube 15x που τον ξέρω.

  18. Δεν θέλω να σε στεναχωρίσω αλλά αν είναι να αγοράσεις κάτι μάλλον ενισχυτή θέλεις, με δεδομένο ότι έχεις 2 κιθάρες. Το playability είναι θέμα κυριως ρυθμίσεων (αλλά όχι μόνο), και αφου στέφτεσαι να αγοράσεις explorer δεν νομίζω ότι θα ικανοποιηθείς με κάτι άλλο.

     

    Και μην ξεχνάς σημασία έχει τι μουσική παίζεις και όχι τι βλέπεις. Άλλο metal και άλλο pop (και popular music δεν συνεπάγεται απαραίτητα pop).

  19. Μπορώ να το πετύχω αυτό με 2-3 διαφορετικές κιθαρες, μία καλή πεταλίερα, έναν "ουδέτερο" ενισχυτή και ένα επίσης "ουδέτερο" ηχείο?

     

    Η προσωπική μου πρόταση είναι να διαλέξεις κάποιο όργανο που σπλιτάρει τους μαγνήτες, ή μια fat strat, ώστε έχοντας μόνο ένα όργανο να αποφύγεις πρόωρο gas

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου