Προς το περιεχόμενο

Ταυρομάχος

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    10
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Ταυρομάχος

0

Φήμη

  1. Aπό το στόμα σου και στου θεού το αφτί ρε συ Superfunk. Mακάρι να μπούνε οι άνθρωποι στην ΕΕ: 1.Tων χρεοκοπημένων-λεηλατημένων κρατών 2.Της φτώχειας και της ανέχειας 3.Της ανεργίας 4.Των αυτοκτονιών Είμαι σίγουρος ότι μόνο τότε θα δούνε και αυτοί μία άσπρη μέρα,όπως άλλωστε βλέπουν όλοι οι λαοί της Ευρωζώνης. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!!!!!!!!
  2. H αγένεια,η έπαρση,ο κομπλεξισμός και η αυταρέσκεια πρέπει να μπαίνουν στην θέση που τους αξίζει.Δηλαδή στο περιθώριο. Την στιγμή που ''ιερά τέρατα'' του χώρου μιλούν με ταπεινότητα και με σεβασμό για το έργο των συναδέλφων τους,έχουμε τον Βασιλάκη από τα Πατήσσια να μας το παίζει έμπειρος παικταράς και να προτρέπει νέους μουσικούς να παρατήσουν την μουσική επειδή έτσι γουστάρει αυτός. Ο Βασιλάκης όταν ξεκινούσε το άθλημα άραγε πως ακουγόταν? Παίδες,λαμβάνοντας υπόψιν αυτά που σωστά επισήμανε και ο SPYROID, είστε μια χαρά μπάντα για τους 3 μήνες που είστε μαζί.Η βελτίωση είναι μπροστά και έρχεται για όλους μας. Συνεχίστε έτσι.
  3. Tι μας λε ρε Βασίλη....Σοβαρά? Ποιος είσαι ρε μεγάλε εσύ που θα πεις στα παιδιά να αφήσουν την μουσική για κάποιον άλλον? Αν δεν είσαι πιτσιρικάς τότε είσαι μεγάλο ψώνιο αδερφέ...πάρτο αλλιώς!!!!!!!!
  4. 1.To γεγονός ότι η κιθάρα ταστάρει,λείπει κομμάτι βερνίκι και υπάρχουν και 3 σημάδια στο λαιμό δεν σημαίνει ότι έχουν μπει λάθος τα τάστα. Σημαίνει ότι ο άνθρωπος που έκανε την εργασία δεν ήταν καθόλου προσεκτικός. Τα περί PLEK που κολάνε ρε φίλε? Πως ξέρεις ότι έγινε άθλια αντικατάσταση τάστων και ψάχνεις άλλον να μαζέψει τα ασυμάζευτα όπως λες? Γιατί δεν έχεις απευθυνθεί ακόμα στον ίδιο,εάν όντως έκανε απαράδεκτη δουλειά? 2.Τα τάστα σου χρειαζόταν άμεση αντικατάσταση?Δεν σε έπαιρνε για fret dress?Να ξέρεις ότι χιλιάδες κιθαρίστες στο κόσμο κάνουν μέχρι και 3 fret dress πριν αντικαταστήσουν τα τάστα τους. 3.Πληροφοριακά......για να αλλάξεις τάστα πρέπει να είσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ luthier ή ότι άλλο τίτλο γουστάρει ας βάλει ο καθένας. ΕΛΕΟΣ δηλαδή...πονέσανε τα μάτια μας με αυτά που διαβάζουμε...μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να αλλάζει τάστα σε κιθάρα?????? Το γεγονός ότι πουλάς χρόνια κιθάρες δεν σημαίνει απολύτως τίποτε με ότι έχει να κάνει το service τους γενικά.
  5. Οπωσδήποτε μία καλή θήκη ώμου για να μην σου γρατσουνιστεί στον οπλοβαστό. Άντε ρε και καλός πολίτης......
  6. Φίλε Στέφανε, Οποιοδήποτε ''ξένο'' ακκόρντο βλέπεις σε ένα κομμάτι μην βιαστείς να υποψιαστείς μετατροπία. Κάνε την αρμονική σου ανάλυση και μετά θα πεις με σιγουριά περί τίνος πρόκειται. Επειδή φαντάζομαι θα ζητήσεις και παράδειγμα θα σου πω κάτι που γίνεται κατά κόρον στην jazz και όχι μόνο (αν τα γνωρίζεις ήδη αυτά που σου σου γράφω τα προσπερνάς :) ). Είθισται λοιπόν ένα ακκόρντο να κουβαλάει-συνοδεύεται από το ''2αρι'' του και το ''5αρι'' του. Ένα Gm δηλαδή που βολτάρει σε μία C major πολύ πιο πιθανό είναι να μπήκε ως ''2αρι'' του F παρά για να δηλώσει μετατροπία. Για τις τυχαίες αλλοιώσεις επίσης που συναντώνται συχνά συνήθως είναι χρωματικά περάσματα και τίποτε περισσότερο. Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Καλημέρα
  7. Ακριβώς λοιπόν επειδή επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών ας αφήσουμε τον καθένα να ακούει ότι νομίζει και να μην διορθώνουμε. Εγώ ακούω 3η μικρή,άλλος ακούει #9 και η ζωή συνεχίζεται....
  8. Delta666 δεν είναι εντελώς λάθος αυτό που λες.Αλλά όταν εσύ jamareis σε Λα minor pentatonic στο C πάντα κάνεις bend? Φαντάζομαι πως όχι.Και σαφώς και δεν ακούγεται λάθος το C φυσικό λόγω της blues αρμονίας. Και μην ξεχνάμε τι θεικό ήχο,τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά,έχει το Hendrix chord,όπου ο θεός χώρεσε σε ένα ακκόρντο 3η μικρή και 3η μεγάλη ;) Στέφανε μάλλον ψάχνεις κάτι άλλο σχετικά με μετατροπίες οπότε μην σε μπερδεύω με links,youtube κλπ.
  9. Στο blues πάντως φίλε Στέφανε,όπως σωστά σημείωσε ο delta666,τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά λόγω της blues αρμονίας.Για ποιες μετατροπίες μιλάμε εκεί? Σε ένα Λα κομμάτι η μία κιθάρα παίζει Α7(δηλαδή C#) και η άλλη σολάρει σε πεντατονική με C φυσικό.Ακούμε 3η μικρή και 3η μεγάλη ταυτόχρονα,το ''ματζορομίνορο'' δηλαδή.Δεν υπάρχει καμμία μετατροπία πουθενά. Τα υπόλοιπα άστα στους ειδικούς ;)
  10. Double Trouble Rory Gallagher band Jimi Hendrix band Beatles Rolling Stones Pink Floyd Led Zeppelin Dire Straits Radiohead U2 :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου