Προς το περιεχόμενο

Shades

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Shades

0

Φήμη

  1. Ναι, φαίνεται δυστυχώς πως το συγκεκριμένο είναι για την Αμερική μόνο. Κρίμα. Το έχω κάνει αυτό με το adslgr.com ήδη και έχω πάρει αυτές τις προτάσεις: http://www.skroutz.gr/s/1964955/HP-Pavilion-g6-2001-ev-i7-3612QM-4GB-500GB.html http://www.skroutz.gr/s/425360/Samsung-300V5A-S05-i7-2670QM-4GB-500GB.html Το θέμα είναι όπως λες πως μπορούν να παίζουν 1000 διαφορετικές ασυμβατότητες και προβλήματα που τα καθιστούν ακατάλληλα για σοβαρή audio χρήση. Τόσο αυτά, όσο και οποιοδήποτε άλλο βάλω ένα ταβάνι στο skroutz στα 800 ευρώ και πάω απλά και το πάρω με αυτό σαν παράγοντα. Αυτά τα προβλήματα (όπως και τις ανάγκες ενός μουσικού) δεν είναι σίγουρο πως μπορούν να τα γνωρίζει ο άλλος που σου προτείνει ένα καλό "all around" σύστημα. Θα ήθελα να πιάσουν τόπο τα χρήματα που θα βάλω. Γι' αυτό ζητάω βοήθεια και από δω.
  2. Αυτό σκεφτόμουν και εγώ απλά με μπέρδεψε ένας τύπος σε μαγαζί που ρώταγα για πληροφορίες λέγοντας μου πως ο ssd θα προξενούσε κάποια απώλεια σε σχέση με την audio χρήση του πράγματος την οποία δεν πολυκατάλαβα γι'αυτό και δεν θυμάμαι. Πρόβλημα συμβατότητας δεν παίζει με το laptop έτσι; Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να μου τον βάλει και ο ίδιος κατασκευαστής (dell πχ.) γιατί δεν θα ήθελα να μπλέκω με τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα Projects/Libraries δεν θα ζορίζονται στον 5400rpm με τη θήκη, έτσι; Είδα και αυτό http://www.amazon.com/gp/product/B007ZO3BQY?ie=UTF8&tag=craetive-20&linkCode=xm2&camp=1789&creativeASIN=B007ZO3BQY το οποίο φαίνεται να είναι killer και εντελώς value for money και μάλλον θα αποτελούσε την ιδανική λύση για το budget μου αν μπορούσα να το βρω εδώ στα 880-900 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στα $ που κάνει αλλά δυστυχώς με ένα search για greek results δεν βλέπω να υπάρχει πουθενά εδώ για κάποιο λόγο. Δεν ξέρω αν η HP θα μπορούσε να κάνει κάτι γι αυτό (στα ίδια χρήματα όμως) ή αν θα μου προσέφερε υποστήριξη εδώ ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ το αγόραζα απο το amazon.com ΑΝ το στέλνανε και ΑΑΑΑΝ δεν στοίχιζε παραπάνω με τα μεταφορικά (που θα στοίχιζε). Κρίμα γιατί οι επιδόσεις του είναι αλλού σε σχέση με ότι έχω δει μέχρι τώρα σε αυτό το budget. Αν μπορούσα να το βρω ή κάποιο με ίδιες επιδόσεις/build σε αυτό το budget θα κατέληγα μάλλον εκεί.
  3. Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά laptop με στόχο ότι έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ένα αξιοπρεπές όσο γίνεται Audio Workstation. To budget μου είναι περίπου στα 700-800 ευρώ, αλλά αν υπάρχει σημαντικός λόγος να πάμε λίγο παραπάνω (στα 900 max) το συζητάμε. Μιλάμε για PC καθώς τόσο το budget όσο και το workflow μου αποκλείουν τη δεδομένη χρονική στιγμή mac book. Αποκλείονται επίσης δυστυχώς και λύσεις Elitebooks γιατι πολύ απλά ξεπερνούν (κατά πολύ κιόλας μερικές φορές) τα 1000 ευρώ όπως επίσης και desktops (για διάφορους λόγους). Θα τρέχω Cubase 5 οπότε θέλω να αποκλειστεί κάθε είδους ενδεχόμενη πιθανότητα conflict/ασυμβατότητας και οποιουδήποτε άλλου προβλήματος. Σκοπεύω να τρέχω διάφορα vst/plugins (κάποια απαιτητικά) να φορτώνω samples libraries και να γράφω φωνή και κιθάρες (ηλεκτροακουστική & ηλεκτρική) καθώς και να του βάλω πάνω synth/midi controller. Θα ήθελα να μπορώ να το χρησιμοποιώ και σε live αφού αυτός είναι και από τους βασικούς λόγους που μιλάμε για laptop. Εννοείται πως θα επενδύσω και σε μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου/audio interface εκτός αυτού του budget που ανέφερα που προορίζεται για το laptop, σκεφτόμουν κάτι γύρω στα 200 ευρώ. Μερικά σημεία που θα ήθελα να επισημάνω: 1. Ιδανικά μιλάμε για i7 και όχι λιγότερο από 8 GB ram ώστε να είναι και λίγο futureproof το μηχάνημα και να τα καταφέρνει απροβλημάτιστα με απαιτητικά vst/libraries αλλά γνωρίζω πως με αυτό το budget τα περιθώρια στενεύουν… Αναρωτιέμαι αν στη περίπτωση μου είναι πιο σημαντικό να ρίξω το βάρος μου στον επεξεργαστή ή στη μνήμη, ξέρω καλά πως και τα δύο είναι σημαντικά. Σίγουρα περιθώριο για επεκτασιμότητα στη μνήμη στο μέλλον είναι plus. Απαραίτητη και η ύπαρξη usb 3.0 port(s). 2. Σκεφτόμουν, επειδή βλέπω πως τα περισσότερα laptops σε αυτό το price range έρχονται με 500άρη δίσκο στα 5400 rpm, να πάρω με άλλα 80 ευρώ έναν 128άρη SSD για windows και προγράμματα και να βάλω αυτόν του laptop σε μια εξωτερική θήκη (20 ευρώ) και να φορτώνω απο εκεί τα projects/samples/libraries μου. Θα έχει πρόβλημα το laptop να φορέσει τον ssd; Αξίζει μια τέτοια κίνηση; Δεν θα βελτιώσει κατά πολύ το σύστημα; Γενικά θα ήθελα να ακούσω γνώμες, προτάσεις και πράγματα που θα πρέπει να προσέξω/αποφύγω για να μην βρεθώ αργότερα προ τετελεσμένων. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου