Προς το περιεχόμενο

Arxiereas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    19
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Arxiereas

0

Φήμη

  1. Το άκουσα 6-7 φορές καπάκι. Κατ' αρχήν μου άρεσε. Είναι στο γνώριμο ύφος L.A, sex drugs rn'r και συγκεκριμένα: Ο τραγουδιστής το έχει και το μπάσο σε αυτή την ένταση τα πάει επίσης πολύ καλά. Τα τύμπανα έχω μια υποψία ότι σε κανονική ντραμς με βαρύ χέρι + κάποια γυρίσματα θα ακούγονται "as it should". Για τον φίλο κιθαρίστα τώρα. Άρτιος σε αυτό το είδος. Κανένα απολύτως αρνητικό σχόλιο για το παίξιμο. Για τον ήχο της κιθάρας που έγινε ήδη μια παρατήρηση θα συμφωνήσω ότι ακούγεται κάπως σαν να έρχεται από το βάθος. Δεν ξέρω, κάποια ρύθμιση equalizer (αν υπάρχει) με κλειστά μεσαία? Κατ' ευθείαν μου ήρθαν στο μυαλό κιθάρες από συγκροτήματα NWOBHM. Και λίγη ακόμα ένταση τη σηκώνει σε κάποια σημεία. Τέλος μου θύμισε Mick Mars (η εισαγωγή) που μόνο ως έπαινο μπορώ να το αναφέρω για το συγκεκριμένο είδος. Μπράβο στα παιδιά ;)
  2. Λοιπόν, από το πρωί ασχολούμαι με αυτό και μετά το ψάξιμο κατέληξα στα εξής: Momentary switch είναι όλοι αυτοί οι διακόπτες. Από εκεί και πέρα: Lached (ή Laching) ή normaly open ή ΟΝ-ΟΝ ή N/O Unlached (ή Unlaching) ή normaly closed ή OFF-ON ή N/C Παραπέρα χωρίζονται σε SPST, DPST, DPDT ανάλογα με τη συνδεσμολογία. Στην περίπτωσή μου αρκεί ένα απλό SPST Οι επιλογές είναι: 1. Ολοκληρωμένη λύση με επιλογή N/C ή N/O: http://www.ebay.com/itm/250843031063?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_1846wt_1037 ή 2. Διακόπτης N/C http://www.ebay.com/itm/300562723167?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_3024wt_1037 Η διαφορά μεταξύ NC και NO στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο πρώτος ενεργοποιείται-απενεργοποιείται με το πάτημα ενώ ο άλλος μένει ενεργοποιημένος όσο διαρκεί το πάτημα, π.χ. για tap tempo σε delay
  3. Θα ήθελα μια βοήθεια για την κατασκευή ενός footswitch για ένα παλιό πολυεφέ που έχω και από το οποίο θέλω να παίρνω delay (ή reverb), flanger (ή chorus), ίσως και το equalizer. Ιδανικά αυτό γίνεται με πεταλιέρα της yamaha (midi input) η οποία βρίσκεται κατά καιρούς μεταχειρισμένη στο ebay αλλά κοστίζει αρκετά και δεν μου χρειάζονται όλες οι δυνατότητές της. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να κάνω εναλλαγές μεταξύ 2 προγραμμάτων στα οποία θα έχω στο ένα μόνο delay (ή reverb) και στο άλλο μόνο flanger (ή chorus). Η παραπάνω δυνατότητα μου δίνεται τοποθετώντας ένα πετάλι sustain για αρμόνια (yamaha fc5) με καρφί 6,3 ώστε να εναλλάσσομαι μεταξύ των 2 προγραμμάτων, και άλλο ένα ίδιο για bypass. Κοστίζουν όμως 30-40Ε 2 τέτοια. Δοκίμασα με το πετάλι του marshall και λειτούργησε και στις 2 περιπτώσεις αλλά έπρεπε να πατάω 2 φορές το διακόπτη για να γίνεται η αλλαγή. Τι τύπου διακόπτες να αγοράσω για να γίνεται η αλλαγή με ένα μόνο πάτημα? Σε ξένο φορουμ βρήκα τους όρους lached-unlached, με το 2ο να είναι αυτό που χρειάζομαι αλλά δεν βρήκα σκέτο διακόπτη τέτοιου τύπου για να υλοποιήσω την κατασκευή. http://acapella.harmony-central.com/showthread.php?2758914-Yamaha-FX500-Footswitch (τελευταίο ποστ) Μήπως λέγονται αλλιώς στο εμπόριο?
  4. Καλημέρα. Παίρνοντας για παράδειγμα την κιθάρα της υπογραφής σου, βγάζεις τον έναν μαγνήτη (πχ neck), τον συνδέεις αντίθετα και τον τοποθετείς ανάποδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν επιλέγεις τη μεσαία θέση, ο ήχος που παράγεται να ακούγεται σα να έχει διαφορετική ισοστάθμιση. Κάποιοι το περιγράφουν σαν wah εφέ. Πρόσφατα απέκτησα τη vintage lemon drop που έρχεται εκτός φάσης από το εργοστάσιο. Στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου αλλά στην πορεία μου έδωσε κάποια ωραία αποτελέσματα σε παλιοροκιές. Το φαινόμενο συμβαίνει όταν είναι τέρμα ανοιχτά και τα δύο ποτενσιόμετρα έντασης. Αν μειώσεις ένα από τα δύο (οποιοδήποτε), επανέρχεται στα φυσιολογικά του οπότε μπορείς να το δουλεύεις όπως θες. Ελπίζω να σε κατατόπισα.
  5. Πρόβλημα δεν υπάρχει παρά μόνο προβληματισμός για τον ήχο όσον αφορά το πόσο πλησιάζει -προς θεού δεν περιμένω να είναι ίδιος- τη gibson. Το ίδιο για το sustain. Τον μαγνήτη στη γέφυρα τον ανέβασα όσο πιο κοντά στις χορδές γίνεται. Τον άλλο τον άφησα χαμηλά. Δεν τους έχω τους 490/498 αλλά αυτό που περιγράφεις είναι αυτό που μ' άρεσε στη gibson. Ειδικά τα καθαρά εκεί γύρω στο 12ο τάστο (της gibson) είναι σκέτο μέλι! Τον ήχο αυτό τον πλησιάζω αν δώσω πολύ μπάσο από τον ενισχυτή, οπότε ισχύει αυτό που λες. Έχω όμως άλλες επιπτώσεις με την αύξηση αυτή γι' αυτό το χαμηλώνω πάλι. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι θέμα παραγωγής. Επιφυλάσσομαι για εκτεταμένη δοκιμή αύριο και τις επόμενες μέρες με καινούριο καλώδιο και χορδές. Αλλιώς ελπίζω να βοηθήσει όσο μπορεί (και αν μπορεί) η μελλοντική αλλαγή του nut και το σετάρισμα από επαγγελματία. Θετική εντύπωση μου έκανε επίσης και το φινίρισμά της. Έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις το χρώμα ανάλογα με το πόσο φως πέφτει πάνω της. Έτσι εξηγούνται και οι τόσο μεγάλες αποκλίσεις στις φωτογραφίες της που κυκλοφορούν στο δίκτυο. Και μια φωτο στα γρήγορα από το κινητό, μια που πέρασε η ώρα. Θα επανέλθω με πιο κολακευτικές εικόνες ;)
  6. Update για τον ήχο της Λεμονιάς. Δεν έχει το sustain που περίμενα και που τολμώ να πω ότι είναι πολύ λιγότερο τόσο από της gibson studio που δοκίμαζα επί δύο μέρες στο σπίτι, όσο και από της epiphone που δοκίμασα σε μαγαζί με ενισχυτή ίδιο με τον δικό μου. Προβληματίζομαι.. Επίσης τολμώ να πω (και συμφωνεί και η παρέα εδώ) ότι είναι καλύτερη σε playability από τη gibson studio και στο ίδιο επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Μια από τις σκόρπιες σκέψεις είναι η μετάβαση σε 490R/498T που φορούσε η συγκεκριμένη studio που είχα δοκιμάσει. Να ελπίσω ότι έτσι θα την πλησιάσει σε ήχο?
  7. Όχι δεν είχε αλλά έχει τις τρυπούλες πάνω στην κιθάρα. Κρατάω το ποστ σου για το μέλλον. Έβγαλα έναν ενδιαφέρον ήχο πάντως σε out of phase θέση. Μια ερώτηση ακόμη. Όταν είμαι στη μεσαία θέση και χαμηλώσω λίγο ένα από τα 2 volume, μπαίνει σε φάση? Αλλάζει ο ήχος της. Φωτογραφία θα ανεβάσω σίγουρα μόλις φιλοτιμηθεί να την αφήσει ο γαμπρούλης μου από τα χέρια του, μετά ο ανηψιός μου και μετά ο κολλητός μου (καλό βράδυ δηλαδή). ;D
  8. Ευχαριστώ! Έκανα edit το προηγούμενο post μου και έσβησα κατά λάθος την αναφορά στα tuners. Είναι ίδια με αυτά που φοράει πάντως. Pickguard είχε η δική σου? Για την ώρα την αφήνω έτσι και το μόνο που θα κάνω, αν δω ότι δεν με εξυπηρετεί σε τίποτα, θα είναι να βάλω το μαγνήτη σωστά. Είναι και συνδεμένος, και τοποθετημένος ανάποδα, σωστά? Ρωτάω γιατί κάπου πήρε το μάτι μου ότι είναι μόνο τοποθετημένος ανάποδα.
  9. Έφτασε και η δική μου Λεμονιά. Ενθουσιασμένος και ελάχιστα "προβληματισμένος". Ας αρχίσουμε από την εμφάνιση. Το relicing από μπροστά είναι σα να μην υπάρχει! Έχει μόνο το σημαδάκι κάτω από τους μαγνήτες και ελάχιστο εκεί που ακουμπάει ο πήχης. Ούτε "battle scars" ούτε πολλά τριψίματα εδώ κι εκεί σαν άλλες που βλέπω σε φωτογραφίες. Μάλλον γίνεται τυχαία και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο relic-ιάρης βαριόταν όταν μαστόρευε τη δική μου! ;D Από πίσω είναι ξεβαμμένη κανονικά σαν όλες τις άλλες, τόσο στο σώμα όσο και στο μανίκι. Το σατινέ φινίρισμα ήρθε να ολοκληρώσει το κρεσέντο της χαράς καθώς ιδρώνω πάρα πολύ και επιτέλους βρήκα μανίκι που να μην κολλάει το χέρι μου! Είναι πολύ βολικό και παρ' όλο που δεν είναι τόσο στενό όσο της προηγούμενης κιθάρας μου, αισθάνομαι ότι θα προσαρμοστώ εύκολα. Η ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, δεν εντόπισα την παραμικρή ατέλεια έως τώρα. Από σετάρισμα είναι καλούτσικη, το action θέλει λίγο χαμήλωμα και ο τονισμός έχει πολύ μικρή απόκλιση. Σε 1 μήνα που θα στρώσουν τα ξύλα θα τη δώσω για σετάρισμα και κοκάλινο nut (Droneblack εκ Θεσσαλονίκης έχεις pm). Πάμε και στον ήχο τώρα που με μπέρδεψε. Κατ' αρχήν μετά από μία ώρα παίξιμο ήθελα να ξηλώσω τον μαγνήτη στη γέφυρα στο neck και να τον βάλω σωστά. Καλός για τον Peter Green αλλά όχι για εμένα. Όποτε επιλέγω τη μεσαία θέση πρέπει να χαμηλώνω ένα εκ των 2 volume για να έρχεται στα ίδια επίπεδα με τις άλλες 2 θέσεις. Είναι νορμάλ αυτό? Επίσης τη βρήκα αρκετά πιο καθαρή σε σύγκριση με gibson. Παίζοντας όμως με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή (Marshall AVT50X) και το ύψος των μαγνητών, την έκανα λίγο πιο μουντή και πλέον απολαμβάνω το βρώμικο που ήθελα και πιο smooth καθαρό. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά που έκανα και σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε να την επιλέξω. :)
  10. Χμμμ για έναν ανεξήγητο λόγο πίστευα ότι θα την έβγαζα από ebay με κανένα 40άρι το πολύ αλλά δεν το βλέπω... Το κοκκάλινο nut θα μπει σίγουρα. Τα ποτενσιόμετρα (CTS 500K) βρίσκονται σε καλές τιμές από ebay αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιος τύπος είναι ο σωστός. Τα bumble bee δυστυχώς ξεφεύγουν και αν προκύψει τελικά η επιθυμία για αναβάθμιση θα ψαξω εναλλακτική λύση @sottos Τα στοκ λένε 500Κ αλλά απ' ότι πήρε το μάτι μου σε ξένο φορουμ, μετρημενα βγαζουν λιγότερα. Για τους πυκνωτές θα το ψάξω περισσότερο. Για την καλωδίωση θα φανεί στην πορεία αν χρειαστεί.
  11. Εντάξει παιδιά εγώ είχα κατά νου ας πούμε ένα 1ο στάδιο ηχητικής αναβάθμισης με πυκνωτές και ποτενσιόμετρα μόνο. Το έχει κάνει κανείς? Αξίζει τον κόπο ή δεν υπάρχει διαφορά? Εννοείται ότι θα την χρησιμοποιήσω πρώτα ως έχει αλλά σε περίπτωση που με ξενίσει κάτι να μην απογοητευτώ αν μπορεί με μια μικρή μετατροπή να αλλάξει (π.χ. για καλύτερα καθαρά)
  12. Τι έχεις κατά νου? Από περιφερειακά βλέπω ήδη strap locks και 4άδα control knobs ίδιου χρώματος.
  13. Ευχαριστώ. Το έχω υπ' όψιν το setup. Θα τη στρώσω πρώτα κ σε 1 μήνα θα το κάνω.
  14. Τόσα πολλά και μόνο καλά σχόλια για ένα όργανο τέτοιας χρηματικής αξίας δεν έχω ξανακούσει. Πόσο μάλιστα που πολλοί λένε ότι στέκεται άνετα δίπλα σε πολλαπλάσιας αξίας όργανα. Πιστεύω ότι αν είχε τουλάχιστον μία έκδοση χωρίς το αμφιλεγόμενο relicing θα έκανε πάταγο. Όπως ειπώθηκε και πριν, κάποιοι θέλουμε το καινούριο να γυαλίζει. Ας είναι και έτσι όμως αφού δεν μπορεί αλλιώς. Από μέρα σε μέρα έρχεται και η δική μου lemon drop. Nαι, πρώτοι εσείς οι 2 (sottos και droneblack) με πείσατε. ;)
  15. Χμμμ κι εγώ τώρα που βλέπω φωτογραφίες των icon δεν μπορώ να πω ότι με ξετρελαίνει αυτό το επιτηδευμένο ξέβαμα-φθορά. :-\ Πάντως κάποιες είναι φθηνότερες από τις απλές. Μάλλον δεν έχουν ιδιαίτερη απήχηση.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου