Προς το περιεχόμενο

rckmr

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    41
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή rckmr

0

Φήμη

  1. Με δανικό εξοπλισμό δεν μπορείς να συνεχίσεις για πολύ καιρό, εκτός αν του τον χάρισαν. Και τα καλά ηχεία υπολογιστή έιναι ηχεία μονιτορ που κοστίζουν όσο ένας αξιοπρεπής ενισχυτής δηλαδή γύρω στο 300άρικό. Αυτά.
  2. Κιθάρα όταν μαθαίνεις (φαντάζομαι ότι εννοείς τα βασικά) δεν τρέχεις για live και σε μπάντες, οπώτε δεν ψάχνεσαι και με τον τόνο. Ο ενισχυτής είναι μέρος του οργάνου μια που το όργανο ΔΕΝ είναι ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ. Και τέλος η προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχουν όργανα στα 250€ - 300€ που αξίζουν με την προυπόθεση ότι έχουν σταθερή γέφυρα. Τα Floyd Rose που κοστίζουν, τα χρειάζονται οι γνώστες που συνήθως λόγω και χρόνιας ενάσχολησης με το άθλημα είχαν αρκετά χρόνια να μαζέψουν λεφτά για να αγοράσουν κιθάρες των 1000€. Οι ενυσχητές με γούφερ των 6,5 & 8 ιντών δεν κάνουν για μετάλ εκτός έαν ασχολήσαι με black metal. ;D Για να έχουν αρκετά μπάσο ήχο χρειάζεται ένα 12" γούφερ ή 2 των 10" κάτι που κοστίζει. Και μια φιλική συμβουλή πάρε ένα μαγνητόφωνο και γράφε που και που τι παίζεις, αυτό που νομίζεις ότι ακούγεται μια χαρά ίσως να διώχνει κόσμο. ;D
  3. Ο ενισχυτάκος δεν θα έχει μπάσα, και αν δεν έχει βαρβάτη παραμόρφωση λόγω έλειψης μπάσων, θα αρχήσει να ψάχνεται με κιθάρες, μαγνήτες με τελική κατάληξη τον βούρκο του GAS. Απλά χωρίς ενισχυτή η κιθάρα δεν παίζει. Ακόμα και η καλύτερη προσομοίωση στον υπολογιστή αν έχεις τενεκέδες για ηχεία σαν τενεκές ξεγάνωτος θα ακούγεται και ας έχεις την οποιαδήποτε κιθάρα. Εάν κάποιος δεν καταλαβαίνει ότι η ηλεκτρική κιθάρα πάει μαζί με τον προενισχύτη ή ενισχυτή της και τα εφέ της (ακόμα η παραμόρφωση εφέ είναι) ας πάρει ακουστική κιθάρα.
  4. Ένα τέτοιο relicιασμενο όργανο πρέπει να συνδοεύεται με γκρίζα το λιγότερο μαλλιά, μην πω και καμιά γενιάδα στυλ zz top... ;D Βλέπεις κάτι 20άρηδες στα βιντέκλιπ με κιθάρες που μοιάζουν να είναι από την εποχή του Νόε. :P
  5. Πάντως είναι πολύ ωραία σαν κατασκευή. Συγχαρητήρια.
  6. Δεκτό, αλλά ένας που πήρα πτυχίο πριν 10 χρόνια μπορεί να θυμάται περισσότερα από έναν που τέλειωσε πριν από 2 χρόνια, και ας μην ασχολείται επίσημα. Εάν εξεταστουν ξανά θα φάνει ποιος ξέρει τι ξέρει αλλά ο χρονικός περιορισμός υποβαθμίζει σε κάποιο βαθμό γενικά την έννοια των πτυχίων όταν δεν αναφέρερεται ρητά στα ίδια τα πτυχία.
  7. Λογικά θα σε ενοχλεί στο χέρι ίσως και να σε «γδάρει» λίγο, εάν έχει σχέση με τα βερνίκια των επίπλών που θυμάμαι παλιά, ήταν αρκετά σκλήρα. Λογικά θα θέλει τρίψημο...
  8. Έχω ακούσει και άλλα stoner συγκροτήματα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι π.χ. οι Fu Manchu, μου άρεσαν και τόσο. Περι ορέξεος κολοκιθόπιτα, αλλά ίσως μου άρεσε το Blues for the Red Sun ως αλμπουμ και όχι τόσο η «μουσική ταμπέλα» που βάζουν στις κριτικές.
  9. Από την αλλαγή χρώμματος γύρω από τις χαρακιές θα έλεγα ότι είναι το βερνίκι μόνο, το τι προκάλεσε μάλλον κάποιος που ξέρει από βερνίκια μπορεί σου πει. Αλλά μερικές φορές ίσως απλά να είναι αστοχία, shit happens.
  10. Και σαν καταναλωτή σε βολεύει να ελαχιστοποιηθούν οι διαφορές, όταν αγοράσεις μια κιθάρα θα ξέρεις ότι είναι μιας κάποιας ποιότητας, και όχι να χρειάζεσαι να κοιτάξεις 30 les paul για να βρείς την ελαφρύτερη, παράδειγμα είναι μην βαράτε. ;D
  11. Αυτά σχετικά με την αξιοπιστία με προβληματίζουν... για την ώρα είμαι με distortion και overdrive, αλλά αργά ή γρήγορα με βλέπω να θέλω εφέ μιας που ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν το the wall των floyd αλλά έχω την εντυπώση ότι ποτέ δεν θα κατάφερω να ακούγεται τiμια το comfortably numb. :'(
  12. Πάντως σαν τους Kyuss δεν είχα ξανακούσει τίποτα παρόμοιο πριν, ούτε μετά. Θυμάμαι ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά πρόσεξα όχι μόνο το τι έπαιζε μια μπάντα αλλά και τον ήχο της.
  13. @asprados δίκιο έχεις και η ποιότητα πολλών PΑ είναι τραγική, γιατί έχουν «χαρακτηρά», κάτι που δεν θα έπρεπε να έχουν με βάση την θεωρία που ακουλουθεί η σχεδιασή τους (στα χαρτιά μια φορά). Αν τα PA είχαν επίπεδη αποκρίση και χαμηλή παραμόρφωση δεν θα χρωμάτιζαν τον ήχο, θα έστεινες τα εφέ για ένα σύστημα θα δούλευε για όλα. Αλλά στον λίγο καιρό που παρακολούθησα τι τρέχει, κυρίως με ηχεία hifi, δεν βλέπω να βγαίνει άκρη με το σχεδιασμό των ηχείων, ισως γιατί ο ηχος δεν είναι σαν την εικόνα της τηλεόρασης, εάν και εκεί βλέπεις εκτρώματα με υπερκορεσμένα χρώματα ώστε να ξεχωρίζουν στο ράφι τα προιόντα από τα διπλανά. Τι να πεις. Και ακόμα χειρότερο από τα μηχάνηματα είναι η ακουστική ενός χώρου, που κατά 99% δεν ασχολείται κανείς με αυτή, ίσως γι' αυτό προτιμώ τις συναυλίες σε ανοιχτό χώρο στο πως ακούγονται.
  14. Το ίδιο και τα μαθηματικά ή φυσική η χημεία κτλ. Γιατί πάω στοίχημα ότι περισσότεροι δεν θυμούνται ούτε το 1/5 αυτών που μάθανε στο λυκείο αλλά δεν τους ξαναστέλνουμε πίσω. Τέλος πάντων. Για να μην μιλήσω για σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου. :)
  15. Δυστυχώς τα PA και οποιαδήποτε ηχεία δεν έχουν flat αποκρισή και διαφέρουν μεταξύ τους. Λογικά πρέπει να πειράξεις την ισοστάθμιση τουλάχιστόν.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου