Προς το περιεχόμενο

funk2010

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Gear List
    - Godin Solidac
    - Framus Red Rogue 50w
    - Cort Luce 450C

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή funk2010

0

Φήμη

  1. Κάθεσε στον καναπέ σου αγκαλιά με την ωραία σου κιθαρούλα και αυτοσχεδιάζεις και τσουπ σου έρχεται κάτι καλό στο μυαλό και το παίζεις και σου αρέσει, οπότε παίρνεις το smart phone σου και ανοίγεις το app που ηχογραφεί. Πατάς REC, ξαναπαίζεις τη φράση που σου άρεσε. Πατάς STOP στο app και αποθηκεύεις το track στο κινητό σου. Μετά από λίγο πάλι το ίδιο... Νέα φράση, νέο track στο κινητό. Και πάει λέγοντας, παιρνάς τις ώρες σου αυτοσχεδιάζοντας και φτιάχνοτνας tracks! Την άλλη μέρα θυμάσαι ότι χθες έφτιαξες 2-3 καλά tracks και θες να τα ξανακούσεις. Παίρνεις το smartphone και αναπαράγεις τα tracks. Χάλια ήχος... Λες κάτσε να τα μεταφέρω στο PC να τα ακούσω από τα ηχεία. Ανοίγεις bluetooth, μεταφέρεις τα αρχεία στο PC, τα ανοίγεις τον player και τα ακούς. Ωραιά! Μετά λες κάτσε να τα ανεβάσω και στο google drive να το ακούσει και ο Γιάννης να μου πει πως του φαίνονται. Και κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσεις να ανεβάσεις και κάποιο από τα tracks και στο youtube. Το ερώτημα τώρα που θέλω να θέσω στους αναγνώστες του noiz είναι το εξής: Θα σου άρεσε αντί να κάνεις όλη την ιστορία με το smartphone να είχε η κιθάρα σου ένα ενσωματωμένο σύστημα ηχογράφησης συνδεδεμένο με κάποιο πιεζοηλεκτρικό (ή ένα μικροφωνάκι ή έναν μαγνήτη κλπ) με 2 κουμπιά (REC και STOP) έτσι ώστε μόλις πατάς το REC στην κιθάρα και μέχρι να πατήσεις το STOP ότι παίζεις να ηχογραφείται σαν track σε έναν server τύπου soundcloud αξιοποιώντας το WiFi του σπιτιού σου χωρίς να παρεμβάλλεται ούτε PC, ούτε smartphone. Την άλλη μέρα κάθεσαι στο PC σου και κάνεις login στον server που φιλοξενεί τα tracks σου και αρχίζεις να τα ακούς, να τα επεξεργάζεσαι, να τα μοιράζεσαι κοκ. Σου αρέσει η ιδέα αυτού του προσωπικού ενσωματωμένου recorder? Τη βρίσκεις χαζή? Πολύ απλή? Χρήσιμη? Τι θα ήθελες να έχει παραπάνω σε σχέση με τις δικές σου επιθυμίες? Θα προτιμούσες να αγοράσεις ένα όργανο με αυτό το feature πάνω με ένα κόστος +100 ευρω από την αρχική τιμή?
  2. Μάλιστα! Ενδιαφέρον! Πάντως εμένα στο συγκεκριμένο tele-παίξιμο μου άρεσε πολύ και το γεγονός ότι ήταν λακωνικός στον ήχο του ως προς την χρήση των εφε και των παραμορφώσεων.
  3. Και όμως είναι ο John Scofield. Δεν ακούγεται όπως τυπικά τον ξέρουμε και ούτε φαίνεται! Κρατά μια Telecaster και σολάρει με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο απ ότι εγώ τον είχα συνηθίσει τόσο στο a-go-go όσο και στα project με τους MMW. Πως σας φαίνεται?
  4. Στην Αθήνα φαίρνει κανείς τις Cort? Πολύ θα ήθελα να παίξω τόσο με την Ibanez as93 όσο και με την Cort Source. Μετά την εμπειρία μου με την Cort Luce 450C τις εκτίμησα πολύ τις Cort.
  5. Ας μιλήσουμε με παραδείγματα... Εγώ φαντάζομια έναν ήχο σαν αυτό. Τέτοια καθαρότητα εννοώ... Μουντή ας πούμε. Ποιοι μαγνήτες είναι κατάλληλοι για τέτοιους ήχους?
  6. Παίδες ήλπιζα πως σε αυτό το thread θα ξεκίναγε μια συζήτηση με επιχειρήματα προς τον έναν ή τον άλλο ενισχυτή κλπ κλπ.... Τώρα ποιο thread θα δείξω στη γυναίκα μου για να πειστεί ότι πρέπει να πάρω ενισχυτή? :D :P Οκ... σας έπιασα... Ας πούμε λοιπόν ότι ο ενισχυτής μένει ως έχει! Για πείτε καμιά ιδέα για κιθάρα τώρα. Είπαμε... Έχω ήδη μια Godin Solidac και είνια πράγματι πολύ καλή και έχει και πολύ καλό/ξεκούραστο παίξιμο. Θέλω όμως ένα πιο jazzίστικο ήχο. Ποια η γνώμη σας για την Ibanez as93 ?
  7. Υποσυνείδητα έθεσα έτσι τα ερωτήματα ώστε να αποδειχθεί ότι η καλύτερη λύση είναι εν τέλει να παίξω με αυτόν που έχω. :P Πέρα από την πλάκα, ο ενισχυτής μου πράγματι είναι μια χαρά αλλά είναι και 20 κιλά. Από την επαφή μου με την ακουστική αυτό που ευχαριστιέμαι είναι η ανεξαρτησία χώρου. Τα 20 κιλά του ενισχυτή δεν μεταφέρονται έτσι απλά από το σαλόνι στην κoυζίνα και από την κουζίνα στο υπνοδωμάτιο. Αντίθετα τα 7-8 κιλά μεταφέρονται πολύ πιο εύκολα! :D Μ'άλλα λόγια θα ήθελα να έχω και έναν 2ο μικρότερο (στον όγκο!) και χωρίς ακριβώς να χάσω την καλή ποιότητα ήχου που έχω μάθει από τον λαμπάτο μου. ΥΓ. Και για να μην προτρέχουμε... δεν μου περισευούν :P
  8. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Μετά από κάμποσα χρόνια παιχτικής απραγίας πριν κανά 4μηνο επέστρεψα στην "δράση" αγοράζοντας μια Cort Luce-450C η οποία στην κυριολεξία με έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι. Παλιότερα έπαιζα (ο θεός να το κάνει παίξιμο) με μια Godin Solidac και εναν Framus Red Rogue 50w και 3-4 πεταλάκια. Τα παραπάνω είναι ακόμα στην κατοχή μου και εκφράσζουν την εφηβική μου ασυναρτησία :D , O ενισχυτής έχει άριστο λαμπάτο ήχο αλλά είναι ακατάλληλος για οικιακή χρήση και η κιθάρα προφανώς ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλή αλλά όχι αυτό που θέλω στην προκειμένη φάση, οπότε είναι παροπλυσμένα και περιμένουν το μεγάλο live :D. Όπως προείπα η Cort (φτηνή και ταπεινή αλλά ταυτόχρονα και μαμάτη!) με έβαλε πάλι στο παιχνίδι. Ξεκίνησα να παίζω ρεμπέτικα (!) αλλά το μικρόβιο ξύπνησε πάλι μέσα μου και άρχισα πάλι τα blues, τα funk κλπ και θέλω να επιστρέψω και στον ηλεκτρικό ήχο αλλά αυτή τη φορά έχοντας έναν ήχο που να με εκφράζει και όργανα στις δυνατότητές μου. Το είδος που θέλω να μελετήσω είνια ότι έχει να κάνει με blues, funk και jazz. Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο σκληρός ήχος και τα πολλά εφέ. Με ενδιαφέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τα καλά καθαρά και η απλότητα! Δε θέλω να μπλέξω ούτε με καλώδια, ούτε με 2000 κουμπιά και ρυθμίσεις... Για κιθάρα προσανατολίζομαι προς την Ibanez as93 ή προς κάποια Cort Source. Δλδ semi-hollow body. Στον ενισχυτή έχω θέμα όμως! Δεν ξέρω την αγορά και απ όταν είχα ασχοληθεί τα πράγματα έχουν αλλάξει... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ενισχυτής να έχει καλό (καθαρό κυρίως) ήχο για μελέτη στο σπίτι, να είναι εύκολα μεταφέρσιμος και να μη χρειάζεται να είσαι μάγος για να τον ρυθμίσεις. Το bugdet είναι βαριά στα 300 ευρώ για τον ενισχυτή. Προς το παρόν έχω υπόψιν τους Vox vt20+ και Vox AC4. Ο πρώτος είνια ένας τυπικός μοντέρνος ενιχυτής που δεν ξέρω αν μου κάνει και ο 2ος είναι ένας λαμπάτος μικρός ενισχυτής που νιώθω πως είμια πιο κοντά του αλλά είναι πιο ακριβός κλπ κλπ. Επίσης επειδή καταλαβαίνω πως το budget μου αλλά και οι δυνατότητές μου δεν ειναι τεράστια, δεν εχω απαίτηση για λαμπάτο ενισχυτή. Αλλά και αυτό το πράγμα με το modelling Καλό και χρυσό αλλά προβληματίζομαι μήπως εν τέλει δρα εναντίον του καλού ήχου. Για πείτε ρε παίδες καμιά γνώμη!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου