Προς το περιεχόμενο

Banned

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    23
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Banned

  1. Σκέψου το θέμα του εξαερισμού από τα πρώτα στάδια της κατασκευής. Μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κατασκευαστικό πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω προς τι τα πάνελ πολυουρεθάνης τόσο στο δάπεδο όσο και στους τοίχους.
  2. Banned

    Harrison Mixbus.

    Και οι χαρές συνεχίζονται με μαθήματα χρηστού marketing και δεοντολογίας... Άμε να αφήσεις comment στο youtube τους, να δεις. Στο εγκρίνουνε για όχι?
  3. Είδα λοιπόν το Harrison Mixbus, είδα video, είδα tutorials, πράματα και θάματα. Και σε υπερλογικότατη τιμή, ιδιαίτερα σε εκείνη την προωθητική ενέργεια... Ας το υποστηρίξω λοιπόν σκέφτηκα, και το πήρα. Η συνέχεια είναι άτσαλη, και έχει ως εξής (και βέβαια τα μαθαίνεις εκ των υστέρων): - No Midi support (μπορείς να το ξέρεις απ'αρχής, ΟΚ). - Σε παρθένο PC με φρέσκα Win7 pro, 8 Gb, 4πύρηνο (όχι iX), κανένα εγκατεστημένο plugin, κανένα vsti κλπ. 10 κρασαρίσματα out of the blue, σε session με φωνή και άλλα 5-6 tracks, εντός 20λεπτου βαριά. - Επικοινωνώ με το support και απαντούν το απερίγραπτο "Thanks for taking time to write. I know it's frustrating when software doesn't work as you expect. Best Regards, -Ben". Να'σαι καλά Ben. - Παρατηρώ στη συνέχεια ότι ο ένας (εκ των 4) πυρήνας τραβάει όλο το κουπί, και οι υπόλοιποι ξύνονται. Ρωτάω λοιπόν : "From what I've noticed, monitoring my 4 core CPU, seems that one of the cores is always overstrained, resulting initially to glitches with just 5 tracks with no plugins (!!!) apart from the built in comps. Am I missing a setting or what?" Έτερη ιλλιγιώδης απάντηση: "Yes, the current version of Mixbus only uses one core for the DSP. We use additional cores for disk I/O and graphics, but your track-count will be limited by the speed of one processor." !!!!!!!!!,"...A 5-track limit sounds very strange. However if you don't have any plugins instantiated then I don't know what to suggest!! I'm sorry you are having such problems with Mixbus. These are not common issues. Best Regards,-Ben" Να'σαι καλά Ben. Πάντως ο ήχος είναι καλός. Να το βράσω... Το layout βολικό και τα βάθη του μου άρεσαν αρκετά έως πολύ. Την επόμενη μέρα και μετά από κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, διαπίστωσα ότι η μηχανή είναι η Ardour που είναι open source για Mac και Linux και οι παρα τω Ben την μοστράρουνε για Win με το αζημίωτο... Να'σαι καλά Ben. Πως το 'λεγε ο Steve Miller ? Και τώρα που το σκέφτομαι όποιος το θέλει να δοκιμάσει μήπως και του κάτσει καλύτερα ας επικοινωνήσει... [email protected]
  4. D.I. δεν σου χρειάζεται. Χρησιμοποιώ το original Reamp (πριν αγοραστεί από τη Radial), χωρίς κανένα θέμα. Θα εμπιστευόμουν πάντως και το Palmer. Κάτι που θέλει προσοχή σε κάθε περίπτωση, είναι το εξής: Πρέπει να γράψεις την κιθάρα χωρίς κανένα εφφέ, πετάλι, χώρο, eq, κτλ Ωστόσο, αν οι ήχοι σου έχουν gain, θα πρέπει να τους ακούς και "κοντά" στο τελικό τους ηχόχρωμα ώστε το παίξιμο να είναι φυσιολογικό. Το οποίο σημαίνει ότι είτε με κάποιο splitter γράφεις "σκέτο", ενώ παράλληλα ακούς τα εφφέ και το γκάζι σου, είτε όλα αυτά τα βάζεις σαν insert στο κανάλι που γράφεις (και ΟΧΙ στο κανάλι της εισόδου). Επίσης, ως παθών, οφείλω να σε προετοιμάσω για το λάθος που σχεδόν σίγουρα θα κάνεις. Και αυτό δεν είναι άλλο από το να πλακωθείς στο layering και για κάθε κιθάρα να γράψεις 2.345.678 takes με αντίστοιχους ενισχυτες, τα οποία θα τα δεις "στη μίξη". Το αποτέλεσμα θα είναι ο τριπλασιασμός του απαιτούμενου χρόνου για τις μίξεις και δώρο ένα κεφάλι καζάνι. Προσπάθησε οι επιλογές σου να έχουν νόημα προς τον ήχο που φαντάζεσαι, απ'αρχής. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
  5. Αν είδα σωστά, η κάρτα σου δεν έχει καν line-in, μόνο instrument. Κατά συνέπεια η προσπάθεια θα είναι άκυρη από χέρι. Με τον εξοπλισμό σου δεν θα έχεις σοβαρό αποτέλεσμα, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Με το δεδομένο δηλαδή αγοράς μιας οποιασδήποτε entry level κάρτας, πάμε παρακάτω. Τα περί μικροφώνων, και ιδίως για γκάζια, είναι θέμα πονεμένο, δεν φαντάζεσαι πόσο... Σε βολεύει κάποιο connect στήσιμο, το οποίο μπορεί να είναι το εξής: 1. Από το line out του ενισχυτή, στην κάρτα σου. (not emulated) 2. Περνάς το αποτέλεσμα από το Guitar Rig, ή όποιο αντίστοιχο (δες την two note, Γάλλοι, έχουν ένα free downloadable), http://www.two-notes.com/en/software/torpedo-pi-free/. 3. Δοκιμάζεις και με το emulated παραμύθι ή και blend μεταξύ τους. 4. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και το line-out που σου δίνουν διάφορα attenuators (π.χ. hotplate της THD) με το οποίο βέβαια μπορείς και να λιώνεις τον ενισχυτή σου ανερυθρίαστα... Για να παραμυθιαστείς, βάλλε και 200 γραμμάρια διάφορα pluginia. Μέχρι εκεί. Κουράγιο.
  6. Απαντήσεις δεν έχεις γιατί αυτό που ρωτάς είναι ιδιαίτερα ευρύ σαν θέμα. 1. Λογισμικό που χρησιμοποιείς? 2. Κάρτα που χρησιμοποιείς? 3. Απαίτηση για silent recording? 4. Όρεξη-δυνατότητα για εκ των υστέρων επεξεργασία? 5. Απαίτηση για δυνατότητα reamping. 6. Κύρια ηχοχρώματα στα οποία κατευθύνεσαι. Ακόμα και το μουσικό είδος μπορεί να παίζει ρόλο...
  7. Σε σχέση με διάφορα solid state καλούδια, είναι άνω του ΟΚ, συχνά δε με προσεγμένες και βολικές ευκολίες (βλέπε ADA8000 και headphone amps για παράδειγμα). Για near field monitors είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, και αυτό γιατί είχα ακούσει μίξεις σε κάποια της σειράς Truth, τα οποία εξαφάνισαν τις κιθάρες !!! Η απόκριση στα μεσαία ήταν απλώς απογοητευτική. Υποθέτω ότι για τυπικό PA χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις θα είναι ΟΚ (και τα the box μια χαρά είναι). Και φυσικά, καμμία σχέση με Yamaha.
  8. 2 σκελετοι σημαίνει double leaf decoupled όπως σωστά δειχνει και το σχεδιάκι σου στα δεξιά. Η ψευδοροφή πρέπει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να αναρτηθεί από κάπου. ΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ, αυτό πρέπει να γίνει με ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ αναρτήσεις οι οποίες προσφέρουν το "decoupling" και την αποσβεση των κραδασμών. Μπορεί για παράδειγμα (για μικρών ανοιγμάτων χώρο) να κατασκευασούν floating πλαίσια (π.χ. από ξύλο που δουλεύεται και εύκολα) μορφής Π και εκεί να γίνει όλη η κατασκευή (τόσο τοιχοποιία όσο και ψευδοροφή). Αυτές οι κατασκευές Γ/Σ πρέπει να γίνουν με λεπτομέρεια και όχι από τον φτηνομαστοράκο της συμφοράς. Τούτο γιατί αστοκάριστα φύλλα, και φτωχές συναρμογές με κενά, ρίχνουν κατκόρυφα το αποτέλεσμα που θα έχεις. Τελυταία γενική συμβουλή: Ο χώρος πρόβας θέλει σημαντικά μεγαλύτερη ηχοαπορρόφηση από τον χώρο που προορίζεταιγια recording, αλλιώς θα σπάσετε τα αυτιά σας.
  9. Room in room σημαίνει οποιοδήποτε κέλυφος φτιάχνεις εσωτερικά του όποιου υφιστάμενου δωματίου, το οποίο δομικά δεν είναι συνδεδεμένο (τουλάχιστον μονολιθικά) με αυτό. Το κέλυφος μπορεί να είναι ένας ή και δύο ανεξάρτητοι σκελετοί. Αυτοφερόμενη ψευδοροφη είναι αυτή η οποία δεν αναρτάται από πουθενά, παρά ο σκελετός της είναι και ο φορέας της. Αν αυτή πατάει σε floating τοιχοποιία, τότε το σύνολο της κατασκευής είναι ανεξαρτητοποιημένο από δωμάτιο. Ελπίζω τώρα να έβγαλες νόημα.
  10. Μην σας πιάνει σύγκρυο με το room in room. Υπάρχουν και εκεί επίπεδα αντιμετώπισης (Από διπλοί σκελετοί με 3+3 Γ/Σ και αυτοφερόμενες Ψ/Ο, μέχρι απλό κέλυφος με 2 Γ/Σ σε ελαστικά πέλματα). Μπορείς να κάνεις το δεύτερο με περιμετρική απώλεια λιγότερο από 10 εκ. Το ίδιο ισχύει και για την οροφή. Το soundbar και τα συναφή είναι για να γλυτώσεις λίγο πάχος. Για 2 Γ/Σ κοίταξε την περίπτωση χρήσης Greenglue (εγώ θα το έκανα). ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές, ψάξε σε παλαιότερα threads.
  11. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα σε ενδεικτικό pan απ'αρχής, χωρίς υπερβολές (κάτι που βεβαίως μάλλον θα αλλάξει) αρκεί να γίνεται και έλεγχος σε mono ακρόαση γιατί μπορεί να υπάρχουν εκτός φάσης πράγματα που με το μοίρασμα να καμουφλάρονται. Ιδιαίτερα συχνό σε biamping ή multi reamping.
  12. Xotic RC. Απλά το καλύτερο και πλέον ευέλικτο. Αν βρεις και clone MadeByMike, πάρτο.
  13. Για τα clicks όπου κόβεις, οπωσδήποτε snap to zero (εικονίδιο). Αυτό κόβεο μόνο όπου η κυματομορφή έχει τιμή 0. Για να ενώσεις δύο διαδοχικά audio, φρόντισε να αλληλοεπικαλύπτονται για λίγο, και κάνε crossfade.
  14. Απλά τονίζω (και για ενημέρωση όσων άλλων διαβάζουν) ότι η κατασκευαστική λογική διαφέρει δραστικά από Ελλάδα σε π.χ. Αμερική, και αυτό πρέπει να το συνεκτιμά κάποιος σε ότι διαβάζει. Σχετικά με το treatment, είναι βέβαια κατά την άποψή μου άσχετο με το αν θα κάνεις recording ή όχι. Ιδιαίτερα δε με το δεδομένο του μικρού χώρου, είναι σημαντικότερο ακόμα. Μην αντιμετωπίζεις το treatment σαν "νέκρωση" του χώρου (βλ. ωτοασπίδες). Μπορείς να πετύχεις "αίσθηση" μεγαλύτερου δωματίου. Καλή συνέχεια πάντως.
  15. Ανατρέχοντας στις συμβουλές που σου έδωσαν στο Sayers πάντως, η αντιμετώπισή τους σχετικά με τα περί υφιστάμενου δαπέδου από σκυρόδεμα (ότι είναι damped κλπ) δεν είναι σωστή. Τα δάπεδα από σκυρόδεμα (τουλάχιστον εν Ελλάδι) είναι πρακτικά σε πλήρη επαφή με στοιχεία του σκελετού και κατά συνέπεια μεταφέρουν δονήσεις κλπ. Συχνά δε είναι και επί τούτου μονολιθικά συνδεδεμένα. Πριν πάντως ολοκληρώσεις, ξεκίνα να σκέφτεσαι και το θέμα του treatment. Από ότι βλέπω θα σου χρειστεί σοβαρή παρέμβαση. Το δωμάτιο θα είναι κουδούνι... Πρέπει να είσαι, με βάση την ιστορία του θέματος, ίσως ο υπομονετικότερος Έλλην.
  16. Σωστός. It's a starting point though sport. Πέραν τούτων, και για να επιστρέψω στο αρχικό πρόβλημα, η απλούστερη λύση που μπορώ καταληκτικά να σκεφτώ είναι να ποτίσεις τους ακροατές, κατά τρόπον ούτως ώστε να απωλέσουν κάθε έννοια συνέχειας και αναγνώρισης ενδεχόμενης επανάληψης. Άσε που πιθανότατα θα έχουν φύγει πολύ πριν κάτι τέτοιο συμβεί. Αν αυτό δεν συμβεί, φύγε με τρόπο, αφήνοντας τον γιαπωνέζο στην ένδειξη "auto".
  17. You missed a link there now, didn't ya... http://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_length_sequence
  18. Επί αυτού λοιπόν, οι ML σειρές δίνουν μηδενικό autocorrelation. Δηλαδή μη περιοδικότητα, για το μέγιστο δυνατό διάστημα (γιατί όπως σωστά λες, είναι πεπερασμένο). Η προσέγγιση 50-50 δεν το καλύπτει αυτό. Την αδυναμία πρόβλεψης, προφανώς και την καλύπτει.
  19. Έχοντας διαβάσει και παρακολουθήσει την ανισορροπία που σας δέρνει, αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να ρίξω στο τραπέζι και τα εξής: Μην σας ξεγελάσει η αναφορά στην περιοδικότητα. Είναι με περίοδο φεύγα. Αυτά είδε και ο Barker και έκανε το γνωστό στις diffuser array κατασκευές, Barker modulation. http://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_length_sequence http://gaussianwaves.blogspot.com/2010/09/maximum-length-sequences-m-sequences.html Μια άλλη, ολίγο προς την πατέντα, ιδέα είναι να πάρεις έναν άρρητο και μη περιοδικό (για παράδειγμα τον π), να επιλέξεις ένα word length πρώτο (το οποίο αντιστοιχεί στους συνδυασμούς σου) και να εφαρμόσεις μια modulo(N). Το τελευταίο θέλει λίγο ραφινάρισμα, αλλά προέκυψε ως τρικυμία εν κρανίω.
  20. Οτιδήποτε είναι καθοριστικό στον ήχο, συνεπώς και στο παίξιμο, πρέπει να το ακούς κατά το recording. Ίσως όχι στην οριστική του εκδοχή, αλλά πρέπει να υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι κατ'ανάγκη θα ηχογραφείται. Φαντάσου π.χ. drive κιθάρες. Δεν μπορείς να τις παίξεις ακούγοντάς τις crispy clean. Ή για το αστείο του θέματος, death (ή πως τα λέτε εσείς οι νέοι) φωνητικά χωρίς octaver... Συνιστώ πάντως, αν σε ενδιαφέρει, να ψάξεις για κάποιες βασικές recording τεχνικές και home studio στησίματα. Εις το διαδίκτυο βεβαίως. Διάβασε και επέστρεψε. Πιστεύω έτσι θα αφομοιώνεις πολύ γρηγορότερα και τα όσα λέγονται στα φόρα (sic).
  21. Κάτι πρέπει να έχεις παρεξηγήσει αγαπητέ... Silent recording setup είναι αυτό κατά το οποίο δεν ακούς ενισχυτή ή γενικώς πηγή, παρά μόνο την επιστροφή του DAW. Με απλά λόγια, ακούς αυτό που ηχογραφείται. Σαν στήσιμο, και γι'αυτό και η αναφορά, βολεύει ιδιαίτερα όταν οι πηγές είναι στον ίδιο χώρο με το control, γιατί στην περίπτωση αυτή είναι αδύνατο να διαχωρίσεις τον πρωτογενή ήχο του οργάνου (ή του ενισχυτή) από αυτό που γράφεται.
  22. Με σαφή εξαίρεση όσα εφέ επιδρούν άμεσα στο χειρισμό της φωνής όπως heavy drives ή έντονα eq, όπου πρέπει να τα έχει σαν monitoring ο "καλλιτέχνης".
  23. Θα σε πάω ένα βήμα πιο πίσω. Ούτε για το ηχόχρωμα μη δεσμεύεσαι από την αρχή... Με το δεδομένο ότι μάλλον οι συνθήκες ακρόασης δεν είναι και οι βέλτιστες, όπως επίσης και η παραγωγή δεν είναι ολοκληρωμένη στο μυαλό κανενός, θυμίζω το ιδιαίτερα ευέλικτο reamping. Αν το συνδυάσεις δε και με κάποιο καλό silent recording setup, εξαιρετικό. Πιστεύω ότι αν παίζεις και γράφεις στον ίδιο χώρο, δεν θα βγάλεις επαναλήψιμη άκρη παρά μόνο μετά από τρομερή ταλαιπωρία. Σε διαβεβαιώνω ότι π.χ. 3 εκ. off-axis mic placement κάνουν μεγάλη διαφορά (ιδιαίτερα σε γκάζια που είναι και τα δυσκολότερα IMO). Είναι πολλά που θίγω, αλλά είναι πολλά τα θέματα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου