Προς το περιεχόμενο

nucleogenesis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή nucleogenesis

0

Φήμη

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...... Κατέβασα το Cubase 5 (έχει trial version για 30 μέρες) και τώρα δουλεύω παράλληλα και Logic για να καταλήξω σε κάποιο... Το θέμα του λάπτοπ είναι πονεμένη ιστορία, και μετανοιώνω σχεδόν απο τον πρώτο μήνα που το πήρα... έπρεπε να είχα πάρει desktop, ακόμα κι ενας iMac θα ήταν καλύτερος..anyway, το πήρα το μάθημά μου! Μου προέκυψαν 2 ακόμα απορίες , αν μπορείτε να με βοηθήσετε και με αυτές ... ;;; 1. Στο site της steinberg έψαξα για ποιοτικά vst και βρήκα το Halion Symphonic Orchestra και το The Grand 3 τα οποία είναι ακριβώς αυτά που θέλω σαν όργανα. Εϊναι καλα τα συγκεκριμένα? 2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα vst που έχει ήδη μέσα το Logic και στο Cubase ? Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
  2. Καλησπέρα, είμαι καινούργιο μέλος οποτε συγνώμη αν πόσταρα σε λάθος θέμα. Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με κάποια προβλήματα που με απασχολούν. Κατ αρχην να σας πω οτι γράφω ορχηστρική μουσική (σπουδάζω ακόμη στον Νάκα κλασσικο πιάνο και κάνω αρμονία). Έχω ενα macbook της Apple (το απλό, όχι το pro) και χρησιμοποιώ το Garage Band. Πρόσφατα αγόρασα μια εξωτερική κάρτα ήχου Lexicon I-onix u42s. Επειδή θέλω να ακούγεται επαγγελματικός ο ήχος μου αποφάσισα να αγοράσω κάποιο επαγγελματικό sequencer. Ετσι λοιπον, κατέβασα απ'το ιντερνετ το logic studio για να το δοκιμάσω και παράλληλα εγκατέστησα και το Cubase SX 3 το οποίο είχα αγοράσει παλαιότερα. Το logic μου φαίνεται κάπως πιο εύκολο αν και το piano roll του είναι πιο δύσκολο απ' του Garage Band. Επίσης δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τη Lexicon, μου την αναγνωρίζει μια χαρά. Το Cubase απ' την άλλη πρόσεξα οτι εχει πολύ λιγότερα όργανα απο αυτά που δίνει το Logic και δεν εχω καταφέρει ακόμα να έχω ήχο απο την Lexicon, ωστόσο απ οτι διαβάζω το Cubase είναι πιο διαδεδομένο. Ο ήχος που θέλω να έχω είναι σαν του Σταμάτη Σπανουδάκη. Δηλαδή πολύ καλά έγχορδα, πιάνο (κυρίως κλασσικά όργανα) αλλά παραλληλα και ηλεκτρονικά όργανα (κυριως pads, bells) Επισης, ο Σπανουδάκης χρησιμοποιεί κάποιο οργανο σαν oberheim bass το οποιο για να καταλαβετε μπορειτε να το ακουσετε στο ξεκίνημα του τραγουδιού του "Περίπατος στο Και" απο το cd "Για τη Σμύρνη". Το macbook δεν σηκώνει αυτά τα προγράμματα ευκολα, και θέλω να πάρω ενα desktop μηχάνημα όπως iMac ή MacPro (αν και είναι πολύ πιο ακριβός). Μπορείτε να μου δώσετε τις προτάσεις σας? Θα με βοηθούσατε πολύ γιατι εχω σαστίσει απο τον όγκο πληροφοριών που βρήκα στο ιντερνετ και πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξω υπολογιστή και πρόγραμμα για να ξεκινησω κι εγώ να κανω αυτά που θέλω... Με συγχωρείτε για το μεγάλο μήνυμα και τις πολλές (και ενδεχομένος άχρηστες) πληροφορίες! Ευχαριστώ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου