Προς το περιεχόμενο

The Fiddler

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή The Fiddler

0

Φήμη

  1. Μία άλλη καλη λύση είναι να αλλάξεις τα δέρματα με mesh heads (σίτες, κοινώς). Αυτό θα εξαλείψει τον θόρυβο σχεδόν τελείως, χωρίς να χαλάσει το feel όπως το καουτσούκ στα ηλεκτρονικά τύμπανα. Ναι, είναι διαφορετική αίσθηση (μεγαλύτερη αναπήδηση ανάλογα με το κούρδισμα), αλλά μπορείς να παίξεις με δυναμικές και με όλα - η καλύτερη λύση, κατ' εμέ. Υπολόγισε γύρω στα 60€ για κλασικό σετ μπότα, ταμπούρο και 3 τομ. Θα χρειαστείς κάτι για να καλύψεις το πάτωμα (αλλιώς τα πετάλ θα ακούγονται πολύ στους από κάτω), μια καλή λύση low-tech λύση είναι χοντρό λαστιχένιο πατάκι και μοκέτα ή μάλλινο στρωσίδι από πάνω. Πετάς κι από ένα φανελάκι στα πιατίνια κι είσαι έτοιμος, με 100€-150€. Μοναδικά σημείο προσοχής: 1. τα mesh heads τραυματίζουν το ξύλο των τυμπάνων. Λύση; Τριπλή στρώση από διάφανη μεμβράνη για φαγητό (wrap) στο σημείο που αγγίζει η σίτα το ξύλο. 2. αν έχεις felt beater στην μπότα κάλυψε κι αυτόν με διάφανη μεβράνη, αλλιώς η σίτα θα τον φάει. Αν έχεις πλαστικό κόπανο δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.
  2. Όποιος λέει ότι οι iMac είναι αθόρυβοι, μάλλον δεν έχει ακούσει πραγματικά αθόρυβο σύστημα! :) Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουνε πολύ φασαρία (σίγουρα πολύ λιγότερη από τα άχρηστα συστήματα που στήνει το πλαίσιο ή η Dell και λοιποί φραγκοφονιάδες). Απ' την άλλη, ακούγεται ένας συνεχής ψίθυρος από τον ανεμιστήρα και (κυρίως) από τον σκληρό δίσκο. Αν θέλεις πραγματικά αθόρυβο σύστημα, πρέπει να το στήσεις από το μηδέν: - SSD δίσκος ή κανονικός 2.5'' δίσκος μέσα σε μεταλλική θήκη παραγεμισμένη με ψυκτικά gel packs. - tower ψύκτρα για τον επεξεργαστή, *χωρίς* ανεμιστήρα. - passive κάρτα γραφικών, επίσης χωρίς ανεμιστήρα. - τροφοδοτικό χαμηλών watt / υψηλής απόδοσης. Υπάρχουν και passive τροφοδοτικά, αλλά και DC (~100-150W) που έχουν ακόμα υψηλότερη απόδοση και δεν χρειάζονται ψύξη (αρκεί το σύστημα να "χωράει" σε τόσα λίγα watt). - οθόνη χωρίς ηλεκτρονικό βόμβο. - καλό κουτί που θα ψύχεται από έναν και μοναδικό 12'' ανεμιστήρα στα 500-600RPM. - λίγη τύχη για να μην πέσεις σε μητρική / κάρτα γραφικών με έντονο ηλεκτρονικό θόρυβο. *Αυτό* είναι αθόρυβο σύστημα. Έχοντας στήσει κάτι παρόμοιο, το μόνο που μπορείς να ακούσεις είναι το θρόισμα του ανεμιστήρα και ένας ελαφρύς ηλεκτρονικός βόμβος - και αυτό μόνο όταν ανοίξεις το κουτί και βάλεις το αυτί σου μέσα. Ο iMac είναι μια καλή εναλλακτική αν δεν χρειάζεσαι απόλυτη ησυχία, δεν έχεις χρόνο για χάσιμο κι έχεις κι αρκετά λεφτά (τουλάχιστον 2.5x πιο πολλά από ότι για τα παραπάνω υλικά). Εδιτ: http://www.silentpcreview.com για περισσότερες πληροφορίες.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου