Προς το περιεχόμενο

jimaras0

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    20
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή jimaras0

0

Φήμη

  1. Αυτή είναι μία δοκιμαστική κατασκευή, για αυτό δεν θέλω να χαλάσω τον έβενο, και ακόμα δεν μπορώ να τον δουλέψω καλά. Επειτα, στο σώμα θα βάλω καπάκι, και δεν θα φαίνονται οι ρόζοι, και αυτό όμως είναι δοκιμαστικο, για να δώ τυχόν λάθη που κάνω και να δω αν μπορώ να φτιάξω κάτι της προκοπής ;D
  2. ευχαριστώ ;D , βασικά όχι, ακόμα δεν έχω templates για αυτό και δε το έσκαψα σήμερα :P Α οκ, τι άλλο θα μπορούσα να βάλω για τεστιέρα?
  3. χωρίς να είμαι πολύ γνώστης αυτού το είδους, θα σου πρότεινα απλά να πειραματιστείς με τον ενισχυτη, με διάφορες ρυθμίσεις, και αν δείς οτι υπάρχει μεγάλη απόκλιση απο αυτό που ψάχνεις, τοτε να στραφείς στην αλλαγή μαγνήτη
  4. Λοιπόν, σήμερα είχα αρκετό ελεύθερο χρονο και άρχισα σιγά σιγά την κατασκευή του σώματος. Αρχικά έφταξα το σώμα σε ένα πιο φτηνο και ευκολοδουλευτο ξυλο, για να δω πως βγαίνει και μετά, αν δώ οτι βγαίνει κάτι καλό θα το φτιάξω σε μαόνι, και θα αποφύγω τυχόν λάθη που κάνω τώρα. Ορίστε μερικές φωτο, αλλα σε χάλια ποιότητα γιατι η φωτογραφική μου είχε μείνει απο μπαταρία και τις έβγαλα απο κινητό. To συνολικό πάχος θα βγεί 37mm περίπου,λίγο αδύνατη μου βγήκε!!! http://imageshack.us/photo/my-images/221/dsc00485o.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/28/dsc00487kz.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/638/dsc00488l.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/809/dsc00489yt.jpg/ To συνολικό πάχος θα βγεί 37mm περίπου,λίγο αδύνατη μου βγήκε!!!. Είναι έτοιμη κομμένη και την έχω τρίψει. Σκάψιμο μένει ακόμα, που θα γίνει αργότερα! Οταν ξαναβρώ ελεύθερο χρόνο, θα αρχίσω την κατασκευή του λαιμού, που και αυτός θα γίνει σε κατώτερο ξύλο. Μαλλον σε λεύκα, γιατι βρήκα σήμερα ένα κομμάτι ακριβώς στα μέτρα που το θέλω. Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο ξύλο για ταστιέρα, εκτός του έβενου, γιατι έχω κατι κομμάτια, αλλα τα λυπάμαι να τα χαλάσω να πάνε χαμένα τώρα που δεν ακόμα πειραματίζομαι, και είναι και δύσκολα στην χρήση. Το rosewood , ποιο ξύλο είναι?
  5. Κατ'εμέ, ο καλύτερος συνδιασμός είναι emg 85 σε bridge, βγάζει "τρελό" ήχο, πιο γεμάτος και καλυτερος σε distrortion απ'οτι ο 81 ( πιο death metal πιστεύω), και 60 σε neck, γιατι έχει πολύ καλά καθαρά
  6. Οκ, έτσι κι αλλίως με ευκολήνει λίγο οτι δεν θα βάλω string tree, γλυτώνω χρόνο :D . Διάβασα στην stewmac και απ'ότι κατάλαβα έχει να κάνει και με την κλίση της ταστιέρας, για να πετύχουμε πιο καλό intonation. Αλλα δεν βρίσκω ακριβώς καποιο "τύπο", μια "σχέση" για να υπολογίσω πόση διαφορά πρέπει να έχει.
  7. Α οκ, ευχαριστώ. Κι άλλη απορία :P , απ'οτι εχω προσέξει, σχεδον σε όλες τις κιθάρες που έχουν tune-o-matic γέφυρα (les paul ειδικά) , η γέφυρα δεν είναι τελείως ίσια, αλλα έχει μια μικρή κλίση θα έλεγα, προς την μεριά της ψιλής Μι . Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί γίνεται αυτό?
  8. Οντως απ'ότι βλέπω εκ πρώτης όψεως το ξύλο δεν είναι της προκοπής. Θα ήθελα να εκφράσω μία ακόμη απορία μου, είναι απαρραίτητα τα string trees σε όλες τις κιθάρες? Ξερω οτι κατα κύριο λόγο βοηθούν να μείνουν "χαμηλα" οι χορδές, σε headstock τα οποία δεν έχουν πολύ κλίση όπως τις fender. Εγώ, σχεδιάζω ένα headstock με 13-15 μοιρες κλίση, σε στύλ jackson. Χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις string tree?
  9. Ευχαριστώ πολύ. Βασικά δεν είχα προσέξει αυτό το μαγαζι. Παιζει το Σαββατο να παω Θεσ/νικη για μια εκθεση και αν παω θα το επισκευτώ και να πάρω τάστα. Αλλά, δεν έχω καταλήξει ακόμα τι τάστα να επιλέξω, Εχετε να προτείνετε κάποια, μιας και δεν έχω τρελή εμπειρία. Σκεφτόμουν να πάρω medium jumbo. Ευχαριστώ πολύ. Θα το έχω υποψιν μου για τις μελλοντικές μου αγορές σε ότι εξαρτήματα χρειαστώ.
  10. Βασικά, μένω σε επαρχία, κάτω απο τον Παρνασσό, και δεν υπάρχουν οργανοποιοί εδώ κοντά απ'όσο ξέρω. Ωστόσο, κατεβαίνω συχνά στην Αθήνα, και μπορώ να παω σε κάποιων εκεί, για να προμηθευτώ τα τάστα. Φίλε μου marathon , δεν ξερω αν γινεται μόνο σε μένα αυτό αλλα το σίτε που έδωσες δεν δείχνει τίποτα.
  11. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Btw, ταστα στην ελλάδα που μπορω να βρώ? Ενδιαφέρομαι για πιο πολύ medium jumbo frets
  12. The Genius Loci, αρχικά τα σχεδιά μου είναι για bolt-on κιθάρα. Πηρα την κιθάρα απο ένα φίλο μου και έκανα όλες τις μετρήσεις και τα σχέδια, και ναι το neck pocket το έχω σχεδιάσει για fenter προδιαγραφές. Και βέβαια έχω ρούτερ καθως και αρκετα εργαλεια σχετικα με αυτό. Και έγω έτσι έλεγα να αρχίσω, και αργότερα παίρνω και τα πιο εξιζητημενα εργαλεία. funky_bassman όντως δεν είχα δει καθόλου τιμες για έτοιμα μπράτσα, και μάλλον εκεί θα καταλήξω για αρχή. Αλλά το μπράτσο το θέλω στις προδιαγραφές μου. Αλλα αυτό μπορώ να το κάνω αργότερα E.G. μπορεί να έγραψα λάθος, 58 εννοούσα. Αυτό κάνω ακόμα, διαβάζω και ρωτά και τις απορίες μου για να μην αρχίσω με κενά
  13. εχω αρκετα είδη, παντως σχετικα για την κατασκευη κιθαρας εχω μαονι, εβενο, και σφενδαμι-κελεμπεκι
  14. Σχετικα με ξύλα, έχω ολόκληρη αποθήκη και δεν προκειται να ξοδέψω καθόλου χρήματα. όντως, όσον αφορα τα ηλεκτρικά της κιθάρας, θα επιλέξω ότι καλύτερο μπορώ. Και με τον καιρό μαθαίνω και βελτιώνομαι :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου