Προς το περιεχόμενο

antonStrat

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από antonStrat

  1. 8 ώρες πριν, Shelter είπε

    Έχει, αλλά έχει σημασία και ο τρόπος.

     

    Δηλαδή ο Σπάθας το έκανε μιμούμενος το ήχο και τον τρόπο του τζουρά (και πολύ καλά έκανε όπως είχε κάνει και πολλές άλλες φορες). Αν ένας κιθαρίστας πιάσει μπουζούκι δεν ακούγεται όπως ένα μπουζουκίστας και αυτό δεν είναι καλό.... θα ειχε ενδιαφέρον να ακούγαμε κάποια στιγμή και κάτι απο μπουζούκι παιγμένο λίγο διαφορετικά και εκτός της παραδοσιακής τεχνικής του και των ornaments που έχουμε συνηθισει χρόνια μέσα απο το ρεπερτόριο. Ευχτυχώς υπάρχουν δεξιοτέχνες, ευτυχώς οι πιο νεοι εχουν και σπουδες και ελπιζω και ακουσματα.

     

    Παρεμπιπτόντως μιας και εισαι εδώ και μαλλον εισαι ενημερωμένος! Έχεις ιδέα τι έχει χρησιμοποιήσει ο Καραντινης για τον ηχο αυτό? Octaver? 12 χορδη?

    Compressor, octaver , reverb 

    • Ευχαριστώ 1
  2. 5 ώρες πριν, npap είπε

     

    ακριβώς, συνηγορώντας την πάλαι ποτέ κραταιά άποψη που είχαν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του λαϊκού μας τραγουδιού (και όχι μόνο), ότι δηλαδή διαχρονικά διαθέταμε "μπουζουκτζήδες" που με την ανάλογη μελέτη και ακούσματα θάταν εν δυνάμει κιθαρίστες παγκόσμιας κλάσης, σε αρκετά δυτικά είδη μουσικής...

    Θα μου επιτρέψεις να το βλέπω λίγο διαφορετικά.

    Σε ένα τέτοιο τραγούδι όπως εδώ, λαϊκοτροπο και όσον αφορά τον ήχο της λογικής direct, είναι βούτυρο στο ψωμί ενός μπουζουκίστα να παίξει κάτι τέτοιο. Άλλωστε και ο Σπάθας σε τέτοια παιξίματα μιμείται το παίξιμο των εγχόρδων και δη της οικογένειας του τζουρά στον οποίο και είχε αδυναμία.

    Όταν όμως το πράγμα περνάει στο κομμάτι ενισχυτής, παραμόρφωση, εφφέ και λοιπά, μιλάμε για άλλη τελείως προσέγγιση. Ακόμα και ο Καραντίνης που είναι εξαιρετικός δεξιοτέχνης, θα ακούγονταν αρκετά μπουζουκιστας.

    Πάντως μόνο ενδιαφέρον έχει να μπαίνει ο ένας στα "χωράφια" του άλλου ..!!

    Και μια ακόμη πληροφορία ίδιας φύσης.

    Όλοι νομίζουν ότι στο ζεϊμπέκικο της Αλεξίου " Απόψε θέλω να πιω" έχει παίξει ο Γιάννης. 

    Όμως είναι πάλι Καραντίνης!!

    • Like 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου