Προς το περιεχόμενο

guignol

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή guignol

0

Φήμη

  1. Ομολογώ ότι δεν διάβασα ΟΛΟ το thread αλλά έτσι για να ρίξω και μία άλλη ιδέα στο τραπέζι...αν και πλέον με την τεχνολογία που υπάρχει μπορείς να βγάλεις πολύ αξιοπρεπή ήχο με πεταλιέρα, εξακολουθώ γενικά να είμαι κατά, προτιμώ τα πεταλάκια ή/και τα muliteffects σε rack έκδοση (τις λεγόμενες φέτες...) σε συνδυασμό με ενισχυτή (υπάρχει και το πρόβλημα του κόστους, γνωστό...). Θα σου πρότεινα πάντως να δεις και το nova system της TC electronics, που είναι μία πιο προσιτή και φτηνή έκδοση του g system. Είναι πιο φτηνό από το pod και ως προς τα effects είναι σαφώς μπροστά από Line 6 και boss (καλύτερα delays και mods ακούς σε eventide κλπ που κοστίζουν €400-500 το πετάλι). Επίσης, έχει αναλογικό drive, που βγάζει ζεστό ήχο (όσο γίνεται προφανώς....δεν παίζεις με λάμπα). Φυσικά δεν έχει την πληθώρα που έχουν οι άνω πεταλιέρες (boss και pod) σε distortions και overdrives αλλά θεωρώ ότι σε αυτά που έχει (που είναι αρκετά) είναι σαφώς καλύτερη.
  2. plus μία ερώτηση. Κάποιος ανέφερε ότι έχει το Nova Repeater. Είναι καλό delay πετάλι;
  3. και δηλαδή μπορείς να έχεις περισσότερους ήχους σε κάθε πετάλι π.χ. περισσότερα delay sounds στο αντίστοιχο delay pedal ή απλά έχεις ένα κάθε φορά και όταν το βαρεθείς κατεβάζεις άλλο toneprint?
  4. σωστό, από την άλλη ομως όλος αυτός ο επαγγελματισμός του Midi board μπορεί και αυτός να είναι αγχωτικός. Αν έχεις 4 κανάλια και 7-8 εφέ τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους κλπ μπορείς να φανταστείς για πόσες δυνατότητες μιλάμε...
  5. μωρε δίκιο έχεις, όντως έχουν καμπίνες αρκετά στούντιος, αλλά έχω και το gmajor που για να το χρησιμοποιήσω live πρέπει να έχω και Midi floor board και όλο αυτό το σκυλολόι πρέπει να το κουβαλάς μαζί σου κάθε φορά και να το συνδέεις με το ρολόι να τρέχει. Σκεφτόμουν γι' αυτό μήπως αντί για τη λύση αυτή για τα effects έπαιρνα ένα floor board μεγάλο και έβαζα πάνω πεταλάκια κλπ...τα συνδέεις μία φορά και μετά μπαίνουν σε βαλιτσάκι, και είσαι πιο γρήγορος. Αλλά και πιο ακριβός...το gmajor το πήρα 300-400€ και άλλα 200€ μαχ το midi board, η λύση με τα πεταλάκια στήνεται μεν σιγά σιγά αλλά θέλει βαθιά τσέπη. Ας βρούμε όμως να παίξουμε και αυτά λύνονται :)
  6. Δεν με προσβάλεις, απλά δεν με προσέχεις (που βέβαια δεν έχεις καμία υποχρέωση να κάνεις, αλίμονο). Ξαναλέω ότι τα υπόλοιπα κανάλια μου αρέσουν μια χαρά, πέρα από το crunch, που και αυτό σε δυνατές εντάσεις μόνο χαλάει. Ο ενισχυτής αυτός έχει ποικιλία (που δεν έχουν πολλοί) έχει midi ενσωματωμένο (που επίσης δεν έχουν πολλοί) και όλα αυτά σε λογική τιμή. Οταν τον πήρα ήθελα κάτι τέτοιο (πάνε πολλά χρόνια), σήμερα ίσως να έπαιρνα ένα combo, είνια πιο πρακτικό και ευκίνητο. Η αλήθεια είναι δεν τον έχω ζήσει πολύ τον ενισχυτή γιατί δεν παίζω τον τελευταίο καιρό πολύ, (όπως τα φέρνει η τύχη, από τότε που τον πήρα άρχισαν οι μετακομίσεις και οι δουλειές και δεν αξιποιήθηκε όσο θα ήθελα.) Αλλά για την περίπτωση που αλλάξει αυτό (και δεν το πουλήσω όλο το σετ για να πάρω κάτι πιο στα μέτρα της αθήνας που οι μουσικοί είναι περιπλανώμενοι ιουδαίοι και παίζουν σε στούντιος με την ώρα) θα ήθελα να βρω λύσεις.
  7. Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας! Κατ' αρχάς το να επέμβω είναι η τελευταία από όλες τις επιλογές, προφανώς και ψάχνω τον ήχο πρώτα απ' όλα. Βέβαια, το να αλλάξεις μία λάμπα δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου, αν δεν σου αρέσει βάζεις παλι αυτήν που είχες. Και τέλος, το πρόβλημα δεν είναι στα καθαρά το πρόβλημα είναι στο distrortion και κυρίως στο crunch το οποίο δεν έχει presence (ή και να έχει, που μάλλον δεν έχει, δεν βοηθάει, γιατί με τα κουμπιά έχω παίξει ήδη αρκετά). Γενικά ο ενισχυτής αυτός είναι πολύ φασαριόζικος από τη μάνα του, οπότε δεν μπορώ να τον αλλάξω και δεν θέλω. Απλά θα ήθελα το κανάλι αυτό που ταιριάζει και στα περισσότερα είδη μουσικής να είναι λίγο λιγότερο loud. Μακάρι να λυθεί το θέμα με το να κατεβάσω το presense κουμπί στο master, θα το δοκιμάσω πάλι και θα προσέξω περισσότερο για διαφορές, ευχαριστώ!
  8. Sotto ευχαριστώ πολύ! τώρα κατάλαβα τι εννοείς! Rocka Rola αυτό μου είχαν προτείνει και στο παρελθόν φίλοι να κάνω, μου είχαν πει βέβαια να αλλάξω τις λάμπες του τελικού (EL34) αλλά είναι και αυτό όντως μία λύση αν θες πιο γλυκό ήχο. Υπάρχει ένα ωραίο site (www.thetubestore.com) που περιγράφει κάπως τα είδη, βέβαια θέλει ψάξιμο και κυρίως να κάτσεις να τα ακούσεις..
  9. Thanks! Νομίζω ότι δεν έχει presence αλλά θα το τσεκάρω
  10. Καλησπέρα, όταν λέω ότι τσιρίζει εννοώ ότι έχει πολύ ψηλά πρίμα, δεν μικροφωνίζει. Ο ήχος δεν αλλάζει ουσιαστικά και να είναι συνδεδεμένο το gmajor (πέραν του ότι όπως είναι αναμενόμενο χάνει λίγο σε δύναμη το σήμα του ενισχυτή λόγω των effe που παρεισφρέουν).
  11. thanks for the feedback! Ναι προφανώς αλλάζει ο ήχος αν πειράξω τα equalizers στον ενισχυτή πάνω, να σκεφτείς ότι έχω μονίμως (στο crunch) τα μπάσα στο 7 (και βάλε) και το tremble στο 2-3, αλλά και πάλι τσιρίζει ο ενισχυτής. Έχω δύο κιθάρες, μία ESP MIII και μία epiphone les paul. Η δεύτερη, αν και πολύ πιο φτηνή έχει πιο έντονο και καθαρό ήχο, αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά στον ήχο. Έχω και το G major της TC Electronics το οποίο συνδέω μέσω του fx loop (έχει midi ο ενισχυτής αυτός), δεν ξέρω αν αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει κάπως. Το cap στο οποίο αναφερθήκατε τι είναι; ΚΑταλαβαίνω πλήρως το σχόλιο για τη σύνδεση στην είσοδο του eq πεταλιού, δεν έπιασα για να είμαι ειλικρινής πως θα λειτουργούσε μέσω fx loop...ειδικά αν έχω και το gmajor μαζί...
  12. Γεια σε όλους, έχω μία 4x12 mesa boogie καμπίνα και ως κεφαλή χρησιμοποιώ τον Hughes & Kettner Trilogy, έναν 100Watt θηριώδη ενισχυτή (με EL34 λάμπες τελικής ενίσχυσης και 12AX7 λάμπες στην προενίσχυση), ο οποίος έχει αρκετά κανάλια, με καλό ήχο στα περισσότερα. Η απορία μου είναι η εξής: Ο ενισχυτής είναι πάρα πολύ loud, ειδικά στο crunch κανάλι μπορεί να σου πάρει τα αυτιά. Και δεν εννοώ απλά loud που χαμηλώνεις το volume και είσαι οκ, εννοώ ότι έχει πολύ έντονα πρίμα και οταν είσαι σε tremble μαγνήτες δεν έχει την ζεστασιά που θέλεις. Το περίεργο σε όλο αυτό είναι ότι σε youtube videos κλπ που τον ακούω σε tests, reviews κλπ δεν φαίνεται να το προσέχουν αυτό. Κάνω κάτι λάθος; (τα equalizers μου τα έχω σε φυσιολογικά επιπεδα, τίποτα το ιδιαίτερο). Έχει κανείς κάποια συμβουλή;; (η οποία ιδανικά να μην περιλαμβάνει να πάρω 10 εξαρτήματα τα οποία να τα συνδέσω με τον ενισχυτή, τύπου noise reduction κλπ, γιατί τότε χάνει σε ένταση και βάθος ο ήχος και με ένα group που όλοι κοπανάνε απλά δεν ακούγεσαι) Ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά σε όλους!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου