Προς το περιεχόμενο

Sir Muttley

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    499
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Sir Muttley

  1. Καλημέρα! Μην ξεχνάς οτι η λίστα μου εμπεριέχει και thriller/horror/creepy/splatter films. ;D Τώρα για το site είμαι σε καλό δρόμο. Θα μπουν πολλές νέες ταινίες και η λίστα θα εμπλουτιστεί σύντομα. Έχουν πρηστεί τα μάτια μου από τις πολλές προβολές. ;D Σας ευχαριστώ όλους!
  2. @Alter Αυτό θα ήταν το ιδανικό! Όμως δεν ξέρω αν διάβασες στο παραπάνω ποστ ότι τώρα μαθαίνω HTML ;D . Αργά η γρήγορα θα έχει άλλη μορφή το site. Θα είναι πιο "database" @theStratWithin Όχι φίλε μου δεν είναι με σειρά προτίμησης οι ταινίες. Είχα σκεφτεί να το κάνω έτσι άλλα το γούστο είναι υποκειμενικό, οπότε και δεν το έκανα. @sotiroubas Καταρχάς ευχαριστώ για το "Like" στην σελίδα. :) Σε ότι γράφεις έχεις δίκιο. Θέλει πολύ δουλειά ακομα και το ξέρω. Έτσι είναι, θέλω να δημιουργήσω μια λίστα που να είναι τα πολύ καλά κομμάτια μέσα. Και όχι μια λίστα που να έχει τα πάντα. Θέλω να αφήσω ας μου επιτραπεί η έκφραση... την "σκαρταδούρα" έξω από την λίστα.
  3. Ευχαριστώ πολύ! Έχετε δίκιο και για το ότι θα πρέπει να χωρίσω σειρές με ταινίες και ότι θα ήταν καλύτερα να τοποθετηθούν με χρονική σειρά. Θα γίνουν όλες οι αλλαγές λίγο αργότερα. Έχει να κάνει με το επίπεδο μου στην HTML. Τώρα μαθαίνω... έτσι γεννήθηκε και το site, είναι δηλαδή αποτέλεσμα της ενασχόλησής μου με την HTML. Με τον καιρό, που οι γνώσεις μου θα είναι περισσότερες, θα αλλάξει προς το καλύτερο. Επίσης αναγνωρίζω ότι οι ταινίες είναι λίγες σε αριθμό. Ξεχνάω και μερικές σίγουρα, αλλά τις συγκεκριμένες τις εχω δει. Δεν θέλω να βάλω ταινίες που δεν εχω δει! :) Οπότε ναι! Προτείνετε άνετα ταινίες και εγώ υπόσχομαι ότι θα τις δω. Και βέβαια στην συνέχεια θα τις βάλω στην λίστα! ;D
  4. Καλησπέρα στην παρέα! :) Δηλώνω ότι είμαι μεγάλος λάτρης των thriller/horror/creepy/splatter ταινιών και με αφορμή το πάθος μου ανέβασα ένα "απλό" site με λίστα από ταινίες του είδους. Θα χαρώ πολύ να το επισκεφτείτε και να μου πείτε εντυπώσεις, προτάσεις, και βέβαια ταινίες που κατά την γνώμη σας πρέπει να προσθέσω. Το site είναι: www.horrorpig.tk Ευχαριστώ πολύ! ...και ελπίζω να μαζευτούμε αρκετοί με το ίδιο πάθος! ;D
  5. Καλημέρα σε όλους! :) Εγώ έφτιαξα ένα "πρόχειρο" σιτε, για ταινίες horror/thriller και προσπαθώ να το ανανεώνω συχνά. Θέλει δουλειά ακομα βέβαια, αλλά το κάνω παράλληλα με σεμινάρια html που παρακολουθώ. Εξού και η ύπαρξη του site. Προτάσεις και κοροϊδευτικά σχόλια δεκτά! ;D www.horrorpig.tk
  6. Είσαι αδαής και offtopic. Δεν θα ασχοληθώ ξανά με εσένα.
  7. Το ντοκιμαντέρ το ανέβασα απλά για επιμορφωτικούς λόγους. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το δεις, όμως δεν είναι και σωστό να χαλάς ένα νήμα έτσι απλά για να πεις την κουταμάρα σου. Δεν σε τιμά σαν μέλος οποιασδήποτε κοινότητας. Δεν είναι κακό να δεις το φιλμ. Δεν σου ζήτησε κανείς να αλλάξεις γνώμη και πιστεύω.
  8. Το ντοκιμαντέρ Revolution OS (Η επανάσταση του ανοιχτού λογισμικού) εξιστορεί την εικοσαετή ιστορία του GNU, του Linux και του ανοιχτού κώδικα. Κεντρικός πρωταγωνιστής ο εικονιζόμενος Richard Matthew Stallman, ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού και ακτιβιστής υπέρ της ελεύθερης διακίνησής του. Με ελληνικούς υπότιτλους. Enjoy! :)
  9. Ας ξεκινήσουμε από το ίδιο το internet. Το πρωτόκολλο TCP/IP υπήρχε σε ελεύθερο λογισμικό, πολύ πριν μπει στα windows, τα οποία μάλιστα το αντέγραψαν. Το XAML της microsoft για GUI βγήκε χρόνια μετά το XUL και το glade. To Active Directory είναι ουσιαστικά kerberos+LDAP. Προσαρμογή εικόνων ISO Live σύστημα Virtualization
  10. θα ξεκινήσω με κάτι πολύ απλό... μα πάρα πολύ απλό. Το terminal. Η εταιρεία της οποίας το λειτουργικό χρησιμοποιούσες ως τώρα, σου έχει ποτίσει το μυαλό με την ιδέα ότι τα πάντα πρέπει να γίνονται με το ποντίκι και πως ό,τι δε γίνεται με το ποντίκι είναι πολύπλοκο και δύσκολο. Μέγα σφάλμα. Μπορεί να τους βολεύει να σκέφτεσαι έτσι μιας και δεν ήταν άξιοι να φτιάξουν ένα terminal της προκοπής, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως άλλη. Όταν κάνεις τη δουλειά σου με εντολές από το terminal κερδίζεις πολύ χρόνο. Είτε δουλεύεις σε runlevel 3, σε μια μαύρη οθόνη με έναν κέρσορα που αναβοσβήνει, είτε δουλεύεις σε παραθυρικό περιβάλλον, το terminal θα σου λύσει τα χέρια. Να μάθεις να κάνεις τις δουλειές σου με το terminal. Όσες περισσότερες γίνεται. Σκέψου την ταλαιπωρία και το ζόρι σου να πατήσεις το μενού, να πατήσεις το υπομενού, να βρεις το πρόγραμμα που ενώνει δύο .mpg ταινίες: Ανοίγεις το πρόγραμμα με το ποντίκι. Πατάς στο File, Open, ψάχνεις στους φακέλους να βρεις τις δύο ταινίες και διαλέγεις settings. Γράφεις το καινούργιο filename στο popup παράθυρο που βγαίνει και πατάς OK και αρχίζει η μετατροπή. Μόνο για βιτσιόζους: Εκεί που τελειώνεις και κλείνεις το πρόγραμμα, να σε ρωτάει: “Θέλεις σίγουρα να κλείσω;” Πάρε τώρα αυτή τη γάγγραινα και τη σήψη και σύγκρινέ την με την αεράτη μαγκιά να γράψεις μια εντολή στο terminal: cat movie1.mpg movie2.mpg >joinedmovie.mpg Στο λόγο μου, τα γράφω αυτά και χαμογελάω.
  11. Αν ξέρατε την αλήθεια για το πόσα από αυτά που σήμερα παρουσιάζονται ως πρωτοπόρες τεχνολογίες της Microsoft η της Apple, έχουν εφαρμοστεί πιο πριν από το Ανοιχτό/Ελεύθερο Λογισμικό, θα νοιώθατε τόσο εξαπατημένοι, όσο δεν φαντάζεστε! Το Ανοιχτό Λογισμικό και η εφαρμογή του στην ίδια την ζωή είναι ζημιογόνο σε κέρδη εταιρειών, ενάντια σε ένα σύστημα που τα πάντα μετριούνται και ανταλλάσσονται με χρήμα. Που η ηθική και οι ιδέες, είναι προϊόντα που εξαγοράζονται.
  12. Να ξέρεις φίλε οτι τα CrunchBang που έχεις στο παλιό PC σου, εγώ και άλλοι εθελοντές μεταφραστές στα μετέφρασαν για να τρέχεις τώρα εσύ.
  13. Μου αρεσει με το πως προσπερνάτε το συγκεκριμένο ποστ εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=202523.msg790305#msg790305 Μιας και αναφέρατε το hardware δηλαδή... Δεν έχετε να δώσετε μια απάντηση στην "MICRO$OFT"; Η έχετε πάει ήδη να αγοράσετε το καινούργιο σας PC; ;D
  14. Η έκδοση Windows 8.1 διορθώνει αρκετά από τα πιο χτυπητά προβλήματα του Windows 8, αλλά δεν είναι για όλους εφικτό να απολαύσουν τα νέα πλούσια χαρακτηριστικά. Οι ιδιοκτήτες κάποιων παλαιότερων υπολογιστών, είδαν τους εαυτούς τους να περιορίζονται στην έκδοση Windows 8, παγιδευμένοι από μια μικρή αλλαγή στις απαιτήσεις υλικού του Windows 8.1. Και πέρα από τον παράγοντα του εκνευρισμού που προκαλεί, το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να έχει δυσοίωνες επιπλοκές όσον αφορά την υποστήριξη για τους χρήστες που επηρεάζονται, καθώς η Microsoft έχει ειδοποιήσει τους χρήστες Windows 8 πως θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν σε Windows 8.1 ως το 2015 για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις συστήματος. «Έχω απογοητευτεί, γιατί δεν βλέπω τον λόγο να δημιουργήσει η Microsoft μια σημειακή έκδοση ενημέρωσης του λειτουργικού - ή, ακόμα καλύτερα, ένα service pack - με σημαντικές αλλαγές στις απαιτήσεις συστήματος, οι οποίες θα άφηναν τον υπολογιστή μου 'εγκαταλειμμένο' στο Windows 8», λέει ο Chip Sudderth, ένας αναγνώστης του PCWorld που επηρεάζεται από το ζήτημα. Ατομικές αλλαγές Αυτό το ζήτημα είναι η ξαφνική ανάγκη της έκδοσης Windows 8.1 για υποστήριξη του CMPXCHG16b στην έκδοση 64-bit. Το CMPXCHG16b επιτρέπει atomic memory exchanges (ΣΜ: αμετάφραστος πρωτότυπος τεχνικός όρος, δεν ξέρω τι σημαίνει). Ενώ οι σύγχρονοι 64-bit επεξεργαστές υποστηρίζουν το CMPXCHG16b, κάποιο παλαιότερο υλικό δεν το υποστηρίζει - αλλά η απαίτηση αυτή δεν ήταν κάτι απαραίτητο για την 64-bit έκδοση του Windows 8. Η προσπάθεια αναβάθμισης σε Windows 8.1 για προσφάτως μη συμβατό υλικό, καταλήγει σε ένα μήνυμα ότι «Ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει το CompareExchange 128.» «Είναι απλά εκπληκτικό το πως η Microsoft επιλέγει να αφήσει ξεκρέμαστους κάποιους από τους χρήστες της μόνο και μόνο λόγω αυτών των απαιτήσεων σχετικά με τη CPU» ΕΛΕΟΣ!
  15. Ρε παιδιά το 95% των καταστημάτων πληροφορικής σου πουλάνε το καινούργιο σου pc με προεγκατεστημενα τα windows ή από την άλλη μεριά αν θες πάρε mac. Θάβουν και θα συνεχίζουν να θάβουν το ελεύθερο λογισμικό. Είναι θέμα οικονόμας. Πως περιμένεις λοιπόν οι χρήστες Linux να είναι περισσότεροι απο 4,5% όταν η κυρία Μαρία που πάει να αγοράσει pc για να βλέπει τις συνταγές τις βεφας στο internet δεν εχει καν ακούσει ότι υπάρχει και το Linux σαν επιλογή. Από την άλλη πλευρά για τις πολλές διανομές Linux που υπάρχουν ε... αυτό είναι το ελεύθερο λογισμικό και είσαι σε θέση εσύ να διαλέξεις τι σου ταιριάζει. Υπάρχουν πολλές διανομές που είναι φιλικές για στον απλό χρήστη όπως Ubuntu - Linux Mint αλλά και άλλες πολλές. Όπως επίσης και διανομές που είναι για πιο power users όπως slackware - Gentoo - Arch. H Ανιψιά μου που είναι 13 ετών τρέχει Ubuntu χωρίς προβλήματα. Αν συλλογιστείτε δηλαδή οτι το 50% τον χρηστών παγκοσμίως έχει pc για να μπαίνει στο fb τότε θα μπορούσαν άνετα να το κάνουν με Linux. Αλλά που...τους το είπε κανείς για να το ξέρουν; Και για να μην πω για την κρατική μηχανή και την οικονομία της για το πόσο κερδισμένη θα ήταν αν υιοθετούσε το ελεύθερο λογισμικό ή έστω εφαρμογές ελεύθερου λογισμικό απάνω στα windows. Για πόσα χρήματα μιλάμε! Άλλα ναι ξέχασα... θα χάνανε τις μίζες. Αν θέλετε ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και μπείτε λίγο στην φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού.
  16. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις. Ότι κάνω ότι και εσύ. Άλλα βεβαία απαλλαγμένος από την αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία (copyright) Για τον φίλο που ρώτησε είμαι σε Arch Linux
  17. Οσο για τα torrents που κατεβάζεις τα πειρατικά σου windows να σου πω ότι είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα
  18. Απο τον τρόπο που γράφεις καταλαβαίνω οτι το πρόβλημα με εσένα είναι ένα και μόνο ένα. Έχεις μάθει σε ένα γραφικό περιβάλλον. Που σημαίνει οτι αν είχες μάθει σε Linux θα έλεγες τα χειρότερα τώρα για τα Windows. Είσαι απλά ένα τεμπέλικο μυαλό που που κοιτάει το δεντρό αλλά δεν βλέπει το δάσος. Είσαι "ο" ότι μου πασάρουν. Σαφώς και είναι επιλογή σου...αλλά για στάσου...όχι δεν είναι!
  19. Και για την ιστορία. Καλό θα ήταν να το δεις - δείτε "Revolution OS"
  20. Γράφω από κινητό τώρα και δεν μπορώ να επεκταθώ αν και θα το ήθελα. Σκέψου μονάχα ότι τεχνολογικά επιτεύγματα και γενικότερα η άνθηση του διαδικτύου στην τότε παλαιά εποχή του ίντερνετ και της πληροφορικής οφείλονται κατά 90% στο ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό και στους Hackers. Πιστεύω να ξέρεις την διαφορά Hackers με Crackers. βλέπε apache - mozilla και πολλά πολλά άλλα. Ότι επίσης το 95% τον σερβερ παγκοσμίως ειναι σε Linux. Τώρα για το γεγονός της μόδας και της καθιέρωσης τον Windows είναι τόσο απλό άμα το σκεφτείς. Από την μια έχουμε μια κολοσσιαία εταιρία με χρήμα που έχει την δύναμη να κινεί τα νήματα στην αγορά. Και από την άλλη εθελοντές προγραμματιστές που στελεχώνουν μια τεράστια κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Το Linux είναι σαφώς καλύτερο λειτουργικό και αν κάπου ύστερη ειναι στα παιχνίδια και μόνο άλλα και πάλι αυτό είναι φυσικό αν σκεφτείς τον πόλεμο τον εταιριών που αναγκαστικά δεν φτιάχνουν drivers λόγο συμφωνίας τους με την Microsoft... που κάτι μου λέει ότι έχει τους server της σε Linux ;)
  21. Η ταπεινή μου άποψη και απάντηση... Θα επεκταθώ λίγο αργότερα: Σαν απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα θα έδινα: Ασφάλεια - Ότι είναι το ασφαλέστερο λειτουργικό σύστημα χωρίς μάλιστα καν την ανάγκη προσθήκης antivirus. Την πολυτέλεια του να μπορείς με το εκάστοτε λειτουργικό να είσαι είτε απλός χρήστης άλλα και εμπλεκόμενος για την δημιουργία του αν και εφόσον το θέλεις. Την πολυτέλεια του να μπορείς να επιλέξεις την διανομή σου ανάμεσα σε δεκάδες διανομές και όχι να σε επιλεγεί. Το γεγονός ότι αυτόματα γίνεσαι χωρίς ούτε καν εσύ να το ξέρεις αρκετά πιο δημιουργικός και επικοινωνιακός. Το ότι κατανοείς πολύ καλύτερα και πιο τεκμηριωμένα την χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή Να μπορείς να είσαι στη θέση και να γνωρίζεις ότι "κάθε πρόβλημα έχει μια λύση" και όχι να λες "χμμ... λες να κόλλησα ιό;... ας κάνω ένα format". To ότι καταφέρνεις στην τελική να μην είσαι θύμα του marketing και του ετοίμου φαγητού. Ευχαριστώ αλλά σερβίρομαι μόνος μου αυτό που θέλω να φάω. Να είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις την αξία του ΕΛ/ΛΑΚ, κάτι που μόνο και σαν ιδέα να το καταφέρεις, θα μάθεις να εκτιμάς καλύτερα τα πάντα γύρω σου. Και φυσικά μιλάμε για λογισμικό απαλλαγμένο από την αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία (copyright).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου