Προς το περιεχόμενο

geodesign

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    20
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή geodesign

0

Φήμη

  1. Φίλε μου τα έχω και τα δύο (το πρώτο microkorg όμως). Όπως ήδη ειπώθηκε είναι πραγματικά τελείως διαφορετικά όργανα. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο για να καλύψεις την ελέκτρο. Microkorg : απίστευτα παχύ ήχο που σε τραβάει και είναι αρκετά έυκολο να τον φέρεις εκεί που θέλεις. Εγώ το φορτώνω πλάτη με το ποδήλατο και σκάω στα βραχάκια παραλιακά χειμώνα καλοκαίρι και δε φεύγω μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες του.. Αναφέρω τη φορητότητα γιατί καμμία ιδέα δεν είναι χειρότερη από αυτή που δε μπορούσες να παίξεις χωρίς όργανο. Δεν έχει drumkits, έχει vocoder. MicroX: Είναι πιο rompler, έχει τόσους ήχους και combis που δεν παίζει να μη βρεις αυτό που ψάχνεις. Σαφώς πιο γενικής χρήσης από το microkorg αλλά έχει arpegiators και drumkits καθώς και υπέροχα pads και ατμοσφαιρικά , ambient patches έτοιμα. Δε με τραβάει να το προγραμματίσω αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα. Στα θετικά του ότι έχει USB και είναι και κοντρολεράκι (υποτυπώδες, μη βασιστείς). Έχει την τέλεια οθόνη, καλύτερο κλαβιέ από το m50/61 μου, αλλά δυστυχώς δεν παίρνει μπαταρίες να το παρω μαζί μου όπου θέλω. Δεν είμαι γκουρού, ελπίζω να βοήθησα. ;D
  2. Με μεγάλη διαφορά το μαύρο Les Paul... :)
  3. δεν έχω παίξει κανένα φίλε μου και δεν έχω τη δυνατότητα εδώ στο Ηράκλειο (Κρήτη) να δοκιμάσω τα συγκεκριμένα μοντέλα. Επίσης λόγω πλήρους απειρίας στο μπάσσο δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αναγνωρίσω διαφορές. Γι αυτό και το ερώτημα :)
  4. Καλημέρα μουσικοί. Θέλω να ξεκινήσω με μπασάκι σιγά σιγά. Τι θα προτείνατε ανάμεσα σ αυτά τα δύο? Δεν υπάρχει εμπειρία, η μουσική που θέλω να πιάσω είναι απο progr rock, blues, pop. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Γιώργος
  5. Χαιρετώ την κοινότητα. Αν μπορεί κάποιος ας δώσει τα φώτα του στα παρακάτω.. Θέλω να φτιάξω κάποιους ήχους του οποίους να μπορώ να απλώσω σε 2-3 οκτάβες ώστε να μπορώ να παίξω μια σύνθεση με αυτούς. Διαθέτω ενα Mac, μια κάρτα M-audio Fast Track PRo, Rode NTG 1 mic, και κονσολίτσα μίκτη soundcraft (EPM6), Korg M50, KRK 5 monitors, Novation Remote SL mkII, και ενα stage piano P90 Yamaha. Aπο software δουλεύω Logic 9 και Live 8.2. Δοκιμάζω το Kontakt αυτό τον καιρό μετά από προτροπή παιδιών από το φόρουμ και τα καλά λόγια που ακούω για αυτό ως Soft Sampler. Στο ζουμί λοιπόν. Οκ ηχογραφώ τον ήχο μέσω της κάρτας μου. Απο κει και πέρα μπορώ με το Kontakt να τον απλώσω στην οκτάβα, στις νότες? Χρειάζεται κάποιο άλλο πρόγραμα; Το hardware μου με καλύπτει; Συγχωρήστε τυχόν αρλούμπες που μπορεί να ρωτάω καθώς με το sampling δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Γιώργος :)
  6. Παίδες σας ευχαριστώ όλους για τα φώτα σας. "Έπαιξα" λίγο με το KONTAKT και όντως είναι αλλού.. Άλλη κατηγορία. Βέβαια γεννήθηκαν άλλες απορίες τώρα αλλά για να μην είμαι off topic θα κάνω νέο thread στη σωστή κατηγορία. :)
  7. Ευχαριστώ παίδες. ;D Μια τελευταία ερώτηση. Είναι προτιμότερο να κινηθώ στο soft sampler; Εϊχα βάλει στο μάτι το Microsampler της Korg. Αξίζει η αγορά του σε σχέση με το soft?
  8. Karma Rulez for sure... Να είχαν και κανένα demo να το δούμε όμως θα ήταν αρχηγόπουλα. thnx! Οπότε ποιό soft sampler μου προτείνεις? Για apple λέμε πάντα..
  9. !!!! Super! Πολλούς από αυτούς τους ήχους δεν τους έχει σίγουρα το M50. Να υποθέσω ότι δεν είναι δικά σου samples αλλά ήχοι του Μ3 που έχει το ΚΑΡΜΑ μαζί του; Ευχαριστώ!
  10. Πως ακριβώς το έκανες; Υποθέτω εννοείς πάντα μέσω υπολογιστή με soft sampler ε;
  11. Ευχαριστώ αλλά μου έκανες την καρδιά περιβόλι.. Ψάχνω να βρώ ένα τρόπο να παίξω δικούς μου ήχους γμτ.. 200 ευρώ για ενα adv. arpegiator είναι too much... ??? ???
  12. Το πιθανότερο είναι εγώ να τα μπερδεύω αφού δεν έχω εμπειρία σε hard synths/wks. Δεύτερη προσπάθεια. Εννοείται ότι μιλάω για το software KARMA φίλτατε. Απλά ρωτάω αν τρέχοντας το KARMA μέσω του φορητού θα μπορώ να φορτώνω samples (ενδεχομένως στο KARMA αν έχει αυτη τη δυνατότητα) και να τα αναπαράγω. Από αυτά που διάβασα είναι ξεκάθαρο ότι όλο το ΚΑRMA σύστημα τρέχει μέσω υπολογιστή και όχι μέσα στο Μ50. Ϊσως με άλλα λόγια: το ΚΑΡΜΑ φορτώνει/παίζει samples? THNX :)
  13. Καλημέρες! :) Προσπαθώ να βγάλω άκρη με αυτό το Κάρμα. Έχω το M50 και δε θέλω να το αλλάξω αφού με ικανοποιεί σε πολλούς τομείς. Αυτό που μου λείπει όμως είναι το να πάρω samples και να τα παίξω σε όλη την κλίμακα. Να ηχογραφήσω πχ ένα σπάσιμο γυαλιού και να το παίξω σε όλες τις νότες. Το KARMA μπορεί να φορτώσει samples? Μιλάμε πάντα για το Μ50. Εννοείται ότι θα έχω πάντα από δίπλα ενα φορητό Mac. Από ότι διαβάζω στα site δε μπορώ να καταλάβω αν το κάνει αυτό στο Μ50. Αν κάποιος γνωρίζει θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα αφού 200 δολλαριάκια δεν είναι και τσάμπα. Ευχαριστώ/ Γιώργος
  14. Η αλήθεια είναι Νεκτάριε ότι και γω καμαρώνω για τη γενιά μας αφού ζήσαμε γενέσεις και μεταβάσεις που οι νεότερες δυστυχώς δεν είχαν την τύχη να ζήσουν. Προλάβαμε την αναλογική, περάσαμε στην ψηφιακή οπότε νομίζω πως έχουμε μια σοβαρή εικόνα των συν και πλην. ;) Όσο δε για τα της μουσικής, όπως τα γράφεις είναι ακριβώς όπως τα σκέφτομαι. Εκεί ακριβώς θέλω να ψαχτώ. Δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα. :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου