Προς το περιεχόμενο

RythmicalRemedy

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    4
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή RythmicalRemedy

0

Φήμη

  1. Συγχωρεμενος..αλλωστε δεν ειπα ποτε ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ειπα ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.ναι υπαρχει ΚΑΙ αυτο:ορχηστρικη μουσικη.. ΚΑΙ λιγο τραγουδι.και υπαρχουν τυπαδες που ασχολουνται ΚΑΙ με αυτο,επειδη εσυ δεν ασχολεισαι με αυτο δεν σημαινει οτι δεν το κανουν πολλοι αλλοι.αν καναμε ολοι τα ιδια θα μεναμε στο 0. χαχα τα ποσοστα πως τα βγαζεις,υπαρχει καμια ειδικη υπηρεσια "στο μυαλο σου"? η μουσικη δεν ειναι μονο POP και αν κατσω να σου αραδιασω συγκροτηματα ,ειδη μουσικης και παει λεγοντας οπου τα Riff και οι μελωδιες φυσικων οργανων ή ΚΑΙ ηλεκτρονικων παιζουν πρωταγωνιστικο ρολο θα τελειωσουμε μεθαυριο,δεν μπαινω σε κοπο για διαγωνισμο. mr.Είρωνας αυτο ειναι πραγματικα για γελια!!δεν θα το σχολιασω καν. ρε φιλε τωρα σοβαρα μιλας ? δηλαδη αν δεν παιζω mainstream μουσικη δεν θα παιζω ραδιοφωνο ? και αν δεν παιζω ραδιοφωνο ΔΕΝ χρειαζεται να ασχοληθω με πνευματικη μου ιδιοκτησια ? περαν του οτι υπαρχει και το internet ,κ το live σαν λογοι να ασχοληθεις με πνευματικο δικαιωμα ,το ιδιο το δικαιωμα πρεπει να το εχεις κατοχυρωσει και ας μην το ακουσει ανθρωπος. και επειδη πρεπει να παιζουμε mainstream μουσικη για ραδιοφωνο,και κυριως για ελληνικο ραδιοφωνο οπως ειπες και μουσικη οπου πρωταγωνιστει κυριως η φωνη: τσεκαρε τους Gravitysays_i Ειναι ελληνες και κανουν ολα τα αντιθετα απο αυτα που νομιζεις οτι ισχυουν εκει εξω και ομως ακουγονται στον Rock FM και στον Red.αλλα οπως ειπες καλο ειναι να μαθαινει κανεις μεγαλωνοντας. Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις και..τα πνευματικα δικαιωματα δεν ειναι για τα λεφτα ,τα λεφτα δεν ειναι το παν,αλλα η αναγνωριση !
  2. χαχα ε οχι και το 99% :o εκτος και αν η μουσικη που ακους βασιζεται σε ακορντακια και φωνητικη μελωδια που οντως ειναι το 99% της Ελληνικης ομως λαικοσκυλομουσικης. Αυτο το "τα υπολοιπα ειναι ακορντα κ συνοδειες" ειναι τραγικο..δεν το εχω ξανακουσει. Η μουσικη που ακουμε κ θελουμε να φτιαχνουμε αφηνει χωρο σε ολα τα οργανα να δωσουν το στιγμα τους,δεν ειναι μονο η φωνη.. Τελος παντων επειδη απο οτι καταλαβα παρανοησες κιολας , ειμαι και στις 2 θεσεις και του στιχουργου και του συνθετη και ειπα ενσωματωνει τραγουδιστα γιατι πολλες φορες η φωνητικη μελωδια δεν προεκυψε απο το μυαλο μου ή των υπολοιπων αλλα βασιζεται εντονα στα υπολοιπα οργανα,οποτε δημιουργειται συγχυση κ πρεπει να μετραμε σημεια( :P λεμε τωρα..)
  3. Σας ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας . 1.Ο στιχουργος ομως χρεωνεται μερος απο το 50% της μουσικης επειδη ενσωματωσε τους στιχους στο κομματι τραγουδιστα ; (που ουτως η αλλως δεν γινεται να τους βαλεις αλλιως δλδ σαν ενα κομματι χαρτι) 2.Οποτε αν καταλαβα καλα περα απο το απολυτα λογικο 50% μουσικοσυνθετες 50% στιχουργοι, το τι ποσοστο θα παρουμε απο το καθε 50% ειναι κατι που αποφασιζουμε εμεις οι ιδιοι οι δημιουργοι μεταξυ μας(στιχουργοι ή μουσικοσυνθετες) κ δεν το επιβαλλει καποιος απο τους οργανισμους ή νόμος ;
  4. Kαλησπέρα σε όλους ! Επειδη απο οτι ακουω γυρω μου οι αποψεις ποικιλλουν η ερωτηση μου ειναι η εξης: Πως καταμεριζονται τα πνευματικα δικαιωματα οταν σε ενα μουσικο κομματι καποιος εχει συνθεσει την μουσικη(ολα τα οργανα),εχει κανει την ενορχηστρωση και την δομη του κομματιου και καποιος αλλος εχει γραψει τους στιχους και τους εχει τραγουδισει στο κομματι ; Να σας προλαβω πριν μου πειτε οτι εχει συζητηθει,εκανα την ερευνα μου εδω στο noiz για παρεμφερη θεματα αλλα επειδη η απορια μου ειναι συγκεκριμενη κ με ενδιαφερει για το τι ισχυει την τρεχουσα εποχη κ οχι πριν καποια χρονια, θα ηθελα τα φωτα οσων πραγματικα γνωριζουν και οχι το πως θα επρεπε να ηταν. Ευχαριστω.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου