Προς το περιεχόμενο

modern_classic

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή modern_classic

0

Φήμη

  1. Ωραίος. Αφού ξηγιέσαι λαϊκώς, χαμήλωσε το nut. Αφού όταν πατάς μπαρεδιές, δεν έχει σημασία το τι γίνεται από το τάστο του μπαρέ και πίσω. Νομίζω πως στην πλειοψηφία των κιθάρων, το nut παίρνει χαμήλωμα, χωρίς να έχεις πρόβλημα τριξίματος με ανοιχτές χορδές. Ίσως το βάζουν οι εταιρίες πιο ψηλά ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο tension, άρα και μεγαλύτερο sustain (?? λέω εγώ τώρα).
  2. Εγώ έχω μια APX-5A και είναι κάπως σκληρή. Τι κομμάτια παίζεις με τις ακουστικές σου σε live; Αν παίζεις λαϊκά, μπαρέ και ξερό ψωμί, 1ο τάστο ΦΑ κτλ, κοίτα αν μπορείς να χαμηλώσεις το nut.
  3. Αυτό ξαναπές το. Νομίζω όλοι, λίγο-πολύ, όταν ασχολούμαστε με τα κομμάτια μας το κάνουμε αυτό. Πιο πολύ, να δοκιμάζεις την ίδια μελωδία με ρυθμούς από διαφορετικά είδη μουσικής που ακούς και παίζεις. Αλλά ο τυπάς είναι τρομερός! Πάνω στην ίδια μελωδία φωνής γράφει άλλο κομμάτι! Το enter sandman το έχει κάνει απίστευτα μελωδικό. Το ακούω αρκετά συχνά.
  4. Υπάρχει κάτι παρόμοιο και στο MusicStore.de http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Recording/Microphones-and-accessories/Rode-MS-1000-Studio-Condenser-Mic-Music-Store-Special-Edition/art-REC0008115-000 Γράφει κιόλας ότι παράχθηκαν μόνο 250 κομμάτια. Δηλαδή το μικρόφωνο ΕΙΝΑΙ το NT1000; Πάντως έχει χρώμα μαύρο, ενώ το NT1000 είναι ασημί. Φοβάμαι μην την πατήσω. Αλλιώς να πάω προς ΝΤ-1Α μεριά.
  5. Το έχει δει κανείς αυτό; RODE T-1000 http://www.thomann.de/gr/rode_t1000_thomann_edition.htm Γράφει "Rode T-1000 Thomann Edition (identical in construction as Rode NT1000)" και έχει 80 ευρώ λιγότερα από το ΝΤ1000. Στο site της RODE δεν υπάρχει... Λέτε να παίζει μαλαγανιά; Έχω μαζέψει κάποια λεφτά στην άκρη και σήμερα που το έψαχνα έπεσα πάνω του.
  6. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις για reviews από interface που καλύπτουν τις ανάγκες σου, και που μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά που διαθέτεις. Το εξωτερικό interface (usb ή firewire) είναι all-in-one λύση, και υπάρχουν αρκετά αξιόλογα προϊόντα. Τα εσωτερικά interface, με ποιοτικότερα AD/DA converters, είναι πιο "επαγγελματικά", και τα περισσότερο επαγγελματικά μοντέλα δεν έχουν προενισχυτές, κάτι που σου δίνει βέβαια την ευελιξία να αλλάζεις προενισχυτές, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσεις κονσόλα. Καλύτερα μην μπλέξεις με εσωτερικό interface. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από προσωπική χρήση αλλά ψάξε reviews για αυτό εδώ: http://www.thomann.de/gr/focusrite_saffire_6_usb.htm και για αυτό: http://www.thomann.de/gr/presonus_audiobox_usb.htm Και οι 2 είναι σοβαρές εταιρίες, και γνωστοί μου που έχουν πιο ακριβά μοντέλα (firewire όμως) αυτών των εταιριών είναι πολύ ευχαριστημένοι. Ψάξε για reviews και καλή τύχη. Να ξέρεις ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι η μελέτη και η έμπνευση. Πρόσεξε μην παρασυρθείς από το ψάξιμο των plug ins και του "τέλειου" ήχου και παραμερίσεις τον ήχο που βγαίνει από εσένα. Κάποιοι την έχουμε πατήσει..
  7. modern_classic

    ''One night stand woman''

    Τρομερό κομμάτι! Όντως το hammond θέλει λίγη βρώμα...
  8. Γεια χαρά. Σε ένα live ο τραγουδιστής μας δεν είχε περάσει καλά στη ζώνη μια ακουστική Yamaha, με αποτέλεσμα το headstock να χτυπήσει κάτω, και μετά από λίγες μέρες να ανοίξει ρωγμή στο μπράτσο. Δεν είμαι από Αθήνα, και κάποιος γνωστός μου είχε πει να την πάω στον Καγμάκη. Του είπα απλά να την κολλήσει, καθώς δεν με ένοιαζε στο συγκεκριμένο σημείο η όποια ατέλεια (ήταν σχετικά κοντά στα πρώτα τάστα). Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να μου είχε πάρει 35 ευρώ ή 25. Η κιθάρα είναι μια χαρά. Γενικά υπάρχουν και πιο έμπειρα μέλη από εμένα να σου προτείνουν κάποιον. Αυτή η εμπειρία πάντως από εμένα.
  9. Ωραία τα Warwick, αλλά τα squier έχουν σημάδια στην ταστιέρα, που, τουλάχιστον στην αρχή, θα βοηθάει αρκετά! Όντως, θα κάνω μια γύρα τα μαγαζιά, να διαπιστώσω αν, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά, ο ήχος του άταστου είναι αρκετά προτιμότερος, ώστε να αντέξω το tradeoff της δυσκολίας εκμάθησης. (σε 1μιση μήνα δηλαδή γιατί τώρα με την εξεταστική δεν παίζει!) Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά: Απ'ότι ξέρω, αρκετοί "καρφώνουν" κατευθείαν το μπάσο και παίζουν, χωρίς ενισχυτή. Γενικά έχω ασχοληθεί με VST's, και με την ηλεκτρική μου κυρίως μέσα από το πισί παίζω. Αλλά... Όταν θα θέλω να παίξω κάπου με μια ορχήστρα, κατευθείαν καρφωμένος σε κονσόλα (εννοείται με DI), μήπως θα ήταν καλύτερα να έχω active μαγνήτες;
  10. Ευχαριστώ για την συμβουλή. Όσον αφορά ενεργούς ή παθητικούς μαγνήτες για το είδος που θέλω; Μήπως για την κατηγορία τιμής που ψάχνω να προτιμήσω passive ώστε να μην μπλέξω με κακής ποιότητας ηλεκτρονικά;
  11. Ναι ε; Μέχρι τώρα νόμιζα ότι τα warwick ήταν μεταλόμπασα...Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση..
  12. Γειά σας! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω άταστο μπάσο και θέλω κάποιες γνώμες. Με την μουσική ασχολούμαι αρκετά χρόνια, παίζω αρκετά όργανα (κιθάρα, πλήκτρα, μπουζούκι, παλιά έπαιζα και κόρνο σε φιλαρμονική) χωρίς να είμαι τεχνικά πολύ καλός σε κανένα από αυτά βέβαια! Παλιότερα ασχολιόμουν περισσότερο με την ροκ (σχεδόν όλα τα ήδη) καθώς περνούσα την περισσότερη ώρα με την ηλεκτρική κιθάρα. Επηρεασμένος από παρέες (ευτυχώς καλές) και μετά την αγορά μπουζουκιού με κέρδισε το λαϊκό, και όσο πάει προσπαθώ να μάθω περισσότερο το ρεμπέτικο, παίζοντας είτε μπουζούκι είτε κιθάρα. Τελευταία ακούω λίγο τζαζ, swing χωρίς όμως να έχω προσπαθήσει να παίξω, κυρίως λόγο έλλειψης χρόνου (άντε να βγει το πτυχίο)! Ήρθε λοιπόν η ώρα να αγοράσω μπάσο! Ψάχνοντας λίγο σε διάφορα site, κατέληξα σε αγορά άταστου, καθώς περισσότερο θέλω να παίζω λαϊκά, ρεμπέτικα, λίγο ροκ (κυρίως σε δικά μου κομμάτια) και ο ζεστός ήχος, λιγότερο μεταλλικός σε σχέση με τα κανονικά μπάσα, του άταστου, νομίζω πως ταιριάζει στην περίστασή μου. Διορθώστε με αν κάνω λάθος! Διαθέτω μέχρι 500€, αν και θα έδινα κάτι παραπάνω αν υπάρχει σε αυτή την κατηγορία τιμής κάτι "πολύ value for money". Βοηθήστε με οι γνωρίζοντες! Α! Και κάτι άλλο. Μήπως ξέρει κανείς τίποτα για τα όργανα mastro που έχει ο Μάτσικας; Αυτό εδώ το μπάσο: http://www.matsikas.gr/el/Product-4%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%94%CE%9F-%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%9F-%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A3%CE%9F-MASTRO-JD-210-4-NL_1217 έχει πολύ δελεαστική τιμή! Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλώς σας βρήκα!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου