Προς το περιεχόμενο

GeorgeRewindBand

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    121
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από GeorgeRewindBand

  1. Bloody Sunday: Αυτο που ειπα περι Radiohead και ανθρωποτητας ηταν καθαρα χιουμοριστικο. Εννοειτε πως υπαρχουν και αλλες πολυ σημαντικες μπαντες. Συμφωνω απολυτα πως ο Frusciante εχει τελειως διαφορετικο στυλ παιξιματος αλλα αν παρατητησεις την μετατροπη τους απο αυτο το αγριο funk rock του blood sugar sex magik στο πιο καθαρα alternative Californication νομιζω οτι η επιρροη μπορει να εξηγηθει. Δεν ξερω για εσας αλλα εγω θα πεθαινα να τους δω και τους δυο live μαζι. Thom+Frusciante. Μονο ο Jack White θα ελειπε και θα ειχε κλεισει το θεμα. (Ενταξει θα ηταν λιγο ακυροι αλλα θα ειχε πλακα). Τωρα σχετικα με τον εξοπλισμο, λογο οικονομικης δυσχεριας δεν ειχα και πολλες επιλογες για να προσθεσω στον ηχο μου στοιχεια απο Radiohead. Παντως παρατηρησα οτι το Black Finger αν και δεν χρησιμοποιειται απο τους συγκεκριμενους κιθαριστες, εδωσε κατι στο ηχοχρωμα μου που μου θυμιζει λιγο Radiohead.
  2. Ο Frusciante το εχει δηλωσει σε περιοδικο αν και δεν θυμαμαι σε ποιο. Επισης, εχει κανει cover το lucky (ψαξε youtube και θα το βρεις) και στο platinum collection του 2002 οι Red Hot Chili Peppers για artwork ειχαν βαλει προσωπικα τους χειρογραφα σημειωματα και ο Frusciante ειχε σημειωσει οτι ακουγε εντονα κατα την "σκοτεινη" του περιοδο Radiohead. Tωρα που αναφερθηκα σε artwork το ξερατε οτι στο πισω μερος του artwork του Ok Computer στην τελευταια σελιδα αμα κοιταξεις καλα θα δεις μια Ελληνικη Ναυτικη Ταυτοτητα;
  3. Σε καταλαβαινω απολυτα paranoid android! Οι Radiohead για μενα ειναι οτι καλυτερο εχει συμβει στην ανθρωποτητα! Ακομα και τα πιο πειραματικα τους δεν μπορεις να μην τα λατρεψεις. Αλλα να σου πω την αληθεια μου λειπουν απιστευτα οι παλιες τους εποχες που απλα ο Τhom Yorke επιανε την κιθαρα του και τραγουδουσε. Χωρις ιδιαιτερα εφε και τετοια. Για μενα οι Radiohead ειναι το πραγματικο rock. Δεν λεω λατρευω συγκροτηματα απο ολο το φασμα της ροκ μουσικης αλλα δεν εχω βρει τιποτα πιο ουσιαστικο απο τους Radiohead. Αυτη ειναι μουσικη με αρχ...! Ειναι απο τους λιγους που πραγματικα εχουν δειξει πως μια ακουστικη κιθαρα και μια φωνη μπορει να ειναι πολυ πιο σκληρη απο εναν overdriven ηχο. Οσο για το Ok computer... Τι μπορει να πει κανεις; Ποιο κομματι να πρωτοσχολιασει; Εμενα για να προσεγγισω αρκετα τον ηχο των Ραδιοκεφαλων με βοηθησε πολυ το Boss RV-3. Δεν λεω πως ειναι το καλυτερο reverb που θα βρεις αλλα αμα το μαθεις και μπορεσεις να συνδυασεις reverb και delay μαζι εχεις ενα αξιοπρεπεστατο αποτελεσμα. Μπαντες που εχουν επηρεασει η που "συγγενευουν": 1)Coldplay(σε καμια περιπτωση δεν τους συγκρινω αλλα το εχουν παραδεχτει) 2)Muse(ασχετα με το οτι ειναι ταλενταρες και αυτοι απο μονοι τους ειναι φανερα επηρεασμενοι) 3)Red Hot Chili Peppers(ειδικα τον Frusciante, αλλα και τον Flea μετα την συνεργασια τους στoυς Atoms For Piece) 4)Sparklehorse 5)Athlete 6)Madrugada 7)Black Heart Prossecion(η καπως ετσι λεγονται, μου διαφευγει τωρα) Σε καλυψα;
  4. Frusciante απλα. Οπως ειπε και συμφορουμιτης το απολαμβανει αυτος, το απολαμβανω και εγω!
  5. Ωραιο αρθρο Superfunk! Διακρινω εναν τονο σαρκασμου ομως η ειναι η ιδεα μου? :D
  6. Καλα κατ'εμε ο Frusciante ειναι πολυ πιο μεγαλος καλλιτεχνης και απο τον Navvaro αλλα και απο τον καινουργιο τον πιτσιρικα τον Klingoffer(που ειναι σαν πνευματικο παιδι του). Oπως και να εχει οντως το singlακι δεν ελεγε και πολλα! Δεν ηταν ασχημο αλλα για R.H.C.P απλα περιμενεις πολυ περισσοτερα! Παντως πρεπει για να βγαλουμε συμπερασματα να ακουσουμε ολο το album ετσι και αλλιως μεσα στην παρεα υπαρχει και ενας Flea μην τον ξεχναμε!!! Superfunk: Θεος = Frusciante να φανταστω ετσι? Yeahhhhhh!!
  7. Επιτελους κυκλοφορησε το νεο βιντεο-ζωντανη ηχογραφηση των Radiohead απο το Basement με τα κομματια τους απο το Kings Of Limbs. Aπλα το παραθετω, τα σχολια δικα σας! RADIOHEAD - The King of Limbs (live from the basement)
  8. Μιας και αναφερθηκε αυτο το θεμα θελω να ρωτησω τι το ιδιαιτερο εχουν αυτοι οι μαγνητες και ειναι τοσο γνωστοι? Εγω ειμαι των μονων και δεν ξερω αλλα τους ακουω συνεχεια. Δεν ειναι οι κλασσικοι διπλοι μαγνητες? Οι Fender Telecaster 72 (οι vintage) κλπ που φορανε διπλους φορανε τετοιους διπλους?
  9. Οκ καλη επιτυχια παντως και περιμενουμε και αλλες φωτο! Παντως καλο θα ηταν αν μπορουσες να κανεις εναν αναλυτικο "λογαριασμο" σχετικα με τα υλικα, το κοστος και τις ωρες δουλειας σας. Θα μας βοηθουσε ολους πιστευω!
  10. Αξιος αξιος! Συγχαρητηρια για την δουλεια! Παντως μικρυνε αισθητα ο χωρος μετα απο την room in a room κατασκευη σας, δεν το περιμενα τοσο πολυ! Ποσο αναμενετε να σας κοστισει συνολικα εφοσον εσεις κανατε την δουλεια?
  11. Κοιτα για Frusciante πεθαινω!! Ειναι μακραν απο τους καλυτερους μουσικους καλλιτεχνες της εποχης του οσο και να τον υποτιμουν, ωστοσο εχω συμπαθισει πολυ και τον Joss! Εγω πιστευω πως σιγουρα θα εχει επηρεαστει ο Flea αρα και η μουσικη των Red Hot Chili Peppers απο την συμμετοχη του στην μπαντα του Thome Yorke, και εχουν περασει καποια χρονια! Ισως καταφερουν να φτασουν σε ενα πιο συγχρονο και βαθυ alternative rock στυλακι, αν και τα κλασσικα τους να βγαλουν δεν με χαλανε καθολου!Ανυπομονω πραγματικα! Ανακοινωθηκαν και τα ονοματα των κομματιων στο twitter του Flea παντως...
  12. Μπραβο αγορι μου! Ευχαριστω πολυ! Και ωραιο και το αρθρακι! Απο οτι ακουσα ο Flea θα εχει κανει και τα πιανα και την ενορχιστροση! Και αν και αγαπαω πραγματικα τον Frusciante ανυπομονω για τον Joss! Αν και πιτσιρικας τον γουσταρω!
  13. Γεια σας noizers! Επειδη γνωριζω οτι υπαρχουν πολλοι καμενοι εδω μεσα με τους R.H.C.P και επειδη ακουσα σιγουρα οτι θα βγαλουν νεο album καπου τον Ιουλιο-Αυγουστο θελω να μαθω αν εχετε ακουσει ακριβως την ημερομηνια! Περιμενω με αγωνια!!
  14. Οκ δικιο εχεις SF θα την αφησω ως εχει!!! Τωρα σχετικα με το logo παιδια εχετε ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Ειπαμε και εγω ειμαι κολλημενος αλλα ρε παιδια εχετε ξεχωρισει και πιο logo ειναι καλυτερο!!! Ειστε μπροστα απλα! :) :) ;)
  15. Kαι εμενα μου την εδινε αρχικα το headstock αλλα το συνηθισα και τωρα το λατρευω!! To ξερω αυτο το site και ειναι οντως πολυ καλο, ομως μωρε ξερεις θελω ειδικα για την highway one μου να δω τι μπορω να κανω και ειναι λιγο εξειδικευμενο... Οπως και να εχει θα ψαξω και σε αυτο το site να βρω τιποτα. Ευχαριστω παντως.
  16. Θα το θεωρησω απλα χιουμορακι και δεν θα απαντησω αλλα θα προσπερασω περιφρονιτικα!!! :P Ειναι μεσα στα σχεδια μου μια ωραια tele πραγματι αλλα αργει ακομα, ομως σιγουρα η επομενη μου θα ειναι telecaster. Ωστοσο ειναι μια πολυ καλη κιθαρα, και οπως και να 'χει ειναι η πρωτη μου κιθαρα, οποτε καλυτερα να δωσω το νεφρο μου παρα την strato μου!!! Εγινα κατανοητος???? ;)
  17. (συγνωμη για τον πλεονασμο "βελτιωτικες κινησεις για να την βελτιωσω", απο αφηρημαδα)
  18. Γεια σας παιδια, βγαινω λιγο off topic αλλα επειδη και εγω εχω μια highway one του 2002(εννοειται οτι δεν την αγορασα 1200 ευρω) θελω να κανω μια δυο ερωτησεις και να μην ανοιξω νεο θεμα. Ειναι πολυ καλη κιθαρα και δεν εχω κανενα παραπονο. Αλλαξα μαγνητες και πεταει αλλα αναρωτιεμαι. Τι αλλες βελτιωτικες κινησεις μπορω να κανω για να την βελτιωσω κι αλλο?
  19. Ναι φιλε μου νεαρος ειμαι και εννοειται οτι τους ακουω, για αυτο το λογο κι ολας ζηταω την αποψη τους. Το "να δουμε τι αλλο θα μαθουμε" δεν το εγραψα ειρωνικα, μην γινει καμια παρανοηση! Ναι εχεις δικιο απλα ξερεις η κιθαρα ειναι ενα κολλημα που ξερω πως δεν θα εγκαταλειψω και γι'αυτο το ψαχνω τοσο πολυ με τον ενισχυτη πριν αγορασω. Απο αυριο θα κανω ενα νεο θεμα αν ειναι για να ακουσω προτασεις για ενισχυτες που μπορει να ταιριαζουν στο υφος μου και γενικοτερα σε αυτο που ψαχνω,(τωρα αν θα ειναι χαμηλου κοστους και γενικα αν θα το παω πιο πειραματικα θα το δω!) Ευχαριστω και παλι!
  20. Μαλιστα... να δουμε τι αλλο θα μαθουμε!!!
  21. Οπα... Ψευδαισθηση? Πως γινεται αυτο?
  22. Ευχαριστω για τις απαντησεις! Εχω ψαξει ηδη αλλα οντως μπορω να ριξω και μια καλυτερη ματια. Αυτο το θεμα το εκανα κυριως για να συσσορευσω τις πληροφοριες που ειναι μαζεμενες γιατι στα θεματα δινονται πολλα στοιχεια αλλα ειναι αποσπασματικα και τουλαχιστον εμενα με μπερδευουν. Οσο για αυτο που ειπες RayDTutto δεν εχεις καθολου αδικο αλλα εγω δεν νομιζω να μπορω να το κανω. Ποτε δεν εχω πουλησει κατι που μου αρεσε για να παρω κατι καλυτερο. Προτιμω να τα κραταω γιατι δενομαι συναισθηματικα οσο χαζο και αν ακουγεται! Π.χ Πριν 5 χρονια πηρα την πρωτη μου ηλεκτρικη που ομολογουμενως ηταν πανακριβη για πρωτη (Fender Highway One 2005 τοτε 780 ευρω). Πολλοι θα το θεωρησουν μια παραλογη κινιηση μιας και μαζευα λεφτα για πανω απο 2 χρονια τοτε για να την παρω ως πιο πιτσιρικας. Ομως πραγματικα ηταν η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε και παιζει να εχω κανει πληρη αποσβεση μεχρι τωρα με τοσο παιξιμο. Ε αυτη την κιθαρα δεν θα την πουλαγα ποτε! Ετσι καπως το σκεφτομαι και με τον ενισχυτη για αυτο το ψαχνω τοσο!
  23. Eυχαριστω για την απαντηση αν και το εχω ηδη τσεκαρει... Ωραιο αρθρο ειναι αλλα ψαχνω λιγο πιο πρακτικες απαντησεις απο παιχταραδες που εχουμε εδω μεσα!
  24. Γεια σας noizers, Επιτελους τελειωσαν τα σχολεια και οι πανελληνιες και ειμαι ετοιμος να ξαναριχτω σοβαρα στην μουσικη! Εχοντας μαζεψει ενα αξιοσεβαστο ποσο σκεφτομαι μετα το καλοκαιρι να αγορασω εναν πολυ καλο ενισχυτη (εργαλειο για ολη μου την ζωη). Αλλα πριν αρχισω να ψαχνω σοβαρα ερχομαι σε σας για να μου εξηγησετε καποια πραγματα... Εχω ψαξει στο forum ,εννοειται, και εχω βρει πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια ομως το γεγονος οτι ειναι ασυνδετα μεταξυ τους δεν με βοηθανε να κατανοησω τοσο καλα την θεωρια των ενισχυτων γι'αυτο και θεωρω σκοπιμο να συλλεξουμε καποιες ορισμενες πληροφοριες εδω περα ας πουμε. Οριστε το σχετικο ερωτηματολογιο: 1) Καταλαβαινω πως οι λαμπατοι ειναι καλυτεροι σε θεμα ποιοτητας ηχου και το παρατηρω και εγω, ομως πως δικαιολογειται αυτο? Σχετιζεται μονο με τις λυχνιες? 2)Τι ειναι τελικα το headroom? Που βοηθαει? Πως βελτιωνει τον ηχο? Παραδειγματα ενισχυτων με εντυπωσιακο headroom? 3)Ποσα watt ειναι ικανοποιητικα ωστε να μπορεις να παιζεις και στο σπιτι σου μονος σου χωρις να ενοχλεις αλλα και για προβες η ακομα και για live? 4)Τι ειδη μεγαφωνων υπαρχουν και ποιες ειναι οι κλασσικες και ποιοτικες λυσεις? 5)Και το σημαντικοτερο... Ποσα ηδη λαμπας για ενισχυτες υπαρχουν και τι διαφορες εχουν αναμεταξυ τους? (π.χ 6L6) Ξερω ειναι πολλα, αλλα ειναι οι μαζεμενες αποριες ενος χρονου ενος παιδιου που βασανιστηκε απο το εκπαιδευτικο συστημα :P Ευχαριστω!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου