Προς το περιεχόμενο

Tsepetos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Tsepetos

0

Φήμη

  1. Tsepetos

    Μια PINECASTER με παρελθόν.

    Θα γίνει τρομερή κιθάρα Hellfire.Πολύ καλή η ιδέα σου.Και όσο αφορά τα ¨κσύλα¨ ευκαιρία να δούμε πως ακούγεται και το ρετσίνι ;D.Πέρα από την πλάκα είναι πολύ όμορφη και το pickguard θα ταιριάξει γάντι.
  2. Tsepetos

    Μια κίτρινη Telecaster

    Το γρηγορότερα το καταλαβαίνω.Το πόσο καλύτερο θα ήταν το αποτέλεσμα από αυτό που είναι ήδη δε το βλέπω.Το επίπεδο σας είναι πολύ υψηλό για να χαρακτηριστεί DIY.Η 335 εξαιρετική αλλά και η διαδικασία κατασκευής της μάθημα για τους υπόλοιπους. Το να λέει ένας μάστορας σαν και σένα μπράβο με τιμά ιδιαιτέρως.Καταλαβαίνω τον τρόπο διαμόρφωσης του μανικιού που επιλέγουν οι luthiers αλλά για τους μαραγκούς δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα 80άρι γυαλόχαρτο να αφαιρεί "τόνους" υλικού ;D.Την τέχνη σας θέλω πολύ δρόμο για να την φτάσω,με όλο αυτό το κούρδισμα που κάνετε στα καπάκια και τις πλάτες.Σε ευχαριστώ πολύ. Ratman,το πριόνι είναι 0.5mm.Είχες δίκιο.
  3. Tsepetos

    Μια κίτρινη Telecaster

    Σε ευχαριστώ argytar.Τι να λέμε όμως για την PRS σου.Εξαιρετική.Δηλαδή αν είχες πρόσβαση σε τέτοια μηχανήματα τι διαφορετικό θα γινόταν στο επίπεδο που το έχεις φτάσει.Πολλά μπράβο. Ratman θα μετρήσω αύριο το πριόνι και θα σου πω.Πάντως τα τάστα είναι ακλόνητα στη θέση τους ;D.Όσο για το τάστο που κολυμπάει εγώ θα έκλεινα το slot με μια φλίδα ξύλου ίδιου χρώματος και θα το άνοιγα από την αρχή.Ούτε που θα φαινόταν. Μερικές φωτό ακόμα
  4. Tsepetos

    Μια κίτρινη Telecaster

    Σε ευχαριστώ πολύ.Όλα τα υλικά,εκτός από τα ξύλα,μαζί με τα μεταφορικά και την προμήθεια του multisafepay κόστισαν 190 ευρώ. Το πριόνι είναι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία και είναι αρκετά παλιό.Υπήρχε στο ξυλουργείο,παραγκωνισμένο,πολλά χρόνια.Νομίζω είναι 0.8mm.Με ένα τρόχισμα έγινε σαν καινούριο.Ξέρω ότι είναι δυσεύρετα.Στην περιοχή μου κανένα μαγαζί με εργαλεία δεν έχει.Αν μένεις Αθήνα στην οδό Αθηνας,στο Μοναστηράκι,θα βρείς. Αν δε τα καταφέρνει ούτε η Fender σταματάω καθε προσπάθεια Superfunk. ;D Πολύ καλό το άρθρο.Αυτό ακριβώς ήθελα να πετύχω.Το butterscotch blonde. Ακριβώς.Το περιέστρεψα κατά 90 μοίρες για να μπορέσει να δουλέψει στον άξονα της σβούρας.Σε ευχαριστώ πολύ.
  5. Tsepetos

    Μια κίτρινη Telecaster

    Ναι.Λίγο βαριούτσικη είναι.Ακριβώς όπως το λες. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλώς σας βρήκα.
  6. Tsepetos

    Μια κίτρινη Telecaster

    Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Για χρόνια την θεωρούσα μία από τις πιό άσχημες κιθάρες που κατασκευαστήκανε ποτέ.Αλλά ανακάλυψα ότι έκανα λάθος.Μέσα στην απλότητα της κρύβεται το μεγαλείο της.Μιλάω φυσικά για την Fender Telecaster. Σιγά σιγά κατάλαβα ότι έπρεπε να αποκτήσω μία αλλά δεν ήθελα να πάω να αγοράσω μία.Ήθελα να φτιάξω μία.Τα εργαλεία και τα μηχανήματα υπήρχαν λόγω επαγγέλματος οπότε έμενε μόνο η απόφαση. Ξεκίνησα με την κατασκευή των templates,από σχέδια που κυκλοφορούν στο internet.Τα templates φτιαχτήκαν στο χέρι από MDF 9mm.Σειρά είχε να βρώ ένα τρόπο να κατασκευάσω το λαιμό με όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες αποτυχίας.Έτσι κατέληξα να κατασκευάσω δύο jigs,πάλι απο σχέδια που βρήκα στο Internet.Απλώς τα προσάρμοσα στα μηχανήματα που είχα στη διάθεση μου.Ένα jig για το contour του λαιμού και ένα για το radius τις ταστιέρας. Το σώμα κατασκευάστηκε από δύο κομμάτια maple,το ίδιο και ο λαιμός.Όλα τα κομμάτια από το ίδιο μαδέρι.Η κλίμακα της ταστιέρας είναι 25.5in,το radius είναι 10'' και το contour του λαιμού είναι soft c shape.Το pickguard είναι και αυτό από ξύλο.Από ένα κομμάτι που κυκλοφορούσε αρκετό καιρό στο ξυλουργείο και δε ξέρω τι είναι αλλά μου αρέσαν τα νερά του ;D.Teak μήπως? H κιθάρα ήθελα να έχει όσο το δυνατόν πιο vintage χαρακτηριστικά.Αυτό προσπάθησα να κάνω και με το χρώμα αλλά δεν τα κατάφερα ;D.Βγήκε ελαφρώς πιο σκούρο απο το vintage κίτρινο που τις έβαφε η Fender τι δεκαετία του '50.Το σώμα είναι βαμμένο με κίτρινη ανελίνη κατευθείαν πάνω στο ξύλο και στη συνέχεια τρία ελαφριά χέρια sealer,με τρίψιμο σε κάθε χέρι.Τέλος περάστηκε με 1 χέρι βερνίκι πολυερουθάνης,αρκετά ματ. Όλο το hardware αγοράστηκε από το guitarsupplies με όσο το δυνατόν vintage χαρακτήρα.Η γέφυρα είναι Wilkinson με compansated brass saddles,οι μαγνήτες Wilkinson twangmaster set,τα κλειδιά είναι της Kluson και τα τάστα είναι σε μέγεθος 6130 της Sintoms.Από ηλεκτρικά έχει 2 250k no load tone pots και έναν τριθέσιο επιλογέα.Στο μπράτσο έχω τοποθετήσει truss rod διπλής δράσης που κάνει εκπληκτική δουλειά. Τέλος πολλά μπράβο σε όλους σας για τις υπέροχες κατασκευές σας.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου