Προς το περιεχόμενο

velior

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    16
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από velior

  1. Η κάρτα ήχου έχει πάντως πολλά πλεονεκτήματα, με βασικό αυτό της ηχογράφησης. Ο μικρός ενισχυτής των 25W είναι κάτι πολύ μονοδιάστατο. Το πως μελετάει ένας μουσικός έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 15 χρόνια. Το να ηχογραφείς και να μπορείς να ακούσεις αυτά που έπαιξες σίγουρα θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος. Και σαν value for money εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Τέλος, από προσωπική εμπειρία-και άποψή μου πάντα- θεωρώ ότι τα ακουστικά και τα ηχεία μόνιτορ συνεργάζονται μιά χαρά με το μπάσσο αρκεί να βρείς τα κατάλληλα. Σίγουρα όχι τα κλασσικά multimedia ηχεία υπολογιστή.
  2. Με μία πολύ basic κάρτα ήχου όπως η Lexicon Alpha (κόστος γύρω στα 50 ευρώ), ένα ζευγάρι αξιοπρεπή ακουστικά κλειστού τύπου όπως τα Audio Technica ATH-M20x (επίσης γύρω στα 50 ευρώ), και ένα πρόγραμμα όπως το amplitube, κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω. Και έχεις τη δυνατότητα όταν τα μωρά του γείτονα μεγαλώσουν να αγοράσεις και ένα ζευγάρι active monitor ηχεία για να το χαρείς και χωρίς ακουστικά. Εννοείται ότι μπορείς να αγοράσεις πολυ καλύτερες κάρτες ήχου από αυτήν που ενδεικτικά προτείνω, αλλά δεν νομίζω πως στο εύρος 50 - 300 ευρώ θα ακούσεις τεράστια διαφορά. Οι διαφορές σε αυτό το εύρος τιμών έχουν να κάνουν πιό πολύ με τις δυνατότητες της κάρτας (εισόδους-εξόδους κτλπ) παρά με ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ διαφορά στην ποιότητα του ήχου. Η συγκεκριμενη κάρτα (και πολλές άλλες) σου δίνει επίσης δώρο με την αγορά το cubase le, με το οποίο μπορείς έυκολα να ηχογραφήσεις αυτά που παίζεις, πχ να φορτώσεις σε ένα κανάλι ένα drum loop και σε ένα άλλο να ηχογραφείς μπάσσο κτλπ. Ελπίζω να βοήθησα.
  3. Ευχαριστώ παιδιά! Δεν είμαι ο αρχικός ιδιοκτήτης, ίσως θα έπρεπε να το είχα γράψει από την αρχή. Οπότε η μόνη λύση απ' ότι φαίνεται είναι αλλαγή μαγνητών. Oh well..
  4. Γειά σας συνφορουμίτες. Είμαι κάτοχος ενός jazz bass mexico του 1992. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Γνωρίζω ότι στα jazz bass γενικότερα όταν χρησιμοποιείς έναν από τους 2 single coil μαγνήτες υπάρχει ένα hum, το οποίο όμως φυσιολογικά, εξαφανίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου όταν και οι 2 μαγνήτες είναι σε λειτουργία. Το θέμα μου είναι ότι όχι απλά δεν εξαφανίζεται, αλλά ίσως να ακούγεται και λίγο πιό δυνατά όταν και τα 2 ποτενσιόμετρα είναι στο φούλ. Ο ήχος του μπάσου μου -αν εξαιρέσεις το hum- μου αρέσει και δε θα άλλαζα μαγνήτες αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας στο γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, και στο τι θα μπορούσα να κάνω χωρίς να αλλάξω μαγνήτες. Σας ευχαριστώ!
  5. Ακριβώς! Επίσης, μπορεί στο Θωμά να αγοράζεις γουρούνι στο σακί όπως λες, αλλά από την άλλη μπορείς πάντα να το επιστρέψεις αν δε σου κάνει, τακτική πιό τίμια από το "Το άνοιξα, το αγόρασες!" Τέλος, ας θυμηθούμε τις τιμές των μουσικών οργάνων στην Ελλάδα, πριν ο πολύς κόσμος ανακαλύψει τον Θωμά. Πως ξαφνικά οι τιμές έπεσαν μετά από αυτή την ανακάλυψη; Προφανώς και με αυτές τις τιμές, τα καταστήματα βγάζουν κέρδος. Απλά παλιότερα, έβγαζαν πολύ περισσότερο, και πάντα εις βάρος μας.
  6. Ευχαριστούμε! Μάλλον πάμε για αυτούς: http://www.seymourduncan.com/products/electric/specialized/jaguar/sjag3_quarter_p/
  7. Γεια σας παιδιά θα θέλμε τα φωτα σας. Έχουμε μία γιαπωνέζα jaguar με τους μαμίσιους μαγνητες, και η αλήθεια είναι ότι ακούγονται λίγο (εως πολύ) ψόφιοι. Έχουμε σκεφτεί 2 επιλογές μέχρι τώρα: Fender usa pickups ή Seymour Duncan. Δε μας ενδιαφέρει τόσο ο κλασικός jaguar ήχος, όσο το να έχουν δυνατό output χωρίς να μικροφωνίζει το σύμπαν όταν μπάινει κάποιο fuzz π.χ. Μήπως να βάζαμε διπλομονούς ξέρω γω; Φωτιστε μας.
  8. Έχει παίξει κάποιος από εσάς σας με αυτο το μπάσο; Έχω ακούσει ότι τελευταία οι κινέζοι έχουν εξελιχθεί προς το καλύτερο στο θέμα κατασκευής μουσικών οργάνων, ξεπερνώντας μάλιστα σε ποιότητα μεξικάνικα όργανα 20ετίας. Το δίλλημά μου είναι το εξής: Έχω ένα fender mexican jazz bass του 92', το οποίο ναί μεν με βολεύει και μου αρέσει σαν ήχος, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοείδα το telecaster της καινούριας σειράς έπαθα λίγο την πλάκα μου. Ακόμη μεγαλύτερη πλάκα έπαθα όταν είδα ότι στο Θωμά έχει 470 ευρώ! Αξίζει λέτε να το πουλήσω (το jazz) και να πάρω το tele; Τέλος, υπάρχει σε κάποιο μαγαζί της Αθήνας για να το δοκιμάσω ο ίδιος; Ευχαριστω.
  9. Επίσης, γράφει στην περιγραφή ότι φτιάχνεται στην Ινδονησία. Οπότε είναι σίγουρα squire.
  10. Χμμ.. Αν μεγενθύνεις την photo (αν δεν με γελάν τα μάτια μου), το headstock γράφει Squire. Σε πολλά site τα squire αναφέρονται ως fender.
  11. Παρόμοιο πρόβλημα έχω με μία 12χορδη ASHTON που αγόρασα πριν 1 χρόνο στην αστεία τιμή των 100E (μεταχειρισμένη). Μπαζάρει στο 12 τάστο στην Μπάσα ΜΙ και στην ΛΑ. Το πρόβλημα μειώθηκε αισθητά με την αλλαγή καβαλάρη (πιό ψηλού) αν και στο κατάστημα που τον αγόρασα μου είπαν πως μπορεί να εξαφανιστέι τελείως (το πρόβλημα) με ένα απλό τρίψιμο στα τάστα. Ο μόνος λόγος που δεν το έχω κάνει είναι γιατί δεν έχω εμπειρία πάνω στο θέμα και δεν ψήνομαι να δώσω ούτε 50 ευρώ για ένα όργανο των 100ευρώ. Αλλά στη δική σου περίπτωση θα την πήγαινα σε έναν έμπειρο μάστορα και είμαι σίγουρος πως το πρόβλημά σου θα λυθεί. Κατά τα άλλα, το όλο feel και ο ήχος της κιθάρας κάνουν τους φίλους μου να μην πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο όργανο κοστίζει καινούριο 150 ευρώ. Είμαι σίγουρος πως η δικιά σου όντως συγκρίνεται στα ίσα με κιθάρες των 700 ευρώ και βάλε! Άντε, καλόπαιχτη!
  12. Ευχαριστώ παιδιά! Μάλλον πάω για noisless από ότι φαίνεται.
  13. Τι θα ελεγες για αυτόν; http://www.thomann.de/gr/markbass_mini_cmd_121p_lm3_bstock.htm Έπαιζα με το μεγαλύτερο του αδερφάκι (500W) στο studio που κάνω πρόβες καί ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος (μέχρι που ο ιδιοκτήτης του τον πήρε πίσω στο σπιτι του). Πολύ καθαρά μπάσσα και "round" ήχος. Πιστεύω ότι σε αυτόν μπορείς να παίξεις ότι στυλ θές. Και κουβαλιέται κιόλας.
  14. Ειμαι ένας χαρούμενος ιδιοκτήτης ενος fender jazz bass το οποίο σύμφωνα με το serial number έχει κατασκευαστεί στο Μεξικό το 1992. Το αγόρασα το 2005 από τον Στόλλα στην Πάτρα μεταχειρισμένο φυσικά. Από τότε είναι το μοναδικό μπάσο που χρησιμοποιώ (και που έχω στην κατοχή μου) και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε πάρα πολλά live και αρκετές ηχογραφήσεις. Αυτό που με ενοχλεί και θα ήθελα να μην υπάρχει είναι θόρυβος που κάνει (ιδιαίτερα οταν χρησιμοποιώ overdrive/fuzz). Ξέρώ ότι είναι φυσιολογικό για single coil μαγνήτες αλλά νομίζω ότι το δικό μου το παρακάνει ειδικά σε υψηλες εντάσεις. Επίσης, κάτι που συμβαίνει εδώ και ένα μήνα περίπου είναι τα pole pieces του μαγνήτη να φεύγουν από τη θέση τους και να πρέπει να πιέζω το πλαστικό cover προς τα κάτω για να επανέλθουν. Αξίζει τον κόπο να αναβαθμίσω μαγνήτες και ηλεκτρικά σε ένα όργανο των 600 ευρώ; Θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα ακριβότερο (π.χ αμερικάνικο standard) όργανο μετά από μία σωστή αναβαθμιση;
  15. Για τον orange δεν ξέρω, αλλά τον συγκεκριμένο mark bass τον έχει ένας φίλος και έχω παίξει άπειρες φορές. Είναι ενισχυτής που θα σε καλύψει άνετα σε live/πρόβα, έχει φοβερά χαμηλά, και γενικότερα πιό "μοντέρνο" και ευέλικτο ήχο. Θα τον έπαιρνα με κλειστα ματια σε αυτή την τιμή. Πιστεύω ότι ο orange θα έχει πιό vintage ήχο, και πιό "συγκεκριμένο".
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου