Προς το περιεχόμενο

kosthrash

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    173
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Αναρτήσεις από kosthrash

  1. 30 λεπτά πριν, John Goumis είπε

    Αν ήμουν υπέρ των modelling ενισχυτών αυτής της κατηγορίας σίγουρα θα προτιμούσα αυτούς της Boss. Έχω παίξει και λάιβ με Κατάνα και ήμουν ικανοποιημένος. Αυτή η εταιρεία γενικά ο,τι και να βγάλει είναι εγγύηση. Πολύ αγαπημένη εταιρεία. 

    Έχουν πάντως ανταγωνισμο στην κατηγορία τιμής των modeling amp που κινούνται, τους Line6 Catalyst, ειδικά μετά το firmware update με νέα amp models από το Helix hx (βλέπε Badong για high gain)...

    • Like 2
  2. 1 ώρα πριν, Άγιος είπε

    Θα παραδεχτώ ότι μπορεί να υπάρχουν καλοί μικροί λαμπατοι με ωραίο βρόμικο ήχο (γιατί στα καθαρά σε μικρές εντάσεις δεν οι ψηφιακοί δεν πιάνονται) δεν τους έχω δοκιμάσει όλους, έχω όμως δοκιμάσει αρκετούς ενισχυτές και οι λαμπατοι έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα, πρέπει να σου πάρουν τα αυτιά για να ακουστούν καλά, υποτίθεται καλά, ακόμα και λίγα watt ενισχυτές... εσείς μπορεί να έχετε καλούς, δεν ξέρω

     

    • Like 2
  3. Εγώ απλά αναφερα τους μικρούς λαμπατους ως επιλογή που απλά δεν υπήρχε στο παρελθόν η ήταν απλησίαστη οικονομικά. Πλέον έχουν ίδια σχεδόν τιμή με έναν καλό modeling amp και χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος (μεγαλύτερη αξιοπιστία, και χρηστικότητα σε σπιτικό περιβάλλον με τα ενσωματωμένα attenuators  που έχουν οι σύγχρονοι λαμπατοι). Είναι πιστεύω κρίμα οι νεοι παίχτες να μην έχουν έστω δοκίμασει ένα από τους νέους λαμπατους που κυκλοφορούν, αν μη τι άλλο για να έχουν ένα σημείο αναφοράς ώστε να ρυθμίσουν τις πεταλιερες η/και τα plugin να ακούγονται πιο "φυσικά"...

    • Like 1
  4. 3 ώρες πριν, LK είπε

    Τελικά δεν θα μάθω πότε τι έφταιξε  .

    Θύμωσα και έβγαλα τα XP sp3 , και έβαλα windows 7 ultimate sp1 (64 bit)..

    Με εκφράζει πιο πολύ 😁

    Τα win11 είναι ακόμα πιο ελαφριά, τα έχω εγκαταστήσει σε 2ης γενιάς i5... (υπάρχει τρόπος να κάνεις bypass τον έλεγχο που κάνουν για cpu, κτλ)

     

    Φυσικά ακόμα πιο ελαφρύ, γρήγορο, ασφαλές αλλά και user friendly os είναι τα Lubuntu... Ακόμα και gaming υποστηρίζουν (steam) και drivers έχουν για gpu nvidia.

  5. 17 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε


    Θα σου δώσω 3 λόγους:

    1. Εάν παίζεις 2-3 ώρες ημερησίως, θα πληρώνεις κάθε λίγο και λιγακι λάμπες. 

    2. Με τον λαμπατο δεν είναι εύκολο να παίζεις σε χαμηλές εντάσεις, με distorted ήχο. Θα χρειαστείς πετάλια, κάτι μη απαραίτητο με τον modeler.

    3. Μπορείς πολυ εύκολα να χρησιμοποιήσεις τον modeler σε εγγραφές απευθείας στην κάρτα ήχου, ή ακόμα και χωρίς κάρτα ήχου. 

     

    Ως practice amp, νομίζω ότι ο modeler κερδίζει πόντους. Από τις πχ 50 ώρες που θα παίξω τον μήνα, οι 45 θα είναι σε modeler και τρανζίστορατο ενισχυτή. Τον έχω ανοικτό όλη μετά και δεν αγχώνομαι για λάμπες κλπ. Χαμηλώνω ένταση το βράδυ και παίζω χωρίς να μειώνεται η απόδοση στον ήχο. Γράφω ότι θέλω στο pc, αθόρυβα, χωρίς μικρόφωνα κλπ. Και έχω πάνω από 10 λαμπάτους σπίτι.

    1. Οι συγκεκριμένοι μικροί λαμπατοι που ανέφερα (dsl1 &5cr) έχουν μόνο 1 μικρή λάμπα στον τελικό (οι preamp tubes δεν φθείρονται τόσο γρήγορα - μπορεί να χρειαστούν και 10 χρόνια ώσπου να θέλουν αλλαγή), όποτε το κόστος αλλαγής λαμπών είναι πολύ μικρό σε αυτούς. 

    2. Είναι σχεδιασμένοι να παίζουν εξίσου καλά και σε χαμηλές εντάσεις (άντε να χρειαστούν ένα πεταλακι booster μπροστά για τα high gain)

    3. Για εγγραφές απευθείας σε audio interface όντως οι μόντελινγκ βολεύουν περισσότερο, αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολύ καλύτερα plugins που αχρηστεύουν τη χρήση των modeling amps...

     

    Ξαναλέω ότι αναφέρομαι στους "ακριβούς" modeling amps >300 euro, οι φθηνότεροι σαφώς και έχουν λόγο ύπαρξης κατεμε. Τον ήχο και την διαδραστικότητα του amp in the room των λάμπατων πάντως δεν τα φτάνουν imho πάντα.

     Ο καθένας όπως βολεύεται και κάνει γούστο φυσικά.

  6. 23 ώρες πριν, LK είπε

     

    250 ειπα.

    Καλορίζικο και καλοδουλευτο να ευχηθώ, απλά ακόμα και σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν καινούργια pc (όχι refurbished εννοώ) που παίζουν πιο δυνατά (και φυσικά έχουν 2ετη εγγύηση από κατάστημα), πχ αυτό:

     

    https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-venom-x42-ryzen-3-4300g-8gb-ddr4-240gb-ssd-no-os-gaming-pc/

     

    https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i5-8500-vs-amd-ryzen-3-4300g

    • Ευχαριστώ 1
  7. 5 ώρες πριν, LK είπε

    Λοιπόν, επανέρχομαι.

    Τελικά πήγα σε used.

    Πήρα έναν Intel Core i5 8500, με 16 RAM DDR4, στα 250 euro.

    Είχε και cd RW.

    Είμαι τελικά παιδί της Intel 😆.

    To Θεικό.

    Είχε σκληρό 256 ssd.

    Τον έβγαλα.....έβαλα τον κλώνο του παλιού υπολογιστή.....και βουαλά.... με λίγα updates των drivers (κάνα 10 λεπτο- αυτόματα από το windows update).......έτοιμο το νέο PC.

    Δεν πίστευα ΠΟΤΕ ότι θα δουλέψει το σύστημα, αλλά ΔΟΥΛΕΨΕ.

    Τα καλά του UEFI  mode και των windows 11!

    Πόσο το πήρες το refurbished αν επιτρέπεται ?

  8. 30 λεπτά πριν, Superfunk είπε

     

    Είναι άσχετοι.

    Δεν κατασκευάζονται πουθενά τόσο κακά κλειδιά που να θέλουν αλλαγή στην εποχή μας,αν μια κιθάρα ξεκουρδιζει τότε αυτό οφείλεται στο nut ή σε κακό πέρασμα χορδών.

    Η λίγο μολυβακι στις σχισμές του nut

    • Like 1
  9. Στις 19/4/2024 στις 8:04 ΠΜ, cos_dr είπε

    Καμία amiga να πάρουμε, να παίξουμε barbarian και kick off

    Έχω ακόμα Amiga 500 με το έγχρωμο μόνιτορ της και τα χειριστήρια pacman που δε σπάνε - δε χαλάνε ποτέ, φυσικά με δισκέτες Kick off, Sensible Soccer, Turican, κτλ δίπλα στο PS4 Pro...

    • Like 1
  10. Στο budget σου παίρνεις Marshall half stack (και σχετικά παναλαφρο):

     

    https://www.thomann.de/gr/marshall_dsl20hr.htm?shp=eyJjb3VudHJ5IjoiZ3IiLCJjdXJyZW5jeSI6MiwibGFuZ3VhZ2UiOjJ9&reload=1

     

    https://www.thomann.de/gr/marshall_tslc212_gitarrenbox.htm

     

    Δεν είναι τυχαίο που έχει μόνο θετικές κριτικές παντού ... Αν ήταν made in UK θα είχε τουλάχιστον τα διπλάσια.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου