Προς το περιεχόμενο

LamberBass

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    46
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από LamberBass

  1. Ναι, με το EQ της προενίσχυσης θα μπορείς να φέρεις τον παραμορφωμένο ήχο εκεί που θες για να κάθεται καλύτερα στη μίξη. Τα EBS και MXR έχουν 2 κανάλια, οπότε θα μπορείς να τα χρησιμοποιείς κι ως διαφορετική ρύθμιση EQ στον καθαρό σου ήχο.
  2. Οι συνδεσμολογίες των μαγνητών κάθε οργάνου υπάρχουν σε pdf, μπορείς να τα βρεις στο επίσημο site της Music Man, δεξιά από τα specs του καθενός, εκεί που λέει "Diagram and schematics".
  3. Η συνολική αντίσταση θα είναι 2.67Ω κι ο ενισχυτής δε θα κινδυνεύει, αφού ο κατασκευαστής προτείνει ελάχιστο φορτίο 2Ω. Η συνολική ισχύς θα είναι λιγότερη από 450W. Το θέμα είναι ότι η καμπίνα των 4Ω θα τραβάει περισσότερο ρεύμα και οι καμπίνες θα παίζουν σε διαφορετικές εντάσεις. Γενικά οι κατασκευαστές δεν το προτείνουν, πχ η Ampeg αναφέρει: - Can I combine cabinets of different impedances? - It can be done, but it will cause a mismatch of levels. This is not recommended. Άλλες παράμετροι που πρέπει να έχεις υπόψιν είναι η μέγιστη ισχύς σε W που σηκώνει η καμπίνα (πρέπει να είναι >= από τα Watts του ενισχυτή στα αντίστοιχα Ohms) καθώς και η ευαισθησία του μεγαφώνου (SPL σε dB). Το τελευταίο όχι απαραίτητα, αλλά περιγράφει καλύτερα την ένταση του μεγαφώνου.
  4. Φυσικά και μπορείς, σε οποιοδήποτε πολυεφφέ. Η λογική είναι πως υπάρχει ένα FX chain σε κάθε patch όπου ανοιγο-κλείνεις τα διάφορα εφφέ, πχ comp, drive, preamp, chorus κλπ που λειτουργούν ανεξάρτητα. Απλά θέλει ψάξιμο η σειρά των εφφέ στην αλυσίδα (στη GT-10B μπορούν να μπουν και παράλληλα εκτός από σειρά). Όσο για τα preamps/cabinets του πολυεφφέ, μην αποκλείεις από τώρα τη χρήση τους επειδή θα αλλάξουν το ηχόχρωμα του ενισχυτή σου. Ειδικά για παραμόρφωση, ένας συνδυασμός overdrive με preamp μπορεί να κάνει θαύματα! ΥΓ: Έχω τη Boss GT-10B και τη Zoom B3, οπότε για οποιαδήποτε άλλη απορία εδώ είμαστε!
  5. Καινούρια κιθάρα από την EBMM, μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://www.music-man.com/armada.html Βρήκα κάποια ακόμα specs στο fb page: Length: 38.5” Width: 13.25” Weight: 8.3 lbs. Scale: 24.75” Construction: Neck through Body Design Neck: Honduran Mahogany, Rosewood Fretboard Headstock: Figured Maple, matches Body Body: Bookmatched Mahogany Body with V-shaped Figured maple cap Fretboard: Indian Rosewood Frets: 22 Jumbo Stainless Steel Inlays: Mother of Pearl Pickups: Music Man Humbucking Electronics: 3 way Toggle pickup selector, 500K Volume and Tone, .022 capacitor Binding: Multi-ply BWBW Bridge: ABM Solid Brass Machined Tune O Matic Tailpiece: Graph Tech ResoMax Nut: Music Man patented Compensated, 1.688” wide Bίντεο που μιλάνε για την ιδέα, το σχεδιασμό, την κατασκευή κλπ: Κι ένα demo που βρήκα:
  6. Και τα δύο preamps που ανέφερες θα αλλάζουν τη χροιά του ήχου σου όταν θα είναι on, οπότε μιλάμε για βελτίωση μόνο όταν σου αρέσει ο τρόπος που χρωματίζουν. Ειδικά το sansamp έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, το hartke έχει και mix dry/effected signal. Βέβαια αν θες να κρατήσεις το χαρακτήρα του μπάσου, μπορείς να το έχεις κλειστό και να το ανοίγεις όταν θες διαφορετικό eq ή λίγο overdrive. Άλλη λύση είναι και το MXR Bass DI+, το οποίο δε χρωματίζει τόσο (με το color switch off) και έχει ξεχωριστό κανάλι distortion με gain και blend. Αυτό θα στο πει κάποιος που το αγόρασε και το χρησιμοποίησε για αρκετό χρόνο, ώστε να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη. Δεν είναι ακριβό πάντως, οπότε ως preamp/di θεωρώ ότι τα αξίζει.
  7. Απ' ότι κατάλαβα o OP αναφερόταν σε muting των υπόλοιπων χορδών για καθαρό παίξιμο. Palm muting (ή σφουγγαράκι) κοντά στη γέφυρα είναι μια χρήσιμη τεχνική για να βγάλεις πιο μουντό ήχο με λιγότερο sustain (motown sound). Κάτι άλλο σχετικό με mute είναι οι ghost notes (όπως εδώ: youtu.be/txRXPviItwo) πολύ χρήσιμες σε funk καταστάσεις! Απλά τα αναφέρω για να αποφευχθεί κάποια σύγχυση!
  8. Το mute γίνεται συνήθως ασυναίσθητα/μηχανικά προσπαθώντας να παίξεις καθαρά. Δεν είχα ψάξει ποτέ πώς κάνω mute μέχρι τώρα. Παρατήρησα ότι κάποιες στιγμές μπορεί να σταματάω μια χορδή και με τα 2 χέρια, αλλά γενικότερα γίνεται το εξής: Οι χορδές κάτω από αυτή που πάλλεται σταματώνται από τα δάκτυλα του αριστερού χεριού. Οι από πάνω σταματώνται από το δεξί, αφού στηρίζεται πάνω τους το χέρι. Mute στην ίδια χορδή ανάμεσα στις νότες γίνεται είτε σηκώνοντας ελάχιστα το δάκτυλο που πατάει το τάστο είτε από αυτό που χτυπάει τη χορδή ακριβώς πριν τη χτυπήσει.
  9. Προσωπικά διαπίστωσα ότι δεν είναι απλά "δοκίμασε και δες που σε βολεύει", γιατί συνήθως καταλήγεις ξανά στο ύψος που έχεις συνηθίσει. Να το έχεις στην ίδια θέση είτε όρθιος είτε καθιστός έχει μια λογική, αλλά καθιστός δεν είσαι πάντα με ίσια πλάτη κι ίσως να μη σου φαίνεται η καλύτερη θέση. Το βασικότερο κριτήριο πιστεύω ότι είναι οι θέσεις των χεριών, δηλαδή να ρυθμίσεις τη ζώνη στο σημείο όπου οι γωνίες αγκώνων και καρπών είναι πιο άνετες (άλλωστε υπάρχει κι ο κίνδυνος τραυματισμών). Σημαντικός επίσης ο τρόπος που μοιράζεται το βάρος στη ζώνη: πιο ψηλά = πιο οριζόντια = καλύτερος καταμερισμός. Δε νομίζω ότι υπάρχει "το σωστό ύψος", αλλά είναι υποκειμενικό. Τέλος αν σε βολεύει ψηλά, μπορείς να θυσιάσεις λίγη άνεση για να βελτιώσεις το rock image σου, αρκεί βέβαια να παίζεις το ίδιο καλά. Υ.Γ.: Στο γόνατο ΔΕ μπορείς να παίξεις άνετα, εκτός κι αν είσαι ο Trujillo που και το 50% του skill να χάνει πάλι υπεραρκετό απομένει! ;D
  10. Έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό αυτή η νέα σειρά χορδών από την Ernie Ball, που υπόσχεται πιο μαλακή αίσθηση, ευκολότερα bends, μεγαλύτερο output, καλύτερη απόκριση αρμονικών, κλπ. Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Cobalt strings provide an extended dynamic range, incredible harmonic response, increased low end, and crisp, clear highs. Cobalt provides a stronger magnetic relationship between pickups and strings than any other alloy previously available. Cobalt Slinkys are also soft and silky to the touch, making string bending a breeze." Περισσότερα σε αυτό το video: youtu.be/nxyW5osj2IE Τις έχει δοκιμάσει κανείς? Κιθαρίστες είτε μπασίστες! Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας? Είναι όντως μεγάλη η διαφορά, όπως υποστηρίζουν και οι διάσημοι μουσικοί που τις τεστάρανε? (θα τις δοκίμαζα, αλλά έχω αλλάξει πρόσφατα χορδές κι έχω ακόμη stock σε D'Addario - επίσης μου φαίνονται ακριβές για μπάσο)
  11. Επαναφέρω το θέμα μιας και... έχουμε video!
  12. Αυτά έχω στην Αθήνα, έρχεται photo! Φοβερό value for money! Είναι εύκολο στο χειρισμό κι έχει πολλές λειτουργίες σε ένα μικρό κουτάκι. Τα εφφέ έχουν πολλές παραμέτρους, οπότε τα φέρνεις ακριβώς στα μέτρα σου!
  13. Μπάσα ΕΒΜΜ Stingray 5 Squier Standard Jazz Bass (modified) Ενισχυτές Gallien Krueger MB210 Fender Bassman 150 Effects Boss GT-10B Zoom B3 (πρακτικά είναι 2 rigs: ένα στην πόλη κι ένα στο νησί)
  14. Update: Τελικά ψέκασα με WD-40 και με λίγη πίεση για βοήθεια γύρισε το truss rod! Το έχω σετάρει εδώ και μερικές μέρες κι είναι μια χαρά! Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
  15. Έχεις δίκιο για υγρασία και ζέστη. Το καλοκαίρι ήμουν 1 μήνα σε νησί (πάω 3 φορές το χρόνο) κι έκανα live δίπλα στη θάλασσα με την ταστιέρα... βρεγμένη! Πάντα όταν αλλάζω περιβάλλον περιμένω λίγες μέρες και μετά κοιτάω αν θέλει set up. Ένα βράδυ πριν από live το μπράτσο είχε back bow κι έδωσα λίγο relief. Την άλλη μέρα είχε αρκετό relief κι ήθελα να το ξαναφέρω εκεί που ήταν. Τότε παρατήρησα ότι έφερε μεγάλη αντίσταση. Μας έχει τρελάνει τόση υγρασία! ;D Προς το παρόν έχω χαλαρώσει truss rod και χορδές και σφίγγω λίγο-λίγο. Το truss rod σφίγγει κάπως ευκολότερα. Σιγά-σιγά θα το κουρδίζω μέχρι τη σωστή τονικότητα και μετά βλέπουμε... (απόσπασμα από... το ημερολόγιο ενός Stingray ;D)
  16. Ok, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω! Ευχαριστώ! 45-130 (D'Addario)
  17. Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ακόμα κι αν καταφέρω όμως να το ισιώσω με λίγο σφίξιμο κάθε μέρα, το truss rod θα εξακολουθεί να είναι (σχεδόν) τερματισμένο. Οπότε το πρόβλημα παραμένει και δεν το ρισκάρω να το αφήσω τόσο σφιχτό, μην το σπάσω στην τελική. Τι μπορώ να κάνω για να "κερδίσω βόλτες"?
  18. Με χαλαρές χορδές και βοηθώντας με το χέρι το μανίκι, εξακολουθεί να είναι δύσκολο το σφίξιμο. Δε γνωρίζω το εξής όμως, έχει φτάσει η βέργα στο τέρμα της και δε γυρνάει ή έχει σφίξει η εξωτερική βίδα όσο πάει?
  19. Θέλοντας να αφαιρέσω relief προσπάθησα να σφίξω το truss rod, αλλά παρουσιάζει μεγάλη αντίσταση. Το χαλάρωσα λίγο και με δυσκολία το ξανάφερα εκεί που ήταν, αλλά συνεχίζει να έχει αρκετό relief το μπράτσο. Αυτό σημαίνει ότι τερμάτισε το truss rod? Τι μπορώ να κάνω? Αναζητώντας στο internet είδα πως πολλοί προτείνουν λίπανση του nut του truss rod με WD-40 ή ξεβίδωμα του nut τελείως και προσθήκη ροδέλας. Προς το παρόν χαλάρωσα τις χορδές εντελώς και ξέσφιξα το truss rod 1/4 της στροφής. Υπενθυμίζω ότι στα Musicman το truss rod ρυθμίζεται από το σημείο που δένει το μπράτσο με το σώμα, όχι από το headstock.
  20. H Squier ανακοίνωσε την κυκλοφορία 2 νέων μπάσων: http://www.fender.com/en-GR/products/vintage-modified-telecaster-bass/ http://www.fender.com/en-GR/products/vintage-modified-telecaster-bass-special/ Εκτός από το telecaster σχήμα σώματος και headstock, ενδιαφέρον παρουσιάζουν το 32" scale, 43.2mm nut, η vintage style γέφυρα με 2 brass saddles, καθώς και ο τύπος των μαγνητών σε κάθε μοντέλο: Το 1ο έχει single P μαγνήτη και 3-way switch με "baritone/modern/double bass" επιλογές. Το 2ο (special) έχει "wide range humbucking" neck μαγνήτη και jazz στη bridge θέση και 3-way switch για επιλογή μαγνήτη. Στα 499$ η τιμή, άρα να υπολογίζουμε... 300-350? Πώς σας φαίνονται? Κάτι μου λέει ότι το GAS θα ανέβει στα ύψη πάλι! Ελπίζω να ανεβάσουν κάποιο demo στο channel τους να τα ακούσουμε!
  21. Δοκίμασε να παίξεις χωρίς να είναι η κόρνα τοποθετημένη στην καμπίνα (συνδεδεμένη, απλά όχι στη θέση της). Αν δεν τρίζει τότε φταίει η κόρνα. Άνοιξέ την και δες αν είναι σωστά τοποθετημένη η μεμβράνη. Πιθανόν να μην έχει "κάτσει" καλά και να τρίζει λόγω δονήσεων. Ίσως χρειαστεί να λειάνεις και την επιφάνεια επαφής για να "κουμπώσει" καλύτερα. Αφού σιγουρευτείς ότι "κούμπωσε" καλά, βίδωσέ την στην καμπίνα και δοκίμασε. Είχα πάθει το ίδιο με άλλο ενισχυτή κι έτσι διορθώθηκε το πρόβλημα. Καλή τύχη!
  22. Ναι, έχεις δίκιο σ' αυτό. Πάντως, να ξέρεις πως το gain του δεν είναι πολύ ευαίσθητο στις χαμηλές εντάσεις. Για να καταλάβεις, στον MB210 στο active input και με full master, για να βγει όγκος και λογική ένταση για σπίτι το gain το έβαλα 10 o'clock. Μετά αυξάνεται πιο απότομα, στη μέση τρίζουν αντικείμενα, κλπ...
  23. Το gain, απ' ότι είδα στον MB210, ακόμα και πολύ ανοιχτό δεν παραμορφώνει το σήμα στην προενίσχυση, αν αυτό φοβάσαι. Μάλλον ισχύει και για τον MB112 (δεν έχουν καν led για clipping), αλλά σε μεγάλες εντάσεις θα εφαρμόζεται limiter στον power amp (άλλο αυτό). Το μόνο που ίσως σε ενοχλεί είναι πως αν, πχ σε κάποιο live, βγάζεις έξοδο DI και σε κάποια φάση δεν ακούς, αυξάνοντας το gain θα δώσεις και στο PA ένταση (προφανώς).
  24. Fender Bassman 150 (2006) 150W, 12" + Tweeter, Kickback σχεδίαση, 4-band EQ με επιλογή συχνότητας στα low και high mids, contour, compressor, DI out (pre/post switch), 3θέσιο διακόπτη για horn, fx loop, tuner out, aux in, phones, speaker out, 18 kg. Θετικά: Ωραία ποιότητα κατασκευής, από ένταση με καλύπτει άνετα σε πρόβες και live. Αρνητικά: Δε μου αρέσει ο ήχος από ακουστικά. Πολύ ευχαριστημένος γενικά, τον έχω ακόμα στο νησί. Gallien Krueger MB210 (2011) 350W (500 με extension), 2x10" + Tweeter, 4-band EQ, boost, contour + horn + limiter switches, DI out (pre-eq), aux in, phones, speaker out (speakon), 15 kg. Θετικά: Ελαφρύς και δυνατός, παίζει ωραία και σε χαμηλές εντάσεις, συνεργάζεται καλά με την Boss GT-10B. Αρνητικά: no fx loop, tweeter κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο (off το έχω οπότε ok) Καινούριος είναι ακόμα, έχει παίξει σε studio και live, μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου