Προς το περιεχόμενο

Fast Jimmy

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    44
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Fast Jimmy

  1. Καλημέρα στην παρέα. Εγώ θα πρότεινα το BLACKSTAR HT - 5C η το HT - 5 R , full λάμπα! Τον άκουσα σήμερα σε ένα live ( δεν ξέρω ακριβώς τι ήτανε HT - 5C η το HT - 5 R) . Μου άρεσε πολύ ο ήχος του. Μικρός, ελαφρής , λαμπάτος! Κοίταξα τώρα την τιμη ,καινούργιο HT - 5C στα 399 ευρω και το HT - 5 R στα 449 ευρώ. Μεταχειρισμένος θα κάνει 250 ευρω?? Τον σκεφτομάι να πάρω και εγώ.Βρες τρόπο να τον ακούσεις πριν πάρεις την τελική απόφαση.
  2. Καλησπέρα και απο εμένα, θα συμωφνήσω με τους παραπάνω σε ότι αφορά την πεταλιέρα και θα προτείνω την Digitech, μια πολύ καλή εταιρία στον τομέα των "πολυεφέ". Αν ο φιλός μας θέλει να παίζει στο σπίτι του και να κάνει εξάσκηση και για το συγκεκριμένο είδος θα τον βολέψει αρκετά κάποιο μοντέλο της συγκεκριμένης εταιρίας.
  3. Φίλε Dnightshade θέλω να μείνω περίπου στο ίδιο budget και μου φένεται καλός ο συνδυασμός crunchlab/liquifire , θα το κοιτάξω. Σε ευχαριστώ.
  4. Σε ευχαριστώ, ακούγονται πολύ ωραίοι !
  5. Καλήσπερα, θέλω να βάλω στην κιθάρα μου (7χορδη RG Made in Japan) τους εξής μαγνήτες : DiMarzio D Activator 7 στην θέση του bridge http://www.thomann.de/gr/dimarzio_d_activator_7_bridge_dp720.htm DiMarzio Air Norton 7 http://www.thomann.de/gr/dimarzio_dp793air_norton7_cr.htm ή DiMarzio D Activator 7 http://www.thomann.de/gr/dimarzio_d_activator_7_neck_dp719.htm στην θέση του neck. Υπάρχοι κάποιος που έχει δοκιμάσει κάποιον από τους παραπάνω συνδυασμούς για να μου πεί την άποψή του ? Επίσης γνωρίζει κανείς τι ποτενσιόμετρα χρειάζονται οι παραπάνω μαγνήτες? Και ευχαρίστως θα άκουγα προτάσεις για άλλους μαγνήτες - τέτοιου τύπου γιατί οι κλειστοί τύπου μαγνήτες (π.χ. EMG 707) δεν χωράνε στην κιθάρα μου - κατά κύριο λόγο για μέταλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι, με κάλυψες πλήρως! Μακάρι να 'χα τα λεφτά να αγοράσω την μισή λίστα. Και αυτά που κράτησες εσύ πρέπει να είναι τα καλύτερα. Σε ζηλέυλω (με την καλή έννοια ;) )
  7. Καλησπέρα φίλε Saviola, ευχαριστώ για την πρόταση. Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε το value for money είναι πολύ καλό.
  8. Καλησπέρα φίλε george harvey, εγώ ξέρω ότι στις μεγάλες εντάσεις τα λαμπάτα μηχανήματα αποδίδουν καλύτερα, έχουν πιο ζεστό ήχο, έτσι δεν είναι ? Τα δυο παράπανω post για το Metal Muff με έβαλαν σε σκέψεις...
  9. Καλησπέρα φίλε alexokon13, πολύ καλή μου ακούγεται η περιγραφή σου για αυτό το πετάλι το οποίο δεν είχα σε "μεγάλη εκτίμηση" ??? Δεν είναι και ακριβό! Εσύ με τι κιθάρα πέζεις ? Με έχεις βάλει σε δίλλημα γιατί κάνει τα μισα λεφτά απο το Blackstasr HT-DISTX που σκέφτομαι να πάρω.
  10. Για να μην παραξηγηθω και εγω απ'την αρχη εκανα σινγεκριμενη ερωτηση στον E.G., που το θεμα αυτο ειναι δικο του. Δεν υπαρχει λογος να ανοιξω εγω ενα ολοκλιρο θεμα για αυτο.Εξαλλου και ο Ε.G. και εσυ απ'την αρχη μου δοσατε απαντηση. Τωρα αν προεκιπσαν καποιες ερωτησεις στη πορεια... συγγνωμη ... οσο ζω μαθενω ??? . Σευχαριστω! ;)
  11. Δεν το εχω αποφασησει ακομα , αλλα σιγουρα δεν γινετε να το περασω με το χρωμα που περναμε τα απλα ξυλα, ετσι δεν ειναι? Αλλα εδω που τα λεμε θα'θελα να το σκουρινω λιγακι, κατι σαν το παλισανδρο η το μαονι. Τι θα μου προτεινες ? Το βερνικι νιτρου μπαλας ετσι θα το ζητησω στο χρωματοπωλειο? Ποσα χερια πρεπει να το περασω? Και ζητω συγνωμη αν σε κουρασα με τις "χαζες" μου ερωτισεις ??? Σευχαριστω! ..Αλλα εχω ομως πολυ τριψιμο μπροστα μου ... :'( :'( :'(
  12. Καλησπερα και Χρονια Πολλα! Φανταστικη δουλεια εκανες φιλε E.G. και σαν καταστευαστης και σαν εισιγιτης ενος θεματος! Σε πολλους εχεις λυσει αποριες και ακομα περισσοτερους εχεις εμπνευσει! Εγω θελω να σε ρωτισω για το βερνικι νιτροκυτταρινης, που το βρισκω και αν μπορω να περασω με το πινελω ενα σωμα που το εχω ξισει? Εχω ενα σωμα basswood απο Ibanez RG 7 ( βασικα εχω ολη την κιθαρα) μισοξιζμενω ερασιτεχνικα απο προιγουμενω κατοχο της, δλδ. καπου εχει μεινει το χρωμα , εγω θελω να το ξαναξισω ολο απο την αρχη και να το περασω βερνικι.Σευχαριστω εκ των προτερων.
  13. Σε ευχαριστώ και θα τα λάβω σίγουρα υπόψιν μου.
  14. Σε ευχαριστώ για την ανταόπκριση takissam, αυτό κάνω και εγώ απλά επειδή δεν μπορώ να δοκιμάσω όλα τα πετάλια στην αγορά ρωτάω και τα παιδία εδώ για τις γνώμες τους, που αυτό ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
  15. Παιδιά ένα πράγμα κατάλαβα ακόμα για την αγορά πεταλιών, ή πρέπει να το έχει κάποιος φίλος/γνωστός για να το δοκιμάσεις απο αυτόν, η να πάρεις μεταχειρησμένο και να κάνεις δοκιμή στον χώρο όπου παίζεις. Γιατί δοκίμασα κάποια σήμερα στα μαγαζία και στις χαμηλές εντάσεις όλα καλά ακούγονται και όντως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την διαφόρα μεταξύ λαμπάτου - τρανζιστοράτου πεταλιού. ??? Επίσης για να πάρω τελική απόφαση για το πετάλι έδωσα την κιθάρα μου σήμερα για αναβάθμιση, από 2 humbucker Rockfield Turbo passive σε 2 EMG 85 active, για να βαρύνει και άλλο ο ήχος μου.
  16. Σίγουρα πρέπει να είναι πολύ καλό πετάλι αλλά ξεφεύγει λίγο από το budget που διαθέτω.
  17. Φίλε zappa τους λόγους τους οποίους θέλω να αγοράσω πετάλι τους έχω εξηγήσει. Δεν τίθεται θέμα για το αν θέλω, μπορώ η βαριέμαι να κουβαλήσω τον εξοπλισμό μου. Τώρα το θέμα το αν θα βγάλει το πετάλι τον american high gain ήχο που θέλω, αν δεν τον επιτύχω 100% δεν με πειράζει πια και τόσο πολύ, δεν είμια και επαγγελματίας ;). Το θέλω για rythm section σε thrash metal. Δεν θέλω να πάρω ένα πετάλι distortion για να παίζω 15 είδη μουσικής απο Metallica μέχρι Γιοκαρίνη... Εκεί σίγουρα δεν θα με βοηθούσε και πολύ. :) Μια και έχουν περάσει τόσα πετάλια πετάλια από τα χέρια σου και είσαι γνώστης στο θέμα τι γνώμη έχεις για το Blackstar HT-DISTX και για το Sansamp GT-2 της Tech 21?
  18. Ευχαριστώ για την πρόταση σου, θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και αυτό το πετάλι :)
  19. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση, σωστή η παρατήρη σου ότι το πετάλι πρέπει να δοκιμαστεί μαζί με τον ενισχυτη για να δεις αν ταιριάζουν κίολας. Όταν μιλούσα για καμπίνα 4x12 ενοούσα για live, το θέμα της ηχογράφησης είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο... Κατα την άποψη μου χρειάζεσαι άλλο σετ μηχανημάτων για πρόβες, άλλο σετ για live και τελείως άλλο σετ για ηχογράφηση.
  20. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, με βοηθήσατε να καταλάβω πολλά πράγματα πάνω στα πετάλια και τους ενισχυτές. Το πιο σωστό (το οποίο ήξερα και εγώ εξαρχής) είναι να πάρεις έναν καλό λαμπάτο ενισχυτή, αλλά και στην επιλογή του ενισχυτή θέτονται άλλα ερωτήματα όπως το που θα τον χρησημοποιήσεις. Αυτήν την στιγμή και για τα επόμενα 2-3 χρόνια οι άμεσες ανάγκες μου είναι οι εξής : 1ον. μελέτη στο σπίτι (το πετυχαίνω σε χαμηλές εντάσεις με την digitech) 2ον. 1-2 φορές την εβδομάδα 2ωρη πρόβα σε στούντιο (εκεί έχει αρκετά καλά μηχανήματα π.x Marhsall ) 3ον. μια φορά την εβδομάδα έχω την δυνατότητα να πηγαίνω σε ένα liveαιδκο ( μαγαζί ειδικά στημένο για live και όχι σαν κάτι καφενεία που μετατρέπονται 1 φορα την βδομάδα σε "live stages" χωρίς τις κατάλληλες υποδομές. Το μαγαζί διαθέτει σκηνή, τα μηχανήματα είναι λαμπάτα, ο ήχος είναι τέλειος, αναιβένω με την μπάντα και παίζουμε. Εκεί έχω δοκιμάσει τα μηχανήματα, εκεί δοκιμάζω και τις κιθάρες και μπορώ να έχω κάποια άποψη. 4ον. αν προκύψει κάποιο live μαζεύονται 2-3 συγκροτήματα που παίζουν το ίδιο είδος και άν όλοι φέρουν τα δικά τους μηχανήματα το soundcheck δεν θα τελείωσει ποτέ. Γι' αυτό λοιπόν κατέληξα στην λύση δυο καλών πεταλιών τα οποία θα μπορώ να τα έχω μαζί μου. Δεν θέλω να καταλήξω να πάρω έναν πολύ καλό ενισχυτή και να τρέμω για να μην γρατζουνιστεί και να μην χαλάσει και να τον έχω σαν "έπιπλο" και να παίζω μια στο τόσο. Αν είμασταν εν ενεργεία συγκρότημα θα νοικιάζαμε έναν χώρο, θα βάζαμε τα καλά μας μηχανήματα εκεί και θα το κάναμε στούντιο για πρόβες (έτσι κάνουν πολλά συγκροτήματα που ξέρω). Συγνώμη που τα αναλύω όλα αυτά αλλά πιστεύω ότι καποια άτομα με έχουν παρεξηγήσει η απλώς δεν έχουν καταλάβει τι θέλω να κάνω.
  21. Φίλε teospir, παίρνω τηλέφωνο, αλλά δυστυχώς κανείς δεν απαντά... Θα δοκιμάσω μετά τις γιορτές.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου